Snijd de aardappelen in stukken en kook ze in een flinke laag water met wat zout in 25 minuten gaar. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de spekreepjes uit. Roer regelmatig. Giet de aardappelen af. Zet de pan terug op het vuur en laat 30 seconden staan, zo verdampt er nog wat vocht uit de aardappelen. Schenk de melk in de pan en breng aan de kook. Zet het vuur laag en stamp de aardappelen tot een lekker smeuige puree. Strooi een deel van de andijvie in de pan met puree en laat de groente al omscheppend slinken. Herhaal dit tot alle andijvie in de puree is verwerkt. Verwarm de stamppot nog even. Roer daarbij regelmatig, zodat de stamppot niet kan aanbranden. Roer de kruidenroomkaas door de stamppot. Proef en breng het gerecht op smaak met zout en peper. Verdeel de stamppot over 4 borden en schep de spekjes met het vet uit de pan erover.