Ik ben Ivonne
Ik ben een vrouw en woon in Bronckhorst (Nederland) en mijn beroep is ............
Ik ben geboren op 24/04/1940 en ben nu dus 84 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: natuur, muziek, computeren,houden van pony's en honden..
weblog van Jan en Ivonne
26-05-2010
ploffen
Voor uitleg ploffen zie foto. In een keer springt de pluizige bol van de steel af. En dat gaat met zoveel kracht dat de steel omkrult zoals op de foto.
In een plaatselijk weekblad stond een artikel over Atypische Myopathie, een dodelijke ziekte van paarden en pony's. Zie hieronder het artikel.
Al jaren wordt gezocht naar de oorzaak van Atypische myopathie bij het paard. Deze ziekte wordt gekenmerkt door een zeer acuut verloop waarbij paarden progressief stijf worden, zeer moeilijk bewegen en kort en pijnlijk gaan lopen met een bolle rug. Ze trillen, vertonen krampen en kunnen omvallen. Soms worden ook koliekverschijnselen gezien en in het verloop van de ziekte valt op dat de urine donkerrood/bruin wordt. Al snel kunnen de paarden niet meer opstaan, kunnen ademhalingsproblemen krijgen en sterven vaak binnen 8 tot 24 uur.
Tot op heden was er geen oorzaak bekend voor deze verontrustende aandoening. Onderzoeksinstituten in heel West Europa zoeken naar de oorzaak. Onderzoekers uit Bern vermoeden Clostridium als veroorzakend agens. Hierover is ook een persbericht geplaatst op Horses.nl. Medewerkers van de faculteit Diergeneeskunde in Utrecht achten het zeer waarschijnlijk dat de ziekte te relateren is aan het opnemen van toxines van schimmels die voorkomen op esdoornblad in voor- en najaar. De faculteit Diergeneeskunde in Utrecht zal hierover binnenkort publiceren.
De afgelopen weken zijn wederom paarden met Atypische myopathie aangeboden bij dierenartsen in het hele land. Veel van deze paarden hebben het helaas niet overleefd. Ondanks intensieve behandeling is de kans op overleving na vervoer naar een kliniek bijna nul. Enkele paarden in ons praktijkgebied hebben de ziekte tot dusverre, dankzij intensieve verzorging aan huis, wel overleefd. Ook hier lijkt de aanwezigheid van esdoorns langs het weiland en esdoornscheuten in de wei een oorzakelijk verband met de ziekte te houden. In afwachting van de bevestiging van het Utrechtse onderzoek willen wij u dus toch alvast wijzen op de risico's van esdoornschimmels. Zet geen paarden in weiden/paddocks waarlangs esdoorns staan!
Vertoont uw paard verschijnselen, haal het dier direct uit de wei, geef absolute stalrust, vervoer het dier NIET, ook niet naar een paardenkliniek maar bel direct de dierenarts! De overlevingskansen zijn slecht, maar enkele patiƫnten die de behandeling ter plaatse met infusen, spierverslappers, en pijnstillers hebben gehad lijken de ziekte te overleven!
Dit grappige filmpje kreeg ik van een mailvriendin vanwege mijn verjaardag. Hulde aan de maakster en de hond is een Basset Bleu de Gascogne. Groet van Ivonne
Zomaar wat foto's gemaakt rondom het huis. Helaas als ppsx bestand, want als pps was het veel te groot. Dus misschien voor sommige bezoekers niet te openen.
Vandaag een foto bijgevoegd van onze Bracco Italiano. Deze dame is de 2de Bracco Italiano. Na het overlijden van onze eerste, was het zo'n gemis, dat we na een jaar besloten om bij dezelfde fokker weer een pupteefje te nemen. En we hebben er geen spijt van gehad. Ze is geweldig in een groep, zeer zachtaardig en gevoelig en na een goede puppycursus lijkt ze haar aanvankelijke verlegenheid verloren te hebben,gelukkig. Ze is verzot op apporteerspelletjes en een bal is het einde voor haar. Jachtcursus heeft ze niet gehad, vanwege mijn leeftijd, maar met onze eerste bracco heb ik dat wel gedaan. Ik was toen 11 jaar jonger!!
Ik heb nog een filmpje over een jagende bracco, italiaanse kampioensreu, en zal dat morgen bijvoegen.
Het was vandaag een regenachtige en nog steeds koude lentedag. Maar onze kastanjeboom bloeit nog steeds en ik kijk vanuit het zolderraam op zijn mooie bloesemkaarsjes. Hierbij een foto in macro. Ik heb een foto rechts bijgevoegd van een van onze 4 hondjes: een basset Bleu de Gascogne. Zij is gefokt in Duitsland uit een franse moeder en een nederlandse vader. Zelf hebben wij in de jaren '90 enkele nestjes gefokt en af en toe een show bezocht.Het zijn verdraagzame honden in een meute en gefokt om zelfstandig het wild met hun neus op te sporen, hetgeen met veel geluid gepaard gaat, als ze het spoor te pakken hebben. Om het vervolgens tot staan te brengen en de jager zijn werk kan doen. Ook het zweetwerk( zoeken van aangeschoten wild, dat anders onnodig moet lijden) wordt goed door deze honden gedaan.