KNOLSELDER KUIPJE MET BLOEMKOOLMOUSSE EN EEN KAAS KOEKJE
Benodigheden: ( 4 pers)
1/2 bloemkool
1/2 knolselder
2 dl room
250 gr gemalen kaas
peper en zout
nootmuskaat
Bereiding:
Kuis de bloemkool en doe in bloempjes.
Was uitbundig in koud water.
Breng gezouten water aan de kook en doe er de bloemkool in.
Kook beetgaar.
Giet af en laat uitlekken.
Pureer de bloemkool, meng met peper en zout en nootmuskaat.
Doe er de room onder en een 50gr gemalen kaas.
Hou warm.
Schil de knolselder en was hem
Snij nu best met een vlees of brood snij machine, 4 zeer dunne ronde lappen van de knolselder.
Bak deze in de friteuze goud bruin .
Haal ze eruit en leg meteen op omgedraaide koffie tassen.
Laat koud worden.
Zo bekom je kuipjes.
Vul deze nu met de warme bloemkool mousse.
Met de rest van de gemalen kaas bakje 4 kaas koekjes.
Neem een tefalpan en lag er 4 platte hoopje gemalen kaas op, bak krokant langs bijde zijden.
Leg deze koekjes op de kuipjes.
Serveer dit bij b.v een varkenshaasje.
|