Appeltaart met kaneel
* 200 gr. boter
* 300 gr. bloem
* 200 gr. suiker
* 1 zakje vanillesuiker
* 4 eieren
* 2 grote appels
* een eetlepel kaneel
20 minuten
8 personen
Bereiding
Laat de boter zacht worden (niet smelten) en meng met de suiker en de vanillesuiker tot een glad geheel. Voeg er de eieren één voor één aan toe en klop het geheel goed op. Zeef de bloem over de deeg en meng alles goed met een houten lepel (luchtig geheel). Verdeel het deeg over een taartvorm en strijk het deeg gelijkmatig open. Schil de appels, snij ze in 4 en ontdoen van klokhuis. Elk partje geef je meerdere verticale inkervingen en schik je in een cirkel op het deeg. Bestrooi het geheel met de kaneel. Bak de taart op 180° in een voorverwarmde oven gedurende +/- 40 à 45 min. Smakelijk!
Tip: je kan ook een klein beetje kaneel in het deeg verwerken om een nog sterkere smaak te krijgen.