Ingrediënten:
200 gr speculoos een betere soort(geen Lotus)
75 gr boter
1 kuipje Philadelphia
1 dl water
1 citroen (50 à 60 ml)
2 pakjes vanillesuiker
125 gr suiker
250 ml room
10 gr gelatine (blaadjes) uit de colruyrt
Bereiding:
- Bestrijk een springvorm ( 22 cm) met olie en bekleed met plastiekfolie
- Week de gelatine in ruim koud water
- Verpulver de speculoos met een deegrol
- Roer de boter mals en vermeng met de verkruimelde speculoos
- Breng dit mengsel in de springvorm en strijk plat met een lepel
- Meng kaas, citroensap en vanillesuiker met de klopper
- Breng 1 dl water tot tegen het kookpunt, los er de suiker in op en de uitgeknepen gelatine
- Laat afkoelen tot het mengsel begint te stollen en meng onder het kaasmengsel
- Klop de slagroom half op en schep luchtig onder het kaasmengsel
- Laat een paar uur rusten in de koelkast, ontvorm
- Versier met fruit (appelsien- mandarijnpartjes, framboos, aardbei )