Inhoud blog
  • Winteronderhoud butenboordmotor
  • Garnaalkroketten
  • Proficiat!
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    CARPE DIEM ...... CARPE DIEM ........
    Nieuws Politics
    Foto
    Alia iacta est .....

    Voor het bijhouden van notities, evenementen, ..... die anders verloren gaan.
    19-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garnaalkroketten
    Garnaalkroketten een lekkernij

    Opgezocht receptje voor een goeie vriend.

    Niets lijkt zo simpel, zoals ze daar op uw bord liggen, omkranst met wat peterselie en een half maantje citroen. Maar vergis u niet, deze eenvoud is heel bedrieglijk. Om een goede garnaalkroket te maken is er heel wat vakmanschap nodig en natuurlijk een flinke schep echte grijze garnalen uit onze eigenste Noordzee. De melige en vettige baksels die u in heel veel restaurants voorgeschoteld krijgt zijn de naam niet waardig. Want zegt u nu eens eerlijk collega's, wanneer hebt u nog een garnaalkroket geproefd die knappend-krokant van buiten en heerlijk smeuïg was van binnen en waar u de garnalen niet met een vergrootglas hoefde te zoeken? Daarom dit beproefd recept. U weet dan tenminste wat u eet.

    Dit hebt u nodig (voor plusminus 20 kroketten):
    Hou er wel rekening mee dat de bereiding een dag op voorhand moet gebeuren.
    200 gram boter; 250 gram bloem; 50 gram gemalen parmezaan; 2 dl melk; 2 dl visbouillon; 3 eieren; 300 gram gepelde grijze garnalen; sap van een hele citroen; een handvol peterselie; paneermeel; zout, peper, nootmuskaat

    Zo gaat u te werk:
    Maak met de boter, de bloem, de melk en de visbouillon een dikke bechamelsaus. Roer er van het vuur 2 eierdooiers onder. Hou het eiwit apart. Droog de garnalen met wat keukenpapier en voeg ze bij de saus. Breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat en het citroensap. Giet de saus in een platte schaal en laat ze een nacht opstijven in de koelkast.
    Zet drie borden klaar: een met bloem, een met het eiwit van de 2 eieren die u in de saus hebt gedaan plus een volledig ei - dit mengsel klopt u even op - een derde bord met paneermeel.
    Snijd rechthoekige stukjes uit de bechamelkoek en rol ze tot langwerpige kroketjes; wentel die achtereenvolgens in de bloem, dan in het eimengsel en tenslotte in het paneermeel.
    Bak de kroketten in het frituurvet op 180° tot ze krokant zijn.
    Frituur ook even de peterselie en dien op met partjes citroen.
    Bij zo'n machtig voorgerecht past een kloeke wijn: een Chablis of een Sancerre. Maar ook een stevige pint doet het uitstekend.




    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    Archief per week
  • 19/02-25/02 2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!