Benodigdheden 4 personen:xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
4 aardappels
200 gr mossels
100 gr veldsla
xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />2 dl azijn
50 gr kristalsuiker
3 dl visfumet
50 gr uien
1 rode paprika
6 eetlepels tartare saus
Bereiding:
Kook de mossels natuur gaar.
Verwijder uit de schelp en zeef het sap.
Breng het sap samen met de gehakte ui en brunoise van paprika als ook de suiker, azijn en de visfumet aan de kook.
Laat een 10 min. koken
Doe er de mossels onder en laat gedurende een tweetal uren marineren in de koelkast.
Kook 4 grote aardappels gaar in de schil.
Snij in een rechthoekige blok en verwijder het binnenste met een parisienne lepel.
Bak deze mandjes in de friteuse goudgeel.
Schik op een bord en vul met de mossels. ( zonder sap)
Serveer er wat veldsla en tartaarsaus bij.
|