Foto
Inhoud blog
  • Advocaat desertje
  • PHILADELFHIATAART
  • BOERKES
  • BOERENVLAAI
  • Aan mijn nichtje
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Startpagina !
    Foto
    Foto
    Soete Bolle

    25-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Advocaat desertje
    Ingrediënten : 100 g mascarpone, 2 dl room, 1 lepel suiker, 2 dl advocaat Afwerking : 1 dl slagroom, 1 lepel suiker, chocolade boontjes Werkwijze : - klop de mascarpone met de suiker luchtig - klop de room voor ¾ op - spatel de room en de advocaat onder de mascarpone - doe de mousse in glaasjes en laat ze opstijven in de koelkast - klop de slagroom op met 1 lepel suiker - versier de glaasjes met een toefje slagroom en een chocolade boontje

    25-01-2011 om 00:00 geschreven door Ingeroosje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    24-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PHILADELFHIATAART
    Ingrediënten: 200 gr speculoos een betere soort(geen Lotus) 75 gr boter 1 kuipje Philadelphia 1 dl water 1 citroen (50 à 60 ml) 2 pakjes vanillesuiker 125 gr suiker 250 ml room 10 gr gelatine (blaadjes) uit de colruyrt Bereiding: - Bestrijk een springvorm ( 22 cm) met olie en bekleed met plastiekfolie - Week de gelatine in ruim koud water - Verpulver de speculoos met een deegrol - Roer de boter mals en vermeng met de verkruimelde speculoos - Breng dit mengsel in de springvorm en strijk plat met een lepel - Meng kaas, citroensap en vanillesuiker met de klopper - Breng 1 dl water tot tegen het kookpunt, los er de suiker in op en de uitgeknepen gelatine - Laat afkoelen tot het mengsel begint te stollen en meng onder het kaasmengsel - Klop de slagroom half op en schep luchtig onder het kaasmengsel - Laat een paar uur rusten in de koelkast, ontvorm - Versier met fruit (appelsien- mandarijnpartjes, framboos, aardbei…)

    24-01-2011 om 11:48 geschreven door Ingeroosje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    20-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BOERKES
    BOERKES Ingrediënten : voor ca 15 stuks 500 g lichtgrove bloem 2,5 dl water ½ ei 50 g fijne suiker 40 g gist 10 g broodverbeteraar 60 g boter of bereidingspasta 8 g zout 200 à 250 g rozijnen Werkwijze : - breng de bloem, de suiker, de gist, en het ei in uw mengkom, daarop breng je het lauw water en meng je alles in de kom - daarna voeg je het boter of de bereidingspasta toe alsook het zout en kneed je het deeg gedurende ca 15 à 20 minuten - rozijnen toevoegen en onder het deeg mengen - laat het deeg rijzen gedurende 30 minuten, afgedekt met handdoek en plastiek - haal het deeg van onder de plastiek - het deeg platdrukken en stukjes deeg afwegen van 50 à 60 g - de deegbolletjes opbollen - de kop van het bolletje in de bloem wentelen en met het slot op een bakplaat met bakpapier leggen - laat de deegbolletjes rijzen gedurende ca 45 minuten - verwarm ondertussen de oven op 200°C - bak de bolletjes af in een voorverwarmde oven van 2O0°C gedurende ca 15 minuten - De boerkes zijn klaar als ze onderaan lichtbruin zijn

    20-01-2011 om 09:28 geschreven door Ingeroosje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BOERENVLAAI
    BOERENVLAAI Ingrediënten: 1 l melk (vol) 18 speculaasjes 10 klontjes suiker 5 sneetjes peperkoek 5 eetlepels kandij siroop 1 eetlepel bloem Werkwijze: - een restje melk overhouden - los de bloem op in het restje melk - neem een kookpan, spoel om met koud water - breng de melk aan de kook, de speculaasjes, de klontjes suiker, de peperkoek en de kandi jsiroop toevoegen - goed roeren en terug aan de kook brengen - als het kookt het tempertje toevoegen (de opgeloste bloem) - terug even laten doorkoken - breng het mengsel in een ingeboterde vuurvaste schotel - laat volledig afkoelen - de vlaai bakken in een voorverwarmde oven van 200°C gedurende 45’ - haal uit de oven en laat afkoelen

    20-01-2011 om 09:24 geschreven door Ingeroosje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aan mijn nichtje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Voor mijn overleden nichtje 49jaar, gisteren begraven.

    20-01-2011 om 00:00 geschreven door Ingeroosje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appeltaart met kaneel
    Appeltaart met kaneel * 200 gr. boter * 300 gr. bloem * 200 gr. suiker * 1 zakje vanillesuiker * 4 eieren * 2 grote appels * een eetlepel kaneel 20 minuten 8 personen Bereiding Laat de boter zacht worden (niet smelten) en meng met de suiker en de vanillesuiker tot een glad geheel. Voeg er de eieren één voor één aan toe en klop het geheel goed op. Zeef de bloem over de deeg en meng alles goed met een houten lepel (luchtig geheel). Verdeel het deeg over een taartvorm en strijk het deeg gelijkmatig open. Schil de appels, snij ze in 4 en ontdoen van klokhuis. Elk partje geef je meerdere verticale inkervingen en schik je in een cirkel op het deeg. Bestrooi het geheel met de kaneel. Bak de taart op 180° in een voorverwarmde oven gedurende +/- 40 à 45 min. Smakelijk! Tip: je kan ook een klein beetje kaneel in het deeg verwerken om een nog sterkere smaak te krijgen.

    18-01-2011 om 16:45 geschreven door Ingeroosje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardbeientaart met mascarpone
    Aardbeientaart met mascarpone Aantal personen: 4 Ingrediënten • 500 g aardbeien • 250 g bloem • 50 g gemalen hazelnoten • 130 g boter of margarine • 100 g suiker • 2 eidooiers • 200 g mascarpone • 2 eetlepels honing • 1 eetlepel melk • enkele munt blaadjes • vetstof en bloem voor de vorm Bereidingswijze 1. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en halveer ze. Bestrooi ze met 30 g suiker en enkele munt blaadjes en laat trekken. Vang het vocht dat uit de aardbeien loopt op. 2. Meng de bloem met de hazelnoten en voeg er de rest van de suiker en de boter (op kamertemperatuur) aan toe. Roer tot de boter helemaal opgenomen is en doe er de eidooiers en de melk bij. Kneed tot een stevig deeg. Wikkel in folie en zet een halfuur in de koelkast. 3. Vet een ronde taartvorm (diameter 22 cm) in en bestuif met bloem. Rol het deeg dun uit en bekleed er de taartvorm mee. Leg bakpapier op de bodem en bedek met gedroogde peulvruchten. Bak 15 minuten in een warme oven van 200° C, verwijder het papier met de peulvruchten en laat nog eens 10 minuten bakken op 180° C. Laat volledig afkoelen. 4. Meng de mascarpone met de honing en 2 eetlepels van de opgevangen aardbeien siroop. Verdeel de crème over het deeg en werk af met de aardbeien en enkele blaadjes munt. Tip De bodem kunt u van tevoren maken, maar maak de taart pas af vlak voor u hem serveert. Zo blijft de bodem lekker krokant.

    18-01-2011 om 12:51 geschreven door Ingeroosje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    17-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    Met vriendelijke groeten,
    SeniorenNet-team

    17-01-2011 om 15:52 geschreven door

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto



    Blog als favoriet !

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!