NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

Ik ben Jenthe, in 1953 geboren en getogen in Leuven (Vlaams-Brabant). In 2000 aangespoeld in Oostende. Na bijna 15 jaar terug naar Vlaams Brabant. Een wandeling en een lekker streekbiertje op een zonnig terrasje, heerlijk. Lekkere eenvoudige gerechten klaarmaken is mijn hobby. Ik zet dan de recepten op papier, neem een foto en laat jullie meegenieten. Neem ook eens een kijkje op mijn receptensite door op de foto hierboven te klikken. Smakelijk!

Nu ook op Facebook: Jenthes keuken 

Foto
Willekeurig SeniorenNet Blogs
jean1951
blog.seniorennet.be/jean195
Foto
Links
  • André 2 Linkoverzicht
  • Betoverend veelzijdig startpagina
    SeaBreeze jenthes_keuken
    SeaBreeze
    bluebird jenthes_keuken
    bluebird
    FUNSITE!TIZIANA jenthes_keuken
    FUNSITE!TIZIANA
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    senior1
    blog.seniorennet.be/senior1
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    francis_borst
    blog.seniorennet.be/francis
    Foto
    Jenthe's keuken
    Lekkere gerechten, eenvoudig uitgelegd, voor uw dagelijkse keuken of een feestelijk ideetje om je tafelgenoten te verrassen van vingerhapje tot dessert.
    30-05-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provencaalse saus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    2 uien,grofgesneden
    400 g gepelde en ontpitte tomaten (of blik)
    2 knoflookteentjes, fijngesnipperd
    ½ rode, ½ groene en ½ gele paprika
    50 g boter provençaalse kruiden
    peper, zout
    De paprika’s halveren, zaadjes verwijderen, schillen met dunschiller en in reepjes snijden. Smelt 50 g boter op middelmatig vuur en doe de uien, paprika’s en knoflook in de pan. Laat 10 minuten stoven (niet bruinbakken) en roer regelmatig om. Voeg dan de tomaten en kruiden aan toe. Omroeren en met deksel op de stoofpan 15 minuten op zacht vuur laten pruttelen. Naar keuze kan de saus wat gebonden worden met sausbinder of maïzena express.

    Categorie:Sauzen
    Tags:tomaat, ui, look, paprika, kruiden
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BBQ: Ribstuk - Cote a l'os
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ribstuk ± 1 kg
    2 eetlepels olijfolie
    tijm en rozemrijntakje, fijngehakt
    peper, zout

    Ribstuk inwrijven met de kruiden, peper, zout en olijfolie. Vetrand insnijden om kromtrekken te vermijden.Ook insnijden langs de rand van het been, zodat het even gaar wordt als de rest van het vlees. Laat een uurtje rusten. Steek ondertussen de barbecue aan. Leg het vlees er pas op als de houtskool roodgloeiend is. Laat 10 minuten bakken aan iedere kant op een hoogte van 20 cm van de gloed. Haal het vlees van het vuur en bedek met aluminiumfolie. Laat 10 minuten rusten (het vlees wordt er malser door) alvorens het vlees in sneetjes te snijden. Geef hierbij aardappelen in de schil en een slaatje.


    Categorie:Barbecue
    Tags:ribstuk, cote a l'os, rozemarijn, tijm, olijfolie, barbecue, grillen
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BBQ: Kalfsbrochet met kerstomaat
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen
    300 g kalfsvlees, in blokjes
    8 kerstomaten
    1 sjalotje, fijngesnipperd
    1 laurierblad, fijngeknipt
    6 eetl olijfolie
    2 eetl citroensap
    peper, zout
    4 takjes rozemarijn of spiesjes
    Maak de marinade: meng olijfolie, citroensap, laurierblad, peper en zout. Prik afwisselend blokjes vlees en kerstomaatje op rozemarijntakje of spies. Leg ze minstens 30 min in de marinade, zet in de koelkast en draai halverwege om. Laat de kalfsspies even uitlekken en gril ± 15 min. Regelmatig omdraaien. Serveer met een knapperige sla en vinaigrette of dressing, stokbrood of aardappeltjes in de schil.
    Tip:Rozemarijntakjes geven meer smaak aan dit gerecht. Verwijder het teveel aan blaadjes van de takjes en gebruik ze in een ander gerecht.


    Categorie:Barbecue
    Tags:kerstomaat, kalfsvlees, sjalot, laurier, olijfolie, citroen, rozemarijn of spisjes, grillen, BBQ, sla, vinaigrette, aardappel, marinade
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gehaktballen met krieken
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Als maaltijd met brood naar keuze.
    Voor 2 – 3 personen
    500 g gehakt, gekruid
    bakboter
    1 bokaal noordkrieken (± 600 g )
    3 eetl griessuiker
    2 eetl maizena of sausbinder
    Rol balletjes van het gehakt. Smelt boter in de pan. Bak de gehaktballen op middelmatig vuur met deksel op de pan. Draai ze na een paar minuten om zodat ze langs beide kanten een mooi korstje krijgen. Laat afgedekt 25 - 30 min zachtjes gaarbakken. Warm de krieken op met het sap en de suiker. Meng maizena met een weinig water en voeg bij de warme krieken. Roer om en laat even indikken. Serveer de gehaktballen op een bord (zonder braadvet) met de warme krieken. Geef hierbij brood zodat je lekker kan soppen in de saus.


    Categorie:Vleesgerechten
    Tags:gehakt, krieken, ballekes, lunch
    >> Reageer (3)
    29-05-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BBQ: Aardappelspies
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Per 2 spies:
    6 kleine nieuwe aardappeltjes

    1 eetl olijfolie

    1 dessertlepel rozemarijn, versnipperd

    zout of grove zoutkorrels
    Was de ongeschilde aardappeltjes. Kook ze ± 15 min in gezouten kokend water tot ze bijna gaar zijn. Gief af en laat afkoelen. Meng de olijfolie en rozemarijn.

    Rol de aardappeltjes in de kruidenolie en rijg ze op een spies of rozemarijntakje. Kruid met zout. Gril de aardappelspies ± 10 min tot ze mooi goudbruin gekleurd zijn en draai ze één maal om. Je kan verschillende varieteiten aardappeltjes op een spies steken. De kleurenkombinatie oogt mooi.


    Categorie:Barbecue
    Tags:aardappel, rozemarijn, grof zout, olijfolie, grillen, bbq
    >> Reageer (0)
    28-05-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BBQ: Gemarineerde visbrochet
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen
    250 g zalmfilet

    16 ongepelde scampi

    sap van 1 citroen

    5 eetl olijfolie

    1 takje verse tijm

    1 teentje knoflook, fijngesnipperd

    peper uit de molen, zout
    Snijd de zalmfilet in blokjes van ± 3 cm. Rijg ze afwisselend met de scampi aan de spiesjes. Maak een marinade: meng citroensap, olijfolie, tijmblaadjes, knoflook, zout en 4 draaien met de pepermolen. Overgiet de visbrochetten hiermee en laat minstens 30 min marineren in de koelkast. Draai ze tussentijds eens om. Dep de brochetten droog en laat ± 15 min roosteren op een zachte gloed. Serveer met stokbrood met kruidenboter, aardappel in de schil of gekookte rijst en besprenkel de visbrochet met de rest van de marinade.

    Tip:

    Gebruik een aluminiumbakje met gaatjes dan zal de visbrochet zeker niet aan de rooster kleven.

    Kan ook met zeeduivel- of kabeljauwfilets.


    Categorie:Barbecue
    Tags:zalm, scampi, citroen, tijm, olijfolie, look, aardappel, rijst, stokbrood, kruidenboter
    >> Reageer (0)
    26-05-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rosbief met groentenkrans
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Klassiek met kroketten en groenten.
    Voor 2 – 3 personen
    rosbief van ½ kg
    50 g bakboter
    peper, zout
    sausbinder
    Smelt de boter in een braadpan. Het rosbiefgebraad kruiden met zout en peper en rondom bruin bakken ( ± 5 min ). Niet in het vlees prikken, anders gaan alle sappen verloren. Blus de pan met 2 eetlepels water en zet het deksel erop. Op een matig vuur 15 min. (saignant) tot 20 min. laten verder braden. Haal het vlees uit pan, dek af met aluminiumfolie en laat 5 à 10 minuten rusten. Voeg ondertussen nog wat water bij het braadvocht in de pan, zodat de aanbaksels loskomen. Laat even inkoken en eventueel wat sausbinder toevoegen. Snijd het vlees in sneetjes. Serveer met groenten zoals erwtjes en wortelen, asperges, schorseneren.... met kroketten of gekookte aardappelen. Geef de saus er apart bij.
    In de oven:
    Oven voorverwarmen op 200°C. Bakboter smelten in oven en rosbief 10 min. bruinbakken. 2 eetlepels water toevoegen en 35 minuten braden per kilo vlees. Regelmatig bedruipen met de saus. Verder zoals hierboven.

     


    Categorie:Oma's recepten
    Tags:rosbief, kroketten, groenten, erwtjes, wortelen, feestelijk
    >> Reageer (0)
    25-05-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasta met scampi, courgette en tomaatjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 personen
    200 g spaghetti of linguine
    20 à 24 gepelde scampi (diepvries)
    1 courgette, gespoeld onder de kraan
    1 sjalot, gepeld en fijngesneden
    6 kerstomaatjes of cocktailtomaatjes
    5 blaadjes salie, fijngeknipt
    200 ml room
    olijfolie, zout, peper en tabasco
    Ontdooi de scampi enkele minuten in warm water en laat uitlekken op keukenpapier. Snijd de uiteinden van de ongeschilde courgette en snijd in kleine blokjes. Snijd de tomaatjes in twee. Verwarm de bodem van een grote pan met olijfolie. Bak de courgette, tomaatjes en de sjalot op middelmatig vuur gedurende ongeveer 10 minuten. Kruid met peper, zout en enkele druppels tabasco (naar smaak) en regelmatig omroeren. Schep in een bord. Bak de scampi in de resterende olijfolie met de salieblaadjes op hoog vuur. Omroeren na enkele minuten. Voeg de groenten opnieuw toe en de room. Laat de saus op hoog vuur enkele minuten inkoken. Kook ondertussen de pasta en giet af. Meng de pasta met de saus, groenten en scampi.


    Categorie:Vis - Schaaldieren
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trostomaatjes gegrild
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Als bijgerecht met gebakken vlees en ook bij pastagerechten.
    Voor 2 personen
    trostomaatjes
    olijfolie
    peper, zout
    Oven voorverwarmen op 190 ° C. Leg de tomaatjes in een ovenschotel. Kruid met peper en zout en besprenkel met olijfolie. Zet in oven onder grill en rooster 6 minuten tot het velletje openbarst. Knip de tros in twee en serveer.


    Categorie:Groenten
    Tags:trostomaten, olijfolie, grillen, pasta, vlees
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperges op vlaamse wijze - a la flamande
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Als voorgerecht voor 2 personen
    500 g verse witte asperges, diepvries of bokaal
    2 hardgekookte eieren
    1 eetlepel fijngeknipte peterselie
    75 g echte boter
    peper, zout, nootmuskaat

    Schil en kook de asperges volgens basisrecept of verwarm de asperges uit bokaal een paar minuten in microgolf met het vocht. Laat uitlekken op huishoudpapier. Pel de eieren, versnipper het eigeel en eiwit apart en meng dan samen met de fijngeknipte peterselie. Smelt de boter in een pannetje ( niet bruin laten worden) en kruid met peper en zout. Voeg 2 eetlepels kookvocht van de asperges toe en laat even opwarmen. Warm ondertussen de borden op. Druppel wat water op de borden en verwarm 1 min 30 sec in de microgolf. Droog ze even en schik de uitgelekte warme asperges op het bord. Bestrooi met een weinig nootmuskaat. Bestrooi de onderkant van het bord met het ei- en peterseliemengsel en lepel er de gesmolten boter over. Dien onmiddellijk op.


    Categorie:Groenten-Asperges
    Tags:asperges, eieren, peterselie, boter, voorgerecht
    >> Reageer (0)
    24-05-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperges met garnalen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Als lunch voor 2 personen
    ½ kg asperges
    200 g grijze garnalen
    malse slablaadjes
    2 eieren, hardgekookt
    2 eetl mayonaise
    6 eetl aspergevocht of water
    1 eetl fijngeknipte peterselie

    Kook de asperges volgens basisrecept en laat uitlekken. De hardgekookte eieren pellen, in stukjes snijden en mengen met een weinig peterselie. Mayonaise met aspergevocht en peterselie kort mixen tot een lopende saus. Schik enkele slablaadjes op een bord. Asperges naast elkaar en langs iedere kant een lepeltje hardgekookt ei. Onderaan de garnalen schikken. Serveer de saus in een potje apart. Geef hierbij gebakken krielpatatjes of een stukje stokbrood.


    Categorie:Groenten-Asperges
    Tags:asperges, garnalen, ei, mayonaise, peterselie, krielaardappel, stokbrood, kropsla
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardbeibloesem
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    12 aardbeien
    ± 75 g roomkaas
    2 teelepels poedersuiker
    muntblaadjes
    Verwijder steeltjes van de aardbeien en schik met de punt naar boven op een dessertbord. Met een scherp mes voorzichtig insnijden tot ¼ van de onderkant, zodat je zes partjes bekomt. Niet doorsnijden . Duw ze een beetje open. Meng de roomkaas met de poedersuiker en klop luchtig. Hiermee de aardbeien vullen met een spuitzak of klein lepeltje. Versier met een muntblaadje.
    Tips:
    Een plastiek diepvrieszakje kan ook gebruikt worden. Je vult het zakje, lucht eruit, en knipt een hoekje weg. Vullen en spuiten. Opgeklopte slagroom kan ook.


    Categorie:Dessert - Aardbei
    Tags:aardbei, munt, roomkaas, dessert
    >> Reageer (3)
    23-05-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe aardappelen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nieuwe of primeuraardappelen koop je van eind mei tot half augustus. De schil kan je er makkelijk afwrijven. Je kan ze ± een week bewaren. Bij kinderen en gevoelige mensen kan solanine (een stof in aardappelplant) darmkrampen veroorzaken, daarom verversen we het kookwater.
    Voor 2 personen
    400 g nieuwe aardappelen
    zout
    De schil van de aardappel met de hand of een borsteltje afwrijven. Ook kan je het afschrapen met de kant van een mesje. Afspoelen in water en in kookpot, met water, tot kookpunt brengen. Afgieten en water verversen. Opnieuw aan de kook brengen, deksel op de pot en naar keuze wat zout toevoegen. Op zacht vuur 15 minuten laten garen. Afgieten. Geef hierbij jonge groentjes en een stukje mals vlees.
    Je kan de aardappelen ongeschild koken en laten afkoelen.
    Pellen en opbakken in gesmolten boter. Naar keuze bestrooien met verse gesneden
    kruiden zoals peterselie of bieslook....


    Categorie:Groenten-Aardappelen
    Tags:primeuraardappelen, nieuwe patatjes,
    >> Reageer (0)
    21-05-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chipolata met zongedroogde tomaten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen
    12 chipolata
    2 sjalotjes, fijngesnipperd
    1 teentje knoflook, fijngesnipperd
    1 blikje tomatenpuree (70 g)
    1 potje zongedroogde tomaten (±300 g)
    1 pakje gemengde sla
    1 dl water
    yoghurtdressing
    krieltjes of andere aardappeltjes, gekookt
    Tomaten laten uitlekken en olie opvangen, zet opzij. Tomaten in reepjes snijden. Warm de olie van tomaten op en fruit de sjalotjes en knoflook hierin. Tomatenpuree toevoegen en 1 min meebakken. Tomaatreepjes en 1 dl water bijvoegen en zachtjes een 10-tal minuten laten koken.Kruid met peper en zout. Bak de chipolata en de aardappeltjes in de pan. Sla met dressing mengen. Chipolata met tomatensaus, sla en aardappeltjes serveren.


    Categorie:Vleesgerechten
    Tags:chipolata, tomatenpuree, zongedroogde tomaten, malse sla, yoghurtdressing
    >> Reageer (0)
    20-05-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperges met gerookte zalm
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Microgolfgerecht voor 2 personen
    500 g asperges, geschild
    gerookte zalm in sneetjes
    hollandse saus (klaargemaakt in supermarkt)
    verse peterselie (fijngeknipt)
    400 g aardappelen

    Schik de asperges in een microgolfschaal (naast elkaar) en zet onder water. Met deksel op de schaal 12 min. op ca 800 Watt. Laat 20 min. rusten en nagaren.  Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken, spoel met water, leg in microgolfschaal en zet ze bijna onder water. Kook gedurende 15 min in microgolf ca 800 Watt. Laat even nagaren en kijk even of ze gaar zijn met een prikker. Giet voorzichtig af. Schik de sneetjes zalm, de uitgelekte asperges en aardappelen op het bord. Verwarm de hollandse saus enkele minuten (zie verpakking) en schenk over de groenten. Bestrooi met fijngesneden peterselie.


    Categorie:Groenten-Asperges
    Tags:asperges, gerookte zalm, zalm, hollandse saus, peterselie, aardappel
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witte of rode koolsalade
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een zoetzure salade met witte of rode kool, die zeer fris smaakt bij gebraden vlees.
    150 g fijngeraspte witte kool (of rode)
    3 eetlepels olijfolie
    3 eetlepels azijn
    2 eetlepels fijne suiker of honing
    peper, zout
    De wittekool mengen met de olie, azijn en suiker. Kruiden met peper en zout. Een uurtje in een afgedekt potje in de koelkast zetten. De kool zal wat zachter worden en zal nu een zoetzure smaak krijgen. Als variatie kan je bij witte koolsalade nog stukjes tomaat of sinaasappel of rozijnen bijvoegen. Bij rodekoolsalade zijn stukjes appel lekker.


    Categorie:Salades
    Tags:wittekool, rodekool, zoetzuur, honing, appel, slaatje
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witloof - appelsalade
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Witloofstronken
    zoete appel (vb jonagold)
    rode bietjes (bokaal)
    mayonaise of slasaus
    Het witloof spoelen en fijn snijden (de harde onderkant wegwerpen). Meng onmiddellijk met mayonaise, anders verkleurt het. Appel schillen, klokhuis verwijderen en in kleine stukjes snijden. Mengen met de witloofsalade. Enkele rode bietschijfjes laten uitlekken en bij de salade voegen. Geef deze salade bij gebakken vlees.
    Variatie: Witloof met stukjes mandarijn (of uit blik). Voeg wat sap toe aan de mayonaise of slasaus.


    Categorie:Groenten-Witloof
    Tags:witloof, appel, salade
    >> Reageer (0)
    19-05-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aspergesoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Belgische asperges zijn een delicatesse en alom gekend. Asperges zijn rijk aan mineralen en vitaminen. Kijk naar de uiteinden en koop geen houterige asperges. Voor de soep kan je onregelmatige en zelfs dikkere asperges kopen. Ze zijn voordeliger qua aankoopprijs.
    Voor 2 – 3 personen
    ½ kg verse asperges, diepvries of bokaal
    ½ liter water 1 kippen- of groentebouillonblokje
    fijngehakte peterselie
    peper, zout
    Schil de asperges met dunschiller (zie basisrecept). Snijd de aspergepunten (2 à 3 cm) af en hou apart in een bodempje water. Snijd de stengels in stukjes van ± 2 cm en leg in water. Vul een kookpot met de schillen en uiteinden en bedek met water. Breng aan de kook en laat ± 10 min zachtjes koken. Giet door een zeef en neem hiervan een halve liter kookvocht. Breng aan de kook met de aspergestukjes, voeg bouillonblokje toe en laat 30 min zachtjes koken. Soep mixen. De aspergepunten toevoegen en opnieuw aan de kook brengen. Vuur afzetten en minstens een vijftal minuten laten staan. Op smaak brengen met peper (en zout).
    Voor roomsoep ½ dl room toevoegen. Niet meer laten koken. Versieren met peterselietakje.
    Tip: Verse asperges kan je ook ongeschild koken in bouillon. De vezels in de gemixte soep zijn gezond en zitten boordevol vitaminen! Neem in dit geval geen dikke, maar eerder fijne tot middelmatige grootte. Asperges uit bokaal afgieten, de stengels in stukken snijden en aan de kook brengen met de bouillon. Mixen en punten toevoegen. Diepvriesasperges zijn reeds geschild en dus zeer handig.

    Categorie:Soepen A - J
    Tags:asperges, soep, vitaminen, seizoensgroenten, bouillon, roomsoep
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bolognesesaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In deze saus kan je naar eigen keuze wortel of selderstukjes toevoegen, maar is evengoed zonder. Laat langzaam sudderen. Voor 4 personen
    500 gr gehakt

    2 eetlepels olijfolie

    1 knoflookteentje, fijngesnipperd

    1 dikke ui, fijngesneden

    1 wortel, geschild en stukgesneden

    1 takje bleekselderij, stukgesneden

    2 dl water of rode wijn

    2 à 3 koffielepels Italiaanse kruiden

    1 blik gepelde tomaten of tomatenstukjes ( 400 ml)

    1 blikje tomatenpuree (70 g)

    gemalen kaas (parmesan, grana padano, gruyere)
    Warm olijfolie op middelmatig vuur en laat ui even glazig bakken (niet bruin). Voeg knoflook, wortel- en selderstukjes toe en laat enkele minuten stoven. Het gehakt met kleine hoeveelheden toevoegen en regelmatig omroeren. Plet met een vork en bak tot het kruimelig en grijs van kleur is. Snijd de gepelde tomaten in kleinere stukjes en voeg toe, samen met water of wijn, tomatenpuree en Italiaanse kruiden. Laat minstens  ½ u zachtjes stoven. Wil je de saus de volgende dag gebruiken, koel de kookpot dan in een bodem koud water. Als de saus is afgekoeld zet je ze afgedekt in de koelkast.  Je kan deze saus invriezen. Ook lekker op een croque-monsieur = croque-boem-boem.


    Categorie:Sauzen
    Tags:tomaat, gehakt, look, wortel, selder, wijn, tomatenpuree, croque boem-boem
    >> Reageer (0)
    18-05-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witloofroomsaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Lekker bij gebakken vlees. Voor 2 personen.
    300 g witloof ( fijngesneden )

    klontje boter ( 30 gr)

    3 eetlepels water

    1 dl room

    peper, zout
    Smelt de boter en voeg het fijngesneden witloof en het water toe. Stoof het gedurende ± 10 min met deksel op de kookpot. Kruid het witloof naar smaak met peper en zout. Voeg de room toe en laat op hoog vuur inkoken (± 5 min). Regelmatig roeren met klopper. Serveer de saus bij gebakken steak of varkensvlees (gekruid met een weinig nootmuskaat).


    Categorie:Sauzen
    Tags:witloof, boter, room, saus, steak, varkensvlees, kotelet
    >> Reageer (0)


    Foto

    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Categorieën
  • Barbecue (6)
  • Confituren (2)
  • Dessert - Aardbei (3)
  • Dessert - Cake (3)
  • Desserten (15)
  • Dranken (2)
  • Eiergerechten (13)
  • éénpansgerechten (6)
  • Gevogelte en wild (13)
  • Groenten (29)
  • Groenten-Aardappelen (4)
  • Groenten-Asperges (12)
  • Groenten-Kool (4)
  • Groenten-Witloof (6)
  • Groentetaarten (7)
  • Hapjes - Tapas (25)
  • Microgolfgerechten (12)
  • Oma's recepten (35)
  • Oma's Stoemp-Puree (8)
  • Opleggen en inmaken (1)
  • Pasta's (22)
  • Rijst (1)
  • Salades (16)
  • Sauzen (13)
  • Snacks - Brood (4)
  • Soepen A - J (16)
  • Soepen K - S (23)
  • Soepen T - Z (12)
  • Steengrill - Gourmet - Fondue (2)
  • Vis - Schaaldieren (9)
  • Visgerechten (22)
  • Vleesgerechten (13)
  • Vleesgerechten-Lam (3)
  • Vleesgerechten-Rund (5)
  • Vleesgerechten-Varken (13)
  • Voorgerechten (14)

  • Inhoud blog
  • Kalfsblanket met witloof en kriekbier
  • Steak met groene pepersaus
  • Bonensoep
  • Warme appelen
  • Pastinaaksoep
  • Kabeljauw met preistoemp
  • Cake met appelen
  • Savooikool met kotelet
  • Appelcompote
  • Preisoep
  • Kip op jagerswijze
  • Waterkerssoep
  • Stoofvlees met bruine Leffe
  • Prei
  • Pompoen-Paprikasoep
  • Pompoensoep met griezelballetjes
  • Witloof - Hamtaart
  • Rode bietjes zoet-zuur
  • Visrolletjes met courgettes
  • Fruitige varkenskotelet
  • Varkenskotelet met uiensaus
  • Venkelschuitjes met gehakt en kaas
  • Kindertaart
  • Broccoli - tonijntaart
  • Varkensstoofvlees
  • Gebraden kip
  • Tagliatelli met tonijn en courgettesaus
  • Varkenshaasje met champignons en Leffe
  • Tagliatelli met blinde vinken en tomatensaus
  • Witloof met ballekes
  • Aardappelpuree
  • Aardappelschotel met groene boontjes
  • Mayonaise met mixer
  • Chili Con Carne
  • Ajuinstoemp
  • Messinaroom
  • Tomatensaus
  • Broccolispagetti met mignonette
  • Courgettesoep
  • Spek met aardappelblokjes en groenten
  • Tomatentaart
  • Uiensoep
  • Zuiderse varkenskotelet
  • Bechamel of witte saus
  • Sperziebonensoep met kaas
  • BBQ: Gegrilde sardines
  • Erwtjes met appel
  • Komkommersoep
  • Tapas van mosselen en serranoham
  • Komkommerschuitje
  • Courgettes gestoofd
  • Komkommer Polonaise
  • Slasoep
  • Aardbei - braambessen - frambozenconfituur
  • Aardbeien met roomijs
  • Tomaat Garnaal
  • Lunch: Salade Niçoise
  • Tomatensla
  • Tortilla
  • Wachthapje: Komkommersoepje koud
  • Mosselen natuur
  • Gazpacho
  • Boterham met platte kaas en radijzen
  • Citroendrankje
  • Courgette met tomaten en mozarrellaschijfjes
  • Tomaat tonijn
  • Paella
  • Slastoemp met eieren
  • Mosselsoep
  • Groene boontjes
  • Ballekes met zachte currysaus
  • Broccolisoep
  • Meloen met Gandaham
  • Gehaktballekes in tomatensaus
  • Oma's stoofkarbonaden
  • Pasta met spekblokjes
  • Looksoep met venusschelpen en ham
  • Tomatensoep met gehaktballetjes
  • Kaassoep met balletjes
  • Melbatoast met verse kaas en radijs
  • Meloen met ham
  • Broccoli en tomaten gegratineerd
  • Gedroogde ham met knolselder
  • Tomaat - Basilicumtaart
  • Garnalentoren
  • BBQ: Scampi op de barbecue
  • Tagliatelle met boschampignons en witloofslierten
  • Tonijn met kruidenboter
  • Meloen met gerookte zalm
  • Lamskotelet met ananas
  • Avocado met krab
  • Sperzieboontjes met spek
  • Vruchtenstokje met kaasdip
  • Bij een lekker ontbijt of gezellig vieruurtje: wentelteefjes
  • Snijbonen
  • Doperwten
  • Salade Niçoise
  • Spagetti Bolognese
  • Bloemkoolsalade
  • Broccoli
  • Varkensruggebraad
  • Blinde vinken met worteltjes
  • Ijsbergsla met fruit
  • Paprikasoep
  • Wortelstoemp
  • Varkenskotelet met picklessaus
  • Spinazie
  • Verse tomatensoep
  • Tortilla met courgette
  • Zalm met prei
  • Tomatensoep met verse basilicum
  • Wortelen
  • Venkel en tomatengratin
  • Pensen met appeltjes
  • Karnemelksmeus met gepocheerd ei en garnalen
  • Ratatouille
  • Aspergerolletje
  • Appeltaart
  • Kippenbouillon met asperges
  • Wortelsoep
  • Varkensvlees met mosterdsaus
  • Provencaalse saus
  • BBQ: Ribstuk - Cote a l'os
  • BBQ: Kalfsbrochet met kerstomaat
  • Gehaktballen met krieken
  • BBQ: Aardappelspies
  • BBQ: Gemarineerde visbrochet
  • Rosbief met groentenkrans
  • Pasta met scampi, courgette en tomaatjes
  • Trostomaatjes gegrild
  • Asperges op vlaamse wijze - a la flamande
  • Asperges met garnalen
  • Aardbeibloesem
  • Nieuwe aardappelen
  • Chipolata met zongedroogde tomaten
  • Asperges met gerookte zalm
  • Witte of rode koolsalade
  • Witloof - appelsalade
  • Aspergesoep
  • Bolognesesaus
  • Witloofroomsaus
  • Gerookte zalm met toast
  • Veldsla met ei en bieslook
  • Visfilets met asperges en garnalen
  • Aardbeien met sabayon
  • Groene aspergesoep
  • Witloof met veldsla
  • Verrukkelijk spekslaatje
  • Asperges met garnalensaus
  • Bloemkool
  • Varkenskotelet met zachte currysaus
  • Aspergetaart met ham en broccoli
  • Asperges met beenham
  • Selder in tomatensaus met balletjes
  • Venkelsoep
  • Asperges met een korstje
  • Spagetti met scampi en garnalen
  • Tomaat met vinaigrette
  • Boterham met aardbeien
  • Knolseldersalade
  • Croque-Monsieur
  • Aspergesalade met aardbeien
  • Veldsla met tomaten, champignon en avocado
  • Bloemkoolsoep
  • Spaanse gamba's met knoflook en ui
  • Asperges met ham en kaassaus
  • Kabeljauwfilets in de oven
  • Fusilli met gegrilde zalm
  • Vanillepudding met aardbeien
  • Appelsoep
  • Gele-Paprikasoep
  • Asperges gestoofd
  • Asperges en Serranoham
  • Asperges: Basisrecept
  • Appelcake
  • Toast Champignon
  • Pudding met frambozen
  • Seldersoep
  • Tomatensoep met venkel en garnalen
  • Boterboontjes
  • Ijsbergsla met paprika en komkommer
  • Aardappelen op z'n italiaans
  • Aspergeslaatje
  • Witloof met ham en kaassaus
  • Kip en paddestoelensalade
  • Veldsla met uien en spek
  • Rijstpap
  • Vleessaus
  • Steak met champignonsaus
  • Preirolletjes met ham
  • Zalmfilet met bearnaisesaus en garnalen
  • Preisoep met aardappelen
  • Rijst met tonijn
  • Prei - witloofsoep
  • Chipolata met champignons en kerstomaat
  • Peren in koffie
  • Tagliatelle met kalfsragout
  • Andijviestoemp met spekjes
  • Witloof met champignonsaus
  • Courgette in tomatensaus

    Foto

    E-MAIL


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    maryvanpelt
    blog.seniorennet.be/maryvan

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!