Als u klikt op GOOGLE en de droom van Nebukadnessar opzoekt kan het u helpen om de droom beter te begrijpen. Ook in het oude Testament in het boek van de profeet Daniel hoofdstuk 2 : 1tot49 kunt u over de meest markante profetie van de hele bijbel lezen.
Ongeveer tweeduizend vijfhonderd jaar geleden kreeg de koning van het eerste wereldrijk : Het Babylonische Rijk, een droom. En zoals beschreven staat : 'Een droom waardoor zijn geest verontrust werd en het met zijn slaap gedaan was'. Hij gebood daarom alle geleerden, bezweerders, tovenaars en uitleggers van dromen bij zich om hem de droom te verklaren. Maar : om hem niet te bedriegen en leugens wijs te maken moesten zij hem niet enkel de droom verklaren maar... ook zeggen WAT hij gedroomd had. Niemand was daartoe in staat en dus dreigde hij ze allen te doden. Tot één man zich aanbood. Hij zou niet enkel de droom verklaren maar zelfs de omstandigheden waardoor hij die droom kreeg. 'Gij, o koning, hadt een gezicht, en zie er was een groot beeld ! Dit beeld was hoog en de glans er van was buitengewoon. Het stond voor u en de aanblik was schrikwekkend. Het hoofd was van goud, zijn borst en armen van zilver, zijn buik en lendenen van koper, zijn benen van ijzer, zijn voeten deels van ijzer deels van leem. Terwijl gij bleeft toezien, raakte, zonder toedoen van mensenhanden, een steen los, die het beeld trof aan de voeten van ijzer en leem. Het beeld, zowel het leem, het ijzer, het koper, het zilver en goud werden verbrijzeld, en het kaf voerde hen mee. Maar de steen die het beeld getroffen had, werd tot een berg die de gehele aarde vulde. Dit is de droom, en dit is de uitlegging ervan : Gij, o koning zijt dat gouden hoofd, maar na u zal een ander koninkrijk komen, geringer dan het uwe en weer een ander, en weer een ander rijk dat over de gehele aarde heersen zal. Met andere woorden : het is de geschiedenis van de mensheid !! We weten nu dat na het Babylonische Rijk, het de beurt was aan het Perzische Rijk (De Meden en Perzen) Nadien het Griekse Rijk, gevolgd door het Romeinse Rijk. De voeten hebben niet alleen het ijzer uit het vorige rijk maar het is ook vermengd met leem ! Het duidt op een heroprichting van het vorige Romeinse Rijk (Het huidige Europa!) maar het leem duidt er ook op dat het een verdeeld rijk zal zijn: zij zullen zoals het beschreven wordt 'met elkaar geen samenhangend geheel vormen, zoals ijzer zich niet vermengd met leem. Zij zullen zich door allerlei overeenkomsten en akkoorden met elkaar vermengen (op economische, cultureel, godsdienstig gebied.) Maar in de dagen van die KONINGEN zal God een rijk oprichten dat nooit meer naar een ander zal gaan. We leven er met andere woorden midden in. De natuur ligt bijna op sterven, een atoomoorlog dreigt, de wetteloosheid neemt toe maar ... er is hoop hierover meer in de volgende reeks. Vragen hierover mogen steeds gemaild worden.
Enige jaren terug verscheen er een boek van Maarten 't Hart met als titel :Wie God verlaat heeft niets te vrezen. Als ik dit jaren ervoor had gelezen moesten ze bij mij niet meer afkomen met De Bijbel. Dat boek staat volgens hem bol van tegenstrijdigheden en ongeloofwaardigheden. Als dan iemand als de apostel Paulus schrijft : Elk van God ingegeven schriftwoord is nuttig om te onderrichten, te verbeteren, te weerleggen, en op te voeden in de gerechtigheid.... nou, dan fronst ge uw wenkbrauwen. Toch kan zich dat boek handhaven. Ondanks alle aanvallen en kritiek. Het schoonste van al, het hoofdpersonage uit dit boek zei, zonder zelf ooit één regel geschreven te hebben : Hemel en aarde zullen voorbijgaan maar mijn woorden zullen nooit voorbijgaan. Een van de eerste 'toekomstvoorspellingen' vinden we reeds in Genesis, het eerste boek uit de bijbel. Bij de torenbouw van Babel. Laat ons een stad bouwen met een toren , waarvan de top tot de hemel reikt....(Vandaag gaan we naar de maan... letterlijk en figuurlijk) God zag het en zei : Dit is het begin van hun streven ; nu zal NIETS van wat zij DENKEN te doen voor hen onuitvoerbaar zijn. (Genesis 11) En inderdaad, alles wat we maar bedenken kunnen we de dag van vandaag.Maar de problemen zijn nog nooit zo groot geweest als nu. We krijgen in dit onooglijk landje niet eens een regering samengesteld. Weet wel dat er 'in de laatste dagen' zware tijden zullen komen voorspelde Paulus in zijn brief aan Timoteus ... want DE MENSEN zullen zelfzuchtig zijn, geldgierig, trouweloos, lasteraars, onmatig, onhandelbaar enz. enz. moorden om een MP3, een sigaret, een buitenlander. Coma-zuipen, drugs, porno op TV en internet. Zijn we in de laatste dagen ?
Altijd nieuwe ontdekkingen !! Ik ben verrukt ! Door uw reacties ! Ik ben nog een leek in deze wonderlijke wereld. Toevallig maakte mij iemand attent dat ik post ontvangen had. Ik wist niet eens van het bestaan hiervan. Bedankt ! Ik ga u allemaal eens bezoeken...
Om een lang verhaal kort te houden...enkele maanden later had ik het kruisbeeld boven het bord (God vergeve het me) vervangen door een foto van Elvis. Ik wist toen al op korte tijd méér over Elvis dan in mijn hele leven over Jezus. Zijn boodschap aan de wereld luidde : Aim in love, hum aim manche shoek up. Later, op de Juke Box zag ik dat de titel was : All shook up. Wat dat ook mocht betekenen ! Ik geloofde er in !! Het 45 Toeren singeltje was o.a. ook in Belgie geperst. Met een andere B-kant dan de Amerikaanse versie : Ready teddy. Made in Belgium by Disel s.a. nr 6870. Nu een collectors item. In die periode betrapte nonkel Miel mij aan de radio terwijl ik 'I wanne be your teddy bear' meezong, heupwiegend, shouderophalend, en met een fantastisch benenspel. Meewarend schudde hij het hoofd : 'Zal ik u eens wat zeggen ? Luister nu goed : 'Binnen zes maand hoort ge van-dien-helen Elvis niks meer. Nonkel Miel stierf in 1977. Hetzelfde jaar als Elvis. We zijn nu 2007. Elvis leeft blijkbaar nog altijd....Van nonkel Miel hoort ge niks meer...
We schrijven 1956. Ik ben dan 15 jaar. Intern in het St.Jan Bergmans college te Genk. Het jaar voordien was ik al 'geplaatst' in het Heilig Hart Gesticht te Mechelen a/d Maas. 'Gesticht' kende ik alleen als 'Gesticht in het jaar...' of Gekkengesticht' of 'Heropvoedingsgesticht'... Dat beloofde dus niet veel goeds. Zesde Latijnse. Het enige meisje waar ik dat jaar een soort haat-liefde relatie mee had was Rosa. Van ziens kende ik haar niet eens. Alleen van naam. En naamvallen. Rosa - Rosae - Rosas- Rosis - Rosarum. Ik wist begot niet wat ik met haar moest aanvangen. Met haar kon je blijkbaar alle kanten op. Zij kon mij weinig inspireren. Noch van voor-zetsel, noch voorspel, of haar uitgangen. De geestelijke die 's nachts op de slaapzaal 'bewaking' hadden sloegen en mepten hun opgekropte frustraties van zich af. De wereldoorlog was toch al tien jaar voorbij maar in onze ogen mochten ze het kruisbeeld op hun borst nog altijd vervangen door een kakenkruis en hun Brevier door Mein Kampf. Dus het jaar nadien dichter bij huis. Naar Genk. En geen Latijn meer. Talen. Engels-Duits-Frans. Maar wéér intern. Uit veiligheidsmaatregelen. Het leek wel T.B.S. Ik kon -bij manier van spreken- mijn straat, de Vennestraat in Winterslag- ruiken van uit mijn chambrette. Maar tijdens een van de lessen gebeurde 'het'. Jef, afkomstig uit Opglabbeek, schoof onopgemerkt een soort spiekbriefje naar mij. Er stond alleen maar een naam op Elvis Presley. Meer niet. Ik wist niet of het een filmster was of een automerk. Hij zag het onmiddellijk aan mijn gezicht : 'Kent ge die niet ?' Ge kent dat, die superieure blik die externen hebben omdat zij nog contact hebben met de buitenwereld. 'Dat is Elvis ! Een zanger ! Uit Amerika ! (Wordt vervolgt)...
We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen. Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.
U kan dit zelf helemaal aanpassen. Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'. Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.
Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt. Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/ en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Druk vervolgens op 'Toevoegen'. U kan nu de titel en het bericht ingeven.
Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'. Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!'). Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd. U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.
Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://blog.SeniorenNet.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op. Klik vervolgens op 'Instellingen'. Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.
WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
- Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.
WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
WAT IS DE "WAARDERING"?
Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
Het SeniorenNet-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!