Inhoud blog
  • wat is jumping
  • enkele jumping foto's
  • paardenmishandeling
  • paarden die in de western gebruikt worden
  • western dicipline deel2
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Welkom op mijn western en jumping blog! veel plezier!!!
    Gastenboek
  • hallo,
  • Vriendelijke groetjes uit Tessenderlo.
  • Prettig weekend
  • Vriendelijke groetjes uit Tessenderlo van paulsaxtenor.
  • he shana

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Zoeken met Google


    western en jumping a way of live
    alles over jumping en western
    28-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.geschiedenis van western riding

    OORSPRONG - EEN AMERIKAANSE ERFENIS

    Net zoals vele industriële en technologische uitvindingen, werd de Quarter Horse geboren uit noodzaak. De eerste kolonialen in de Verenigde Staten merkten al snel dat hun Engelse paarden niet beantwoorden aan de vereisten voor het veroveren van het nieuwe land. Het beste wat een man kon hebben in die tijd was een goede kar, zijn handen en zijn paard. Hij had een paard nodig dat gelijkmoedig, handig, kalm en snel was, met een snel reactie vermogen en de kracht zware lasten te dragen. Op hetzelfde moment kwamen ook de eerste andere raspaarden op het nieuwe continent ; Arabieren, Barben en Turkse paarden. Het kruisen van deze rassen gaf een nieuw ras ; het paard dat de kolonialen nodig hadden. De eerste naam die het ras kreeg was "Colonial Quarter of a Mile Running Horse" dat refereert naar de buitengewone snelheid die het paard kon ontwikkelen ondanks een buitengewone massieve heup en zware schouder. Deze paarden waren intelligent en vergevingsgezind, totaal verschillend van de andere geïmporteerde rassen en beantwoordden volledig aan de vereisten van de eerste kolonialen. Het paard kon zwaar werk verrichten op het land, de immigranten karren Westwaarts trekken en hen toch de nodige verstrooiing bieden in spelen georganiseerd op zondagen.

    Hoe verder de verovering van het Westen, hoe meer de immigranten op hun paarden rekenden. Om ten oorlog te trekken tegen de indianen of voor het zware werk op de eerste ranches.

    Ook de eerste rodeo's werden geboren toen de africhters van jonge paarden zich met elkaar gingen meten. De snelheidsrennen op zondag waren niet meer het enige vertier.

    Toen kwam de tijd van de auto's en tractors. Het paard verloor stilaan zijn eerste plaats, behalve in de grote ranches. Enkele fervente aanhangers besloten dat het ras niet mocht verloren gaan en dat er zeker nog een mooie toekomst voor was weggelegd. Ze creëerden in 1940 de "American Quarter Horse Association" en legden voor het eerst de standaard van het ras vast. Na meer dan vierhonderd jaar bestaan kreeg de eerste hengst, ter gelegenheid van een wedstrijd, het eerste stamboeknummer : WIMPY P-1.


    TYPISCHE BOUW

    De Quarter Horse beschrijving bestaat niet alleen uit 7 verschillende lichaamsbeschrijvingen maar ook uit een beschrijving van zijn mogelijkheden. Het ras heeft de reputatie van snelheid, kracht en exteriteit. Daardoor kan de Quarter Horse met gemak en in balans stoppen met zijn achterhand goed onder zich. Dit is ook wat hem de flexibiliteit geeft om snel in gelijk welke richting weer te vertrekken.

    Het hoofd van de Quarter Horse is kort en breed, met goed afgetekende kaken en wijde neusgaten. De Quarter heeft ver uiteenstaande, zachte ogen en kleine beweeglijke oren.

    Het hoofd staat in 45° op een middellange hals die overgaat naar diepe brede schouders met een welgetekende schoft. Hij heeft een diepe brede borst en gespierde achterhand met een korte rug ertussen. Zijn voorbenen staan wijd uit elkaar en hebben een kort kanon en een gemiddelde pastern. De heup is omringd door zware spieren die langs de achterbenen tot de springgewrichten reiken. Rechte hocks zitten boven gezonde hoeven. Het is de bouw van de achterhand die het paard de kracht en de snelheid geeft.


    EEN INTELLIGENTE PARTNER

    De Quarter Horse is buitengewoon gedwee en dicht bij de mens. Daardoor is hij het ideale recreatiepaard. Door zijn sterkte en atletische bouw, is hij de ideale vriend voor lange wandelingen. Hij kan onmiddellijk antwoorden op gelijk welke vraag van zijn ruiter. Maar de meest gewaardeerde kwaliteit van dit paard is ongetwijfeld zijn positieve ingesteldheid. Uiterst licht gereden begrijpt hij onmiddellijk wat zijn ruiter van hem vraagt.

    Bij de oorsprong voldeed het kleine, robuuste, sterk gespierde paard aan de vereisten voor het cowboy-werk. Het was immers rustig, supersnel wanneer gevraagd en in staat zware lasten te dragen. De hedendaagse fokkers werken echter aan een diversificatie van het ras in functie van de betrokken discipline.

    Door de grote verscheidenheid van het ras, is het een ideaal familiepaard. Door zijn positieve ingesteldheid is de Quarter Horse de beste en veiligste vriend voor onze jonge ruiters.

    Door zijn "spirit" kan het paard ook vaders of moeders beste competitiepaard worden of door zijn "gemoedelijkheid" hun liefste wandelpaard.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 24/04-30/04 2006

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Foto



    Over mijzelf
    Ik ben shanna de wilde
    Ik ben een vrouw en woon in zele (belgië) en mijn beroep is student.
    Ik ben geboren op 23/05/1989 en ben nu dus 35 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: paardrijden.
    ik ben de linkse op de foto
    Rondvraag / Poll
    wat is men lievelings sport
    voetbal
    tennis
    paardrijden
    wielrennen
    Bekijk resultaat


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • kapaza
  • redbox
  • paarden


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!