Benodigdheden:( 6 personen ) - 6 sjalotten - 2 rode paprika's - 400 g hesp - 2 borrelglaasjes vodka - 1/2 l room (light-room kan ook) - een doosje tomatenpuree - kruiden: paprikapoeder, peper en zout, peterselie - 750 g penne Hoe maak je dit klaar? - Stoof de fijngesneden sjalotjes aan in wat olie en laat ze zo gaar worden. - Schil de paprika's ( Zo worden ze lichter verteerbaar.), snijd ze in fijne stukjes en laat ze een tiental minuutjes meestoven. - Voeg de fijngesneden ham erbij. - Voeg de vodka erbij en laat op hevig vuur inkoken. (Zo verdampt de alcohol.) - Nu komt de room erbij en de tomatenpuree - Kruid met paprikapoeder, peper en zout en laat een tiental minuutjes zacht pruttelen zonder deksel tot de saus dik genoeg is - Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking. - Doe de pasta in een kom, overgiet met de saus en bestrooi met fijngesnipperde peterselie.