Aardbeientaart met mascarpone
Aantal personen: 4
Ingrediënten
500 g aardbeien
250 g bloem
50 g gemalen hazelnoten
130 g boter of margarine
100 g suiker
2 eidooiers
200 g mascarpone
2 eetlepels honing
1 eetlepel melk
enkele munt blaadjes
vetstof en bloem voor de vorm
Bereidingswijze
1. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en halveer ze. Bestrooi ze met 30 g suiker en enkele munt blaadjes en laat trekken. Vang het vocht dat uit de aardbeien loopt op.
2. Meng de bloem met de hazelnoten en voeg er de rest van de suiker en de boter (op kamertemperatuur) aan toe. Roer tot de boter helemaal opgenomen is en doe er de eidooiers en de melk bij. Kneed tot een stevig deeg. Wikkel in folie en zet een halfuur in de koelkast.
3. Vet een ronde taartvorm (diameter 22 cm) in en bestuif met bloem. Rol het deeg dun uit en bekleed er de taartvorm mee. Leg bakpapier op de bodem en bedek met gedroogde peulvruchten. Bak 15 minuten in een warme oven van 200° C, verwijder het papier met de peulvruchten en laat nog eens 10 minuten bakken op 180° C. Laat volledig afkoelen.
4. Meng de mascarpone met de honing en 2 eetlepels van de opgevangen aardbeien siroop. Verdeel de crème over het deeg en werk af met de aardbeien en enkele blaadjes munt.
Tip
De bodem kunt u van tevoren maken, maar maak de taart pas af vlak voor u hem serveert. Zo blijft de bodem lekker krokant.