NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

Ik ben Jenthe, in 1953 geboren en getogen in Leuven (Vlaams-Brabant). In 2000 aangespoeld in Oostende. Na bijna 15 jaar terug naar Vlaams Brabant. Een wandeling en een lekker streekbiertje op een zonnig terrasje, heerlijk. Lekkere eenvoudige gerechten klaarmaken is mijn hobby. Ik zet dan de recepten op papier, neem een foto en laat jullie meegenieten. Neem ook eens een kijkje op mijn receptensite door op de foto hierboven te klikken. Smakelijk!

Nu ook op Facebook: Jenthes keuken 

Foto
Willekeurig SeniorenNet Blogs
dierenuwvriend
blog.seniorennet.be/dierenu
Foto
Links
  • André 2 Linkoverzicht
  • Betoverend veelzijdig startpagina
    SeaBreeze jenthes_keuken
    SeaBreeze
    bluebird jenthes_keuken
    bluebird
    FUNSITE!TIZIANA jenthes_keuken
    FUNSITE!TIZIANA
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    tilla
    blog.seniorennet.be/tilla
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    brammyboy96
    blog.seniorennet.be/brammyb
    Foto
    Jenthe's keuken
    Lekkere gerechten, eenvoudig uitgelegd, voor uw dagelijkse keuken of een feestelijk ideetje om je tafelgenoten te verrassen van vingerhapje tot dessert.
    19-06-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paprikasoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 6 à 8 personen
    1 groene, 1 rode en 1 gele paprika
    ½ kg gepelde tomaten ( of 1 blik)
    2 uien, gepeld
    1 wortel
    1 ½ l bouillon (water + bouillonblokjes)
    Eventueel 1 dl room of soyaroom
    2 eetlepels olijfolie of bakboter
    peper, zout
    Spoel de paprika’s onder de kraan en snijd ze in de lengte door. Verwijder de steel en pitten en snijd in reepjes. Hak de uien en wortel fijn. Verwarm de olijfolie of bakboter in een kookpot, voeg de uien, paprika’s en wortel toe en stoof 5 à 10 min. op matig vuur met deksel op de pot. Roer om en voeg de in stukken gesneden tomaten, water en de bouillonblokjes toe. Breng aan de kook en laat 30 à 40 min. gaarkoken op een zacht vuur. Mix de soep en breng indien nodig op smaak met peper en zout. Eventueel enkele peterselieplukjes of apart gestoofde paprikareepjes als garnering toevoegen.
    Voor paprika-roomsoep de room toevoegen. Niet meer koken.
    Je kan de soep invriezen. Voeg de room na het opwarmen toe.


    Categorie:Soepen K - S
    Tags:rode paprika, gele paprika, groene paprika, tomaten, uien, wortel, bouillon, room, soyaroom, soep
    >> Reageer (4)
    15-06-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wortelstoemp
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 personen
    400 g aardappelen
    200 g wortelen
    50 g boter
    zout, peper, muskaatnoot
    1 sjalotje
    Schraap of schil de wortelen met dunschiller. Snijd de geschilde aardappelen, wortelen en sjalot in stukjes. Zet in kookpot alles onder water en breng aan de kook. Laat 25 min koken op zacht vuur. Giet af en laat even opdrogen in de kookpot. Voeg boter toe en stamp fijn. Kruid met peper, zout en muskaatnoot. Geef hierbij gebakken vlees, kip, of een zachtgekookt eitje bovenop de stoemp, prik en laat uitlopen. Ter afwisseling vervang je de helft van de wortelen door pastinaak.


    Categorie:Oma's Stoemp-Puree
    Tags:wortel, sjalot, aardappel, stoemp, puree, pastinaak, vlees, eitje, spek
    >> Reageer (8)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkenskotelet met picklessaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ook wel Cross & Blackwell saus genoemd, naar de Engelse piccalilli.
    Voor 2 personen
    2 koteletten
    4 eetl pickles (vb Devos-Lemmens)
    1 dl lichte room, uit koelkast
    0,5 dl water
    bakboter
    peper, zout
    Smelt de boter en bak de koteletten goudbruin langs beide kanten op middelmatig vuur. Zet deksel schuin op de pan en laat 5 à 10 minuten (naargelang dikte) doorbakken op zachter vuur. Kruid naar smaak met peper en zout. Neem uit de pan en dek af. Blus de braadpan met het water. Schraap de aanbaksels los met houten lepel. Zet de pan even van het vuur en doe er de room en pickles bij. Goed omroeren en gedurende een paar minuten op middelmatig vuur inkoken tot een smeuige saus. Serveer de saus over de koteletten. Geef hierbij frietjes met een slaatje van fijngesnipperd witloof of tuinkers.


    Categorie:Vleesgerechten-Varken
    Tags:picklessaus, kotelet, varkensvlees, tuinkers
    >> Reageer (2)
    14-06-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spinazie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Verse jonge spinazieblaadjes gestoofd met spek.
    Voor 2 personen
    ± 450 g verse spinazieblaadjes
    25 g + 50 g bakboter
    1 sjalotje, gepeld en fijngesnipperd
    1 teentje knoflook, gepeld en fijngesneden
    1 dl melk
    1 eetlepel maizena (of sausbinder)
    peper, zout, nootmuskaat
    4 sneden gezouten spek (± 1 cm dik)

    Verwijder de lange steeltjes van de spinazieblaadjes. Tweemaal spoelen in overvloedig water en laten uitlekken. Bak het spek goudbruin in 25 g bakboter op middelmatig vuur. Dek af met deksel (voor spatten) en draai het spek een paar keer om zodat het korstje krokant gebakken is. 50 g boter smelten op middelmatig vuur en sjalot en look even glazig (niet bruin) stoven. Spinazieblaadjes al omroerend, beetje bij beetje, toevoegen (hoeveelheid zal snel slinken). Kruiden naar smaak met peper, zout en nootmuskaat en ± 5 min. verder stoven. De melk mengen met maizena, toevoegen aan de spinazie en omroeren. Laat even indikken. Of melk toevoegen en de saus binden met sausbinder. Serveer het spek met de spinazie en gekookte aardappelen. Gebraden worst of gehaktballen smaken ook lekker bij spinazie. Ter afwisseling kan de spinazie met de gekookte aardappelen geplet en gemengd worden tot stoemp. Liefhebbers hebben hier graag wat mosterd bij.


    Categorie:Groenten
    Tags:spinazie, spek, aardappelen, sjalot, look, spinaziestoemp
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verse tomatensoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Maak deze soep met verse tomaten.
    Voor 4 personen
    1 eetl olijfolie of boter
    1 kg tomaten, in vieren gesneden
    1 grote ui, grofgesneden
    1 wortel, grofgesneden
    2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
    3 takjes verse tijm of 1 koffiel gedroogde
    1 laurierblad, peper, zout
    1 L kippen- of groentenbouillon (water + 2 tabletjes)
    Verhit de olie, voeg ui en wortel toe en stoof op middelmatig vuur ± 5 min met deksel op de kookpot. Roer af en toe. Voeg tomaten, knoflook, kruiden, water en bouillontabletjes toe en breng aan de kook. Laat op zacht vuur 45 min gaarkoken. Verwijder laurierblad en draai de soep door passe-vite (roerzeef). Warm eventueel nog even op.
    Afwerking:
    Serveer met fijngeknipte peterselie of verse tijmblaadjes.
    Romige tomatensoep: 1 dl room toevoegen en soep op laag vuur opwarmen zonder te koken.
    Je kan de soep ook mixen. Pel de tomaten dan eerst: maak een inkeping in kruisvorm onderaan de tomaten, leg ze even in kokend water en leg ze dan onmiddellijk in koud water. Nu pellen ze makkelijk.


    Categorie:Soepen T - Z
    Tags:soeptomaten, wortel, look, tijm, roerzeef, laurier, bouillon, soep
    >> Reageer (5)
    12-06-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tortilla met courgette
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Kan warm, lauw of koud geserveerd worden, als lunch voor 2 personen of als hapjes (tapas) bij een drankje.
    1 courgette (klein)
    4 eieren
    4 eetl room
    1 knoflookteentje, gepeld, fijngesnipperd
    1 eetl verse tijmblaadjes
    2 eetl olijfolie
    3 eetl geraspte kaas (parmesan, grana padano...)
    zout, peper
    Spoel de courgette onder de kraan en snijd de uiteinden weg. Snijd in fijne schijfjes. Verhit de olie in een tefalpan en leg er de courgetteschijfjes in. Strooi er de tijmblaadjes over en het fijngesnipperd knoflook. Kruid met peper en zout naar smaak. Zet een deksel op de pan en laat op middelmatig vuur 5 minuten bakken. Tussenin even omroeren. Klop de eieren met de room op en kruid naar smaak met peper en zout. Giet ze over de groenten en dek de pan opnieuw af. Laat nog 10 min. bakken. Schuif de tortilla op een bord, draai om met de pan, zodat de andere kant kan bakken. Bestrooi met de kaas en laat nog 5 min bakken met deksel op de pan. Schuif de tortilla op een bord en verdeel in stukken of kleine vierkantjes. Steek er prikkers in en serveer warm, lauw of koud met een lekker drankje.


    Categorie:Hapjes - Tapas
    Tags:courgette, tortilla, hapjes, eieren, look, tijm, olijfolie, grana padano, parmesan,
    >> Reageer (0)
    11-06-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalm met prei
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 personen
    2 zalmfilets ( ± 125g)
    50 g boter
    400 g fijngesneden preiwit
    125 ml water
    1 dl room
    peper, zout

    Laat de boter smelten en voeg prei toe. Laat enkele minuten, afgedekt, stoven op middelmatig vuur, zonder dat de prei verkleurt. Regelmatig omroeren. Kruid naar smaak met peper en zout. Water bijvoegen en aan de kook brengen. Vuur lager zetten en zalm op de prei schikken. Deksel op de kookpot en 5 min laten stoven. Zalm omdraaien en nogmaals 5 min. Haal de vis uit de kookpot en dek even af met alufolie. Voeg de room bij de prei en laat even inkoken op hoog vuur. Regelmatig roeren. Schik de vis op een bedje van prei. Serveer met gekookte aardappelen of puree.

     


    Categorie:Visgerechten
    Tags:zalmfilet, prei, room, soyaroom, vis, puree
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomatensoep met verse basilicum
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een zomerse soep, wanneer verse tomaten op hun lekkerst zijn. Kan zowel koud als warm opgediend worden.
    Voor 4 personen
    2 eetl boter of olijfolie
    1 ui, grof gesneden
    1 kg tomaten, gepeld in stukken
    1 teentje knoflook, fijngesnipperd
    7 dl water + 1 tabletje groentenbouillon
    1 blikje tomatenpuree (70 g)
    1 klein handvol verse basilicum
    peper, zout
    Verhit de olie of boter en stoof de ui gedurende 5 min met deksel op de kookpot totdat hij zacht maar niet bruin is.Roer af en toe. Voeg tomaten en knoflook toe, vervolgens bouillon en tomatenpuree en kruid met peper en zout naar smaak. Breng aan de kook. Laat 25 min sudderen op een zacht vuur. Roer af en toe. Scheur de basilicum, voeg bij de soep en mix deze fijn. Opdienen met enkele basilicumblaadjes. Deze soep kan ook koud opgediend worden. Laat de soep na het mixen afkoelen tot kamertemperatuur en zet vervolgens minstens 4 uur in de koelkast.
    Tip:
    Kerf met een mes de onderkant van de tomaten kruislings in. Dompel ze 30 sec in kokend water en laat ze vervolgens schrikken in koud water. Op die manier kan je de tomaten makkelijk pellen.
    Eventueel kan ook 1 dl room toegevoegd worden.


    Categorie:Soepen T - Z
    Tags:tomaten, look, basilicum, soep, ui, tomatenpuree, bouillon
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wortelen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Jonge wortelen met fris groen loof, vol vitamine A.
    Voor 2 personen
    400 g wortelen met loof
    klont boter
    2 sjalot of 1 ui, fijngesneden
    teentje knoflook (naar keuze), fijngesneden
    tijm 1 laurierblad
    1,5 dl water
    eventueel peterselie
    Snijd het groene loof af, maar laat nog wat aan de wortel, want dit oogt mooi. Spoel even in water en schraap de wortel, of schil met een dunschiller. In een brede stoofpan de boter smelten op middelmatig vuur. Voeg de sjalot of ui toe en laat even glazig (niet bruin) stoven. Voeg de hele wortelen toe. Kruid naar smaak met peper en zout en voeg ook tijm en laurierblad toe. Na een vijftal minuten het water bijvoegen en deksel op de kookpot zetten. Op zacht vuur 10 - 15 minuten laten garen. Kontroleer met houten prikker of vork op gaarheid. Bestrooi eventueel met verse peterselie.

    Categorie:Groenten
    Tags:wortelen, tijm, laurier, look, peterselie, vitamines, seizoensgroenten
    >> Reageer (0)
    10-06-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Venkel en tomatengratin
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Als vegetarische schotel of met gekookte aardappelen en gebakken vlees. Voor 2 personen
    1 venkel + groen
    ± 400 g gepelde tomaten
    1 ui, 1 knoflookteentje, fijngesneden
    tijmtakje, laurierblad, peper, zout
    1 eetl paneermeel, 1 eetl parmesan of grana padano
    mozzarella ( zakje 125 g )
    olijfolie
    Twee eetlepels olie verwarmen. Ui en knoflook glazig stoven. Tomaten met sap, tijm, laurierblad, peper en zout toevoegen. Op zacht vuur laten stoven. Venkel spoelen en schoonmaken. Het venkelgroen apart houden voor versiering. De takjes van de knol afsnijden en in stukjes snijden. De venkelknol doormidden en in grove stukken snijden. Oven voorverwarmen op 200° C. Venkel gaar koken : 15 min in kokend gezouten water of in microgolfschaal (afgedekt met 3 eetl water) gedurende 7 à 8 min. Laten uitlekken, in ovenschotel schikken en overgieten met tomatensaus. Mozzarella in schijfjes of blokjes snijden en verdelen over de schotel. Bestrooien met het paneermeel en geraspte kaas. Bedruipen met olijfolie. In het midden van de oven 8 à 10 min gratineren. Met pluimpjes venkelgroen versieren en opdienen.


    Categorie:Groenten
    Tags:tomaat, venkel, look, tijm, laurier, parmesan, gran padano, geraspte kaas, mozzarella, vegetarisch
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pensen met appeltjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 personen
    4 appelen
    4 eetl fijne suiker
    3 eetl water
    boter
    2 witte pensen
    2 zwarte pensen

    Bak de pensen in boter op een zacht vuur gedurende ongeveer 20 minuten. De appelen niet schillen. Het klokhuis verwijderen met appelboor. Snijd ze in dikke schijven. Smelt 1 eetl boter, leg de appelschijfjes in de pan, bestrooi met de suiker en voeg water bij. Laat ze braden op middelmatig vuur tot ze zacht zijn, zonder papperig te worden. Serveer pensen met de appelschijfjes. Geef hierbij brood of gekookte aardappelen.
    Variatie
    Hele warme appelen (zie recept), uit de microgolf, zijn hier ook zeer lekker bij.


    Categorie:Vleesgerechten
    Tags:pensen, appelen, appelschijfjes, bloedworst, lunch, avondmaal
    >> Reageer (4)
    06-06-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Karnemelksmeus met gepocheerd ei en garnalen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen

    1 kg aardappelen

    ¼ liter karnemelk

    peper, zout

    50 gr boter

    250 gr grijze garnalen

    bladpeterselie, fijngeknipt

    4 eieren

    2 eetlepels azijn
    Kook de aardappelen, giet af en pureer ze met een pureestamper. Giet de karnemelk bij de puree en zet opnieuw op het vuur. Warm even opnieuw op en roer er van het vuur de boter onder. Kruid met peper en zout.  Breng een liter water aan de kook met 2 eetlepels azijn. Breek de eieren één voor één in een kopje. Zet het vuur zachter zodat het niet meer kookt. Roer in het water zodat het een draaikolk vormt en laat de eieren erin glijden. Laat ongeveer 3 minuten gaar worden. Haal de eieren met een schuimspaan uit het water en laat uitlekken op een propere keukendoek (huishoudrol blijft plakken). Schep de smeus op een warm bord en leg het gepocheerd ei er voorzichtig bovenop. Bestrooi met de garnalen en wat peterselie. Ieder doorprikt de dooier en zo kan het eigeel er lekker uitlopen.


    Categorie:Oma's Stoemp-Puree
    Tags:karnemelk, aardappelen, grijze garnalen, eieren, azijn, noordzeegarnalen
    >> Reageer (0)
    05-06-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ratatouille
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen
    3 eetlepels olijfolie
    2 uien, in ringen gesneden
    1 rode en 1 gele paprika
    1 grote aubergine
    2 courgettes
    4 gepelde tomaten
    2 knoflookteentjes, fijngesneden
    2 laurierblaadjes
    1 eetlepel tijm
    peper, zout
    Aubergine in stukjes en courgettes in dikke schijfjes snijden (niet schillen). Paprika’s doormidden snijden, zaadjes verwijderen en in reepjes snijden. Snijd de gepelde tomaten in stukken. De olie opwarmen in een brede stoofpan en uien toevoegen. Op middelmatig vuur glazig bakken (niet bruinbakken), dan paprika’s bijvoegen en ± 5 minuten verder bakken. Aubergine, courgettes toevoegen en ± 5 min verder bakken. Regelmatig omroeren. Doe nu ook de tomaten, knoflook, laurier, tijm, peper en zout erbij. Deksel op de pan en ± 30 minuten zachtjes laten stoven.
    Je kan de olie ook in een ovenschotel gieten, de groenten en andere ingredienten toevoegen en afgedekt ± 45 min. in voorverwarmde oven 200° laten garen. Roer tussenin even om.


    Categorie:Groenten
    Tags:paprika, aubergine, courgette, tomaat, knoflook, laurier, tijm, uien
    >> Reageer (0)
    01-06-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aspergerolletje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Als voorgerecht of bij een koude schotel
    500 g witte asperges
    5 sneetjes gekookte ham
    enkele aardbeien
    slablaadjes

    Schil en kook de asperges volgens basisrecept of laat asperges uit bokaal uitlekken. Rol telkens twee asperges in een sneetje ham. Schik op enkele slablaadjes en versier met een halve of in stukjes gesneden aardbei. Eventueel enkele toefjes peterselie.


    Categorie:Hapjes - Tapas
    Tags:aardbeien, asperges, ham, hesp, aardbei, koud buffet, koude schotel, malse sla
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appeltaart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    1 pakje bladerdeeg
    2 eetl appelgelei of appelmoes
    3 mooi gevormde stoofappelen
    4 eetl citroensap
    3 eetl griessuiker
    2 eetl boter, gesmolten
    œ dessertl kaneelpoeder

    Bekleed een taartvorm van Ø 26 cm met het bladerdeeg. Doorprik op enkele plaatsen de bodem met een vork.. De appelgelei of appelmoes even laten opwarmen en over de deegbodem strijken. De appels schillen, doorsnijden en het klokhuis verwijderen. In dunne, gelijke schijfjes verdelen. De partjes onmiddellijk door het citroensap halen, om verkleuring te voorkomen, en in de taartvorm schikken. Begin van de buitenste ring en werk zo naar binnen toe. Bestrooi het geheel met het mengsel van kaneel en griessuiker. Verdeel er dan gelijkmatig de boter over met een penseel. Schuif de taart in een voorverwarmde oven van 220° C en laat 35 minuten bakken. De taart is klaar als de appels zacht en goudbruin zijn.
    Tip:
    Indien je een krokantere bodem wil, leg dan de bladerdaag in de taartvorm met het velletje bakpapier naar boven, doorprikken en bedekken met droge bonen of rijst. Laat ± 10 min bakken. Verwijder papier en gewicht. Nu de taartbodem vullen.


    Categorie:Desserten
    Tags:bladerdeeg, appelmoes, stoofappel, kaneel, taart
    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kippenbouillon met asperges
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Voor 2 liter soep
    6 kippenvleugels
    500 g witte asperges
    peper, zout
    1,5 liter water
    1 groentebouillonblokje
    lente-uitjes (pijpajuintjes)
    Leg de asperges een kwartier tot ½ u in water zo gaat het schillen makkelijker. Snijd de geschilde asperges in kleine stukjes en zet even apart in wat water. In een diepe kookpot de kippenvleugels en het water aan de kook brengen. Het schuim wegnemen, kruiden met peper, zout en bouillonblokje. Voeg ook de schillen van de asperges toe en laat afgedekt op zacht vuur 45 à 60 minuten garen ( het vlees van de vleugeltjes moet makkelijk loskomen). Giet de bouillon door een zeef. Verwijder het vel van de vleugeltjes en snijd het fijne vlees in kleine stukjes. Voeg de aspergestukjes nu bij de bouillon. Breng aan de kook, voeg het kippenvlees erbij en zet dan het vuur uit (niet laten koken, gebruik restwarmte). Na een kwartiertje is de soep klaar. De aspergestukjes moeten nog wat krokant zijn. Schep de soep in borden en werk af met het groen van fijngesneden lente-ui. Heb je nog soep voor de volgende dag, zet de kookpot dan in een bodem koud water. Na een kwartier is de soep afgekoeld en zet je ze onmiddellijk in de koelkast.

    Categorie:Soepen K - S
    Tags:kippenvleugel, asperge, lente-ui, kippenvlees, soep, bouillon
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wortelsoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen
    500 g wortelen, grofgesneden
    1 ui, grofgesneden
    1 liter water + 2 blokjes groente-of kippebouillon
    laurierblad, peterselie
    1 teentje look, fijngesneden (naar keuze)
    2 geschilde aardappelen, in stukjes gesneden
    klontje boter
    variatie: sinaasappelsap, kervel en paprikapoeder
    Smelt de boter en stoof de ui glazig op middelmatig vuur. Voeg hierbij de wortelen, aardappelen en het lookteentje. Laat even stoven. Water toevoegen, bouillonblokjes en laurierblad. Breng aan de kook en laat op zacht vuur gaarkoken. Gaarkooktijd voor winterwortelen ± 45 min, voor jonge wortelen ± 30 min. Haal laurierblad uit de soep. Fijnmixen. Kruiden naar smaak met peper en zout. Versier met fijngehakte peterselie.
    Als variatie of voor een feestelijke soep voeg je 2 dl vers geperst sinaasappelsap toe na het mixen en een beetje paprikapoeder. Voeg 2 eetlepels gehakte kervel bij en warm nog even op. Schep de soep in borden en versier eventueel met geraspte sinaasappelschil (bio).


    Categorie:Soepen T - Z
    Tags:soep, wortelen, sinaasappelsap, appelsiensap, kervel, peterselie
    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkensvlees met mosterdsaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen
    4 varkenslapjes of koteletten
    bakboter
    peper, zout
    1 dl water
    4 eetl mosterd
    2 dl room ( light of soyaroom)
    peper en zout

    Kruid het vlees met peper en zout. Smelt de boter en bak de varkenslapjes of koteletten goudbruin. Na 2 min. omdraaien en op middelmatig vuur 5 à 10 min verder laten bakken (naargelang de dikte van het vlees). Neem het vlees uit de pan en dek af met aluminiumfolie. Blus de braadpan met het water en schraap de aanbaksels los .Zet de pan even van het vuur en doe er de room en de mosterd bij en roer goed om met klopper. Breng al roerend aan de kook en laat even indikken. Serveer het vlees met groenten naar keuze en gekookte aardappelen. Schenk de saus over het vlees. Deze saus is ook lekker bij gepocheerde vis.


    Categorie:Vleesgerechten-Varken
    Tags:varkenslapje, kotelet, mosterd, room, soyaroom, aardappel, worteltjes, vis
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doperwten in microgolf
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 personen
    350 g erwten (diepvries)
    3 eetlepels water
    peterselie
    klontje boter
    peper, zout
    De doperwtjes in een microgolfschaal doen met het water. Afgedekt, 5 minuten ca 800 Watt in microgolf zetten. Halverwege omroeren. Op de hete erwtjes een klontje boter laten smelten en eventueel kruiden met peper en zout. Even omroeren en versieren met peterselie. Desgewenst kan men 1 fijngesneden ajuintje toevoegen.


    Categorie:Microgolfgerechten
    Tags:erwten, boter, ui, peterselie, erwtjes
    >> Reageer (0)
    30-05-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provencaalse saus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    2 uien,grofgesneden
    400 g gepelde en ontpitte tomaten (of blik)
    2 knoflookteentjes, fijngesnipperd
    ½ rode, ½ groene en ½ gele paprika
    50 g boter provençaalse kruiden
    peper, zout
    De paprika’s halveren, zaadjes verwijderen, schillen met dunschiller en in reepjes snijden. Smelt 50 g boter op middelmatig vuur en doe de uien, paprika’s en knoflook in de pan. Laat 10 minuten stoven (niet bruinbakken) en roer regelmatig om. Voeg dan de tomaten en kruiden aan toe. Omroeren en met deksel op de stoofpan 15 minuten op zacht vuur laten pruttelen. Naar keuze kan de saus wat gebonden worden met sausbinder of maïzena express.

    Categorie:Sauzen
    Tags:tomaat, ui, look, paprika, kruiden
    >> Reageer (0)


    Foto

    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Categorieën
  • Barbecue (6)
  • Confituren (2)
  • Dessert - Aardbei (3)
  • Dessert - Cake (3)
  • Desserten (15)
  • Dranken (2)
  • Eiergerechten (13)
  • éénpansgerechten (6)
  • Gevogelte en wild (13)
  • Groenten (29)
  • Groenten-Aardappelen (4)
  • Groenten-Asperges (12)
  • Groenten-Kool (4)
  • Groenten-Witloof (6)
  • Groentetaarten (7)
  • Hapjes - Tapas (25)
  • Microgolfgerechten (12)
  • Oma's recepten (35)
  • Oma's Stoemp-Puree (8)
  • Opleggen en inmaken (1)
  • Pasta's (22)
  • Rijst (1)
  • Salades (16)
  • Sauzen (13)
  • Snacks - Brood (4)
  • Soepen A - J (16)
  • Soepen K - S (23)
  • Soepen T - Z (12)
  • Steengrill - Gourmet - Fondue (2)
  • Vis - Schaaldieren (9)
  • Visgerechten (22)
  • Vleesgerechten (13)
  • Vleesgerechten-Lam (3)
  • Vleesgerechten-Rund (5)
  • Vleesgerechten-Varken (13)
  • Voorgerechten (14)

  • Inhoud blog
  • Chili Con Carne
  • Chocomousse
  • Macaronischotel met tonijn
  • Zeetong
  • Omelet met uien
  • Kalfsblanket met witloof en kriekbier
  • Steak met groene pepersaus
  • Bonensoep
  • Warme appelen
  • Pastinaaksoep
  • Kabeljauw met preistoemp
  • Cake met appelen
  • Savooikool met kotelet
  • Appelcompote
  • Preisoep
  • Vis met mosterdsaus
  • Kip op jagerswijze
  • Waterkerssoep
  • Stoofvlees met bruine Leffe
  • Prei
  • Pompoen-Paprikasoep
  • Pompoensoep met griezelballetjes
  • Witloof - Hamtaart
  • Rode bietjes zoet-zuur
  • Visrolletjes met courgettes
  • Fruitige varkenskotelet
  • Varkenskotelet met uiensaus
  • Venkelschuitjes met gehakt en kaas
  • Kindertaart
  • Broccoli - tonijntaart
  • Varkensstoofvlees
  • Gebraden kip
  • Tagliatelli met tonijn en courgettesaus
  • Varkenshaasje met champignons en Leffe
  • Tagliatelli met blinde vinken en tomatensaus
  • Witloof met ballekes
  • Aardappelpuree
  • Aardappelschotel met groene boontjes
  • Mayonaise met mixer
  • Ajuinstoemp
  • Messinaroom
  • Tomatensaus
  • Broccolispagetti met mignonette
  • Courgettesoep
  • Spek met aardappelblokjes en groenten
  • Tomatentaart
  • Uiensoep
  • Zuiderse varkenskotelet
  • Bechamel of witte saus
  • Sperziebonensoep met kaas
  • BBQ: Gegrilde sardines
  • Erwtjes met appel
  • Komkommersoep
  • Tapas van mosselen en serranoham
  • Komkommerschuitje
  • Courgettes gestoofd
  • Komkommer Polonaise
  • Slasoep
  • Aardbei - braambessen - frambozenconfituur
  • Aardbeien met roomijs
  • Tomaat Garnaal
  • Lunch: Salade Niçoise
  • Tomatensla
  • Tortilla
  • Wachthapje: Komkommersoepje koud
  • Mosselen natuur
  • Gazpacho
  • Boterham met platte kaas en radijzen
  • Citroendrankje
  • Courgette met tomaten en mozarrellaschijfjes
  • Tomaat tonijn
  • Paella
  • Slastoemp met eieren
  • Mosselsoep
  • Groene boontjes
  • Ballekes met zachte currysaus
  • Broccolisoep
  • Meloen met Gandaham
  • Gehaktballekes in tomatensaus
  • Oma's stoofkarbonaden
  • Pasta met spekblokjes
  • Looksoep met venusschelpen en ham
  • Tomatensoep met gehaktballetjes
  • Kaassoep met balletjes
  • Melbatoast met verse kaas en radijs
  • Meloen met ham
  • Broccoli en tomaten gegratineerd
  • Gedroogde ham met knolselder
  • Tomaat - Basilicumtaart
  • Garnalentoren
  • BBQ: Scampi op de barbecue
  • Tagliatelle met boschampignons en witloofslierten
  • Tonijn met kruidenboter
  • Macaroni met kaas en hesp
  • Meloen met gerookte zalm
  • Lamskotelet met ananas
  • Avocado met krab
  • Sperzieboontjes met spek
  • Vruchtenstokje met kaasdip
  • Bij een lekker ontbijt of gezellig vieruurtje: wentelteefjes
  • Hamrolletjes met voetselder
  • Snijbonen
  • Doperwten
  • Salade Niçoise
  • Spagetti Bolognese
  • Bloemkoolsalade
  • Broccoli
  • Varkensruggebraad
  • Blinde vinken met worteltjes
  • Ijsbergsla met fruit
  • Paprikasoep
  • Wortelstoemp
  • Varkenskotelet met picklessaus
  • Spinazie
  • Verse tomatensoep
  • Tortilla met courgette
  • Zalm met prei
  • Tomatensoep met verse basilicum
  • Wortelen
  • Venkel en tomatengratin
  • Pensen met appeltjes
  • Karnemelksmeus met gepocheerd ei en garnalen
  • Ratatouille
  • Aspergerolletje
  • Appeltaart
  • Kippenbouillon met asperges
  • Wortelsoep
  • Varkensvlees met mosterdsaus
  • Doperwten in microgolf
  • Provencaalse saus
  • BBQ: Ribstuk - Cote a l'os
  • BBQ: Kalfsbrochet met kerstomaat
  • Gehaktballen met krieken
  • BBQ: Aardappelspies
  • BBQ: Gemarineerde visbrochet
  • Rosbief met groentenkrans
  • Pasta met scampi, courgette en tomaatjes
  • Trostomaatjes gegrild
  • Asperges op vlaamse wijze - a la flamande
  • Asperges met garnalen
  • Aardbeibloesem
  • Nieuwe aardappelen
  • Chipolata met zongedroogde tomaten
  • Asperges met gerookte zalm
  • Witte of rode koolsalade
  • Witloof - appelsalade
  • Aspergesoep
  • Bolognesesaus
  • Witloofroomsaus
  • Gerookte zalm met toast
  • Veldsla met ei en bieslook
  • Visfilets met asperges en garnalen
  • Aardbeien met sabayon
  • Groene aspergesoep
  • Witloof met veldsla
  • Verrukkelijk spekslaatje
  • Asperges met garnalensaus
  • Bloemkool
  • Varkenskotelet met zachte currysaus
  • Aspergetaart met ham en broccoli
  • Asperges met beenham
  • Selder in tomatensaus met balletjes
  • Venkelsoep
  • Asperges met een korstje
  • Spagetti met scampi en garnalen
  • Tomaat met vinaigrette
  • Boterham met aardbeien
  • Knolseldersalade
  • Croque-Monsieur
  • Aspergesalade met aardbeien
  • Soepje met garnalen en visblokjes
  • Veldsla met tomaten, champignon en avocado
  • Bloemkoolsoep
  • Spaanse gamba's met knoflook en ui
  • Asperges met ham en kaassaus
  • Kabeljauwfilets in de oven
  • Fusilli met gegrilde zalm
  • Vanillepudding met aardbeien
  • Appelsoep
  • Gele-Paprikasoep
  • Asperges gestoofd
  • Asperges en Serranoham
  • Asperges: Basisrecept
  • Appelcake
  • Toast Champignon
  • Pudding met frambozen
  • Seldersoep
  • Tomatensoep met venkel en garnalen
  • Boterboontjes
  • Ijsbergsla met paprika en komkommer
  • Aardappelen op z'n italiaans
  • Vol au vent met tomatensaus
  • Aspergeslaatje
  • Witloof met ham en kaassaus
  • Kip en paddestoelensalade
  • Veldsla met uien en spek
  • Rijstpap
  • Vleessaus
  • Steak met champignonsaus
  • Preirolletjes met ham

    Foto

    E-MAIL


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    muziekdoos
    blog.seniorennet.be/muziekd

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!