Hoorentje met ijsroom en seizoenfruit, genapeerd met amaretto room en speculaas.xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Benodigdheden: 4 personen
400 gr seizoenfruit xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />4 dl room
100 gr bloem 80 gr kristalsuiker
100 gr boter 4 stuks speculaas
100 gr eiwitten ( 4 eiwitten) 4 cl amaretto
100 gr bruine suiker 1 bol vanille-ijs
1 bol aardbeienijs
Bereiding:
Snij het fruit in brunoise en doe er 2 cl amaretto onder, plaats in de koelkast
Maak een deeg van bloem, bruine suiker, eiwitten en malse boter.
Smeer 4 ronden van een 15 cm op een bakplaat en bak in de oven tot de randen bruin zijn.
( mag praktisch bijna aanbranden op de randjes)
Neem ze van de plaat en leg ze op een deegrol of lege fles, laat koud worden.
Plaats de hoorentjes op een koud entremets bord en vul met het roomijs en het fruit.
Klop de room met het kristalsuiker op en doe er de amaretto bij.
Moet nog lopend zijn zodanig dat je kunt napperen.
Napeer over het fruit.
Doe de speculaas in een handdoek en rol fijn met een deegrol.
Strooi dit over de room.
Zie boven
Hoeveel |
Grondstof |
Eenheidsprijs |
Kostprijs |
400 gr |
Seizoen fruit |
|
|
100 gr |
Bloem |
|
|
100 gr |
Boter |
|
|
100 gr |
Eiwitten |
|
|
100 gr |
Bruine suiker |
|
|
4 dl |
Room |
|
|
80 gr |
Kristalsuiker |
|
|
4 stuks |
Speculaas |
|
|
4 cl |
amaretto |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kostprijs |
|
Dranktip: Serveer er een glaasje Cream Sherry bij of amaretto.
|