NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

Ik ben Jenthe, in 1953 geboren en getogen in Leuven (Vlaams-Brabant). In 2000 aangespoeld in Oostende. Na bijna 15 jaar terug naar Vlaams Brabant. Een wandeling en een lekker streekbiertje op een zonnig terrasje, heerlijk. Lekkere eenvoudige gerechten klaarmaken is mijn hobby. Ik zet dan de recepten op papier, neem een foto en laat jullie meegenieten. Neem ook eens een kijkje op mijn receptensite door op de foto hierboven te klikken. Smakelijk!

Nu ook op Facebook: Jenthes keuken 

Foto
Willekeurig SeniorenNet Blogs
butterfly
blog.seniorennet.be/butterf
Foto
Links
  • Powerpoint Moni
  • De wandelaar
  • Taal van het hart
  • Zucchini's recepten
  • Funny website
  • Tuin den Horst
    SeaBreeze jenthes_keuken
    SeaBreeze
    bluebird jenthes_keuken
    bluebird
    Links
  • André 2 Linkoverzicht
  • Kantklossen
  • Betoverend veelzijdig startpagina
  • Koivis
  • Bloggers in de kijker
  • Denbosrand
  • Hobbycreatief
    FUNSITE!TIZIANA jenthes_keuken
    FUNSITE!TIZIANA
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    wilfried111
    blog.seniorennet.be/wilfrie
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    dolleke
    blog.seniorennet.be/dolleke
    Jenthe's keuken
    Lekkere gerechten, eenvoudig uitgelegd, voor uw dagelijkse keuken of een feestelijk ideetje om je tafelgenoten te verrassen van vingerhapje tot dessert.
    05-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rosbief met groentenkrans
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Klassiek met kroketten en groenten.
    Voor 2 – 3 personen
    rosbief van ½ kg
    50 g bakboter
    peper, zout
    sausbinder
    Smelt de boter in een braadpan. Het rosbiefgebraad kruiden met zout en peper en rondom bruin bakken ( ± 5 min ). Niet in het vlees prikken, anders gaan alle sappen verloren. Blus de pan met 2 eetlepels water en zet het deksel erop. Op een matig vuur 15 min. (saignant) tot 20 min. laten verder braden. Haal het vlees uit pan, dek af met aluminiumfolie en laat 5 à 10 minuten rusten. Voeg ondertussen nog wat water bij het braadvocht in de pan, zodat de aanbaksels loskomen. Laat even inkoken en eventueel wat sausbinder toevoegen. Snijd het vlees in sneetjes. Serveer met groenten zoals erwtjes en wortelen, asperges, schorseneren.... met kroketten of gekookte aardappelen. Geef de saus er apart bij.
    In de oven:
    Oven voorverwarmen op 200°C. Bakboter smelten in oven en rosbief 10 min. bruinbakken. 2 eetlepels water toevoegen en 35 minuten braden per kilo vlees. Regelmatig bedruipen met de saus. Verder zoals hierboven.

     


    Categorie:Oma's recepten
    Tags:rosbief, kroketten, groenten, erwtjes, wortelen, feestelijk
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ratatouille
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen
    3 eetlepels olijfolie
    2 uien, in ringen gesneden
    1 rode en 1 gele paprika
    1 grote aubergine
    2 courgettes
    4 gepelde tomaten
    2 knoflookteentjes, fijngesneden
    2 laurierblaadjes
    1 eetlepel tijm
    peper, zout
    Aubergine in stukjes en courgettes in dikke schijfjes snijden (niet schillen). Paprika’s doormidden snijden, zaadjes verwijderen en in reepjes snijden. Snijd de gepelde tomaten in stukken. De olie opwarmen in een brede stoofpan en uien toevoegen. Op middelmatig vuur glazig bakken (niet bruinbakken), dan paprika’s bijvoegen en ± 5 minuten verder bakken. Aubergine, courgettes toevoegen en ± 5 min verder bakken. Regelmatig omroeren. Doe nu ook de tomaten, knoflook, laurier, tijm, peper en zout erbij. Deksel op de pan en ± 30 minuten zachtjes laten stoven.
    Je kan de olie ook in een ovenschotel gieten, de groenten en andere ingredienten toevoegen en afgedekt ± 45 min. in voorverwarmde oven 200° laten garen. Roer tussenin even om.


    Categorie:Groenten
    Tags:paprika, aubergine, courgette, tomaat, knoflook, laurier, tijm, uien
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wortelsoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen
    500 g wortelen, grofgesneden
    1 ui, grofgesneden
    1 liter water + 2 blokjes groente-of kippebouillon
    laurierblad, peterselie
    1 teentje look, fijngesneden (naar keuze)
    2 geschilde aardappelen, in stukjes gesneden
    klontje boter
    variatie: sinaasappelsap, kervel en paprikapoeder
    Smelt de boter en stoof de ui glazig op middelmatig vuur. Voeg hierbij de wortelen, aardappelen en het lookteentje. Laat even stoven. Water toevoegen, bouillonblokjes en laurierblad. Breng aan de kook en laat op zacht vuur gaarkoken. Gaarkooktijd voor winterwortelen ± 45 min, voor jonge wortelen ± 30 min. Haal laurierblad uit de soep. Fijnmixen. Kruiden naar smaak met peper en zout. Versier met fijngehakte peterselie.
    Als variatie of voor een feestelijke soep voeg je 2 dl vers geperst sinaasappelsap toe na het mixen en een beetje paprikapoeder. Voeg 2 eetlepels gehakte kervel bij en warm nog even op. Schep de soep in borden en versier eventueel met geraspte sinaasappelschil (bio).


    Categorie:Soepen T - Z
    Tags:soep, wortelen, sinaasappelsap, appelsiensap, kervel, peterselie
    >> Reageer (5)
    03-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijgenconfituur
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Lekker op brood of met wildpaté als voorgerecht. Iedereen zal wel zo’n potje willen met de feestdagen. Neem 1 kg geschilde vijgen en meng met het sap van œ citroen. Breng aan de kook en voeg langzaam en al roerend een zakje Pec Imperial toe. Als het goed doorkookt langzaam 550 g fijne suiker toevoegen. Zodra het blijft doorkoken (ook als je roert) 1 volle minuut laten koken. Spoel gereinigde bokaaltjes, samen met de deksels, in heet zuiver water. Vul de potjes met de hete konfituur en veeg de hals eventueel schoon met een vochtige doek als je morst. Sluit onmiddellijk af met de deksels en zet op een natte handdoek tot ze afgekoeld zijn. Bewaar de potjes op een droge en koele plaats.


    Categorie:Confituren
    Tags:vijgen, wildpate, brood, confituur
    >> Reageer (4)
    01-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkensvlees met mosterdsaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen
    4 varkenslapjes of koteletten
    bakboter
    peper, zout
    1 dl water
    4 eetl mosterd
    2 dl room ( light of soyaroom)
    peper en zout

    Kruid het vlees met peper en zout. Smelt de boter en bak de varkenslapjes of koteletten goudbruin. Na 2 min. omdraaien en op middelmatig vuur 5 à 10 min verder laten bakken (naargelang de dikte van het vlees). Neem het vlees uit de pan en dek af met aluminiumfolie. Blus de braadpan met het water en schraap de aanbaksels los .Zet de pan even van het vuur en doe er de room en de mosterd bij en roer goed om met klopper. Breng al roerend aan de kook en laat even indikken. Serveer het vlees met groenten naar keuze en gekookte aardappelen. Schenk de saus over het vlees. Deze saus is ook lekker bij gepocheerde vis.


    Categorie:Vleesgerechten-Varken
    Tags:varkenslapje, kotelet, mosterd, room, soyaroom, aardappel, worteltjes, vis
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ijsbergsla met paprika en komkommer
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    1 kropje ijsbergsla
    ½ rode paprika
    ½ groene paprika
    ½ komkommer
    fijngeknipte bieslook
    fijngeknipte peterselie
    4 eetl slaolie
    4 eetl azijn
    ½ dessertlepel mosterd
    peper, zout
    Was de ijsbergsla. De steel en zaadlijsten uit de paprika’s verwijderen, wassen, en in dunne reepjes snijden. Komkommer wassen, de uiteinden afsnijden en in dunne schijfjes schaven. Alle ingredienten in een slakom vermengen en de peterselie en bieslook overstrooien. De slasaus hierover gieten.
    Slasaus: De slaolie, azijn, mosterd, peper en zout vermengen.


    Categorie:Salades
    Tags:ijsbergsla, paprika, komkommer, slasaus, mosterd, azijn, slaolie, kruiden
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe aardappelen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nieuwe of primeuraardappelen koop je van eind mei tot half augustus. De schil kan je er makkelijk afwrijven. Je kan ze ± een week bewaren. Bij kinderen en gevoelige mensen kan solanine (een stof in aardappelplant) darmkrampen veroorzaken, daarom verversen we het kookwater.
    Voor 2 personen
    400 g nieuwe aardappelen
    zout
    De schil van de aardappel met de hand of een borsteltje afwrijven. Ook kan je het afschrapen met de kant van een mesje. Afspoelen in water en in kookpot, met water, tot kookpunt brengen. Afgieten en water verversen. Opnieuw aan de kook brengen, deksel op de pot en naar keuze wat zout toevoegen. Op zacht vuur 15 minuten laten garen. Afgieten. Geef hierbij jonge groentjes en een stukje mals vlees.
    Je kan de aardappelen ongeschild koken en laten afkoelen.
    Pellen en opbakken in gesmolten boter. Naar keuze bestrooien met verse gesneden
    kruiden zoals peterselie of bieslook....


    Categorie:Groenten-Aardappelen
    Tags:primeuraardappelen, nieuwe patatjes,
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veldsla met uien en spek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    300 g veldsla
    2 uien in ringen
    75 g ontbijtspek
    4 eetl olijfolie
    3 eetl azijn
    1 eetl mosterd
    Het ontbijtspek kort bakken in wat boter. De ingredienten verdelen over de borden.
    Slasaus: De olijfolie vermengen met de azijn, mosterd, zout en peper. Over de salade verdelen.


    Categorie:Salades
    Tags:ui, spek, veldsla, slasaus, mosterd, azijn, slaolie
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spek met eieren in microgolf
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Per persoon
    2 sneetjes gerookt of vers ontbijtspek
    2 eieren
    peper en zout
    Leg de sneetjes spek op een plat bord of schaal geschikt voor microgolf. Dek ze af met keukenpapier. Laat ± 2 min garen op ca 700 Watt. Klop de eieren en kruid naar smaak. Giet de eieren over het spek. Laat enkele minuten stollen in de microgolf. Kijk regelmatig en roer de gestolde eieren enkele keren los. De omelet moet nog wat smeuig zijn. Serveer onmiddellijk in het warme bord (let op voor vingers). Gerookt spek is van nature zout. Pas de hoeveelheid zout aan of laat gewoon weg.


    Categorie:Microgolfgerechten
    Tags:spek, eieren, ontbijtspek
    >> Reageer (1)
    31-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ijsbergsla met fruit
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ½ ijsbergsla
    1 grapefruit
    1 sinaasappel
    2 kiwi’s
    4 eetl slaolie
    2 eetl citroensap
    2 eetl azijn
    1 eetl suiker
    50 g grofgehakte walnoten
    halve walnoten als garnering

    De ijsbergsla wassen en in kleinere stukjes scheuren. De grapefruit en sinaasappel tot op het vruchtvlees schillen, in vieren snijden en in schijfjes snijden. De kiwi’s schillen en ook in schijfjes snijden. De ingredienten in slakom leggen, met de slasaus begieten en naar wens met halve walnoten garneren.
    Slasaus: Meng de slaolie, citroensap, azijn, suiker en gehakte walnoten. Kruid naar believen met zout en peper.


    Categorie:Salades
    Tags:ijsbergsla, fruit, walnoten, azijn, suiker, kiwi, sinaasappel, pompelmoes, slasaus, vinaigrette, lunch
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Citroendrankje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Verfrissend drankje voor zomerse dagen
    4 citroenen

    1 kopje muntblaadjes

    1 liter fles- of kraantjeswater

    ijsblokjes

    Snijd de vier gewassen citroenen in dunne schijfjes en doe ze in een  waterkan. Wrijf de muntblaadjes tussen de vingers en voeg ze toe. Overgiet met het water. Dek af en zet minstens 1 uur in de koelkast. Serveer het citroenwater met de schijfjes citroen, verse muntblaadjes, ijsblokjes en een rietje.


    Categorie:Dranken
    Tags:citroen, munt, water, ijsblokjes, kraantjeswater
    >> Reageer (1)
    29-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veldsla met ei en bieslook
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    250 g veldsla
    2 hardgekookte eieren
    1 teentje knoflook
    1 fijngesnipperd sjalotje
    3 eetl slaolie
    1-2 eetl wijnazijn
    2-3 eetl fijngesneden bieslook
    De veldsla wassen, de wortels afsnijden en de lelijke bladeren verwijderen. De eieren pellen, in vieren snijden en met de veldsla over de vier bordjes verdelen. De slasaus over de salade gieten.
    De slasaus: Het knoflookteentje doorsnijden en een slakom daarmee inwrijven. De olie, wijnazijn, sjalot en de bieslook vermengen. Kruiden naar wens met peper en zout.


    Categorie:Salades
    Tags:veldsla, ei, sjalot, slasaus, bieslook, lunch
    >> Reageer (0)
    21-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boterboontjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 personen
    400 g boterboontjes

    2 sjalotjes, fijngesnipperd

    2 eetlepels bakboter of olijfolie

    1 teentje knoflook ( naar keuze)

    peper, zout
    Spoel de boterboontjes en verwijder beide uiteinden. Kook de boterboontjes 13 min in gezouten kokend water. Giet af en laat uitlekken. Smelt de bakboter of warm de olijfolie op middelmatig vuur en voeg de sjalot toe. Stoof de sjalotjes glazig (niet bruin) en voeg dan de fijngesnipperde look en dan de boterboontjes toe. Kruid met peper en zout en laat even opwarmen. Roer om en serveer met gebraden vlees en gekookte aardappelen.


    Categorie:Groenten
    Tags:boterboontjes, sjalot, seizoensgroenten, knoflook
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chipolata met zongedroogde tomaten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen
    12 chipolata
    2 sjalotjes, fijngesnipperd
    1 teentje knoflook, fijngesnipperd
    1 blikje tomatenpuree (70 g)
    1 potje zongedroogde tomaten (±300 g)
    1 pakje gemengde sla
    1 dl water
    yoghurtdressing
    nieuwe aardappeltjes, gekookt
    Tomaten laten uitlekken en olie opvangen, zet opzij. Tomaten in reepjes snijden. Warm de olie van tomaten op en fruit de sjalotjes en knoflook hierin. Tomatenpuree toevoegen en 1 min meebakken. Tomaatreepjes en 1 dl water bijvoegen en zachtjes een 10-tal minuten laten koken.Kruid met peper en zout. Bak de chipolata en de aardappeltjes in de pan. Sla met dressing mengen. Chipolata met tomatensaus, sla en aardappeltjes serveren.


    Categorie:Vleesgerechten
    Tags:chipolata, tomatenpuree, zongedroogde tomaten, malse sla, yoghurtdressing
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperges met gerookte zalm
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Microgolfgerecht voor 2 personen
    500 g asperges, geschild
    gerookte zalm in sneetjes
    hollandse saus (klaargemaakt in supermarkt)
    verse peterselie (fijngeknipt)
    400 g aardappelen

    Schik de asperges in een microgolfschaal (naast elkaar) en zet onder water. Met deksel op de schaal 12 min. op ca 800 Watt. Laat 20 min. rusten en nagaren.  Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken, spoel met water, leg in microgolfschaal en zet ze bijna onder water. Kook gedurende 15 min in microgolf ca 800 Watt. Laat even nagaren en kijk even of ze gaar zijn met een prikker. Giet voorzichtig af. Schik de sneetjes zalm, de uitgelekte asperges en aardappelen op het bord. Verwarm de hollandse saus enkele minuten (zie verpakking) en schenk over de groenten. Bestrooi met fijngesneden peterselie.


    Categorie:Groenten-Asperges
    Tags:asperges, gerookte zalm, zalm, hollandse saus, peterselie, aardappel
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witloof met champignonsaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 personen
    400 gr witloof
    boter
    peper, zout, nootmuskaat
    1dl water
    250 g champignons
    2 dl room
    Of
    1 bokaal champignonsaus
    Het witloof halveren of in dunne reepjes snijden. In een tefalpan een klontje boter smelten en het witloof rondom lichtjes laten kleuren. Blussen met 1 dl water en op zacht vuur gedurende ± 15 min stoven met deksel op de pan. De laatste minuten het vocht zoveel mogelijk laten verdampen. De champignonsaus over het witloof gieten en laten opwarmen. Naar smaak kruiden met peper, zout en nootmuskaat. Past uitstekend bij gebraden vlees, met aardappelen of kroketten. Gebruik je verse champignons,snijd ze in schijfjes en laat deze dan ± 5 min. stoven in boter. Voeg de room toe en laat inkoken op hoog vuur, onder voortdurend roeren, tot een romige saus. Kruiden met peper, zout en nootmuskaat.


    Categorie:Groenten-Witloof
    Tags:witloof, champignon, room, seizoensgroenten, groenten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groene aspergesoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    1 kg groene asperges

    1 liter water

    1 blokje groenten- of kippenbouillon

    2 dl room ( of light)

    peterselie, fijngeknipt
    Groene asperges dienen niet geschild te worden. Snijd alleen het houtige uiteinde van de asperges en spoel ze met water. Snijd de aspergepunten op ± 6 cm lengte af en hou apart. Snijd de rest van de asperges in stukjes en doe ze in een kookpot met 7,5 dl water. Breng aan de kook met het bouillonblokje en laat 15 min zachtjes koken. Kook de aspergepunten apart in 2,5 dl water gedurende ± 8 min, met deksel op de pot. Haal ze uit het kookvocht en zet apart.

    Het kookvocht aan de rest van de soep toevoegen en mixen. Roer de room door de soep. Kruid met peper (en zout) en voeg de aspergepunten toe. Bestrooi eventueel met peterselie.

     

     


    Categorie:Soepen A - J
    Tags:groene asperge, bouillon, soep, peterselie
    >> Reageer (2)
    19-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aspergesoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Belgische asperges zijn een delicatesse en alom gekend. Asperges zijn rijk aan mineralen en vitaminen. Kijk naar de uiteinden en koop geen houterige asperges. Voor de soep kan je onregelmatige en zelfs dikkere asperges kopen. Ze zijn voordeliger qua aankoopprijs.
    Voor 2 – 3 personen
    ½ kg verse asperges, diepvries of bokaal
    ½ liter water 1 kippen- of groentebouillonblokje
    fijngehakte peterselie
    peper, zout
    Schil de asperges met dunschiller (zie basisrecept). Snijd de aspergepunten (2 à 3 cm) af en hou apart in een bodempje water. Snijd de stengels in stukjes van ± 2 cm en leg in water. Vul een kookpot met de schillen en uiteinden en bedek met water. Breng aan de kook en laat ± 10 min zachtjes koken. Giet door een zeef en neem hiervan een halve liter kookvocht. Breng aan de kook met de aspergestukjes, voeg bouillonblokje toe en laat 30 min zachtjes koken. Soep mixen. De aspergepunten toevoegen en opnieuw aan de kook brengen. Vuur afzetten en minstens een vijftal minuten laten staan. Op smaak brengen met peper (en zout).
    Voor roomsoep ½ dl room toevoegen. Niet meer laten koken. Versieren met peterselietakje.
    Tip: Verse asperges kan je ook ongeschild koken in bouillon. De vezels in de gemixte soep zijn gezond en zitten boordevol vitaminen! Neem in dit geval geen dikke, maar eerder fijne tot middelmatige grootte. Asperges uit bokaal afgieten, de stengels in stukken snijden en aan de kook brengen met de bouillon. Mixen en punten toevoegen. Diepvriesasperges zijn reeds geschild en dus zeer handig.

    Categorie:Soepen A - J
    Tags:asperges, soep, vitaminen, seizoensgroenten, bouillon, roomsoep
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloemkoolsoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een heerlijk romige soep afgewerkt naar keuze.
    Voor 4 – 6 personen
    1 bloemkool
    1 liter water + 2 kippenbouillontabletjes
    2,5 dl magere of halfvolle melk
    peper, zout

    Verwijder het groen van de bloemkool. Snijd de bloemkool in roosjes en de stam in stukjes. Doe alles samen met het water en bouillontabletjes in de kookpot. De bloemkool moet juist onder water staan. Breng aan de kook en laat 30 min zachtjes gaarkoken. Haal enkele bloemkoolroosjes uit de soep en gebruik ze bij de afwerking. Melk bij de soep toevoegen en fijnmixen. Kruiden met peper en zout. Nog even verwarmen.
    Afwerking:
    - Smelt een klont boter en voeg hier 1 koffielepel kerrie toe. Mengen en hierin broodkorstjes bakken. Bestrooi de soep met wat kerriepoeder en de broodkorstjes.
    - Serveer de fijngemixte soep eens bestrooid met paprikapoeder en gehakte walnoten.


    Categorie:Soepen A - J
    Tags:bloemkool, kerrie, broodkorstjes, crouton, walnoten, melk, soep
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Visfilets met asperges en garnalen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 personen
    2 visfilets
    500 g asperges (vers of uit bokaal)
    100 g kruidenboter
    2 dl room
    100 g grijze garnalen
    peper, zout
    1 eetl water
    Kook de asperges volgens basisrecept of verwarm de asperges uit bokaal een paar minuten in microgolf met het vocht. Breng de room aan de kook en voeg van het vuur de kruidenboter in klontjes toe. Warm opnieuw op en laat zo’n 5 min inkoken. Roer regelmatig. Pocheer ondertussen de visfilets. Kruid ze met zout en peper en leg ze in een microgolfschaal met 1 eetl water, 4 - 5 min, afgedekt, ca 700 Watt. Laat even nagaren. Garnalen toevoegen aan de saus en nog even zachtjes opwarmen. Schik op het bord de visfilets naast de asperges en lepel er de saus over. Versier met peterselie en dien op met gekookte aardappelen.
    Tip:
    Diepvriesgarnalen kan je zo toevoegen zonder te ontdooien. Even opwarmen, anders krimpen de garnalen en worden ze taai.


    Categorie:Visgerechten
    Tags:visfilet, asperges, kruidenboter, grijze garnalen, garnalen
    >> Reageer (1)


    Foto

    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Categorieën
  • Barbecue (6)
  • Confituren (2)
  • Dessert - Aardbei (3)
  • Dessert - Cake (3)
  • Desserten (15)
  • Dranken (2)
  • Eiergerechten (14)
  • éénpansgerechten (6)
  • Gevogelte en wild (13)
  • Groenten (29)
  • Groenten-Aardappelen (4)
  • Groenten-Asperges (12)
  • Groenten-Kool (4)
  • Groenten-Witloof (6)
  • Groentetaarten (7)
  • Hapjes - Tapas (24)
  • Microgolfgerechten (12)
  • Oma's recepten (34)
  • Oma's Stoemp-Puree (8)
  • Opleggen en inmaken (1)
  • Pasta's (22)
  • Rijst (1)
  • Salades (16)
  • Sauzen (13)
  • Snacks - Brood (4)
  • Soepen A - J (16)
  • Soepen K - S (22)
  • Soepen T - Z (12)
  • Steengrill - Gourmet - Fondue (2)
  • Vis - Schaaldieren (8)
  • Visgerechten (22)
  • Vleesgerechten (13)
  • Vleesgerechten-Lam (3)
  • Vleesgerechten-Rund (5)
  • Vleesgerechten-Varken (13)
  • Voorgerechten (14)

  • Inhoud blog
  • Asperges met beenham
  • Asperges met een korstje
  • Spagetti met scampi en garnalen
  • BBQ: Scampi op de barbecue
  • Asperges met garnalen
  • Tomaat met vinaigrette
  • Boterham met aardbeien
  • Knolseldersalade
  • Croque-Monsieur
  • Aspergesalade met aardbeien
  • Paella
  • Salade Niçoise
  • Witte of rode koolsalade
  • Kabeljauwfilets in de oven
  • Fusilli met gegrilde zalm
  • Tomatensla
  • Vanillepudding met aardbeien
  • Appelsoep
  • Gele-Paprikasoep
  • Asperges gestoofd
  • Asperges en Serranoham
  • Asperges op vlaamse wijze - a la flamande
  • Asperges: Basisrecept
  • Appelcake
  • Toast Champignon
  • Pudding met frambozen
  • Aardappelen op z'n italiaans
  • Witloof met ham en kaassaus
  • Kip en paddestoelensalade
  • Rijstpap
  • Vleessaus
  • Preirolletjes met ham
  • Preisoep met aardappelen
  • Rijst met tonijn
  • Stoofvlees met bruine Leffe
  • Chipolata met champignons en kerstomaat
  • Peren in koffie
  • Tagliatelle met kalfsragout
  • Andijviestoemp met spekjes
  • Koolrabi
  • Avocadosalade met grijze garnalen
  • Witloof gestoofd
  • Kip met preiroomsaus
  • Lintpasta met spinazie en kip
  • Appeltjes in de oven
  • Lamskoteletjes met witloof
  • Bij een lekker ontbijt of gezellig vieruurtje: wentelteefjes
  • Gehaktbrood met spekjasje
  • Zalmrolletje
  • Kalfsfricassee
  • Soepvleesfricassee
  • Gemarineerde zalmfilet met kruiden
  • Visfilets met romige tomatensaus
  • Met Pasen zie je eieren in alle kleuren en smaken
  • Spaanse omelet
  • Omelet met champignons en kaas
  • Tomaten met eieren
  • Uitsmijter
  • Gevulde eieren
  • Gehakt in witloofjasje
  • Gevulde eitjes
  • Fijne kippesoep
  • Andijvie, gestoofd
  • Vispotje met lengfilet
  • Visgratin met spinazie
  • Capellini carbonara
  • Blinde vinken met jagersaus
  • Knolselderstoemp
  • Komkommer Polonaise
  • Champignonsaus
  • Juliennesoep
  • Vol-au-vent of koninginnehapje
  • Kabeljauw met provencaalse saus
  • Goelash
  • Hutsepot
  • Ovenschotel met gehakt en groenten
  • Schorseneren
  • Tagliatelli Carbonara met gerookte zalm
  • Knolselder met witte saus
  • Archiducsaus
  • Rode bietensoep
  • Wafels
  • Doperwtensoep
  • Witloof met gehakt en spekjasje
  • Lasagne
  • Venkel gegratineerd
  • Stoofvleespotje met appel
  • Appel met ijs en peperkoek
  • Bleekselder of witte selder
  • Venkelvelouté met scampi
  • Vispannetje
  • Gehaktbrood
  • Havermoutpap en koekjes
  • Groene-peperroomsaus
  • Pompoen-ovenschotel
  • Chocomousse met bier
  • Tarte Tatin met groenten
  • 2 februari - Maria-Lichtmis- dan eten we Pannenkoeken
  • Appelen met kaneel
  • Osso Bucco met pasta
  • Aardappeltjes in de oven
  • Gegrilde zalm met witloofstronkjes
  • Vogelnestjes
  • Zure eiersaus
  • Kwartels met druiven
  • Vleesballekes
  • Tomaten gevuld met gehakt
  • Witloof met ham en kaas
  • Scampi pikant
  • Preistoemp
  • Lasagne met zalm
  • Eieren gefrituurd
  • Groenekoolsoep
  • Kipfricassee voor vol au vent
  • Hespengebraad met bloemkool
  • Champignonsoep
  • Visfilets gegratineerd
  • Tagliatelle met kastanjechampignon en kalfslapje
  • Spruiten
  • Varkensvlees met witloofroomsaus
  • Konijn met bier of wijn
  • Witloofsoep
  • Scampi in lookboter
  • Gevulde paprika's
  • Cordon blue
  • Gestoofde selder met gehaktballetjes
  • Kip op jagerswijze
  • Wittekoolsoep
  • Witloofstoemp
  • Visfilet met pizzaiola
  • Wittekool
  • Kervelsoep met roomkaas
  • Broodpudding of bodding
  • Nieuwjaarsbrief 2018
  • Jenthes keuken
  • Cappuccino van soep
  • Ajuinsoep
  • Aspergerolletje
  • Scampi en Sint-Jakobsvruchten
  • Vingerhapje: Kerstomaatjes met garnaal
  • Visfondue
  • Steengrill-Gourmet
  • Hemelse peer
  • Gevulde aardappeltjes
  • Everzwijnragout
  • Roggebrood of toastjes met gerookte zalm
  • Waterkerssoep
  • Varkenshaasje met kruidenkorst
  • Peren met vijgenpuree
  • Konijnfilet met appel en champignon
  • Oesters met kruidenboter
  • Vingerhapje - Pens met appel
  • Lepelhapje met ham en kiwi
  • Vingerhapje: Witloofschuitjes
  • Vingerhapje: Spekballetjes
  • Garnalensoep
  • Wachthapje: Garnaalsoepje met scampi
  • Kwartels met abrikozensaus
  • Kalkoenrollade met champignonsaus
  • Visrolletjes met garnalensaus
  • Vingerhapje: Toast met Roquefort en walnoot
  • Pastinaaksoep
  • Preiroomsoep
  • Wachthapje: Komkommersoepje koud
  • Creme brulee
  • Krabgratin
  • Lepelhapjes: Champignon met lookboter
  • Peer met ham
  • Aperitiefsoepje met erwtjes
  • Vingerhapje: Crostini met gerookte zalm
  • Vispasteitje
  • Kip met mandarijntjes
  • Aperitiefglaasjes
  • Martini - Zalm
  • Varkenshaasje met champignons en Leffe
  • Kalkoenfilet met porto en preisaus
  • Vissoep
  • Paddestoeltjes met eieren
  • Lepelhapje met garnaal of scampi
  • Grissinistokjes met ham
  • Lamsfilet met champignonkorfjes
  • Vingerhapje: Kruidenkaas-hapje
  • Sint-Jakobsschelp
  • Kabeljauw met preistoemp
  • Minibroodjes
  • Visrolletjes met courgettes
  • Wortelstoemp
  • Appelcompote
  • Sint-Jakobsvruchten
  • Marmercake
  • Hazenrug
  • Kwartels met vijgen en appelen
  • Currysaus
  • Warme wijn voor koude dagen
  • Garnaalkroketten
  • Rundsvlees in rode wijn
  • Rozijnenbrood
  • Rundtong met champignonsaus
  • Preisoep
  • Kalfslapje Napolitaine met pasta

    Foto

    E-MAIL


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    muziekdoos
    blog.seniorennet.be/muziekd

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!