Een kalkoen uitbenen of vraag aan u slager of poelier om dit te doen. Neem de 1/2 vakensgehakt en de 1/2 kippengehakt. Meng dit met enkele eieren en enkele lepels bloem. Kruid goed met pezo, cayennepeper en paprikapoeder. Doe er een flinke scheut cognac onder. Meng er nu rauwe champignons in zijn geheel onder ( kies welke je wil) Neem nu een blik kastanjes op sap, giet ze af en doe onder gehakt. Hak peterselie, sarietten dragon en weinig munt fijn. Doe ook onder gehakt, Bak in de oven. Voor de saus hak je de karkas van de kalkoen in stukken en kleur ze in de oven. Doe deze in een kom en bevochtig met rundsbouillon. Doe er enkele uien, wortel en wat tomaten puree bij. Laat inkoken met thijm, laurier. Zeef door en breng terug aan de kook, doe nu de 1/2 bouillon en de 1/2 room samen, kook in en bind eventueel Serveer met waterkers, kroketjes en gevulde artichocbodem met kastanje puree. |