STOOFVLEES VAN EVERZWIJN Kuis en snij wortel, sjalotten en selder grof. Leg het everzwijn stoofvlees in een schotel. Bestrooi met de groenten en overgiet met rode keukenwijn. Kruiden met pezo, kruidnagel, laurier, thijm. Doe er een scheut cognac bij. Laat 24 uur marineren. Neem het vlees uit de marinade en dep droog. Zeef de marinade. Bak en kleur nu het vlees. Singeer het vlees. ( met bloem bestrooien) Doe er nu de 1/2 marinade en de 1/2 wild fond op. Laat zachtjes garen.( 25min) Doe er nu zilveruitjes bij. Laat verder garen.(15min) Bak ondertussen boschampignons( naar keuze) Bak ook blokjes van gerookt spek.( Dep er het vet af) Doe beiden bij het vlees. Roer nu een lepel veenbessen en klein stukje fondant chocolade eronder) Smaak af en eventueel bij binden. Geef nog maar enkele goeie draaien met de peper molen. Serveer nu met wat water- of tuinkers. Tevens passen er kroketjes bij. ( zie hier boven) Ander wildsoort mag ook gebruikt worden_________________ |