NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • whippet ikar
 • chart polski eros
 • galgo apollo
 • hoofd grey
 • hoofd chart polski
  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Mijn favorieten
 • seniorennet.be
 • www.bloggen.be/joliedubalmelok/
 • Zoeken in blog

  van alles wat windhonden

  19-05-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.chortaj

  Chortaj
  klein wild jager - zichthond - eenvoudig vachtonderhoud - goede waakhond

  LAND VAN HERKOMST : Rusland

  GESCHIEDENIS
  De Chortaj of Europees-Russische Steppe Windhond behoort tot de Zichthonden van Rusland. Die hebben de tand des tijds doorstaan en zijn nog steeds actief jagend op de ruime steppen. De traditie van het jagen te paard met een aantal staarhonden en een valk, stamt af van de Kozakken en de Tartaren, en wordt in stand gehouden door de hedendaagse jagers. De Chortaj, samen met de Zuid-Russische Steppe Windhond, wordt nog steeds gebruikt bij de jacht op het overvloedige wild van deze vlakten.

  IDEALE RASKENMERKEN
  De Chortaj is een grote hond met een harde vacht, een lange nek en een gewelfd lichaam. Zijn bouw is steviger en grover dan die van de Engelse Greyhound van de Westerse Wereld. De vacht is superefficiënt, dik en voelt glad aan. De kleur is meestal effen, maar dit is niet belangrijk. De vorm is goed gebalanceerd en pezig. Het hoofd is lang en smal met weinig stop. De borst is breed en diep met opgetrokken buik. De oren zijn roze. De Chortaj heeft een schofthoogte van zo'n 63 tot 66 cm.
  AARD
  Het Kynologisch Congres van 1952 koos de Chortaj als één van de inheemse Russische rassen die het waard zijn om te beschermen. Zijn sterke jachtmogelijkheden en gehardheid maakte hem tot de keuze van de fervente jager en zijn gladde gemakkelijk te verzorgen vacht en gemiddelde eetlust maken hem tot een ideale partner.

  19-05-2006 om 09:10 geschreven door marie-christine

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.galgo espagnol

  Galgo Espagnol
  klein wild jager - zichtjager - ideale huishond - wedstrijdhond

  LAND VAN HERKOMST : Spanje
  Varianten : Kortharig en Ruwharig

  GESCHIEDENIS
  Net zoals de Engelse Greyhound is ook de Galgo Espagnol of Spaanse Greyhound op dit ogenblik een veel besproken hondenras. De Galgo is een antiek renhonden ras en dankt zijn naam aan de Gallische stammen die eens het Iberisch schiereiland bewoonden. Het is mogelijk dat deze hond de voorouders deelt met de Ibicenco, alhoewel het de windhond is die de meeste overeenkomsten vertoont met de Greyhound en de Sloughi. Vele eeuwen is de Galgo raszuiver gefokt en werd tewerk gesteld op boerenbedrijven in Castilië en Andalusië, als waakhond en jager op klein wild ( hazen ). De Galgo is een professionele racebaan-hond en is dan ook de 'el favorito' van de duizenden Spaanse hondenrace liefhebbers. Net zoals bij de Engelse Greyhound brengt dat in sommige gevallen ook wantoestanden of mishandeling van deze honden met zich mee. Meer informatie hieromtrent vindt u op een afzonderlijke pagina en op de website 'Greyhounds in nood'.

  IDEALE RASKENMERKEN
  De Galgo Espagnol heeft een symmetrische vorm : het lichaam is lenig en uitgebalanceerd. De borst is diep en ruim, met goed gewelfde, diepe ribben die ver naar achteren doorlopen. De rug is lang en nagenoeg recht. De buik is opgetrokken. Het kruis ligt iets hoger dan de schoft, maar dit is bijna niet zichtbaar. Een elegante en goed gespierde, lange nek die goed in de schouders is geplaatst. Krachtige lendenen die goed gewelfd zijn. De schouders staan schuin en de benen zijn kaarsrecht. De smalle schouderpunten zijn goed afgetekend. De ellebogen zijn goed onder de schouders geplaatst zonder belemmering bij de beweging. De achterhand heeft brede dijen en scherpe hoekingen. De sprong is laag en recht. Kleur : zwart, crème, rood, bruin, wit en geel. Vrijwel altijd gestroomd op een lichte ondervacht met witte snuit, buik en voeten. De vacht dient regelmatig geborsteld om de dode en losse haren te verwijderen. Hoofd en schedel : het hoofd is smal en lang, en doet denken aan een afgeknotte kegel. Sterke kaken met fijne, dunne lippen. De neus steekt naar voren tot voorbij de onderkaak. De schedel is vlak en breed. De achterhoofdsknobbel is duidelijk zichtbaar. De neus heeft tamelijk open neusgaten en de neuskleur is afhankelijk van de vachtkleur. Een stop is vrijwel niet aanwezig. Gebit : een schaargebit met witte, sterke tanden. Oren : roze-oren die achterover vallen. Ogen : een donker oog, met een heldere en levendige expressie. Staart : een zeer lange sabelstaart, die laag wordt gedragen. Voeten : middellang met stevige, goed gebogen tenen. De voetzolen zijn zeer sterk. Vacht : de Galgo kan een kortharige of ruwharige ( zie foto hiernaast ) vacht hebben. Schofthoogte : bij reuen 66 tot 70 cm en bij teven 60 tot 67 cm. Het gewicht bij reuen 27 tot 30 kg en bij teven 25 tot 28 kg. De leeftijdsgrens voor dit ras bedraagt (in normale omstandigheden) gemiddeld zo'n 12 jaar.
  AARD :
  trouw en beschermend zijn de twee voornaamste karaktertrekken van deze hond. Hij kan goed overweg met kinderen, maar andere huisdieren beschouwt hij als een prooi ... en dat kan natuurlijk problemen geven. Het is een lieve, aanhankelijke en zachtaardige gezelschapshond die zich gemakkelijk weet aan te passen. De Galgo blijft echter een levendig dier en gaat graag achter 'bewegende dingen' aan. De oudere exemplaren hebben de neiging om meer afstandelijk en ietwat nonchalant te zijn.
  ACTIVITEIT : deze hond heeft vanzelfsprekend heel veel beweging nodig. Het ideale is een groot stuk grond, waar hij zelf zijn beweging kan bepalen. Zorg er wel voor dat het stuk grond of de tuin een goede omheining heeft. Heeft u geen grote tuin, dan heeft de hond beslist behoefte aan een dagelijkse grote wandeling.

  19-05-2006 om 09:07 geschreven door marie-christine

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (7 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  18-05-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.galgo's in spanje 1

  The El Galgo Senior Rescue and Rehabilitation Centre


  The El Galgo Senior centre in Campello (Alicante) is unique in Spain. It is the only centre to help the dogs become socialised before joining a normal home.

  18-05-2006 om 08:48 geschreven door marie-christine

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.galgo's uit spanje
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  18-05-2006 om 08:44 geschreven door marie-christine

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (7 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.slougy
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  18-05-2006 om 08:32 geschreven door marie-christine

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  09-05-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mijn chart polski
  Klik op de afbeelding om de link te volgen nu 15 maand oud

  09-05-2006 om 15:55 geschreven door marie-christine

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.coursing
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  09-05-2006 om 15:51 geschreven door marie-christine

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.chart polski
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  09-05-2006 om 15:50 geschreven door marie-christine

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de chart polski (poolse windhond)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  09-05-2006 om 15:49 geschreven door marie-christine

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de chart polski (poolse windhond)

  Chart Polski
  klein wild jager - wedstrijd hond - zeldzaam ras - bestand tegen alle weerstypen

  LAND VAN HERKOMST : Polen

  GESCHIEDENIS
  De Chart Polski ( of de Polish Sighthound, Polish Greyhound ) behoort tot de rassengroep van de Windhonden, onder Gladharige rassen. In Polen waren deze honden zeker al bekend in de 12de eeuw, wellicht reeds vroeger. Ze vergezelden de Aziatische handelaars. In het kasteel van Wawel in Krakow werden geschriften teruggevonden die het bestaan aantonen van de koninklijke kennel, waar verschillende coursing dogs ( renhonden ) en andere windhonden vertoefden. Sommige honden vertoonden een opmerkelijke gelijkenis met de Saluki en andere met de Chart Polski. De onderzoeken daaromtrent werden gepubliceerd in een thesis van de Principal School of Agriculture in Warschau. Deze gegevens werden meteen ook de basis voor het opstellen van de rasstandaard voor de Polish Sighthound. In 1690 had een zekere Gostomski in zijn boek 'Riding and Hunting', het uitgebreid over de jacht met de Chart. Uit kronieken van het jaar 1823 kon men opmaken dat er reeds hondenraces plaatsvonden met deze honden. Uit die periode zijn er ook enkele tekeningen ( zie tekening hieronder ) teruggevonden, waarop deze hond wordt afgebeeld. Alle geschriften en bronnen beschrijven de Chart Polski als een krachtige Windhond met een iets langere vacht dan de andere kortharige Windhonden. Deze honden werden gebruikt voor de jacht op de vos, wolf en haas en ook op bepaalde soorten gevogelte. In onze contreien is de hond weinig of niet gekend.

  IDEALE RASKENMERKEN
  Deze Poolse Greyhound is een grote, sterke en gespierde hond, met een meer robuust en minder verfijnd uiterlijk dan andere kortharige Windhonden. Zijn uiterlijk doet denken aan zijn voorouder, de Aziatische Greyhound. Hij heeft krachtige botten, een compact lichaam en sterke spieren. Dit was nodig, omdat deze hond in het harde Poolse klimaat zijn taak moest volbrengen. De ogen zijn van groot belang voor de rasstandaard; zij moeten scherpheid en alertheid uitstralen. De schofthoogte bedraagt 72 tot 80 cm voor de reuen en 68 tot 75 cm voor de teven.
  AARD :
  het is een moedige en temperamentvolle hond, die echter graag zijn eigen baas is. Tijdens de jacht is hij zeer snel en zijn reacties naar de prooi toe zijn hevig.

  09-05-2006 om 15:46 geschreven door marie-christine

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de start
  Klik op de afbeelding om de link te volgen op de renbaan

  09-05-2006 om 13:41 geschreven door marie-christine

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.coursing
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  09-05-2006 om 13:40 geschreven door marie-christine

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de jacht
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  09-05-2006 om 13:39 geschreven door marie-christine

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.azawak
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  09-05-2006 om 13:38 geschreven door marie-christine

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.rennen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  09-05-2006 om 13:37 geschreven door marie-christine

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.chart polski
  Klik op de afbeelding om de link te volgen huberthus viering in polen

  09-05-2006 om 13:36 geschreven door marie-christine

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  23-04-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zo moe
  Klik op de afbeelding om de link te volgen mijn hondjes

  23-04-2006 om 23:32 geschreven door marie-christine

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.in de hondeschool
  Klik op de afbeelding om de link te volgen mijn man met eros onze chart polski, clubkampioen gehoorzaamheid groep a 78/80 punten
  eros is pas 10 maand oud
  ik geef er ook les ,aan pups 8tot12 weken en pups tot 7 maand

  23-04-2006 om 23:31 geschreven door marie-christine

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.grey
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  23-04-2006 om 23:16 geschreven door marie-christine

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.greyhounds
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  23-04-2006 om 23:15 geschreven door marie-christine

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)

  Archief per jaar
 • 2013
 • 2009
 • 2007
 • 2006

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek  Hoofdpunten blog hond1  Willekeurig SeniorenNet Blogs
  bernerhof
  blog.seniorennet.be/bernerh
  Willekeurig SeniorenNet Blogs
  kartuizer
  blog.seniorennet.be/kartuiz

  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!