Inhoud blog
  • Smokkelaars aan de Schans
  • radix(s)
  • archief
  • inleiding
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Welkom op mijn blog,op zoek naar de Familie,Radix,Knipmeijer
    Foto
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • voorouders
  • genlias
  • genealogie.pagina
  • aldfaer
  • Willekeurig SeniorenNet Blogs
    oompie_rob
    blog.seniorennet.be/oompie_
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • stamboom1
    geneologie
    15-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Smokkelaars aan de Schans

    Smokkelaars bij de schans

    Het toezicht op ‘sluykerijen’ tussen holland en Utrecht nabij

    Wierickerschans in de tweede helft van de 18e eeuw.

     

    Wie over de huidige Weyweg,Tussen Nieuwerburg en Bodegraven,naar Driebruggen rijdt ziet al snel aan zijn of haar rechterzijde in de verte een klein, wit huisje. Het lijkt of het een onderdeel van het Wierickerschans-complex is.Dat is echter niet het gevaal. Het huisje staat op de plaats van een ouder houten huisje met een interessante geschiedenis,die in de 18e eeuw nauw met de Wierickerschans verbonden was. Het fort Wierickerschans maakt deel uit van de Oude Hollandse Waterlinie en werd in opdracht van stadhouder Willem III in februari 1673 gebouwd. In het jaar 1673. gaf Willem III opdracht de zwakke schakel  in de Waterlinie bij de Oude Rijn te versterken. Aan Anthonie Smits werd opdracht gegeven om een sterke en goed verdedigbare schans te bouwen aan de Wiericke. In augustus 1673 was het bouwwerk, de huidige Wierickerschans, gereed. Kosten: f.89.000,-. In het volgende verhaal wordt ingegaan op vijftig jaar plaatselijke grenscontrole en belastingontduiking in het grensbebied tussen Holland en Utrecht.

     

    Verbruiksbelastingen in Holland rond 1750.

    Het is van belang goed in het oog te houden,dat de staatkundige situatie in de Nederlanden vóór1806 anders was dan tegenwoordig.De replubliek der Zeven verenigde Nederlanden was een federale staat waarbinnen de verschillende gewesten op provincies op veel terreinen een eigen politiek voerden. Als iemand in die tijd van het ene gewest naar een ander gewest ging, kwam hij eigelijk in een ander land terecht. Het Stichts-Hollands grensgebied was dus een echte grens-streek.Iemand die vanuit Woerden naar Kamerik of Zegveld ging overschreed een Landsgrens,en het zelfde gold voor reizigers van Oudewater naar Montfoort of, minder bekend, van Waarder of Bodegraven naar Driebruggen, Lange Ruige Weide,het gerecht waarvan Driebruggen de kern was, was een Utrechts gerecht,terwijl bodegraven en Waarde Hollandse schoutambachten (de Hollandse variant van het Utrechtse gerecht) waren. De grenzen in Laatstgenoemde streek werden gevormd door de beide Wierickes.

     

    Een van de terreinen van het bestuur,waar er grote verschillen tussen de gewesten bestonden was dat van de belasting. Naast een aantal, ‘landelijke’ belastingen, die door alle gewesten werden betaald om nationale zaken als oorlogvoering te bekostigen werden er per provincie ook gewestelijke belastingen opgelegd. In het gewest Holland bestond ongeveer de helft van deze belastingen rond 1750 uit heffingen op consumptiegoederen. Sommige van die heffingen werden gebaseerd op aangifte door de bevolking, zogenaamde ‘beschreven’middelen (bijvoorbeeld het hoorngeld, gebaseerd op het aantal stuks vee, het heren- en redemptiegeld, gebaseerd op het aantal personeelsleden, en het karossengeld). De rest stond bekend als onbeschreven middelen en dat waren accijnzen. Als men bepaalde consumptiegoederen wilde transporteren van producten naar consument, dan moest dat allemaal opgeschreven worden op speciale geleidebiljetten. Het ging dan om zaken zoals meel, vlees, bier, wijn, zeep, zout, turf en fruit. Tot 1748 werd het innen van die belasting door de Staten van Holland, het gewestelijk bestuur, verpacht aan particulieren. Die pachters betaalde een bepaald bedrag, waarvoor ze de hele belastingadministratie en de uitvoering op zich namen. Daarbij gingen ze er van uit, dat de eindopbrengst hoger was dan de door hen betaalde pachtsom en meestal was dat ook zo. De belastingpolitiek en de inning door de pachters was ook toen al niet altijd tot genoegen van de  belastingbetaler. De ontevredenheid bereikte in 1747 en 1748 haar hoogtepunt, toen er in verschillende steden Pachtersoproeren uitbraken, waarbij de bevolking de pachters en hun goederen niet ontzagen. De pas aangetreden stadhouder Willem IV stelde aan  de  Staten van Holland voor de Verpachting van de accijnzen af te schaffen en de Staten gingen daarmee accoord. Ter vervanging probeerde men een andere manier van belastingenheffing uit, maar dat bleek na een jaar al geen succes. Opnieuw op initiatief van de stadhouder werd in1749 besloten het oude systeem van accijnzen weer in te voeren, maar er nu, in plaats van het verpachten, een overheidsorganisatie van te maken. De Staten besloten bij plakkaat van 22 juli 1749 om met ingang van 1 januarie 1750 de nieuwe organisatie in werking te laten treden: ze hadden dus nog minder dan een half jaar de tijd om die organisatie op te bouwen.

     

    Holland werd (zoals voorheen ook al het geval was) onderverdeld in een aantal districten, waarbij de hoofdplaats een van de grotere steden werd. De comptoirs’of  kantoren in die stedenstonden rechtstreeks onder Gecommitteerde Raden, het dagelijks bestuur van het gewest. Het personeel van het comptoir berustte bij de opzichter. Die moest de administratie van de verschillende ontvangers of gaarders controleren, adviseren over personeelsaangelegenheden, zorgen dat er voldoende materieel beschikbaar was en als verbindingsman met Gecommitteerde Raden optreden. Tot administratief personeel van het comptoir behoorden hoofdgaarders (soms per product, maar ook wel per regio), Boekhouders en assistenten. Daarnaast waren er chergers, functionarissen die met de controle op de betaling van de accijnzen belast waren  en die onder leiding van een eigen opzichter stonden en die ook als deurwaarder konden optreden. Vooral deze ambtenaren hadden een treurig bestaan: voor een laag salaris en weinig gewaardeerd door de belastingbetalers moesten

    Zij hun taak uitvoeren.

    Woerden, Oudewater en Bodegraven en de kleinere Hollandse dorpen in de omgeving ressorteerden onder het comptoir van Gouda. In de stadjes Woeden en Oudewater was een plaatselijke hoofdgaarder benoemd. De controle in de steden was, hoewel niet eenvoudig, makkelijker dan die buiten de steden. Dat mag blijken uit de hiernavolgende fragmenten uit de geschiedenis van de grenscontrole bij de Wierickerschans.

     

    Oprichting van een grensbewakingspost bij de Wierickerschans

     

    Op de oostelijke oever van de Enkele Wiericke, bij de Endelkade, de noordelijke grens van het Utrechtse gerecht Lange Ruige Weide, stond in de 18e eeuw een huisje, dat bekend stond als de Kleine Kievitsheuvel en dat bewoond werd door een bakker. Op de andere oever van de Enkele Wiericke, op Hollands grondgebied, stond een tweede huis, wat groter dan het hiervoor genoemde, de Grote Kievitsheuvel genaamd. Het waren afgelegen huisjes met een bijzondere reputatie: ze stonden bekend als  sluykhuizen , oorden van smokkelarij. Regelmatig werden er goederen vanuit de Kleine Kievitsheuvel via de Enkele Wiericke naar de Grote Kievietsheuvel getransporteerd, goederen die in Holland niet geregistreerd werden en waarover dus geen accijns werd betaald. Hoe de particuliere pachters van de accijnzen voor 1748 de smokkel hier bestreden is niet bekend, maar na de invoering van de nieuwe accijnsheffing door de gewestelijke overheid per 1 januari 1750 was dit smokkeloord een van de eerste plaatsen, waar maatregelen werden getroffen tegen de smokkelarij.

    In september 1750 schreven Gecommitteerde Raden van Holland een brief aan Dijkgraaf en Hoogheemraden van het Grootwaterschap van Woerden, waarin ze dit college, als belast met het beheer en toezicht op de Enkele Wiericke, verzochten een dubbelde boom te leggen  t’eynde de Enkele Wiericke bij de schans tot voorkominge van sluykerijen’. Het gewest Holland zou alles betalen, Dijkgraaf en hoogheemraden waren wel bereid om die slagboom in de Wiericke te realiseren. In oktober ging de Dijkgraaf Cornelis Arckenboudt met de secretaris en de fabrieklandmeter (de technische man van het Grootwaterschap) ter plekke kijken waar de controlepost het beste aangelegd kon worden. Men beskoot de boom achter de schans aan het begin van de Prinsendijk te plaatsen: de kosten werden begroot op 300 gulden.

     

     

    In een advies aan Gecommitteerde Raden over de uitvoering van de controle toonde Arckenbout aan, dat dit nogal wat voeten in de aarde zou hebben. Er moest en  bequaem persoon worden aangesteld om de slagboom te bedienen en controle uit te oefenen op de smokkel via de Prinsendijk, de Enkele Wiericke, de schans en de Hoge Rijndijk. Aanvankelijk wilde Willem Ramp uit Bodegraven voor 100 gulden per jaar wel toezicht houden op de slagboom, maar toen hem duidelijk werd, dat hij ook achter smokkelaars aan moest, bedankte hij voor de eer. De dijkgraaf, die ook baljuw van Woerden was, adviseerde om de te benoemen grenswachter minstens 300 gulden per jaar te betalen en om een huisje voor hem te bouwen.

    Naar aanleiding van dit advies gingen Gecommitteerde Raden tot actie over. In april 1751 kochten ze voor 60 gulden een uyterdijkje een stukje land in de Zuidzijderpolder, ten zuiden van de schans langs de Prinsendijk. Van mr. Gerrit de Graaf van Zuid-Polsbroek. Op dat stukje grond werd voor een bedrag van 301 gulden een houten huisje gerealiseerd dat in augustus gereed moet zijn geweest. Op 28 augustus 1751  wordt namelijk de eerste douaneambtenaar  of cherger bij de Wierickerschans door de dijkgraaf  namens Gecommitteerde Raden beëdigd in de persoon van  Jan Radix.

    Het wachthuis aan de enkele Wiericke was niet de enige grensbewakingspost die in 1751 tot stand kwam. Niet zo heel ver uit de buurt, namelijk op de grens van het Hollandse schoutambacht Sluipwijk en het Utrechtse gerecht Oukoop, ter hoogte van de huidige T-splitsing Nieuwen-Broeksedijk/Oukoperdijk, werd er ook een gebouwd .Verder kwam er een dergelijke grensbewakingspost tot stand bij Zuid-Polsbroek en, een aantal jaren later, eveneens bij Haastrecht.

     

    Over het verleden van  Jan Radix, de eerste cherger, is niet veel bekend, het geboortejaar van Jan Radix is 1720. Op 7 februari 1745 was hij in Woerden getrouwd met Maria van Maastricht; Op dat moment was hij korporaal in het regiment van de luitenant-generaal Crommelin. Een militair dus , die het avontuurlijke soldatenleven wilde inruilen voor een rustiger bestaan, dat hij hoopte vinden in zijn nieuwe functie.

     

    De cherger aan het werk

     

    Aanvankelijk levert  Jan Radix goed werk. In februari 1752 maakt zijn directe chef. De hoofdgaarder Jan Cloeck uit Woerden, in een brief aan de opziender Gerrit van Gimmig van het hoofdcomptoir in Gouda, al melding van twee aanhalingen bij de wierickerschans. De smokkelaars, die op het Woerdense Kasteel waren vastgezet, hadden meel en brood van Utrecht naar Holland vervoerd zonder de vereiste geleide biljet en dus zonder accijns betaald te hebben. De meeste smokkelwaar aldaar bestond uit meel en brood. Op zich was dat wel begrijpelijk: de formele procedure om meel en brood te mogen invoeren liep via de hoofdgaarder in..Weesp, niet de meest eenvoudige weg om buitenlands graan binnen te halen.

    De ene smokkelaar, de weduwnaar Alberts uit Nieuwenbrug, kwam na acht dagen op water en brood en met de schrik vrij: de andere, de Bodegraafse schoenmaker Cornelis Vos, werd tot geseling en zes jaar verbanning  veroordeeld. Het verschil in straf is opmerkelijk, temeer daar beiden evenveel, namelijk drie broden, gesmokkeld hadden. Een zware straf kreeg ook de Duitser Philip Coenraad Krap, die op 6 januari 1753 8 kilo meel met een slee over de bevroren Wiericke getransporteerd had zonder accijns te betalen: vier jaar verbanning.

    Voor dergelijke aanhoudingen kreeg  Jan Radix een premie van, variërend van tien tot vijf en twintig gulden. Toch werd er veel meer gesmokkeld dan hij in zijn dooie eentje kon bij houden. De vraag  dringt zich op of hij zijn toeziende taak niet wat hulp kon krijgen van de nabijgelegen Wierickerschans gelegerde militairen: op andere grensposten, zoals in Sluipwijk. Haastrecht en polsbroek, werd namelijk wel bijstand verleend door soldaten uit het garnizoen van Schoonhoven of Oudewater. Helaas… de soldaten uit de Wierickerschans bevonden zich voor het merendeel in het andere kamp: smokkelen was een van de vrijetijdsbestedingen van de aldaar gelegerde troepen.

    Begin 1754 blijkt hoe gevaarlijk het toezicht op smokkelarij kon zijn voor de daarvoor aangestelde ambtenaren. Op 8 januari marcheren acht soldaten uit het in de schans gelegerde regiment Zwitsers langs het wachthuisje van Jan Radix in de richting van de Kleine Kievitsheuvel om later terug te keren met een zak gesmokkeld vlees. Jan Radix wil er een arresteren, maar krijgt er van twee andere soldaten met de blote sabel van langs: de smokkelaars verdwijnen vervolgens in de schans.

    Jan Radix is zich vervolgens bij de opzichter over de chergers , Huibert van Akerval uit Gouda, gaan beklagen. Huibert van Akerval komt zelf kijken en doet een klein onderzoekje onder de buurtbewoners. Hij hoort bevestigd, wat Jan Radix  al lang wist: de soldaten smokkelen voortdurend en niet alleen voor zichzelf, maar ook voor de burgers die in de buurt van de schans wonen. Deze burgers tonen ook onbegrip: waarom mogen de soldaten wel smokkelen en zij, arme drommels niet?  Ze beweren zelfs, dat de commandant van de schans het smokkelen door zijn mannen oogluikend toestaat. Huibert van Akerval rapporteert dit alles aan de opzichter van Gimnig in Gouda, die het weer aan Gecommitteerde Raden doorgeeft. Naar aanleiding hiervan wordt de commandant van de Wierickerschans op het matje geroepen. Maar dit pakt vooral voor  Jan Radix niet zo goed uit.

    Want de commandant van de Wierickerschans is Johan Casper Regis, een op de schans alom gerespecteerd militair  en een steunpilaar van de Evangelisch-Luterse gemeente van Bodergraven. Met felheid verweert hij zich tegen de voor hem grievende beschuldiging als zou hij het smokkelen door zijn mannen niet voldoende bestrijden en dit doet hij vooral door Jan Radix in een minder gunstig daglicht te stellen.

    De Wierickerschans werd niet uitsluitend door militairen bevolkt: er was een kleine gemeenschap van allerlei mensen, die op verschillende eerbare en minder eerbare wijze aan de soldaten verdienden. Een aantal daarvan legt op verzoek van de commandant verklaringenaf. Zo verklaren de portier Jacob Baur en zijn vrouw en de arbeider Aart van Hoorik dat Regis het smokkelen streng verbiedt. Hun verklaring dat Jan Radix vaak dronken over de schans zwalkt en met iedereen ruzie zoekt wordt bevestigd door de sergeant Jacob Andregt, die verklaart dat Jan Radix in de herberg van Jan Versluis op de schans heeft sitte suypen en sigh daar heeft gecomporteerd en gedraagen als een sweyn. Verder voert Regis nog andere klachten aan tegen de douanier  Jan Radix is vaak door dronkenschap niet in staat de slagboom te bedienen, hij vecht voortdurend, vaart illegaal met een boot door de schansgracht en klimt ‘nachts op de wallen om er met een snaphaan  te gaan schieten en aldus het fort. Sijnde een pulvermagazijn  in ernstig gevaar te brengen.

    Gelukkig voor Jan Radix gaan zijn bazen niet uitsluitend op Regis verklaringen af. De baljuw van Woerden, Arckenboudt, krijgt opdracht een officieel onderzoek in te stellen. De baljuw zelf lijdt exchter aan jicht en kan niet lopen: hij stuurt zijn plaatsvervanger naar de schans. Tegenover deze hoge functionaris zijn de klagers kennelijk wat minder flink: zowel portier Bauwer als daggelder Van hoorik zwakken hun oorspronkelijke verklaringen ten nadele van Jan Radix flink af. De vrouw van de kastelein Versluis zegt zelfs, dat de commandant wel degelijk smokkelarij toestaat.Als conclusie van het onderzoek deelt de de baljuw aan Gecommitteerde Raden mee, dat het bekend is dat er al geruime tijd groote verbitteringe bestaat tussen Jan Radix en Regis en dat dit de oorzaak van de problemen is.

     

    Voortgaande problemen met smokkelende militairen

     

    Naar aanleiding van deze gebeurtenissen kreeg Huibert van Akerval, de opzichter over de chergers en deurwaarders, opdracht uit te zoeken hoe de controle op smokkel verbeterd kon worden. In een rapport uit juli 1754 aan opziender Van Gimnig te Gouda geeft hij als oorzaak voor de gebrekkige controle een tekort aan personeel. Voor de post bij de Wiereckerschans pleit hij voor twee extra chergers en voor de aanschaf van een boot, een zeer nuttig hulpmiddel voor de bestrijding van smokkel, die voornamelijk via water.nl de Enkele Wiericke, plaatsvindt.

    Hoewel ook Van Gimnig zich aansluit bij de conclusie van Van Akerval nemen Gecommitteerde Raden geen besluit om het personeel uit te breiden, want twee jaar later is er nog niets verbeterd, Jan Radix  wordt voortdurend in de maling genomen of, ernstig bedreigd: het feit dat hij als oud-sergeant zijn voormalige kameraden nu moest controleren of arresteren draagt niet bij tot zijn populariteit onder de militairen. De smokkel door soldaten via de smokkelnesten Grote en Kleine Kievitsheuvel blijft onveranderlijk doorgaan. Vanuit deze huizen was het eenvoudig om het wachthuisje van Jan Radix in de gaten te houden en het smokkelschema aan te passen op de aan-maar vooral op de afwezigheid van de cherger. Smokkel zelfs onder de ogen van opzichter Van Akerval, als die in februari 1756 een bezoek brengt aan Jan Radix in zijn huisje .Aan Van Akerval’s verslag ontlenen we het volgende:Op 23 februari 1756 des ogtens tusschen tien en elf uuren passeerde voorbij ’s lands huysje, staande en gelegen agter de Kleine Wierecker Schans, een soldaat ten commando van gemeen  Schans aan den Rhijn, welker soldaat dragende een ransel, ik, tweede ondergetekende. Aan de soldaat seide: “dat gaat wel langs mijn post te passeren met slykgoederen” waarop gemeen soldaat antwoorde “dat leid uw den do… aangelegen, hondsvot, wat wil uw daarvan hebben? Voorts heb ik, tweede ondergetekende. gemeen soldaat vervogt en denzelve omtrent de Schans geapprehendeert en bij visitatie in desselfs rensel bevonden 3 á 4 tarwebrooden , wegende ’t stuk 6 p… welke brooden hij gehaalt heeft van Stigtschen boden genaemt Kievietsheuvel. So heb ik tweede ondergetekende, in voorm, Schans mijn aangemeld met intentie omme sergeant den commando over ‘tselve te spreken, dog den sergeant sig niet heeft laten sien. Inmiddels heeft den schildwagt den voorm, geapprehendeerde persoon mijn ontwettigt, waarbij den tweede schildwagt van ’t magazijn aan den eerstgem. Schilwagt riep: “stoot hem van de Schans af” en dewijl dien men zig tegen een schilwagt niet mag opposeren, soo heb ik voorz. Aan plaats moeten laten. Daarop volgde in het retouneren naar mijn post, ontmoette ik nog 3 soldaten welke hunne rensels alsmede nog linne ranpsakke dragende, gevuld met slykgoederen. En bij het passeren derselve, daagden zij mij uit met begreiging indien ik tot haar naderde, mijn kort en klein te kappen en veel vuyle expressie, over welk geval eenige der huysluyden lagten en sommige benaderd de saak in dier oogen: ’mogen die luyden smokkelen, welke ‘tselve behoorden te weren, wat sal dan een particulier doen?”

    Het duurde nog tot 1758 als gecommitteerde Raden eindelijk ingrijpen. De situatie is voor  Jan Radix dan onthoudbaar geworden. Men besluit tot voor die tijd nog niet zo gebruikelijke oplossing: Jan Radix wordt weggepromoveerd. Hij wordt benoemd tot opzichter over de chergers van Woerden, Oudewater en Woerdense Verlaat, waardoor hij zich met zijn groot gezin (7 kinderen) in Woerden kan vestigen en hij niet meer permanent bij de Wierickerschans hoeft te patrouilleren. Na zijn vertrek gaat Gerrit van gimnig in eigen persoon en in gezelschap van de Bodegraafse meester-timmerman Maarten van der Boon de bouwkundige staat van het wachthuisje opnemen. Er mankeert nogal wat aan. Het hang- en sluitwerk moest vernieuwd worden, er zijn ruiten kapot, het dak vergt reparaties en het houten huisje moet helemaal opnieuw geteerd worden. Na deze herstellingen (kosten twintig gulden) zal het betrokken kunnen worden door Isaac Marinus, de nieuwe cherger en een assistent voor

    Jan Radix . In 1760wordt er opnieuw voor zestig gulden verspijkerd aan de wachtpost, nu door een andere timmerman uit Bodegraven, Jan van Baren. De positieverbetering van  Jan Radix  heeft hem overigens maar weinig geluk gebracht. Ondanks zijn veranderde standplaats en positie bleef hij nog zelf patrouilleren in zijn ambtsgebied, altijd op zoek naar smokkelaars en tuk op een aanhaling, die hem extra commissie kon opleveren. In de nacht van 11 februari 1761. liep hij waarschijnlijk de verkeerde smokkelaar tegen het lijf: in de vroege ochtend werd hij, meer dood dan levend, aangetroffen op de Buitenkerk, even ten westen van Bodegraven. Wat er gebeurd is, weet niemand: zijn hoed dreef op de Rijn en zijn geweer lag aan de andere oever. Jan Radix is nog een huis ingedragen maar medische hulp mocht niet meer baten: die ochtend is hij overleden.

    Het bericht van  Jan Radix  gewelddadige dood joeg zijn assistent  Marinus op de Schans de stuipen op het lijf. Hij moest nu de wachtpost bij de Schans in zijn eentje bemannen en was er bang geworden. Zijn verzoek om zo snel mogelijk een assistent te krijgen werd door opziener van Gomnig ten volle ondersteund: ook erkende dat deze wachtpost een der gevaarlijkste van het gewest was. Van Gemnig had al een uitstekende kandidaat: de Bodegraver Herman Verkerk, Cloek fors van leden, in Bodegraven gebooren en het territoir kundig. Tot eventuele benoeming zou Marinus hulp krijgen van enkele soldaten uit het garnizoen van Schoonhoven. Toen die bij de wachtpost arriveerde maakten ze echter direcht weer rechtomkeert: het huisje was volledig leeggehaald. Later bleek de inventaris op de Wierickerschans terechtgekomen te zijn: het agrnizoen kon kennelijk nog  wel wat meubeltjes Gebruiken.

     

    Besluit

     

    Het vervolg en het einde van de geschiedenis van de grenspost bij de Wierickerschans zijn snel verteld. Ondanks de uitbreiding van het personeel met een assistent-cherger (sinds 1761) bleef de smokkel voortgaan. De resultaten van Isaak Marinus waren aanzienlijk minder dan die van zijn voorganger; vermoedelijk nam hij, met droevig levenseinde van zijn voorganger voor ogen, minder risico. Begin 1782 werd Marinus overgeplaatst naar Woerden en kwam Sebastiaan Bender, die voorheen in Woerden gewerkt had, als cherger op de post bij de Schans .Deze gaf zijn superieuren reden tot tevredenheid. De oude Bender (ter onderscheiding van zijn zoon Carel. Die in Oudewater en op de wachtpost bij sluipwijk net zo actief was als zijn vader) Slaagde er op zijn tijd in smokkelaars aan te houden. In september 1792 greep hij Jan Boef uit Woerden in zijn kraag , toen deze met 32 zakken gesmokkeld graan van Driebruggen naar Zwammerdam onderweg was. Nog altijd werden er malse straffen uitgedeeld: Boef werd voor zes jaar uit Holland en Utrecht verbannen. Behalve deze burger vingen Bender en zijn mannen vermoedelijk vooral militairen , die door hun officieren disciplinair gestraft werden: vonnissen tegen hen vinden we niet in de archieven. De opziender van het Goudse compior, Jan Christiaan Ham die in 1763 overleden Gerrit van Gimnig was opgevolgd bleef aanhoudend klagen bij Gecommitteerde Raden over de sluykerij door soldaten in de garnizoenssteden en in de Wierickerschans, maar zonder succes. De komst van de Fransen in 1795 bracht veel veranderingen te weeg, maar niet bij de post aan de Enkele Wiericke. De smokkel door de Franse soldaten overtrof nog die van de Staatse troepen voordien de opzichter over de chergers. Moree uit Woerden constateerde in 1801 in een brief aan de Goudse comptoirdirecteur Hendrik van Stralen Monsieur, dat de sluykerij nu een omvang had gekregen, waarbij er getwijfeld moest worden aan het nut van toezicht erop. In 1805 was Isaak Jan Alexander Gogel  agent (minister) van Financiën van de Bataafse Republiek geworden. Gogel voerde een gehel ander nieuw, nationaal belastingstelsel in, waarin de gewestelijke accijnzen, zoals doe sedert 1750 in Holland geheven en geïnd werden, geen plaats meer kregen.de verschillende comptoirs in Holland werden ontmanteld, de ambtenaren kregen een pensioentje of een andere functie en de wachthuizen werden gesloopt of verkocht.

     

    Bronnen:

     

    Algemeen Rijksarchief:

    Archief van de gaarders der collectieve middelen  van het Zuiderkwartier van Holland.

    Inv.nrs 65-75 en 136. Brieven opziender kantoor Gouda aan Gecommitteerde Raden. 1750-1805.

    Inv.nr. 203. Vonnissen van schepencommissarissen  tegen overtredingen wegens de gemene middelen in het district Gouda. 1753-1805.

    Inv.nr.1228. Register der bediende der collectie middelen, district Gouda. 1751-1805.

    Streekarchief Rijnstreek, Woerden:

    Archief Grootwaterschap van Woerden.

    Inv.nr. E-9 Notulen Dijkgraaf en Hoogheemraden. 1750-1751.

    Inv.nrs. D36-12. Instructie voor de opziener der slagbomen op de Wiericke tot wering van de sluykerij.

    Literatuur:

    J.W. Heringa. Van zelfstandige collecteur tot ambtenaar: problemen rond de belastingdienst in Holland. 1750-1760’in Holland. Jg. 15(1983). Nr.2 p. 81-101.

    Auteurs: C.Akema en A.Matje.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    15-07-2007 om 20:24 geschreven door henny

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (7 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Parenteel van Jacobus Radix

    1 Jacobus Radix is geboren in 1695.

    Kind van Jacobus uit onbekende relatie:
    1 Jan Radix(s), geboren in 1720. Volgt 1.1.

    1.1 Jan Radix(s) is geboren in 1720, zoon van Jacobus Radix. Jan is overleden in 1761 in Bodegraven, 41 jaar oud. Jan trouwde, 25 jaar oud, op 07-02-1745 in Woerden met Maria van Mastrigt(Maastricht), 19 jaar oud. Maria is geboren in 1726 in Leiden. Maria is overleden in 1787 in Bodegraven, 61 jaar oud.

    Kinderen van Jan en Maria:
    1 Anna Marie Radix. Zij is gedoopt op 29-09-1752 in Woerden.
    2 Gideon Radix, geboren in 1753 in Woerden. Volgt 1.1.1.
    3 Abel Radix. Volgt 1.1.2.

    1.1.1 Gideon Radix is geboren in 1753 in Woerden, zoon van Jan Radix(s) en Maria van Mastrigt(Maastricht). Gideon trouwde met Everarda Catharina Everts.

    Kinderen van Gideon en Everarda:
    1 Johannes Radix, geboren op 14-12-1793 in Brielle. Volgt 1.1.1.1.
    2 Leena Radix, geboren in 1800 in Brielle. Volgt 1.1.1.2.

    1.1.1.1 Johannes Radix is geboren op 14-12-1793 in Brielle, zoon van Gideon Radix en Everarda Catharina Everts. Johannes is overleden in 1847 in Ommerschans, 54 jaar oud. Johannes trouwde, 29 jaar oud, op 06-03-1823 in Maastricht met Anna Magtilda Smagghe, 23 jaar oud. Anna is geboren op 08-07-1799 in Maastricht. Anna is overleden op 31-07-1859 in Den Bosch, 60 jaar oud. Zij is begraven te Veenhuizen(Norg).

    Kinderen van Johannes en Anna:
    1 Anna Maria Radix, geboren op 27-11-1824 in Maastricht. Volgt 1.1.1.1.1.
    2 Hendrik Radix, geboren in 1827 in Maastricht. Volgt 1.1.1.1.2.
    3 Jan Peter/Jean Pierre Radix, geboren op 15-11-1828 in Maastricht. Volgt 1.1.1.1.3.
    4 Ludovicus Radix, geboren op 13-01-1834 in Den Bosch. Volgt 1.1.1.1.4.
    5 Hermanus Radix, geboren op 19-07-1839 in Woensel en Eckart. Volgt 1.1.1.1.5.

    1.1.1.1.1 Anna Maria Radix is geboren op 27-11-1824 in Maastricht, dochter van Johannes Radix en Anna Magtilda Smagghe. Anna trouwde, 28 jaar oud, op 31-08-1853 in Norg met Nicolaas van Berkum, 34 jaar oud. Nicolaas is geboren op 11-08-1819 in Vlissingen, zoon van Petrus van Berkum en Anthonia van den Berg.

    Kind van Anna en Nicolaas:
    1 Pieter Nicolaas van Berkum, geboren in 1845 in Den Haag. Pieter is overleden op 08-08-1855 in Arnhem, 10 jaar oud.

    1.1.1.1.2 Hendrik Radix is geboren in 1827 in Maastricht, zoon van Johannes Radix en Anna Magtilda Smagghe. Hendrik trouwde, 34 jaar oud, op 23-05-1861 in Breda met Johanna Muller, 29 jaar oud. Johanna is geboren in 1832 in Breda, dochter van Frans Xavier Muller en Johanna Mouritz.

    Kinderen van Hendrik en Johanna:
    1 Elisabeth Radix, geboren in Breda. Volgt 1.1.1.1.2.1.
    2 Johanna Radix, geboren in Breda. Volgt 1.1.1.1.2.2.
    3 Anette Radix, geboren in 1855 in Breda. Volgt 1.1.1.1.2.3.
    4 Franciscus Radix, geboren in 1860 in Breda. Volgt 1.1.1.1.2.4.
    5 Maximilliaan Radix, geboren op 06-09-1876 in Breda. Volgt 1.1.1.1.2.5.

    1.1.1.1.2.1 Elisabeth Radix is geboren in Breda, dochter van Hendrik Radix en Johanna Muller. Elisabeth trouwde op 11-06-1888 in Breda met Johannes Kooien. Johannes is geboren in Breda, zoon van Louis Koolen en Johanna Haneveer.

    1.1.1.1.2.2 Johanna Radix is geboren in Breda, dochter van Hendrik Radix en Johanna Muller. Johanna trouwde op 14-02-1889 in Breda met Hendricus Bernardus Miserus. Hendricus is geboren in Sluis, zoon van Johannes Miserus en Petronella Muller.

    Kind van Johanna en Hendricus:
    1 Elisabeth Johanna Miserus, geboren in Breda. Volgt 1.1.1.1.2.2.1.

    1.1.1.1.2.2.1 Elisabeth Johanna Miserus is geboren in Breda, dochter van Hendricus Bernardus Miserus en Johanna Radix. Elisabeth trouwde op 04-02-1918 in Breda met Pieter van der Wulp. Pieter is geboren in Breda, zoon van Pieter van der Wulp en Willemina Pieternella van Dongen.

    1.1.1.1.2.3 Anette Radix is geboren in 1855 in Breda, dochter van Hendrik Radix en Johanna Muller. Anette trouwde, 27 jaar oud, op 20-03-1882 in Breda met Franciscus Ulrich Casper Benz, 26 jaar oud. Franciscus is geboren in 1856 in Breda, zoon van Johan Ulrich Benz en Johanna Petronella Baumgartner.

    1.1.1.1.2.4 Franciscus Radix is geboren in 1860 in Breda, zoon van Hendrik Radix en Johanna Muller. Franciscus trouwde, 28 jaar oud, op 26-04-1888 in Willemstad met Susanna Hendrika Sophia Bergamin, 22 jaar oud. Susanna is geboren in 1866 in Arnhem, dochter van Almable Jean Baptist Leonard Bergamin en Susanna Henrietta Rijnen.

    1.1.1.1.2.5 Maximilliaan Radix is geboren op 06-09-1876 in Breda, zoon van Hendrik Radix en Johanna Muller. Maximilliaan trouwde, 21 jaar oud, op 09-06-1898 in Breda met Elisabeth Hoste, 26 jaar oud. Elisabeth is geboren op 24-08-1871 in Breda, dochter van Adrianus Hoste en Maria Vermeulen.

    Kinderen van Maximilliaan en Elisabeth:
    1 Marius Johannes Radix, geboren in Breda. Volgt 1.1.1.1.2.5.1.
    2 Hendrikus Lambertus Radix, geboren in Breda. Volgt 1.1.1.1.2.5.2.

    1.1.1.1.2.5.1 Marius Johannes Radix is geboren in Breda, zoon van Maximilliaan Radix en Elisabeth Hoste. Marius trouwde op 11-05-1922 in Breda met Sebastiana Dijmphna Appollonia van Stokkom. Sebastiana is geboren in Breda, dochter van Egedius Adrianus van Stokkom en Goverdina Vermeulen.

    1.1.1.1.2.5.2 Hendrikus Lambertus Radix is geboren in Breda, zoon van Maximilliaan Radix en Elisabeth Hoste. Hendrikus trouwde op 27-12-1920 in Breda met Johanna Vermeulen. Johanna is geboren in Oosterhout, dochter van Johannes Vermeulen en Johanna van der Zanden.

    1.1.1.1.3 Jan Peter/Jean Pierre Radix is geboren op 15-11-1828 in Maastricht, zoon van Johannes Radix en Anna Magtilda Smagghe. Jan is overleden op 26-06-1868 in Bovensmilde, 39 jaar oud. Jan trouwde, 22 jaar oud, op 12-07-1851 in Norg met Maria de Deken, 21 jaar oud. Maria is geboren op 27-05-1830 in Veenhuizen/Norg, dochter van Johannes de Deken en Rosilia Fransiska Gouters. Maria is overleden op 12-12-1877 in Bovensmilde, 47 jaar oud.

    Kinderen van Jan en Maria:
    1 Jean Patist Radix, geboren op 13-02-1853 in Smilde. Volgt 1.1.1.1.3.1.
    2 Hermanus Radix, geboren op 27-12-1855 in Smilde. Hermanus is overleden op 24-03-1856 in Smilde, 2 maanden oud.
    3 Machtilda Radix, geboren op 14-02-1857 in Smilde. Volgt 1.1.1.1.3.2.
    4 Rosalina Radix, geboren op 15-01-1860 in Smilde.
    5 Johanna Radix, geboren op 15-04-1862 in Assen. Johanna is overleden op 01-04-1872 in Smilde, 9 jaar oud.
    6 Johannea Radix, geboren op 31-07-1866 in Smilde. Johannea is overleden op 02-04-1871 in Bovensmilde, 4 jaar oud.
    7 Johannes Radix, geboren op 31-07-1866 in Smilde. Johannes is overleden op 02-04-1871 in Bovensmilde, 4 jaar oud.
    8 Maria Radix, geboren op 13-03-1870 in Smilde. Maria is overleden op 03-08-1871 in Bovensmilde, 1 jaar oud.

    1.1.1.1.3.1 Jean Patist Radix is geboren op 13-02-1853 in Smilde, zoon van Jan Peter/Jean Pierre Radix en Maria de Deken. Jean trouwde, 27 jaar oud, op 27-03-1880 in Smilde met Elizabeth Musch, 25 jaar oud. Elizabeth is geboren in 1855 in Winschoten, dochter van Jan Jans Musch en Jager Wubke.

    Kinderen van Jean en Elizabeth:
    1 Maria Radix, geboren op 07-06-1880 in Bovensmilde. Volgt 1.1.1.1.3.1.1.
    2 Jan Radix, geboren op 19-12-1881 in Bovensmilde. Jan is overleden op 19-12-1881 in Bovensmilde, geen dag oud.
    3 Harm Radix, geboren op 28-07-1883 in Bovensmilde. Volgt 1.1.1.1.3.1.2.
    4 Wubbechina Radix, geboren in 1887 in Winschoten. Volgt 1.1.1.1.3.1.3.
    5 Robert Radix, geboren in 1889 in Winschoten. Volgt 1.1.1.1.3.1.4.

    1.1.1.1.3.1.1 Maria Radix is geboren op 07-06-1880 in Bovensmilde, dochter van Jean Patist Radix en Elizabeth Musch. Maria trouwde, 23 jaar oud, op 10-12-1903 in Scheemda met Pieter Koerts, 26 jaar oud. Pieter is geboren in 1877 in Westerlee/Scheemda, zoon van Jurjen Koerts en Maria Slijm.

    1.1.1.1.3.1.2 Harm Radix is geboren op 28-07-1883 in Bovensmilde, zoon van Jean Patist Radix en Elizabeth Musch. Harm is overleden op 17-03-1965 in Winschoten, 81 jaar oud. Harm trouwde, 26 jaar oud, op 20-01-1910 in Winschoten met Roelfina Philipsma Fendker, 21 jaar oud. Roelfina is geboren op 29-04-1888 in Winschoten, dochter van Herman Fendker en Grietje Plaat. Roelfina is overleden op 04-08-1922 in Winschoten, 34 jaar oud.

    1.1.1.1.3.1.3 Wubbechina Radix is geboren in 1887 in Winschoten, dochter van Jean Patist Radix en Elizabeth Musch. Wubbechina trouwde, 20 jaar oud, op 31-10-1907 in Winschoten met Wiecher Kenter, 23 jaar oud. Wiecher is geboren in 1884 in Oude Pekela, zoon van Jan Kenter en Margina Glas.

    1.1.1.1.3.1.4 Robert Radix is geboren in 1889 in Winschoten, zoon van Jean Patist Radix en Elizabeth Musch. Robert trouwde, 19 jaar oud, op 20-02-1908 in Winschoten met Elsiena Das, 17 jaar oud. Elsiena is geboren in 1891 in Oude Pekela, dochter van Hendrik Das en Frouwe Korte.

    1.1.1.1.3.2 Machtilda Radix is geboren op 14-02-1857 in Smilde, dochter van Jan Peter/Jean Pierre Radix en Maria de Deken. Machtilda trouwde, 34 jaar oud, op 17-05-1891 in Groningen met Lambertus Johannes Werkman, 34 jaar oud. Lambertus is geboren op 03-10-1856 in Den Bos, zoon van Jan Lammerts Werkman en Marianna Feijen.

    Kind van Machtilda en Lambertus:
    1 Lambertus Johannes Werkman, geboren in 1897 in Groningen. Volgt 1.1.1.1.3.2.1.

    1.1.1.1.3.2.1 Lambertus Johannes Werkman is geboren in 1897 in Groningen, zoon van Lambertus Johannes Werkman en Machtilda Radix. Lambertus trouwde, 24 jaar oud, op 25-08-1921 in Groningen met Aaltje Arends, 31 jaar oud. De ontbinding van het huwelijk werd geregistreerd op 06-06-1951 in Almelo. Aaltje is geboren in 1890 in Odoorn, dochter van Hendrik Arends en Grietje Scheffer.

    1.1.1.1.4 Ludovicus Radix is geboren op 13-01-1834 in Den Bosch, zoon van Johannes Radix en Anna Magtilda Smagghe. Ludovicus is overleden op 03-03-1890 in Kloosterveen, 56 jaar oud. Ludovicus trouwde, 23 jaar oud, op 09-05-1857 in Norg met Cornelia Rozenstengel, 20 jaar oud. Cornelia is geboren op 06-10-1836 in Ommen, dochter van Johannes Rozenstengel en Johanna Piepers. Cornelia is overleden op 26-12-1919 in Smolde, 83 jaar oud.

    Kinderen van Ludovicus en Cornelia:
    1 .
    2 Hermanus Radix, geboren op 22-05-1857 in Kloosterveen. Volgt 1.1.1.1.4.1.
    3 Johanna Maria Radix, geboren op 08-12-1859 in Kloosterveen/Assen. Johanna is overleden op 20-03-1862 in Bovensmilde, 2 jaar oud.
    4 Karoliena Radix, geboren op 06-12-1862 in Bovensmilde. Volgt 1.1.1.1.4.2.
    5 Johannes Radix, geboren op 08-03-1866 in Bovensmilde. Volgt 1.1.1.1.4.3.
    6 Lodewijk Radix, geboren op 07-04-1869 in Bovensmilde. Volgt 1.1.1.1.4.4.
    7 Johanna Maria Radix, geboren op 23-03-1872 in Bovensmilde. Volgt 1.1.1.1.4.5.
    8 N.N. Radix, levenloos geboren kind, geboren op 26-09-1874 in Bovensmilde.
    9 Johanna Maria Radix, geboren op 30-07-1876 in Kloosterveen.
    10 N.N. Radix, levenloos geboren kind, geboren op 10-12-1880 in Kloosterveen.

    1.1.1.1.4.1 Hermanus Radix is geboren op 22-05-1857 in Kloosterveen, zoon van Ludovicus Radix en Cornelia Rozenstengel. Hermanus is overleden op 31-10-1929 in Smilde, 72 jaar oud. Hermanus:
    (1) trouwde, 23 jaar oud, op 06-05-1881 in Smilde met Wopke Stoker, 21 jaar oud. Wopke is geboren op 01-09-1859 in Smilde, dochter van Lambert Stoker en Geertje Brunsting. Wopke is overleden op 13-10-1885 in Bovensmilde, 26 jaar oud.
    (2) trouwde, 29 jaar oud, op 28-05-1886 in Smilde met Roelofje Kloezen, 26 jaar oud. Roelofje is geboren in 1860 in Smilde, dochter van Berend Kloezen en Annegien Boskamp. Roelofje is overleden op 23-02-1928 in Smilde, 68 jaar oud.

    Kinderen van Hermanus en Wopke:
    1 Carolina Radix, geboren op 27-11-1881 in Bovensmilde. Carolina is overleden op 10-02-1882 in Bovensmilde, 2 maanden oud.
    2 Lammert Radix, geboren op 16-02-1883 in Bovensmilde. Volgt 1.1.1.1.4.1.1.
    Kinderen van Hermanus en Roelofje:
    1 N.N. Radix, levenloos geboren kind, geboren op 31-12-1893 in Hijkersmilde.
    2 Lodewijk Radix, geboren op 16-04-1887 in Bovensmilde. Volgt 1.1.1.1.4.1.2.
    3 Annigje Radix, geboren op 12-02-1890 in Kloosterveen/Smilde. Annigje is overleden op 29-03-1890 in Kloosterveen/Smilde, 1 maand oud.
    4 Annechien/Annigje Radix, geboren op 24-04-1891 in Smilde. Volgt 1.1.1.1.4.1.3.
    5 Johannes Radix, geboren op 01-03-1895 in Smilde. Johannes is overleden op 01-05-1917 in Smilde, 22 jaar oud.
    6 Hendrik Radix, geboren op 24-08-1898 in Smilde.

    1.1.1.1.4.1.1 Lammert Radix is geboren op 16-02-1883 in Bovensmilde, zoon van Hermanus Radix en Wopke Stoker. Lammert:
    (1) trouwde, 25 jaar oud, op 22-08-1908 in Smilde met Maria Moes, 21 jaar oud. Maria is geboren in 1887 in Smilde, dochter van N.N. en Aalltje Moes.
    (2) trouwde, 34 jaar oud, op 10-05-1917 in Heerlen met Elisabeth Palenberg. Elisabeth is geboren in kalk, dochter van Peter Wilhelm Palenberg en Elisabeth Mirgeler.

    Kinderen van Lammert en Maria:
    1 Hermannus Radix, geboren op 01-04-1908 in Smilde. Hermannus is overleden op 22-08-1908 in Smilde, 4 maanden oud.
    2 Aaltje Radix, geboren op 28-03-1909 in Smilde. Aaltje is overleden op 03-04-1909 in Smilde, 6 dagen oud.
    3 Roelfien Radix, geboren op 25-06-1910 in Smilde. Roelfien is overleden op 02-08-1910 in Smilde, 1 maand oud.

    1.1.1.1.4.1.2 Lodewijk Radix is geboren op 16-04-1887 in Bovensmilde, zoon van Hermanus Radix en Roelofje Kloezen. Lodewijk is overleden op 23-11-1939 in Assen, 52 jaar oud. Lodewijk trouwde, 31 jaar oud, op 20-04-1918 in Smilde met Aaltje de Wit, geen jaar oud. Aaltje is geboren in 1918 in Staphorst, dochter van David de Wit en Annigje Winters. Aaltje is overleden op 10-02-1932 in Smilde, 14 jaar oud. Zij trouwde voorheen met Jan van Oijen.

    Kind van Lodewijk en Aaltje:
    1 David Radix, geboren in Smilde. David is overleden op 12-06-1921 in Smilde.

    1.1.1.1.4.1.3 Annechien/Annigje Radix is geboren op 24-04-1891 in Smilde, dochter van Hermanus Radix en Roelofje Kloezen. Annechien/Annigje is overleden op 24-04-1934 in Groningen, 43 jaar oud. Annechien/Annigje trouwde, 20 jaar oud, op 14-07-1911 in Smilde met Jan de Vries, 37 jaar oud. De ontbinding van het huwelijk werd geregistreerd op 04-05-1920 in Assen. Jan is geboren in 1874 in Noordwolde.

    Kind van Annechien/Annigje en Jan:
    1 Meintje de Vries, geboren op 16-08-1911 in Smilde. Meintje is overleden op 03-11-1911 in Hoogersmilde, 2 maanden oud.

    1.1.1.1.4.2 Karoliena Radix is geboren op 06-12-1862 in Bovensmilde, dochter van Ludovicus Radix en Cornelia Rozenstengel. Karoliena trouwde, 28 jaar oud, op 24-04-1891 in Smilde met Roelof Doek, 22 jaar oud. Roelof is geboren op 11-01-1869 in Bovensmilde, zoon van Barteld Doek en Sjoukje Snippe.

    Kinderen van Karoliena en Roelof:
    1 Anna Doek, geboren in 1880 in Smilde. Volgt 1.1.1.1.4.2.1.
    2 Maria Johanna Radix, geboren op 25-03-1889 in Kloosterveen/Smilde.
    3 Sjoukje Doek, geboren op 07-08-1891 in Smilde. Volgt 1.1.1.1.4.2.2.
    4 Bertha Doek, geboren op 18-12-1897 in Kloosterveen. Volgt 1.1.1.1.4.2.3.
    5 Hermanus Doek, geboren op 06-10-1900 in Kloosterveen.
    6 Pieter Doek, geboren in 1904 in Smilde. Pieter is overleden op 08-02-1939 in Assen, 35 jaar oud.

    1.1.1.1.4.2.1 Anna Doek is geboren in 1880 in Smilde, zoon van Roelof Doek en Karoliena Radix. Anna trouwde, 30 jaar oud, op 11-02-1910 in Smilde met Maria Johanna Doek, 20 jaar oud. Maria is geboren in 1890 in Smilde, dochter van Girbe Doek en Albertje Doek.

    1.1.1.1.4.2.2 Sjoukje Doek is geboren op 07-08-1891 in Smilde, dochter van Roelof Doek en Karoliena Radix. Sjoukje trouwde, 21 jaar oud, op 03-01-1913 in Smilde met Hendrik Dik, 23 jaar oud. Hendrik is geboren in 1890 in Smilde, zoon van Wolter Dik en Jantien Pomper.

    1.1.1.1.4.2.3 Bertha Doek is geboren op 18-12-1897 in Kloosterveen, dochter van Roelof Doek en Karoliena Radix. Bertha trouwde, 21 jaar oud, op 02-01-1919 in Beilen met Jacob Tamminga, 17 jaar oud. Jacob is geboren in 1902 in Noordijk, zoon van Willem Tamminga en Hiltje Hartog.

    1.1.1.1.4.3 Johannes Radix is geboren op 08-03-1866 in Bovensmilde, zoon van Ludovicus Radix en Cornelia Rozenstengel. Johannes is overleden op 03-07-1959 in Smilde, 93 jaar oud. Johannes trouwde, 23 jaar oud, op 08-06-1889 in Smilde met Grietje Snippe, 21 jaar oud. Grietje is geboren op 01-11-1867 in Smilde, dochter van Roelof Snippe en Grietje Mulder. Grietje is overleden op 06-03-1955 in Assen, 87 jaar oud.

    Kinderen van Johannes en Grietje:
    1 Carolina Radix, geboren op 27-11-1889 in Bovensmilde. Volgt 1.1.1.1.4.3.1.
    2 Grietje Radix, geboren op 03-04-1891 in Smilde. Volgt 1.1.1.1.4.3.2.
    3 Roelofje Radix, geboren op 07-08-1893 in Smilde. Volgt 1.1.1.1.4.3.3.
    4 Johanna Radix, geboren op 12-12-1895 in Bovensmilde.
    5 Harmanna Radix, geboren op 29-12-1899 in Smilde.
    6 Wolter Radix, geboren op 01-11-1902 in Smilde.

    1.1.1.1.4.3.1 Carolina Radix is geboren op 27-11-1889 in Bovensmilde, dochter van Johannes Radix en Grietje Snippe. Carolina is overleden op 14-02-1967, 77 jaar oud. Carolina trouwde, 24 jaar oud, op 01-05-1914 in Smilde met Hendrik Bruggink, 32 jaar oud. Hendrik is geboren op 02-01-1882 in Smilde, zoon van Jan Bruggink en Lutje Moes. Hendrik is overleden op 08-07-1967, 85 jaar oud.

    1.1.1.1.4.3.2 Grietje Radix is geboren op 03-04-1891 in Smilde, dochter van Johannes Radix en Grietje Snippe. Grietje trouwde, 20 jaar oud, op 02-06-1911 in Smilde met Hendrik Willems, 28 jaar oud. De ontbinding van het huwelijk werd geregistreerd op 08-04-1931 in Almelo. Hendrik is geboren op 31-05-1883 in Beilen, zoon van Albert Willems en Geesje Nijenhuis.

    Kind van Grietje en Hendrik:
    1 Jan Willem Willems, geboren op 28-07-1922 in Groningen. Jan is overleden op 25-12-1922 in Dwingeloo, 4 maanden oud.

    1.1.1.1.4.3.3 Roelofje Radix is geboren op 07-08-1893 in Smilde, dochter van Johannes Radix en Grietje Snippe. Roelofje trouwde, 23 jaar oud, op 19-01-1917 in Smilde met Lammert Dik, 24 jaar oud. Lammert is geboren op 21-10-1892 in Smilde, zoon van Jacob Dik en Geertje Mulder.

    Kinderen van Roelofje en Lammert:
    1 Grietje Dik, geboren op 22-04-1919 in Smilde. Grietje is overleden op 22-04-1919 in Smilde, geen dag oud.
    2 N.N. Dik, levenloos geboren kind, geboren op 22-04-1927 in Smilde.

    1.1.1.1.4.4 Lodewijk Radix is geboren op 07-04-1869 in Bovensmilde, zoon van Ludovicus Radix en Cornelia Rozenstengel. Lodewijk:
    (1) trouwde, 26 jaar oud, op 08-11-1895 in Smilde met Jentje Vaubailon, 22 jaar oud. De ontbinding van het huwelijk werd geregistreerd op 05-06-1908 in Smilde. Jentje is geboren in 1873 in Smilde, dochter van Jean Pierre Vaubailon en Hilligje Vieroven.
    (2) trouwde, 40 jaar oud, op 06-08-1909 in Smilde met Luttien Vos, 37 jaar oud. Luttien is geboren in 1872 in Smilde, dochter van Andries Vos en Hendrikje Feijen. Luttien is overleden op 30-03-1939 in Kavelingen/odoorn, 67 jaar oud. Zij trouwde voorheen met Harm †Boers.

    Kinderen van Lodewijk en Jentje:
    1 Carolina Radix, geboren op 23-03-1896 in Kloosterveen. Volgt 1.1.1.1.4.4.1.
    2 Johannes Pieter Radix, geboren op 17-05-1898 in Smilde. Johannes is overleden op 05-08-1898 in Kloosterceen, 2 maanden oud.
    3 Jean Pierre Radix, geboren op 24-08-1899 in Kloosterveen.
    4 Lodewijk Radix, geboren op 14-09-1901 in Kloosterveen. Lodewijk is overleden op 04-11-1901 in Kloosterveen, 1 maand oud.

    1.1.1.1.4.4.1 Carolina Radix is geboren op 23-03-1896 in Kloosterveen, dochter van Lodewijk Radix en Jentje Vaubailon. Carolina is overleden op 13-02-1972 in Smilde, 75 jaar oud. Carolina trouwde, 22 jaar oud, op 30-08-1918 in Smilde met Harm Haasjes, 22 jaar oud. Harm is geboren op 22-12-1895 in Hogersmilde, zoon van Klaas Haasjes en Margina Jacobina Grit. Harm is overleden op 01-07-1970 in Hogersmilde, 74 jaar oud.

    1.1.1.1.4.5 Johanna Maria Radix is geboren op 23-03-1872 in Bovensmilde, dochter van Ludovicus Radix en Cornelia Rozenstengel.

    Kind van Johanna uit onbekende relatie:
    1 Johanna Maria Radix, geboren op 30-07-1876 in Kloosterveen/Smilde.

    1.1.1.1.5 Hermanus Radix is geboren op 19-07-1839 in Woensel en Eckart, zoon van Johannes Radix en Anna Magtilda Smagghe. Hermanus is overleden op 15-12-1904 in Bovensmilde, 65 jaar oud. Hermanus:
    (1) trouwde, 22 jaar oud, op 07-08-1861 in Assen met Annechien Tingen, 39 jaar oud. Annechien is geboren op 22-06-1822 in Smilde, dochter van Andries Tingen en Aaltje Helprigs. Annechien is overleden op 18-04-1862 in Kloosterveen, 39 jaar oud.
    (2) trouwde, 22 jaar oud, op 29-06-1862 in Assen met Margaretha Lok, 23 jaar oud. Margaretha is geboren in 1839 in Veendam, dochter van Hindrik Harms Lok en Geertruida Berends Dunhöft. Margaretha is overleden op 10-12-1922 in Smilde, 83 jaar oud.

    Kinderen van Hermanus en Margaretha:
    1 N.N. Radix, geboren op 12-08-1863 in Bovensmilde. N.N. is overleden op 12-08-1863 in Bovensmilde, geen dag oud.
    2 Johannes Radix, geboren op 27-10-1864 in Bovensmilde. Volgt 1.1.1.1.5.1.
    3 Hendrikus Radix, geboren op 20-02-1867 in Bovensmilde. Hendrikus is overleden op 19-08-1923 in Smilde, 56 jaar oud.
    4 Geertruida Radix, geboren op 10-10-1869 in Bovensmilde. Geertruida is overleden op 10-10-1869 in Bovensmilde, geen dag oud.
    5 Hermanus Radix, geboren op 30-12-1870 in Bovensmilde. Hermanus is overleden op 02-12-1949 in Smilde, 78 jaar oud.
    6 Hermanus Radix, geboren op 29-11-1873 in Bovensmilde. Volgt 1.1.1.1.5.2.
    7 Geertuida Mechilde Radix, geboren op 20-06-1876 in Bovensmilde. Geertuida is overleden op 04-10-1877 in Bovensmilde, 1 jaar oud.
    8 N.N. Radix, levenloos geboren kind, geboren op 19-08-1878 in Bovensmilde.
    9 N.N. Radix, levenloos geboren kind, geboren op 18-09-1879 in Bovensmilde.
    10 Wilhelmus Radix, geboren op 08-01-1880 in Bovensmilde. Volgt 1.1.1.1.5.3.
    11 Martinus Radix, geboren op 16-08-1884 in Smilde. Volgt 1.1.1.1.5.4.

    1.1.1.1.5.1 Johannes Radix is geboren op 27-10-1864 in Bovensmilde, zoon van Hermanus Radix en Margaretha Lok. Johannes is overleden op 22-12-1928 in Oostsellingwerf, 64 jaar oud. Johannes trouwde, 25 jaar oud, op 06-06-1890 in Smilde met Tjitske Stellingsma, 16 jaar oud. Tjitske is geboren op 10-10-1873 in Neijehaske/Haskerland, dochter van Sopke Pieters Stellingsma en Reinskjen Kiers Nijmeier.

    Kinderen van Johannes en Tjitske:
    1 N.N. Radix, levenloos geboren kind, geboren op 02-06-1906 in Smilde.
    2 Magaretha Radix, geboren op 31-08-1890 in Veenhuizen/Norg. Volgt 1.1.1.1.5.1.1.
    3 Renskje Radix, geboren in 1893 in De Wilp/Marum. Volgt 1.1.1.1.5.1.2.
    4 Antje Radix, geboren in 1895 in Ooststellingwerf. Volgt 1.1.1.1.5.1.3.
    5 Sipke Radix, geboren in 1896. Sipke is overleden op 20-05-1915 in Ooststellingwerf, 19 jaar oud.
    6 Hermanus Radix, geboren op 02-08-1899 in Smilde. Volgt 1.1.1.1.5.1.4.
    7 Kierstina Radix, geboren op 13-07-1901 in Ooststellingswerf. Kierstina is overleden op 30-10-1901 in Smilde, 3 maanden oud.

    1.1.1.1.5.1.1 Magaretha Radix is geboren op 31-08-1890 in Veenhuizen/Norg, dochter van Johannes Radix en Tjitske Stellingsma. Magaretha is overleden op 26-11-1959 in Oosterwolde, 69 jaar oud. Magaretha trouwde, 21 jaar oud, op 09-08-1912 in Ooststellingswerf met Johannes van der Veen, 28 jaar oud. Johannes is geboren op 11-11-1883 in Appelscha, zoon van Jan Harts van der Veen en Baukje de Klein. Johannes is overleden op 02-04-1972 in Oosterwolde, 88 jaar oud.

    1.1.1.1.5.1.2 Renskje Radix is geboren in 1893 in De Wilp/Marum, dochter van Johannes Radix en Tjitske Stellingsma. Renskje trouwde, 15 jaar oud, op 10-01-1908 in Smilde met Wiebe warring, 23 jaar oud. Wiebe is geboren op 28-08-1884 in Smilde, zoon van Harm de warring en Juwkje Lubbers de Jong.

    Kind van Renskje en Wiebe:
    1 Tjitske warring, geboren in 01-1910 in Oostsellingwerf. Tjitske is overleden op 16-03-1910 in Ooststellingwerf, 2 maanden oud.

    1.1.1.1.5.1.3 Antje Radix is geboren in 1895 in Ooststellingwerf, dochter van Johannes Radix en Tjitske Stellingsma. Antje:
    (1) begon een relatie met Thijs Merkuur.
    (2) begon een relatie met Hielke Sloterwijk.

    Kind van Antje en Thijs:
    1 Merkuur, levenloos geboren kind, geboren op 20-01-1925 in Ooststellingwerf.
    Kind van Antje en Hielke:
    1 Hendrikje Sloterwijk, geboren in 04-1924 in Ooststellingwerf. Hendrikje is overleden op 20-01-1925 in Ooststellingwerf, 9 maanden oud.
    Kinderen van Antje uit onbekende relatie:
    1 Harmke Jantina Radix, geboren in 02-1915 in Ooststelingwerf. Harmke is overleden op 26-05-1916 in Ooststellingwerf, 1 jaar oud.
    2 Sipke Radix, geboren in 1916 in Ooststellingwerf. Sipke is overleden op 16-04-1917 in Oostsellingwerf, 1 jaar oud.

    1.1.1.1.5.1.4 Hermanus Radix is geboren op 02-08-1899 in Smilde, zoon van Johannes Radix en Tjitske Stellingsma. Hermanus trouwde, 21 jaar oud, op 01-07-1921 in Smilde met Jacoba Alijda Blomsma, 22 jaar oud. Jacoba is geboren op 30-10-1898 in Smilde, dochter van Frederikus Blomsma en Bettien Kok.

    Kind van Hermanus en Jacoba:
    1 N.N. Radix, levenloos geboren kind, geboren op 10-05-1924 in Smilde.

    1.1.1.1.5.2 Hermanus Radix is geboren op 29-11-1873 in Bovensmilde, zoon van Hermanus Radix en Margaretha Lok. Hermanus is overleden op 19-05-1955 in Assen, 81 jaar oud. Hermanus trouwde, 20 jaar oud, op 11-05-1894 in Smilde met Jantje van der Weide, 20 jaar oud. Jantje is geboren op 01-06-1873 in Oldeberkoop/Ooststellingwerf, dochter van Annigje Durks van der Weide. Jantje is overleden op 12-10-1953 in Assen, 80 jaar oud.

    Kinderen van Hermanus en Jantje:
    1 Henderikus Radix, geboren in Smilde. Volgt 1.1.1.1.5.2.1.
    2 Annie Radix.
    3 N.N. Radix, levenloos geboren kind, geboren op 12-01-1898 in Smilde.
    4 N.N. Radix, levenloos geboren kind, geboren op 04-01-1905 in Smilde.
    5 Hermanus Radix, geboren op 06-06-1894 in Smilde. Hermanus is overleden op 09-08-1894 in Smilde, 2 maanden oud.
    6 Hermanus Radix, geboren op 06-06-1895 in Smilde.
    7 Margaretha Radix, geboren op 03-07-1895 in Smilde. Volgt 1.1.1.1.5.2.2.
    8 Willem Radix, geboren op 01-01-1899 in Bovensmilde. Volgt 1.1.1.1.5.2.3.
    9 Geertruida Radix, geboren in 1910. Geertruida is overleden op 24-04-1935 in Assen, 25 jaar oud.

    1.1.1.1.5.2.1 Henderikus Radix is geboren in Smilde, zoon van Hermanus Radix en Jantje van der Weide. Henderikus trouwde op 04-05-1921 in Assen met Henke Loman. Henke is geboren in Assen.

    Kinderen van Henderikus en Henke:
    1 Geertruida (Truus) Radix.
    2 Boukje Radix.
    3 Jacob (Job) Radix.
    4 Margareta (Greet) Radix.
    5 Roelof Radix.
    6 Grietje Radix.
    7 Jantien (Jantje) Radix, geboren op 04-01-1924 in Assen. Volgt 1.1.1.1.5.2.1.1.
    8 Harmannus Radix, geboren in 1926. Volgt 1.1.1.1.5.2.1.2.

    1.1.1.1.5.2.1.1 Jantien (Jantje) Radix is geboren op 04-01-1924 in Assen, dochter van Henderikus Radix en Henke Loman. Jantje is overleden op 20-02-2000 in Assen, 76 jaar oud. Jantje trouwde in Assen met Lambertus (Bertus) Boxma. Bertus is geboren in Assen, zoon van Jan Boxma en Trijntje de Vries.

    1.1.1.1.5.2.1.2 Harmannus Radix is geboren in 1926, zoon van Henderikus Radix en Henke Loman. Harmannus trouwde met Henderika Timmer.

    Kinderen van Harmannus en Henderika:
    1 Hendrik Henderikus Radix, geboren in 1944 in Assen. Hendrik is overleden op 13-10-1945 in Vries, 1 jaar oud.
    2 Hendrik Hendrikus Radix, geboren in 1945 in Assen. Hendrik is overleden op 10-04-1946 in Groningen, 1 jaar oud.

    1.1.1.1.5.2.2 Margaretha Radix is geboren op 03-07-1895 in Smilde, dochter van Hermanus Radix en Jantje van der Weide. Margaretha is overleden op 04-06-1925 in Smilde, 29 jaar oud. Margaretha:
    (1) trouwde, 16 jaar oud, op 21-07-1911 in Smilde met Klaas Lichtendonk, 22 jaar oud. De ontbinding van het huwelijk werd geregistreerd op 03-12-1912 in Assen. Klaas is geboren in 1889 in Hoogeveen, zoon van Roelof Lichtendonk en Aaltje Kist.
    (2) trouwde, 18 jaar oud, op 17-04-1914 in Smilde met Bernardus Johannes Lok, 42 jaar oud. Bernardus is geboren op 24-11-1871 in Wildervank, zoon van Bernardus Lok en Johanna Meijer. Bernardus is overleden op 24-11-1917 in Smilde, 46 jaar oud.

    Kind van Margaretha en Klaas:
    1 Jantinus Lichtendonk, geboren in 1914 in Smilde. Jantinus is overleden op 12-04-1921 in Smilde, 7 jaar oud.
    Kinderen van Margaretha en Bernardus:
    1 Harmannus Lok. Harmannus is overleden op 04-12-1917 in Smilde.
    2 Johanna Margaretha Lok, geboren in 1914 in Smilde. Johanna is overleden op 19-09-1930 in Ooststellingswerf, 16 jaar oud.
    3 Harmannus Lok, geboren in 1921 in Smilde. Harmannus is overleden op 17-01-1929 in Groningen, 8 jaar oud.

    1.1.1.1.5.2.3 Willem Radix is geboren op 01-01-1899 in Bovensmilde, zoon van Hermanus Radix en Jantje van der Weide. Willem is overleden op 29-12-1980 in Smilde, 81 jaar oud. Willem trouwde met Sietske Rispen. Sietske is geboren op 24-12-1902. Sietske is overleden op 16-11-1986 in Smilde, 83 jaar oud.

    1.1.1.1.5.3 Wilhelmus Radix is geboren op 08-01-1880 in Bovensmilde, zoon van Hermanus Radix en Margaretha Lok. Wilhelmus is overleden op 05-03-1973 in Smilde, 93 jaar oud. Wilhelmus trouwde, 23 jaar oud, op 15-05-1903 in Smilde met Aaltje Ottens, 20 jaar oud. Aaltje is geboren op 05-07-1882 in Smilde, dochter van Jan Ottens en Grietje Meijer. Aaltje is overleden op 15-08-1956 in Smilde, 74 jaar oud.

    Kind van Wilhelmus en Aaltje:
    1 Jan Radix, geboren op 24-10-1905 in Smilde. Jan is overleden op 23-06-1906 in Smilde, 7 maanden oud.

    1.1.1.1.5.4 Martinus Radix is geboren op 16-08-1884 in Smilde, zoon van Hermanus Radix en Margaretha Lok. Martinus trouwde, 27 jaar oud, op 03-05-1912 in Smilde met Harmke Schiltkamp, 24 jaar oud. Harmke is geboren in 1888 in Schildwolde/Slochteren, dochter van Klaas Schiltkamp en Jantje Bakker.

    Kind van Martinus en Harmke:
    1 Klaas Radix, geboren in 1914 in Assen. Klaas is overleden op 13-04-1952 in Assen, 38 jaar oud.

    1.1.1.2 Leena Radix is geboren in 1800 in Brielle, dochter van Gideon Radix en Everarda Catharina Everts. Leena:
    (1) trouwde, 30 jaar oud, op 12-03-1830 in Woerden met Willem Hendrik van Weijlhuizen, 38 jaar oud. Willem is geboren in 1792 in Zutphen, zoon van Wolther van Weijlhuizen en Maria Hendriks.
    (2) trouwde, 51 jaar oud, op 14-11-1851 in Woerden met Christiaan Ruijsenaar, 48 jaar oud. Christiaan is geboren in 1803 in Woerden, zoon van Neeltje Ruijsenaar.

    1.1.2 Abel Radix, zoon van Jan Radix(s) en Maria van Mastrigt(Maastricht). Hij is gedoopt op 11-05-1755 in Bodegraven. Abel trouwde, 22 jaar oud, op 08-06-1777 in Leeuwarden met Antje (Harmens) (Antie) Bos. Antie is geboren in Leeuwarden, dochter van Johannes Abrahams Bos en Doekelina (Doekelina) Harmens.

    Kinderen van Abel en Antie:
    1 Johannes( Jan) Radix, geboren op 15-08-1777 in Leeuwarden. Volgt 1.1.2.1.
    2 Maria Radix, geboren op 09-05-1779 in Leeuwarden. Zij is gedoopt op 21-05-1779 in Leeuwarden.
    3 Hermanus Abels Radix, geboren in 1781 in Leeuwarden. Volgt 1.1.2.2.

    1.1.2.1 Johannes( Jan) Radix is geboren op 15-08-1777 in Leeuwarden, zoon van Abel Radix en Antje (Harmens) (Antie) Bos. Johannes( is overleden op 15-08-1801 in Woerden, 24 jaar oud. Johannes( trouwde, 23 jaar oud, op 24-05-1801 in Woerden met Catharina Hoff. Catharina is geboren in Woerden. Catharina is overleden in 1845 in Woerden.

    Kinderen van Johannes( en Catharina:
    1 Johannes Radix, geboren op 27-03-1802 in Woerden. Volgt 1.1.2.1.1.
    2 Jacobus Radix, geboren in 1804 in Harmelen. Volgt 1.1.2.1.2.
    3 Abeliena Radix, geboren op 28-10-1804 in Woerden. Volgt 1.1.2.1.3.
    4 Pieter Radix, geboren op 29-01-1806 in Woerden. Hij is gedoopt op 01-02-1806 in Woerden.
    5 Hermanus Radix, geboren op 13-05-1808 in Woerden. Hij is gedoopt op 18-05-1808 in Woerden.
    6 Dirk Radix, geboren op 19-01-1810 in Woerden. Volgt 1.1.2.1.4.
    7 Mariea Radix. Zij is gedoopt op 01-03-1811 in Woerden.
    8 Cornelis Radix, geboren in 1816 in Woerden. Volgt 1.1.2.1.5.
    9 Anthonie Radix, geboren in 1820 in Woerden. Volgt 1.1.2.1.6.

    1.1.2.1.1 Johannes Radix is geboren op 27-03-1802 in Woerden, zoon van Johannes( Jan) Radix en Catharina Hoff. Hij is gedoopt op 31-03-1802 in Woerden. Johannes trouwde, 27 jaar oud, op 11-09-1829 in Woerden met Dirkje Zandwijk, 21 jaar oud. Dirkje is geboren in 1808 in Oudewater, dochter van Cornelis Zandwijk en Gerrigi Korevaar.

    Kind van Johannes en Dirkje:
    1 Johannes Radix, geboren in 1830 in Woerden. Volgt 1.1.2.1.1.1.

    1.1.2.1.1.1 Johannes Radix is geboren in 1830 in Woerden, zoon van Johannes Radix en Dirkje Zandwijk. Johannes is overleden in 1901 in Gouda, 71 jaar oud. Johannes trouwde, 25 jaar oud, op 08-06-1855 in Woerden met Jaantje/Andrea Commercée/Commanée, 23 jaar oud. Jaantje/Andrea is geboren in 1832 in Woerden. Jaantje/Andrea is overleden in Gouda.

    Kinderen van Johannes en Jaantje/Andrea:
    1 Gerrit Radix, geboren in 1858. Volgt 1.1.2.1.1.1.1.
    2 Ernst Radix, geboren in 1867 in Gouda. Volgt 1.1.2.1.1.1.2.

    1.1.2.1.1.1.1 Gerrit Radix is geboren in 1858, zoon van Johannes Radix en Jaantje/Andrea Commercée/Commanée. Gerrit is overleden op 14-02-1931 in Utrecht, 73 jaar oud. Gerrit trouwde met Maria van der Kleijn. Maria is geboren in 1857, dochter van Arie van der Kleijn en Huberta van der Woude. Maria is overleden op 25-09-1924 in Utrecht, 67 jaar oud.

    Kinderen van Gerrit en Maria:
    1 Cornelis Radix, geboren in Gouda. Volgt 1.1.2.1.1.1.1.1.
    2 Johannes Radix, geboren in Arnhem. Volgt 1.1.2.1.1.1.1.2.
    3 Gerrit Johannes Radix, geboren in 1893 in Arnhem. Volgt 1.1.2.1.1.1.1.3.
    4 Bertus Radix, geboren in 1895 in Arnhem. Volgt 1.1.2.1.1.1.1.4.
    5 Johannes Radix, geboren in 07-1896 in Arnhem. Johannes is overleden op 14-08-1896 in Arnhem, 1 maand oud.

    1.1.2.1.1.1.1.1 Cornelis Radix is geboren in Gouda, zoon van Gerrit Radix en Maria van der Kleijn. Cornelis trouwde op 12-08-1920 in Breda met Catriena Torcqué. Catriena is geboren in Leiden, dochter van Johan Juriaan Torcqué en Elisabeth Slot.

    1.1.2.1.1.1.1.2 Johannes Radix is geboren in Arnhem, zoon van Gerrit Radix en Maria van der Kleijn. Johannes trouwde op 09-09-1920 in Breda met Maria Sophia Pollé. Maria is geboren in Oostburg, dochter van Johannes Florimondus Pollé en Sophia Louisa Breemes.

    1.1.2.1.1.1.1.3 Gerrit Johannes Radix is geboren in 1893 in Arnhem, zoon van Gerrit Radix en Maria van der Kleijn. Gerrit trouwde, 23 jaar oud, op 09-02-1916 in Utrecht met Dirkje van den Belt, 26 jaar oud. Dirkje is geboren in 1890 in Kampen, dochter van Gerrit van den Belt en Jacoba Lassche.

    1.1.2.1.1.1.1.4 Bertus Radix is geboren in 1895 in Arnhem, zoon van Gerrit Radix en Maria van der Kleijn. Bertus trouwde, 21 jaar oud, op 22-03-1916 in Utrecht met Willemina Johanna Dikhoff, 18 jaar oud. Willemina is geboren in 1898 in Utrecht, dochter van Johannes Dikhoff en Willemina van der Velden.

    1.1.2.1.1.1.2 Ernst Radix is geboren in 1867 in Gouda, zoon van Johannes Radix en Jaantje/Andrea Commercée/Commanée. Ernst is overleden in 1932 in Gouda, 65 jaar oud. Ernst trouwde met Maria van Reeuwijk. Maria is geboren in 1866 in Nieuwkerk aan de IJssel. Maria is overleden in Gouda.

    Kind van Ernst en Maria:
    1 Ernst Radix, geboren in 1896 in Gouda. Volgt 1.1.2.1.1.1.2.1.

    1.1.2.1.1.1.2.1 Ernst Radix is geboren in 1896 in Gouda, zoon van Ernst Radix en Maria van Reeuwijk. Ernst is overleden in 1975 in Gouda, 79 jaar oud. Ernst:
    (1) begon een relatie met Sophie Gerhart. Sophie is geboren in 1906 in Graz/O. Sophie is overleden in 1934 in Gouda, 28 jaar oud.
    (2) trouwde, 30 jaar oud, op 26-12-1926 in Den Haag met Dirkje Aleida Enhuis, 29 jaar oud. Het kerkelijk huwelijk vond plaats op 26-12-1926 in Den Haag. Dirkje is geboren in 1897. Dirkje is overleden in 1939, 42 jaar oud.

    Kind van Ernst en Sophie:
    1 N.N. Radix, geboren in Gouda. Volgt 1.1.2.1.1.1.2.1.1.

    1.1.2.1.1.1.2.1.1 N.N. Radix is geboren in Gouda, zoon van Ernst Radix en Sophie Gerhart. N.N. trouwde met N.N. N.N..

    Kinderen van N.N. en N.N.:
    1 Dora Radix, geboren in 1941 in Gouda.
    2 Lucia Radix, geboren in 1950 in Gouda.

    1.1.2.1.2 Jacobus Radix is geboren in 1804 in Harmelen, zoon van Johannes( Jan) Radix en Catharina Hoff. Jacobus trouwde, 21 jaar oud, op 11-02-1825 in Woerden met Joanna Catherina Bons, 22 jaar oud. Joanna is geboren in 1803 in Groningen, dochter van Henricus Bons en Arnoldina van der Last.

    Kind van Jacobus en Joanna:
    1 Hernolda Radix, geboren in 1833 in Woerden. Volgt 1.1.2.1.2.1.

    1.1.2.1.2.1 Hernolda Radix is geboren in 1833 in Woerden, dochter van Jacobus Radix en Joanna Catherina Bons. Hernolda trouwde, 23 jaar oud, op 14-11-1856 in Woerden met Jacobus Johannes Wassenaar, 23 jaar oud. Jacobus is geboren in 1833 in Woerden, zoon van Jacobus Wassenaar en Lena Groeneveld.

    1.1.2.1.3 Abeliena Radix is geboren op 28-10-1804 in Woerden, dochter van Johannes( Jan) Radix en Catharina Hoff. Zij is gedoopt op 30-10-1804 in Woerden. Abeliena trouwde, 46 jaar oud, op 31-01-1851 in Woerden met Klaas Wilhelmus, 45 jaar oud. Klaas is geboren in 1806 in Woerden?.

    1.1.2.1.4 Dirk Radix is geboren op 19-01-1810 in Woerden, zoon van Johannes( Jan) Radix en Catharina Hoff. Hij is gedoopt op 24-01-1810 in Woerden. Dirk trouwde, 24 jaar oud, op 01-02-1834 in Woerden met Carolina Julia Vermaak, 22 jaar oud. Carolina is geboren in 1812 in Maarsen.

    Kinderen van Dirk en Carolina:
    1 Wilhelmina Clasina Alberdina Radix, geboren op 24-01-1840 in Woerden. Volgt 1.1.2.1.4.1.
    2 Gijsbertus Radix, geboren op 24-01-1840 in Woerden. Volgt 1.1.2.1.4.2.
    3 Antonie Radix, geboren op 16-10-1841 in Woerden. Volgt 1.1.2.1.4.3.
    4 Dirkje Radix, geboren op 28-01-1843 in Woerden. Volgt 1.1.2.1.4.4.
    5 Catharina Radix, geboren op 28-01-1845 in Woerden. Volgt 1.1.2.1.4.5.
    6 Jacobus Radix, geboren op 04-06-1850 in Woerden. Jacobus is overleden in 1851, 1 jaar oud.
    7 Jacobus Radix, geboren op 01-09-1852 in Woerden. Volgt 1.1.2.1.4.6.

    1.1.2.1.4.1 Wilhelmina Clasina Alberdina Radix is geboren op 24-01-1840 in Woerden, dochter van Dirk Radix en Carolina Julia Vermaak. Wilhelmina trouwde, 22 jaar oud, op 29-08-1862 in Woerden met Jan Hamerslag, 23 jaar oud. Jan is geboren op 19-01-1839 in Woerden, zoon van Hermanus Hamerslag en Catriena van Engelen.

    1.1.2.1.4.2 Gijsbertus Radix is geboren op 24-01-1840 in Woerden, zoon van Dirk Radix en Carolina Julia Vermaak. Gijsbertus:
    (1) trouwde, 27 jaar oud, op 17-05-1867 in Woerden met Aaltje van der Heijden, 30 jaar oud. Aaltje is geboren in 1837 in Buren, dochter van Arie van der Heijden en Maria Reijnold.
    (2) trouwde, 33 jaar oud, op 13-02-1873 in Woerden met Willemijntje Booij, 23 jaar oud. Willemijntje is geboren op 22-01-1850 in Woerden, dochter van Joseph Booij en Cornelia van Vliet.

    Kind van Gijsbertus en Aaltje:
    1 Carolina Julia M Radix, geboren op 31-01-1868 in Woerden. Volgt 1.1.2.1.4.2.1.
    Kind van Gijsbertus en Willemijntje:
    1 Dirk Radix, geboren in 1878 in Woerden. Volgt 1.1.2.1.4.2.2.

    1.1.2.1.4.2.1 Carolina Julia M Radix is geboren op 31-01-1868 in Woerden, dochter van Gijsbertus Radix en Aaltje van der Heijden. Carolina trouwde, 25 jaar oud, op 20-07-1893 in Woerden met Willem van Berloo, 30 jaar oud. Willem is geboren in 1863 in Haarlam, zoon van Nijs van Berloo en Anna Catharina Schornagel.

    1.1.2.1.4.2.2 Dirk Radix is geboren in 1878 in Woerden, zoon van Gijsbertus Radix en Willemijntje Booij. Dirk trouwde, 27 jaar oud, op 18-05-1905 in Woerden met Johanna Catharina Maas, 26 jaar oud. Johanna is geboren in 1879 in Vlissingen, dochter van Franciscus Cornelis Maas en Matteha Christina Hoogerwerve.

    1.1.2.1.4.3 Antonie Radix is geboren op 16-10-1841 in Woerden, zoon van Dirk Radix en Carolina Julia Vermaak. Antonie is overleden op 10-08-1903 in de Bilt, 61 jaar oud. Antonie trouwde, 26 jaar oud, op 07-08-1868 in Woerden met Cornelia Maria van Bleek, 28 jaar oud. Cornelia is geboren in 1840 in Renkum, dochter van Barend Marinus van Bleek en Gerritje Beumer. Cornelia is overleden op 13-03-1918 in de Bilt, 78 jaar oud.

    Kinderen van Antonie en Cornelia:
    1 Dirk Jan Radix, geboren in 1871 in de Bilt. Volgt 1.1.2.1.4.3.1.
    2 Barend Marinus Radix, geboren in 05-1873 in de Bilt. Barend is overleden op 28-09-1873 in de Bilt, 4 maanden oud. Hij is begraven op 18-10-1873.
    3 Margarethe Corolina Radix, geboren in 1875 in de Bilt. Volgt 1.1.2.1.4.3.2.

    1.1.2.1.4.3.1 Dirk Jan Radix is geboren in 1871 in de Bilt, zoon van Antonie Radix en Cornelia Maria van Bleek. Dirk is overleden op 12-03-1934 in de Bilt, 63 jaar oud. Dirk trouwde, 28 jaar oud, op 01-06-1899 in de Bilt met Petronella van Dijk, 22 jaar oud. Petronella is geboren in 1877 in Driebergen, dochter van Gijsbert van Dijk en Maria van Vulpen.

    1.1.2.1.4.3.2 Margarethe Corolina Radix is geboren in 1875 in de Bilt, dochter van Antonie Radix en Cornelia Maria van Bleek. Margarethe trouwde, 22 jaar oud, op 20-10-1897 in de Bilt met Jacob Roodvoets, 21 jaar oud. Jacob is geboren in 1876 in Voorschoten, zoon van Johan Frederiks Roodvoets en van der Schoof Vijftigschild.

    1.1.2.1.4.4 Dirkje Radix is geboren op 28-01-1843 in Woerden, dochter van Dirk Radix en Carolina Julia Vermaak. Dirkje trouwde, 22 jaar oud, op 02-06-1865 in Woerden met Bastiaan Karsdorp, 24 jaar oud. Bastiaan is geboren in 1841 in Dordrecht, zoon van Arie Karsdorp en Maaijke van der Rest.

    Kinderen van Dirkje en Bastiaan: 16-04-2007 om 12:38 geschreven door henny
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (7 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    29-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.radix(s)

    Parenteel van Jan Radix(s)

    1 Jan Radix(s). Jan trouwde op 07-02-1745 in Woerden met Maria van Mastrigt.

    Kinderen van Jan en Maria:
    1 Anna Marie Radix. Zij is gedoopt op 29-09-1752 in Woerden.
    2 Abel Radix Volgt 1.1.

    1.1 Abel Radix, zoon van Jan Radix(s) en Maria van Mastrigt. Hij is gedoopt op 11-05-1755 in Bodegraven. Abel trouwde op 08-06-1777 in Leeuwarden met Antje (Harmens) Bos.

    Kinderen van Abel en Antje (Harmens):
    1 Johannes( Jan) Radix, geboren op 15-08-1777 in Leeuwarden Volgt 1.1.1.
    2 Maria Radix. Zij is gedoopt in 1779 in Leeuwarden.
    3 Hermanus Abels Radix, geboren in 1781 in Leeuwarden Volgt 1.1.2.

    1.1.1 Johannes( Jan) Radix is geboren op 15-08-1777 in Leeuwarden, zoon van Abel Radix en Antje (Harmens) Bos. Johannes( Jan) is overleden op 15-08-1801 in Woerden, 24 jaar oud. Johannes( Jan) trouwde, 23 jaar oud, op 24-05-1801 in Woerden met Catharina Hoff. Catharina is geboren in Woerden.

    Kinderen van Johannes( Jan) en Catharina:
    1 Johannes Radix, geboren op 27-03-1802 in Woerden Volgt 1.1.1.1.
    2 Jacobus Radix, geboren in 1804 in Harmelen Volgt 1.1.1.2.
    3 Abeliena Radix, geboren op 28-10-1804 in Woerden Volgt 1.1.1.3.
    4 Pieter Radix, geboren op 29-01-1806 in Woerden. Hij is gedoopt op 01-02-1806 in Woerden.
    5 Hermanus Radix, geboren op 13-05-1808 in Woerden. Hij is gedoopt op 18-05-1808 in Woerden.
    6 Dirk Radix, geboren op 19-01-1810 in Woerden Volgt 1.1.1.4.
    7 Mariea Radix. Zij is gedoopt op 01-03-1811 in Woerden.
    8 Cornelis Radix, geboren in 1816 in Woerden Volgt 1.1.1.5.
    9 Anthonie Radix, geboren in 1820 in Woerden Volgt 1.1.1.6.

    1.1.1.1 Johannes Radix is geboren op 27-03-1802 in Woerden, zoon van Johannes( Jan) Radix en Catharina Hoff. Hij is gedoopt op 31-03-1802 in Woerden. Johannes trouwde, 27 jaar oud, op 11-09-1829 in Woerden met Dirkje Zandwijk, 21 jaar oud. Dirkje is geboren in 1808 in Oudewater, dochter van Cornelis Zandwijk en Gerrigi Korevaar.

    Kind van Johannes en Dirkje:
    1 Johannes Radix, geboren in 1830 in Woerden Volgt 1.1.1.1.1.

    1.1.1.1.1 Johannes Radix is geboren in 1830 in Woerden, zoon van Johannes Radix en Dirkje Zandwijk. Johannes trouwde, 25 jaar oud, op 08-06-1855 in Woerden met Jaantje Commercée, 23 jaar oud. Jaantje is geboren in 1832 in Woerden.

    1.1.1.2 Jacobus Radix is geboren in 1804 in Harmelen, zoon van Johannes( Jan) Radix en Catharina Hoff. Jacobus trouwde, 21 jaar oud, op 11-02-1825 in Woerden met Joanna Catherina Bons, 22 jaar oud. Joanna Catherina is geboren in 1803 in Groningen, dochter van Henricus Bons en Arnoldina van der Last.

    Kind van Jacobus en Joanna Catherina:
    1 Hernolda Radix, geboren in 1833 in Woerden Volgt 1.1.1.2.1.

    1.1.1.2.1 Hernolda Radix is geboren in 1833 in Woerden, dochter van Jacobus Radix en Joanna Catherina Bons. Hernolda trouwde, 23 jaar oud, op 14-11-1856 in Woerden met Jacobus Johannes Wassenaar, 23 jaar oud. Jacobus Johannes is geboren in 1833 in Woerden, zoon van Jacobus Wassenaar en Lena Groeneveld.

    1.1.1.3 Abeliena Radix is geboren op 28-10-1804 in Woerden, dochter van Johannes( Jan) Radix en Catharina Hoff. Zij is gedoopt op 30-10-1804 in Woerden. Abeliena trouwde, 46 jaar oud, op 31-01-1851 in Woerden met Klaas Wilhelmus, 45 jaar oud. Klaas is geboren in 1806 in Woerden?.

    1.1.1.4 Dirk Radix is geboren op 19-01-1810 in Woerden, zoon van Johannes( Jan) Radix en Catharina Hoff. Hij is gedoopt op 24-01-1810 in Woerden. Dirk trouwde, 24 jaar oud, op 01-02-1834 in Woerden met Carolina Julia Vermaak, 22 jaar oud. Carolina Julia is geboren in 1812 in Maarsen.

    Kinderen van Dirk en Carolina Julia:
    1 Wilhelmina Clasina Alberdina Radix, geboren op 24-01-1840 in Woerden Volgt 1.1.1.4.1.
    2 Gijsbertus Radix, geboren op 24-01-1840 in Woerden Volgt 1.1.1.4.2.
    3 Antonie Radix, geboren op 16-10-1841 in Woerden Volgt 1.1.1.4.3.
    4 Dirkje Radix, geboren op 28-01-1843 in Woerden Volgt 1.1.1.4.4.
    5 Catharina Radix, geboren op 28-01-1845 in Woerden Volgt 1.1.1.4.5.
    6 Jacobus Radix, geboren op 04-06-1850 in Woerden. Jacobus is overleden in 1851, 1 jaar oud.
    7 Jacobus Radix, geboren op 01-09-1852 in Woerden Volgt 1.1.1.4.6.

    1.1.1.4.1 Wilhelmina Clasina Alberdina Radix is geboren op 24-01-1840 in Woerden, dochter van Dirk Radix en Carolina Julia Vermaak. Wilhelmina Clasina Alberdina trouwde, 22 jaar oud, op 29-08-1862 in Woerden met Jan Hamerslag, 23 jaar oud. Jan is geboren op 19-01-1839 in Woerden, zoon van Hermanus Hamerslag en Catriena van Engelen.

    1.1.1.4.2 Gijsbertus Radix is geboren op 24-01-1840 in Woerden, zoon van Dirk Radix en Carolina Julia Vermaak. Gijsbertus:
    (1) trouwde, 27 jaar oud, op 17-05-1867 in Woerden met Aaltje van der Heijden, 30 jaar oud. Aaltje is geboren in 1837 in Buren, dochter van Arie van der Heijden en Maria Reijnold.
    (2) trouwde, 33 jaar oud, op 13-02-1873 in Woerden met Willemijntje Booij, 23 jaar oud. Willemijntje is geboren op 22-01-1850 in Woerden, dochter van Joseph Booij en Cornelia van Vliet.

    Kind van Gijsbertus en Willemijntje:
    1 Dirk Radix, geboren in 1878 in Woerden Volgt 1.1.1.4.2.1.

    1.1.1.4.2.1 Dirk Radix is geboren in 1878 in Woerden, zoon van Gijsbertus Radix en Willemijntje Booij. Dirk trouwde, 27 jaar oud, op 18-05-1905 in Woerden met Johanna Catharina Maas, 26 jaar oud. Johanna Catharina is geboren in 1879 in Vlissingen, dochter van Franciscus Cornelis Maas en Matteha Christina Hoogerwerve.

    1.1.1.4.3 Antonie Radix is geboren op 16-10-1841 in Woerden, zoon van Dirk Radix en Carolina Julia Vermaak. Antonie is overleden op 10-08-1903 in de Bilt, 61 jaar oud. Antonie trouwde, 26 jaar oud, op 07-08-1868 in Woerden met Cornelia Maria van Bleek, 28 jaar oud. Cornelia Maria is geboren in 1840 in Renkum, dochter van Barend Marinus van Bleek en Gerritje Beumer.

    Kinderen van Antonie en Cornelia Maria:
    1 Dirk Jan Radix, geboren in 1871 in de Bilt Volgt 1.1.1.4.3.1.
    2 Margarethe Corolina Radix, geboren in 1875 in de Bilt Volgt 1.1.1.4.3.2.

    1.1.1.4.3.1 Dirk Jan Radix is geboren in 1871 in de Bilt, zoon van Antonie Radix en Cornelia Maria van Bleek. Dirk Jan is overleden op 12-03-1934 in de Bilt, 63 jaar oud. Dirk Jan trouwde, 28 jaar oud, op 01-06-1899 in de Bilt met Petronella van Dijk, 22 jaar oud. Petronella is geboren in 1877 in Driebergen, dochter van Gijsbert van Dijk en Maria van Vulpen.

    1.1.1.4.3.2 Margarethe Corolina Radix is geboren in 1875 in de Bilt, dochter van Antonie Radix en Cornelia Maria van Bleek. Margarethe Corolina trouwde, 22 jaar oud, op 20-10-1897 in de Bilt met Jacob Roodvoets, 21 jaar oud. Jacob is geboren in 1876 in Voorschoten, zoon van Johan Frederiks Roodvoets en van der Schoof Vijftigschild.

    1.1.1.4.4 Dirkje Radix is geboren op 28-01-1843 in Woerden, dochter van Dirk Radix en Carolina Julia Vermaak. Dirkje trouwde, 22 jaar oud, op 02-06-1865 in Woerden met Bastiaan Karsdorp, 24 jaar oud. Bastiaan is geboren in 1841 in Dordrecht, zoon van Arie Karsdorp en Maaijke van der Rest.

    Kinderen van Dirkje en Bastiaan:
    1 Dirk Karsdorp, geboren in 1868 in Zevenhuizen Volgt 1.1.1.4.4.1.
    2 Maarten Karsdorp, geboren in 1870 in Woerden Volgt 1.1.1.4.4.2.
    3 Carolina Julia Karsdorp, geboren in 1872 in Woerden Volgt 1.1.1.4.4.3.
    4 Pieter Gijsbertus Karsdorp, geboren in 1875 in Woerden Volgt 1.1.1.4.4.4.

    1.1.1.4.4.1 Dirk Karsdorp is geboren in 1868 in Zevenhuizen, zoon van Bastiaan Karsdorp en Dirkje Radix. Dirk trouwde, 28 jaar oud, op 27-02-1896 in Woerden met Margarieta Pieternella Hagen, 30 jaar oud. Margarieta Pieternella is geboren in 1866 in Woerden, dochter van Gerrit Hagen en Marrigje Burggraaf.

    1.1.1.4.4.2 Maarten Karsdorp is geboren in 1870 in Woerden, zoon van Bastiaan Karsdorp en Dirkje Radix. Maarten trouwde, 22 jaar oud, op 14-07-1892 in Woerden met Alida Blok, 25 jaar oud. Alida is geboren in 1867 in Zwammerdam, dochter van Willem Blok en Woutertje van der Flier.

    1.1.1.4.4.3 Carolina Julia Karsdorp is geboren in 1872 in Woerden, dochter van Bastiaan Karsdorp en Dirkje Radix. Carolina Julia trouwde, 20 jaar oud, op 25-08-1892 in Woerden met Cornelis Jacobus van Eijk, 24 jaar oud. Cornelis Jacobus is geboren in 1868 in Woerden, zoon van Cornelis van Eijk en Antje van Assum.

    1.1.1.4.4.4 Pieter Gijsbertus Karsdorp is geboren in 1875 in Woerden, zoon van Bastiaan Karsdorp en Dirkje Radix. Pieter Gijsbertus trouwde, 22 jaar oud, op 28-01-1897 in Zegveld met Jannigje Schouten, 24 jaar oud. Jannigje is geboren in 1873 in Zegveld, dochter van Gerrit Nicolaas Schouten en Beatrix de Wit.

    1.1.1.4.5 Catharina Radix is geboren op 28-01-1845 in Woerden, dochter van Dirk Radix en Carolina Julia Vermaak. Catharina trouwde, 23 jaar oud, op 12-09-1868 in Woerden met Cornelis Vos, 23 jaar oud. Cornelis is geboren in 1845 in Gouda, zoon van Hendrik Vos en Karolina Zieleman.

    1.1.1.4.6 Jacobus Radix is geboren op 01-09-1852 in Woerden, zoon van Dirk Radix en Carolina Julia Vermaak. Jacobus trouwde, 22 jaar oud, op 04-02-1875 in Woerden met Niesje de Leeuw, 18 jaar oud. Niesje is geboren op 27-08-1856 in Woerden, dochter van Gerrit de Leeuw en Niesje van der Vlist.

    Kinderen van Jacobus en Niesje:
    1 Dirk Radix, geboren op 20-11-1875 in Woerden Volgt 1.1.1.4.6.1.
    2 Niesje Radix, geboren op 05-09-1877 in Woerden Volgt 1.1.1.4.6.2.
    3 Gerrit Radix, geboren op 24-07-1882 in Woerden Volgt 1.1.1.4.6.3.
    4 Gijsbertus Radix, geboren op 21-12-1883 in Woerden Volgt 1.1.1.4.6.4.
    5 Geertje Radix, geboren op 01-02-1886 in Woerden Volgt 1.1.1.4.6.5.
    6 Grietje Radix, geboren op 25-03-1890 in Woerden Volgt 1.1.1.4.6.6.
    7 Willemijntje Radix, geboren op 14-03-1892 in Woerden Volgt 1.1.1.4.6.7.
    8 Jacobus Radix, geboren op 07-12-1893 in Woerden Volgt 1.1.1.4.6.8.
    9 Emma Radix, geboren op 12-11-1896 in Woerden Volgt 1.1.1.4.6.9.
    10 Antonia Wilhelmina Radix, geboren op 18-11-1897 in Woerden Volgt 1.1.1.4.6.10.

    1.1.1.4.6.1 Dirk Radix is geboren op 20-11-1875 in Woerden, zoon van Jacobus Radix en Niesje de Leeuw. Dirk trouwde, 23 jaar oud, op 26-01-1899 in Woerden met Cornelia Bos, 30 jaar oud. Cornelia is geboren in 1869 in Woerden, dochter van Isak Bos en Grietje Jaarsveld.

    1.1.1.4.6.2 Niesje Radix is geboren op 05-09-1877 in Woerden, dochter van Jacobus Radix en Niesje de Leeuw. Niesje is overleden op 01-05-1919 in Amsterdam, 41 jaar oud. Zij is begraven op 04-12-1919 te Amsterdam/Vredehof. Niesje trouwde, 22 jaar oud, op 17-05-1900 in Woerden met Arie van Schajik, 20 jaar oud. Arie is geboren op 25-06-1879 in Woerden. Arie is overleden. Hij is begraven te Amsterdam/Oosterbegraafplaats.

    1.1.1.4.6.3 Gerrit Radix is geboren op 24-07-1882 in Woerden, zoon van Jacobus Radix en Niesje de Leeuw. Gerrit is overleden op 04-04-1968 in ??, 85 jaar oud. Gerrit trouwde, 31 jaar oud, op 02-07-1914 in Woerden met Jacoba de Zeeuw, 29 jaar oud. Jacoba is geboren op 26-07-1884 in ??, dochter van Aart de Zeeuw en Jeneke van Batenburg. Jacoba is overleden op 23-01-1968 in ??, 83 jaar oud.

    1.1.1.4.6.4 Gijsbertus Radix is geboren op 21-12-1883 in Woerden, zoon van Jacobus Radix en Niesje de Leeuw. Gijsbertus trouwde, 26 jaar oud, op 08-09-1910 in Doorn met Dirkje van Trigt, 28 jaar oud. Dirkje is geboren in 1882 in Langbroek, dochter van Frans van Trigt en Kaatje Lockhorst.

    1.1.1.4.6.5 Geertje Radix is geboren op 01-02-1886 in Woerden, dochter van Jacobus Radix en Niesje de Leeuw. Geertje trouwde, 17 jaar oud, op 28-08-1903 in Harmelen met Hendrik Jan Bakkenes, 23 jaar oud. Hendrik Jan is geboren op 02-12-1879 in Harmelen, zoon van Gerrit Bakkenes en Jacoba Hendrika Stalborch.

    1.1.1.4.6.6 Grietje Radix is geboren op 25-03-1890 in Woerden, dochter van Jacobus Radix en Niesje de Leeuw. Grietje trouwde, 25 jaar oud, op 02-03-1916 in Apeldoorn met Lambertus Westerink, 22 jaar oud. Lambertus is geboren op 19-12-1893 in Apeldoorn, zoon van Hendrik Jan Westerink en Johanna Brummelkamp.

    1.1.1.4.6.7 Willemijntje Radix is geboren op 14-03-1892 in Woerden, dochter van Jacobus Radix en Niesje de Leeuw. Willemijntje trouwde, 22 jaar oud, op 07-05-1914 in Apeldoorn met Johannes Westerink, 24 jaar oud. Johannes is geboren op 15-04-1890 in Apeldoorn, zoon van Hendrik Jan Westerink.

    1.1.1.4.6.8 Jacobus Radix is geboren op 07-12-1893 in Woerden, zoon van Jacobus Radix en Niesje de Leeuw. Jacobus trouwde, 26 jaar oud, op 18-12-1919 in Woerden met Maria van den End, 33 jaar oud. Maria is geboren in 1886 in Woerden, dochter van Cornelis van den End en Maria van der Landen.

    1.1.1.4.6.9 Emma Radix is geboren op 12-11-1896 in Woerden, dochter van Jacobus Radix en Niesje de Leeuw. Emma trouwde, 22 jaar oud, op 01-05-1919 in Apeldoorn met Johan van Zeijst, 32 jaar oud. Johan is geboren op 20-10-1886 in Apeldoorn, zoon van Arend van Zeijst en Aleida Alberdina Kluin.

    1.1.1.4.6.10 Antonia Wilhelmina Radix is geboren op 18-11-1897 in Woerden, dochter van Jacobus Radix en Niesje de Leeuw. Antonia Wilhelmina trouwde, 24 jaar oud, op 14-07-1922 in Winterswijk met Herman Oosterloo, 27 jaar oud. Herman is geboren in 1895 in Winterswijk, zoon van Herman Oosterloo en Gesiena Berendina Woestenesch.

    1.1.1.5 Cornelis Radix is geboren in 1816 in Woerden, zoon van Johannes( Jan) Radix en Catharina Hoff. Cornelis trouwde, 26 jaar oud, op 10-06-1842 in Woerden met Johanna Adriana van Deventer, 29 jaar oud. Johanna Adriana is geboren in 1813 in Utrecht, dochter van Hendrik van Deventer en Johanna van Beusichem.

    1.1.1.6 Anthonie Radix is geboren in 1820 in Woerden, zoon van Johannes( Jan) Radix en Catharina Hoff. Anthonie trouwde, 29 jaar oud, op 16-03-1849 in Woerden met Jannigje Costerus, 32 jaar oud. Jannigje is geboren in 1817 in Waarder, dochter van Cornelis Costerus en Aaltje van Doorn.

    Kinderen van Anthonie en Jannigje:
    1 Aaltje Radix, geboren in 1852 in Woerden Volgt 1.1.1.6.1.
    2 Cornelis Radix, geboren in 1859 in Woerden Volgt 1.1.1.6.2.

    1.1.1.6.1 Aaltje Radix is geboren in 1852 in Woerden, dochter van Anthonie Radix en Jannigje Costerus. Aaltje trouwde, 27 jaar oud, op 12-06-1879 in Woerden met Antonie Korstiaan Grundmann, 29 jaar oud. Antonie Korstiaan is geboren in 1850 in Woerden, zoon van Bastiaan Grundmann en Maatje Johanna Bestebroer.

    Kinderen van Aaltje en Antonie Korstiaan:
    1 Jannigje Grundmann, geboren in 1879 in Woereden Volgt 1.1.1.6.1.1.
    2 Bastiaan Grundmann, geboren in 1881 in Woerden Volgt 1.1.1.6.1.2.

    1.1.1.6.1.1 Jannigje Grundmann is geboren in 1879 in Woereden, dochter van Antonie Korstiaan Grundmann en Aaltje Radix. Jannigje trouwde, 25 jaar oud, op 24-11-1904 in Woerden met Jacob Nap, 25 jaar oud. Jacob is geboren in 1879 in Woerden.

    1.1.1.6.1.2 Bastiaan Grundmann is geboren in 1881 in Woerden, zoon van Antonie Korstiaan Grundmann en Aaltje Radix. Bastiaan trouwde, 24 jaar oud, op 24-08-1905 in Woerden met Cornelia Antonia Nap, 19 jaar oud. Cornelia Antonia is geboren in 1886 in Kamerik.

    1.1.1.6.2 Cornelis Radix is geboren in 1859 in Woerden, zoon van Anthonie Radix en Jannigje Costerus. Cornelis trouwde, 27 jaar oud, op 25-02-1886 in Woerden met Catharina Radix, 23 jaar oud. Catharina is geboren in 1863 in Woerden, dochter van Johannes Pieterszoon Radix en Maria Kip.

    1.1.2 Hermanus Abels Radix is geboren in 1781 in Leeuwarden, zoon van Abel Radix en Antje (Harmens) Bos. Hermanus Abels trouwde, 35 jaar oud, op 23-08-1816 in Finsterwolde met Geessien Oltmans de Witjes, 25 jaar oud. Geessien Oltmans is geboren in 1791 in ??, dochter van Oltman Ottes de Witjes en Sieben Pieters.

    Kinderen van Hermanus Abels en Geessien Oltmans:
    1 Abellina Radix, geboren in 1817 in Finsterwolde Volgt 1.1.2.1.
    2 Oltman Radix, geboren in 1820 in Winschoten Volgt 1.1.2.2.
    3 Maria Harmannus Radix, geboren in 1821 in ??. Maria Harmannus is overleden op 25-08-1825 in Finsterwolde, 4 jaar oud.
    4 Otto Radix, geboren op 20-05-1823 in Finsterwolde Volgt 1.1.2.3.
    5 Maria Radix, geboren in 1826 in Finsterwolde. Maria is overleden op 21-11-1849 in Groningen, 23 jaar oud.
    6 Pieterdina Radix, geboren op 07-08-1830 in Winschoten Volgt 1.1.2.4.

    1.1.2.1 Abellina Radix is geboren in 1817 in Finsterwolde, dochter van Hermanus Abels Radix en Geessien Oltmans de Witjes. Abellina trouwde, 25 jaar oud, op 20-05-1842 in Winschoten met Ubbo Groenier.

    Kinderen van Abellina en Ubbo:
    1 Abraham Groenier, geboren in 1843 in Winschoten Volgt 1.1.2.1.1.
    2 Geziena Groenier, geboren in 1845. Geziena is overleden op 21-06-1904 in Utrecht, 59 jaar oud.

    1.1.2.1.1 Abraham Groenier is geboren in 1843 in Winschoten, zoon van Ubbo Groenier en Abellina Radix. Abraham is overleden op 31-05-1907 in Utrecht, 64 jaar oud. Abraham trouwde, 30 jaar oud, op 30-07-1873 in Alkmaar met Geertruida Petronella Wijnkamp, 19 jaar oud. Geertruida Petronella is geboren in 1854 in Alkmaar, dochter van Johannes Ferdinand Wijnkamp en Sijtje Rijss. Geertruida Petronella is overleden op 05-07-1901 in Utrecht, 47 jaar oud.

    1.1.2.2 Oltman Radix is geboren in 1820 in Winschoten, zoon van Hermanus Abels Radix en Geessien Oltmans de Witjes. Oltman trouwde, 29 jaar oud, op 01-03-1849 in Winschoten met Martje van der Wal, 31 jaar oud. Martje is geboren in 1818 in Winschoten, dochter van Geeryt Rynders van der Wal en Styntje Jans van der Laan.

    Kinderen van Oltman en Martje:
    1 Geziena Radix, geboren op 18-03-1849 in Winschoten Volgt 1.1.2.2.1.
    2 Stientje Radix, geboren op 26-01-1854 in Winschoten Volgt 1.1.2.2.2.
    3 Abellina Radix, geboren op 05-09-1857 in Winschoten Volgt 1.1.2.2.3.

    1.1.2.2.1 Geziena Radix is geboren op 18-03-1849 in Winschoten, dochter van Oltman Radix en Martje van der Wal. Geziena trouwde, 26 jaar oud, op 23-05-1875 in Groningen met Johannes Adrianus Jans, 23 jaar oud. Johannes Adrianus is geboren op 17-02-1852 in Groningen, zoon van Jan Hindriks Jans en Trijntje Brink.

    1.1.2.2.2 Stientje Radix is geboren op 26-01-1854 in Winschoten, dochter van Oltman Radix en Martje van der Wal. Stientje trouwde, 22 jaar oud, op 03-12-1876 in Groningen met Roelf Nijdam, 24 jaar oud. Roelf is geboren op 30-05-1852 in Groningen, zoon van Roelf Nijdam en Anna Bouwman.

    Kind van Stientje en Roelf:
    1 Roelf Nijdam, geboren in 1877 in Groningen Volgt 1.1.2.2.2.1.

    1.1.2.2.2.1 Roelf Nijdam is geboren in 1877 in Groningen, zoon van Roelf Nijdam en Stientje Radix. Roelf trouwde, 27 jaar oud, op 20-08-1904 in Borne met Gerresina Johanna Boswinkel, 24 jaar oud. Gerresina Johanna is geboren in 1880 in Borne, dochter van Gerrit Jan Boswinkel en Hendrina Blok.

    1.1.2.2.3 Abellina Radix is geboren op 05-09-1857 in Winschoten, dochter van Oltman Radix en Martje van der Wal. Abellina trouwde, 20 jaar oud, op 14-10-1877 in Groningen met Jan van der Veen, 26 jaar oud. Jan is geboren op 11-07-1851 in Groningen, zoon van Willem van der Veen en Elizabeth Roemers.

    1.1.2.3 Otto Radix is geboren op 20-05-1823 in Finsterwolde, zoon van Hermanus Abels Radix en Geessien Oltmans de Witjes. Otto trouwde, 29 jaar oud, op 24-10-1852 in Groningen met Hester Heiman de Haas, 43 jaar oud. Hester Heiman is geboren in 06-1809 in Amsterdam, dochter van Heiman Emanuel de Haas en Saartje Jacobs.

    1.1.2.4 Pieterdina Radix is geboren op 07-08-1830 in Winschoten, dochter van Hermanus Abels Radix en Geessien Oltmans de Witjes. Pieterdina is overleden op 22-04-1897 in Nieuw Buinen(Borger), 66 jaar oud. Pieterdina trouwde, 33 jaar oud, op 09-01-1864 in Winschoten met Omius Swartwold, 32 jaar oud. Omius is geboren in 1832 in Zuidhorn, zoon van Jan Swartwold en Johanna Bolhuis.

    Kinderen van Pieterdina en Omius:
    1 Jan Swartwold, geboren op 25-02-1868 in Nieuw-Buinen(Borger).
    2 Geesiena Swartwold, geboren in 1871 in Borger Volgt 1.1.2.4.1.
    3 Geesiena Swartwold, geboren op 26-02-1871 in Nieuw-Buinen(Borger).
    4 Hermanus Swartwold, geboren op 08-10-1873 in Nieuw-Buinen(Borger).

    1.1.2.4.1 Geesiena Swartwold is geboren in 1871 in Borger, dochter van Omius Swartwold en Pieterdina Radix. Geesiena trouwde, 24 jaar oud, op 03-05-1895 in Odoorn met Pieter Dijkstra, 23 jaar oud. Pieter is geboren in 1872 in Menaldumadeel, zoon van Omius Dijkstra en Geertje Sapes Braaksma.


    Gegenereerd met Aldfaer versie 3.3 op 27-03-2006 13:21

    29-03-2006 om 14:00 geschreven door henny

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (14 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    07-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.archief
    Quam se ipse amans-sine rivali!
    (Zichzelf zo liefhebben zonder benijd te worden)

    07-03-2006 om 21:11 geschreven door henny

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.inleiding
    Het is niet toegestaan gegevens uit deze geneologie'n te gebruiken voor commercieele doeleinde.Het overnemen van gegevens ten behoeve van particulier is wel toegestaan,waarbij wel vermelding van de bron,en het sturen van bericht.Alle gegevens van de stambomen,zijn nog niet allemaal gecontroleerd in het archief of doopboeken of anderszin. (©)2006
    Henny

    27-02-2006 om 00:00 geschreven door henny

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.beginpagina
    U bent op de beginpagina van mijn persoonlijke webpage,van hier uit kan U de rest  van mijn webpage bekijken.Bij het doorlopen van de verschillende stambomen zult U tot de conclusie komen dat de verschillende gegevens nog niet compleet zijn,omdat de gegevens ontbreken of op een dood spoor loopt.Ook zullen er diversen personen niet zijn opgenomen terwijl ze er wel in hadden moeten staan.Wij verontschuldigen ons voor eventuele vergissingen in de schrijfwijze in de namen en data's,wij hopen dat U eventuele ontbrekende stukken naar ons zult kunnen mailen,ook oude foto's.
    Henny/Hefra

    26-02-2006 om 00:00 geschreven door henny

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.stamboom knipmeijer

    Parenteel van Christiaan Knipmeijer

    1 Christiaan Knipmeijer is geboren in 1722 in Meppel. Christiaan trouwde met Wobbechien Alberts Kroes. Wobbechien Alberts is geboren in 1723.

    Kinderen van Christiaan en Wobbechien Alberts:

    1 Geesje Knipmeijer, geboren in 1747 in Hoogeven Volgt 1.1.
    2 Gerrit Knipmeijer, geboren in 1765 in Meppel Volgt 1.2.


    1.1 Geesje Knipmeijer is geboren in 1747 in Hoogeven, dochter van Christiaan Knipmeijer en Wobbechien Alberts Kroes. Geesje is overleden op 29-12-1817 in Hoogeveen, 70 jaar oud. Geesje trouwde met Johannes.F Zmaltz.

    1.2 Gerrit Knipmeijer is geboren in 1765 in Meppel, zoon van Christiaan Knipmeijer en Wobbechien Alberts Kroes. Gerrit is overleden op 16-04-1828 in Meppel, 63 jaar oud. Gerrit trouwde met Hillechien Smit. Hillechien is geboren in 1749 in Meppel, dochter van Egbert Smit en Janna Gerrits. Hillechien is overleden op 20-03-1830 in Meppel, 81 jaar oud.

    Kinderen van Gerrit en Hillechien:

    1 Wobbechien Knipmeijer, geboren in 1770 in Meppel Volgt 1.2.1.
    2 Christiaan Knipmeijer, geboren in 1791 in Meppel Volgt 1.2.2.


    1.2.1 Wobbechien Knipmeijer is geboren in 1770 in Meppel, dochter van Gerrit Knipmeijer en Hillechien Smit. Wobbechien is overleden op 13-10-1836 in Meppel, 66 jaar oud. Wobbechien trouwde met Harm (Hendriks) Keizer.

    Kind van Wobbechien en Harm (Hendriks):

    1 Aaltien Keizer, geboren in 1804 in Meppel Volgt 1.2.1.1.


    1.2.1.1 Aaltien Keizer is geboren in 1804 in Meppel, dochter van Harm (Hendriks) Keizer en Wobbechien Knipmeijer. Aaltien trouwde, 23 jaar oud, op 19-12-1827 in Meppel met Bernadus Jansen, 33 jaar oud. Bernadus is geboren in 1794 in Vriezenveen, zoon van Hermannus Jansen en Hendrika Berends.

    1.2.2 Christiaan Knipmeijer is geboren in 1791 in Meppel, zoon van Gerrit Knipmeijer en Hillechien Smit. Christiaan is overleden op 16-04-1830 in Meppel, 39 jaar oud. Christiaan trouwde, 23 jaar oud, op 26-10-1814 in Meppel met Roelofje Jans, 23 jaar oud. Roelofje is geboren in 1791 in Meppel, dochter van Jan Jans en Trientje Koops.

    Kinderen van Christiaan en Roelofje:

    1 Gerrit Knipmeijer, geboren op 23-01-1815 in Meppel Volgt 1.2.2.1.
    2 Jan Knipmeijer, geboren op 01-05-1816 in Meppel Volgt 1.2.2.2.
    3 Engbert Knipmeijer, geboren op 21-12-1818 in Meppel. Engbert is overleden op 29-12-1818 in Meppel, 8 dagen oud.
    4 Trientje Knipmeijer, geboren op 13-03-1820 in Meppel Volgt 1.2.2.3.
    5 Hillegien Knipmeijer, geboren op 19-03-1822 in Meppel. Hillegien is overleden op 04-06-1841 in Meppel, 19 jaar oud.
    6 Feigien Knipmeijer, geboren op 26-08-1824 in Meppel Volgt 1.2.2.4.
    7 Engbert Knipmeijer, geboren op 13-03-1828 in Meppel Volgt 1.2.2.5.
    8 Koop Knipmeijer, geboren op 02-01-1830 in Meppel Volgt 1.2.2.6.


    1.2.2.1 Gerrit Knipmeijer is geboren op 23-01-1815 in Meppel, zoon van Christiaan Knipmeijer en Roelofje Jans. Gerrit trouwde, 25 jaar oud, op 20-08-1840 in Zwolle met Helegonda Visscher, 25 jaar oud. Helegonda is geboren op 12-01-1815 in Zwolle, dochter van Hugo Visscher en Eva Stegemans. Helegonda is overleden op 28-09-1894 in Zwolle, 79 jaar oud.

    Kinderen van Gerrit en Helegonda:

    1 Huge Christiaan Knipmeijer, geboren in 1844 in Zwolle Volgt 1.2.2.1.1.
    2 Derk Jan Knipmeijer, geboren in 1850 in Zwolle Volgt 1.2.2.1.2.
    3 Christiaan Knipmeijer, geboren in 1852 in Zwolle Volgt 1.2.2.1.3.


    1.2.2.1.1 Huge Christiaan Knipmeijer is geboren in 1844 in Zwolle, zoon van Gerrit Knipmeijer en Helegonda Visscher. Huge Christiaan is overleden op 28-11-1924 in Zwolle, 80 jaar oud. Huge Christiaan trouwde, 35 jaar oud, op 04-09-1879 in Zwolle met Hendrina Wilhelmina Vissers, 30 jaar oud. Hendrina Wilhelmina is geboren in 1849 in Dreumel, dochter van Willem Vissers en Adriana Philipse.

    Kinderen van Huge Christiaan en Hendrina Wilhelmina:

    1 Hilbertus Knipmeijer, geboren in 1888 in Zwolle Volgt 1.2.2.1.1.1.
    2 Adriana Roelofje Knipmeijer, geboren in 1890 in Zwolle Volgt 1.2.2.1.1.2.


    1.2.2.1.1.1 Hilbertus Knipmeijer is geboren in 1888 in Zwolle, zoon van Huge Christiaan Knipmeijer en Hendrina Wilhelmina Vissers. Hilbertus trouwde, 23 jaar oud, op 06-10-1911 in Lonneker met Klaasje Veenstra, 20 jaar oud. Klaasje is geboren in 1891 in Oldemarkt, dochter van Oebele Veenstra en Maria Schoemaker.

    1.2.2.1.1.2 Adriana Roelofje Knipmeijer is geboren in 1890 in Zwolle, dochter van Huge Christiaan Knipmeijer en Hendrina Wilhelmina Vissers. Adriana Roelofje trouwde, 27 jaar oud, op 03-07-1917 in Zwolle met Berend Jan Baarschers, 30 jaar oud. Berend Jan is geboren in 1887 in Zwollle, zoon van Hendrik Jan Baarschers en Helisabeth Heinen.

    1.2.2.1.2 Derk Jan Knipmeijer is geboren in 1850 in Zwolle, zoon van Gerrit Knipmeijer en Helegonda Visscher. Derk Jan trouwde, 25 jaar oud, op 01-07-1875 in Zwolle met Alberta Romville, 32 jaar oud. Alberta is geboren in 1843 in Deventer, dochter van Albertus Hermanus Romville en Jenneke Reterink.

    Kind van Derk Jan en Alberta:

    1 Hugo Christiaan Knipmeijer, geboren in 1878 in Zwolle Volgt 1.2.2.1.2.1.


    1.2.2.1.2.1 Hugo Christiaan Knipmeijer is geboren in 1878 in Zwolle, zoon van Derk Jan Knipmeijer en Alberta Romville. Hugo Christiaan:
    (1) trouwde, 28 jaar oud, op 06-11-1906 in Zwolle met Johanna Bosch, 25 jaar oud. Johanna is geboren in 1881 in Apeldoorn, dochter van Hermannus Bosch en Henrietta Westerbroek.
    (2) trouwde, 31 jaar oud, op 15-06-1909 in Zwolle met Margje Boessenkool, 27 jaar oud. Margje is geboren in 1882 in Staphorst, dochter van Klaas Boessenkool en Grietje Rouwhorst.

    1.2.2.1.3 Christiaan Knipmeijer is geboren in 1852 in Zwolle, zoon van Gerrit Knipmeijer en Helegonda Visscher. Christiaan is overleden op 07-09-1925 in Amersfoort, 73 jaar oud. Van het overlijden is aangifte gedaan op 09-09-1925. Christiaan trouwde, 25 jaar oud, op 22-02-1877 in Zwolle met Geertruida Visscher, 31 jaar oud. Geertruida is geboren in 1846 in Dreumel, dochter van Willem Visscher (Visser) en Adriana Philipsen. Geertruida is overleden op 11-12-1921 in Utrecht, 75 jaar oud. Van het overlijden is aangifte gedaan op 14-12-1921.

    Kinderen van Christiaan en Geertruida:

    1 Gerrit Knipmeijer, geboren op 01-02-1878 in Meppel Volgt 1.2.2.1.3.1.
    2 Willem Knipmeijer, geboren in 1881 in Zwolle Volgt 1.2.2.1.3.2.


    1.2.2.1.3.1 Gerrit Knipmeijer is geboren op 01-02-1878 in Meppel, zoon van Christiaan Knipmeijer en Geertruida Visscher. Gerrit is overleden op 07-12-1958 in Amersfoort/Alg.begraafplaats, 80 jaar oud. Gerrit trouwde, 24 jaar oud, op 14-05-1902 in Amersfoort met Johanna van Ouwerkerk, 31 jaar oud. Johanna is geboren op 01-03-1871 in Amersfoort, dochter van Reijer van Ouwerkerk en Johanna Hendriks. Johanna is overleden op 04-11-1940 in Amersfoort/Alg.begraafplaats, 69 jaar oud.

    Kinderen van Gerrit en Johanna:

    1 Gerrit Knipmeijer, geboren op 04-10-1901 in Amersfoort.
    2 Johanna Knipmeijer, geboren in 1905 in Amersfoort.
    3 Willem Jacobus Hendrikus (Willem) Knipmeijer, geboren op 03-10-1908 in Amersfoort Volgt 1.2.2.1.3.1.1.


    1.2.2.1.3.1.1 Willem Jacobus Hendrikus (Willem) Knipmeijer is geboren op 03-10-1908 in Amersfoort, zoon van Gerrit Knipmeijer en Johanna van Ouwerkerk. Willem is overleden op 12-08-1968 in Amersfoort, 59 jaar oud. Hij is begraven op 16-08-1968 te Amersfoort/Alg begraafplaats. Willem trouwde, 19 jaar oud, in 1928 in Amsterdam met Anna Elisabeth (Anne) Gesell, 17 jaar oud. Anna Elisabeth is geboren op 18-08-1910 in Amsterdam, dochter van Jan Frans Gesell en Anna Elisabeth Krielle. Anne is overleden op 16-03-2003 in Amersfoort, 92 jaar oud. Zij is begraven op 21-03-2003 te Amersfoort/Alg begraafplaats.

    Kinderen van Willem en Anne:

    1 Anna Elisabeth Knipmeijer, geboren in 1928 in Amersfoort.
    2 Wim Knipmeijer, geboren in 1930 in Amersfoort.
    3 Johanna G Knipmeijer, geboren in 1932 in Amersfoort.
    4 Jan Frans Knipmeijer, geboren op 10-10-1935 in Amersfoort Volgt 1.2.2.1.3.1.1.1.
    5 Willy Knipmeijer, geboren in 1937 in Amersfoort.
    6 Johannes (Hans) Knipmeijer, geboren in 1939 in Amersfoort.
    7 Juul (Jut) Knipmeijer, geboren in 1941 in Amersfoort.
    8 Zeger Knipmeijer, geboren in 1943 in Amersfoort.
    9 Sonita Olga Knipmeijer, geboren in 1945 in Amersfoort.
    10 Henri Anton Knipmeijer, geboren op 19-02-1948 in Amersfoort Volgt 1.2.2.1.3.1.1.2.
    11 Astrid. Knipmeijer, geboren in 1949 in Amersfoort.
    12 Yvonne Olga Knipmeijer, geboren in 1952 in Amersfoort.
    13 Silvia Knipmeijer, geboren in 1953 in Amersfoort.


    1.2.2.1.3.1.1.1 Jan Frans Knipmeijer is geboren op 10-10-1935 in Amersfoort, zoon van Willem Jacobus Hendrikus (Willem) Knipmeijer en Anna Elisabeth (Anne) Gesell. Jan Frans trouwde met Petronela (Nel).

    Kinderen van Jan Frans en Nel:

    1 Anja Knipmeijer, geboren in Rotterdam.
    2 Jan Frans Knipmeijer, geboren op 23-07-1965 in Rotterdam.


    1.2.2.1.3.1.1.2 Henri Anton Knipmeijer is geboren op 19-02-1948 in Amersfoort, zoon van Willem Jacobus Hendrikus (Willem) Knipmeijer en Anna Elisabeth (Anne) Gesell. Henri Anton trouwde, 22 jaar oud, op 05-02-1971 in Amersfoort met Sophia (Sonja) de Rover, 18 jaar oud. Sophia is geboren op 29-08-1952 in Amsterdam.

    Kinderen van Henri Anton en Sonja:

    1 Anita Sonja Sophia Knipmeijer, geboren op 04-08-1971 in Amersfoort.
    2 Balinda Geraldina Christina Knipmeijer, geboren op 23-09-1973 in Amersfoort.


    1.2.2.1.3.2 Willem Knipmeijer is geboren in 1881 in Zwolle, zoon van Christiaan Knipmeijer en Geertruida Visscher. Willem trouwde, 28 jaar oud, op 14-07-1909 in Amersfoort met Hendrika Klasina van Aurrich, 36 jaar oud. Hendrika Klasina is geboren in 1873 in Harderwijk, dochter van Marius van Aurrich en Neeltje Franzen.

    1.2.2.2 Jan Knipmeijer is geboren op 01-05-1816 in Meppel, zoon van Christiaan Knipmeijer en Roelofje Jans. Jan is overleden op 27-05-1904 in Meppel, 88 jaar oud. Jan trouwde, 27 jaar oud, op 03-05-1843 in Meppel met Johanna van Graas, 25 jaar oud. Johanna is geboren in 1818 in Zwartsluis, dochter van Anthonie van Graas en Klaasje Jans van Veen. Johanna is overleden op 27-12-1864 in Meppel, 46 jaar oud.

    Kinderen van Jan en Johanna:

    1 Cristiaan Knipmeijer, geboren op 26-12-1843 in Meppel Volgt 1.2.2.2.1.
    2 Jan Knipmeijer, geboren in 1844 in Meppel Volgt 1.2.2.2.2.
    3 Antonie Knipmeijer, geboren op 12-11-1846 in Meppel. Antonie is overleden op 30-04-1849 in Meppel, 2 jaar oud.
    4 Anthonij Knipmeijer, geboren op 19-10-1849 in Meppel Volgt 1.2.2.2.3.
    5 Roelofje Knipmeijer, geboren op 06-06-1852 in Meppel Volgt 1.2.2.2.4.
    6 Klaas Knipmeijer, geboren in 1857 in Meppel. Klaas is overleden op 17-01-1859 in Meppel, 2 jaar oud.
    7 Geertje Knipmeijer, geboren op 04-01-1859 in Meppel. Geertje is overleden op 05-01-1880 in Meppel, 21 jaar oud.
    8 Klaasien Knipmeijer, geboren op 19-02-1863 in Meppel. Klaasien is overleden op 26-03-1864 in Meppel, 1 jaar oud.


    1.2.2.2.1 Cristiaan Knipmeijer is geboren op 26-12-1843 in Meppel, zoon van Jan Knipmeijer en Johanna van Graas. Cristiaan is overleden op 14-09-1925 in Meppel, 81 jaar oud. Cristiaan trouwde met Roelofje Kooning. Roelofje is geboren in 1844 in Meppel, dochter van Albert Jans Kooning en Albertje Koning. Roelofje is overleden op 02-01-1934 in Meppel, 90 jaar oud.

    Kinderen van Cristiaan en Roelofje:

    1 Jan Knipmeijer, geboren op 06-12-1868 in Meppel. Jan is overleden op 18-07-1889 in Meppel, 20 jaar oud.
    2 Jacob Knipmeijer, geboren op 21-12-1870 in Meppel Volgt 1.2.2.2.1.1.
    3 Albertus Knipmeijer, geboren op 02-10-1873 in Meppel Volgt 1.2.2.2.1.2.
    4 Johannes Knipmeijer, geboren op 04-10-1875 in Meppel. Johannes is overleden op 23-06-1876 in Meppel, 8 maanden oud.
    5 Johanna Alberdina Knipmeijer, geboren op 23-05-1877 in Meppel. Johanna Alberdina is overleden op 02-05-1889 in Meppel, 11 jaar oud.
    6 Johannes Knipmeijer, geboren op 16-05-1880 in Meppel. Johannes is overleden op 14-05-1882 in Meppel, 1 jaar oud.


    1.2.2.2.1.1 Jacob Knipmeijer is geboren op 21-12-1870 in Meppel, zoon van Cristiaan Knipmeijer en Roelofje Kooning. Jacob:
    (1) trouwde, 26 jaar oud, op 28-08-1897 in Norg met Jacoba Theodora Sanders, 43 jaar oud. Jacoba Theodora is geboren in 1854 in Amsterdam, dochter van Johannes Hendrikus Wilhelmus Sanders en Theodora Matia Bartelsman.
    (2) trouwde, 50 jaar oud, op 29-11-1921 in Norg met Trijntje Lieuwen, 45 jaar oud. Trijntje is geboren in 1876 in Terschelling, dochter van Jans Reltje en Aaltje Ariens Roggen.

    1.2.2.2.1.2 Albertus Knipmeijer is geboren op 02-10-1873 in Meppel, zoon van Cristiaan Knipmeijer en Roelofje Kooning. Albertus is overleden op 21-07-1927 in Meppel, 53 jaar oud. Albertus trouwde, 21 jaar oud, op 20-07-1895 in Meppel met Grietje Kattouw, 19 jaar oud. Grietje is geboren in 1876 in Zwartsluis, dochter van Arend Kattouw en Grietje Pol.

    Kind van Albertus en Grietje:

    1 Roelofje Knipmeijer, geboren op 02-08-1898 in Meppel. Roelofje is overleden op 02-08-1898 in Meppel, 0 dagen oud.


    1.2.2.2.2 Jan Knipmeijer is geboren in 1844 in Meppel, zoon van Jan Knipmeijer en Johanna van Graas. Jan trouwde, 23 jaar oud, op 16-11-1867 in Meppel met Roelofje Kooning, 24 jaar oud. Roelofje is geboren in 1843 in Meppel.

    1.2.2.2.3 Anthonij Knipmeijer is geboren op 19-10-1849 in Meppel, zoon van Jan Knipmeijer en Johanna van Graas. Anthonij trouwde, 24 jaar oud, op 30-05-1874 in Hoogeveen met Johanna Wolterdina Kapitein, 24 jaar oud. Johanna Wolterdina is geboren in 1850 in Hoogeveen, dochter van Hendrikus Kapitein en Hendrika van Nuil.

    1.2.2.2.4 Roelofje Knipmeijer is geboren op 06-06-1852 in Meppel, dochter van Jan Knipmeijer en Johanna van Graas. Roelofje is overleden op 21-03-1929 in Meppel, 76 jaar oud. Roelofje trouwde met Roelof Assendorp. Roelof is geboren op 31-07-1851 in Meppel, zoon van Jan Assendorp en Margjen Jans Huisman. Roelof is overleden op 24-11-1921 in Meppel, 70 jaar oud.

    Kinderen van Roelofje en Roelof:

    1 Margjen Assendorp, geboren op 01-09-1873 in Meppel.
    2 Jan Assendorp, geboren op 09-10-1875 in Meppel.
    3 Johanna Assendorp, geboren op 01-09-1877 in Meppel.
    4 Geertruida Assendorp, geboren op 20-12-1879 in Meppel.
    5 Jurrien Assendorp, geboren op 13-06-1882 in Meppel.
    6 Geert Assendorp, geboren in 1888 in Meppel Volgt 1.2.2.2.4.1.


    1.2.2.2.4.1 Geert Assendorp is geboren in 1888 in Meppel, zoon van Roelof Assendorp en Roelofje Knipmeijer. Geert trouwde, 28 jaar oud, op 09-09-1916 in Meppel met Margje Olthuis, 29 jaar oud. Margje is geboren in 1887 in Meppel.

    1.2.2.3 Trientje Knipmeijer is geboren op 13-03-1820 in Meppel, dochter van Christiaan Knipmeijer en Roelofje Jans. Trientje is overleden op 20-06-1889 in Meppel, 69 jaar oud. Trientje trouwde, 30 jaar oud, op 04-05-1850 in Meppel met Thiesse Hensen, 30 jaar oud. Thiesse is geboren in 1820 in Zwartsluis, zoon van Wiendelt Hensen en Grietje Blei.

    1.2.2.4 Feigien Knipmeijer is geboren op 26-08-1824 in Meppel, dochter van Christiaan Knipmeijer en Roelofje Jans. Feigien trouwde, 25 jaar oud, op 08-05-1850 in Zwolle met Johan Fredrik Hendrik Weidner, 24 jaar oud. Johan Fredrik Hendrik is geboren op 27-12-1825 in Zwolle, zoon van Johan Andreas Frederikus Weidner en Johanna Hendrika Roudijk.

    Kind van Feigien en Johan Fredrik Hendrik:

    1 Christiaan Weidner, geboren in 1863 in Zwolle Volgt 1.2.2.4.1.


    1.2.2.4.1 Christiaan Weidner is geboren in 1863 in Zwolle, zoon van Johan Fredrik Hendrik Weidner en Feigien Knipmeijer. Christiaan trouwde, 50 jaar oud, op 24-10-1913 in Mijdrecht met Geertruida Wihelmina Suister, 42 jaar oud. Geertruida Wihelmina is geboren in 1871 in Mijdrecht.

    1.2.2.5 Engbert Knipmeijer is geboren op 13-03-1828 in Meppel, zoon van Christiaan Knipmeijer en Roelofje Jans. Engbert is overleden op 19-07-1897 in Meppel, 69 jaar oud. Engbert:
    (1) trouwde, 28 jaar oud, op 03-05-1856 in Meppel met Elizabeth Louis, 25 jaar oud. Elizabeth is geboren in 1831 in Meppel, dochter van Arent Louis en Klaasje Borger. Elizabeth is overleden op 21-04-1860 in Meppel, 29 jaar oud.
    (2) trouwde, 33 jaar oud, op 04-05-1861 in Meppel met Vrouwgje Strik, 33 jaar oud. Vrouwgje is geboren in 1828 in Meppel, dochter van Arent Strik en Marchien Eshuis. Vrouwgje is overleden op 25-04-1864 in Meppel, 36 jaar oud.
    (3) trouwde, 37 jaar oud, op 06-05-1865 in Meppel met Janssien (Jansje) Nijenhuis, 40 jaar oud. Janssien (Jansje) is geboren in 1825 in Meppel, dochter van Jan Nijenhuis en Sela Hendrina ter Loo.

    Kind van Engbert en Elizabeth:

    1 Roelofje Knipmeijer, geboren op 28-02-1857 in Meppel. Roelofje is overleden op 03-06-1860 in Meppel, 3 jaar oud.

    Kind van Engbert en Vrouwgje:

    1 Margje Knipmeijer, geboren op 14-10-1863 in Meppel. Margje is overleden op 19-08-1864 in Meppel, 10 maanden oud.

    Kinderen van Engbert en Janssien (Jansje):

    1 Christiaan Knipmeijer, geboren op 16-01-1867 in Meppel.
    2 N.N. Knipmeijer, levenloos geboren zoon, geboren op 14-08-1870 in Meppel.

    Kind van Engbert uit onbekende relatie:

    1 Roelofje Knipmeijer, geboren op 25-03-1862 in Meppel.


    1.2.2.6 Koop Knipmeijer is geboren op 02-01-1830 in Meppel, zoon van Christiaan Knipmeijer en Roelofje Jans. Koop is overleden op 25-12-1886 in Meppel, 56 jaar oud. Koop trouwde, 27 jaar oud, op 16-05-1857 in Meppel met Wilhelmina Smit, 30 jaar oud. Wilhelmina is geboren in 1827 in Meppel, dochter van Reinder Smit en Hendrikje Schutterop.

    Kinderen van Koop en Wilhelmina:

    1 Roelofje Knipmeijer, geboren op 19-04-1858 in Meppel Volgt 1.2.2.6.1.
    2 Christiana Knipmeijer, geboren op 11-07-1864 in Meppel. Christiana is overleden op 10-11-1881 in Meppel, 17 jaar oud.


    1.2.2.6.1 Roelofje Knipmeijer is geboren op 19-04-1858 in Meppel, dochter van Koop Knipmeijer en Wilhelmina Smit. Roelofje trouwde, 24 jaar oud, op 05-08-1882 met Jan Rijkeboer, 25 jaar oud. Jan is geboren in 1857 in Meppel, zoon van Marten Rijkeboer en Hilligje Veneman.


    Gegenereerd met Aldfaer versie 3.3 op 20-12-2005 13:24

    01-02-2006 om 13:46 geschreven door henny

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (85 Stemmen)
    >> Reageer (2)


    Archief
  • Smokkelaars aan de Schans
  • radix(s)
  • archief
  • inleiding
  • beginpagina
  • stamboom knipmeijer

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!