NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

Ik ben Jenthe, in 1953 geboren en getogen in Leuven (Vlaams-Brabant). In 2000 aangespoeld in Oostende. Na bijna 15 jaar terug naar Vlaams Brabant. Een wandeling en een lekker streekbiertje op een zonnig terrasje, heerlijk. Lekkere eenvoudige gerechten klaarmaken is mijn hobby. Ik zet dan de recepten op papier, neem een foto en laat jullie meegenieten. Neem ook eens een kijkje op mijn receptensite door op de foto hierboven te klikken. Smakelijk!

Nu ook op Facebook: Jenthes keuken 

Foto
Willekeurig SeniorenNet Blogs
thomas
blog.seniorennet.be/thomas
Foto
Links
  • André 2 Linkoverzicht
  • Betoverend veelzijdig startpagina
    SeaBreeze jenthes_keuken
    SeaBreeze
    bluebird jenthes_keuken
    bluebird
    FUNSITE!TIZIANA jenthes_keuken
    FUNSITE!TIZIANA
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    rayaatje
    blog.seniorennet.be/rayaatj
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    andre1950
    blog.seniorennet.be/andre19
    Foto
    Jenthe's keuken
    Lekkere gerechten, eenvoudig uitgelegd, voor uw dagelijkse keuken of een feestelijk ideetje om je tafelgenoten te verrassen van vingerhapje tot dessert.
    13-05-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperges met garnalensaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Als hoofdgerecht voor 4 personen
    6 asperges per persoon
    250 g grijze gepelde garnalen
    ¼ liter melk
    ¼ liter water + 1 visbouillonblokje
    2 eetl dragon, fijngeknipt
    een paar druppels citroensap (naar keuze)
    sausbinder ( ± 5 eetlepels)
    gekookte aardappelen

    Kook de verse asperges volgens basisrecept of indien uit blik, afgedekt verwarmen in microgolf met vocht. Breng de melk, water en visbouillonblokje al roerend aan de kook. Dragon toevoegen en dan sausbinder tot de saus mooi indikt. De garnalen eronder roeren en naar smaak enkele druppels citroensap. De asperges laten uitlekken en op het bord schikken. De saus erover en enkele garnalen als versiering. Geef hierbij gekookte aardappelen.


    Categorie:Groenten-Asperges
    Tags:asperge, dragon, grijze noordzeegarnalen, visbouillon, citroensap, melk
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloemkool
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Koop een bloemkool zonder lelijke plekken en frisse groene bladeren.
    Voor 4 personen
    1 bloemkool
    ½ liter koude melk
    50 g bloem
    50 g boter
    peper, zout, muskaatnoot
    1 eierdooier (naar keuze)
    Verwijder de groene bladeren en snijd de roosjes van de harde kern. Spoel in koud water. In een kookpot met kokend gezouten water 13 minuten gaarkoken. Ondertussen maken we een witte- of bechamelsaus. Boter smelten en de bloem toevoegen. Goed roeren met klopper tot een blond papje. Melk toevoegen en op middelmatig vuur de saus laten indikken, regelmatig roeren. Neem van het vuur en kruid met peper, zout, muskaatnoot. Meng de eierdooier door de witte saus. De gekookte bloemkool afgieten en in de kom of schotel overgieten met de saus.
    Variatie: Kaassaus
    Als de saus voldoende ingedikt is van het vuur 50 g geraspte kaas (emmenthal, gruyere...) bij de witte saus voegen. Kruid met peper en zout en laat nog even opwarmen.


    Categorie:Groenten-Kool
    Tags:bloemkool, bechamelsaus, kaassaus, seizoensgroenten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkenskotelet met zachte currysaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 personen
    2 varkenskoteletten
    1 broccoli (± 400)
    3 sjalotjes, fijngesnipperd
    1 kleine appel (zoet)
    1 dl room
    2 eetl currypoeder
    2 eetl bakboter
    Schil de appel, verwijder klokhuis en snijd in kleine stukjes. Broccoli in roosjes verdelen en 9 min beetgaar koken in kokend water. Afgieten. Hou warm onder deksel. Wrijf de koteletten in met 1 eetl currypoeder, zout en peper. Bak ze rondom bruin en gaar in ± 8 min per kant. Haal ze uit de pan en hou warm onder aluminuimfolie. In het achtergebleven bakvet de sjalotjes, appelstukjes en 1 eetl currypoeder ± 10 min zacht bakken, met deksel op de pan. Regelmatig roeren. De room toevoegen en de saus goed opwarmen. Kruiden met peper en zout. Serveer de kotelet met de saus, broccoli en gekookte aardappelen of gekookte rijst.


    Categorie:Vleesgerechten-Varken
    Tags:kotelet, broccoli, appel, rijst, varkensvlees
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aspergetaart met ham en broccoli
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    1 rol bladerdeeg
    1 bokaal fijne asperges of verse gekookt
    150 g broccoliroosjes
    100 g ham in sneetjes
    75 g geraspte kaas
    3 eieren
    0,5 dl room of melk

    Verwarm de oven op 200°. Snijd de asperges in stukken van 5 cm en laat goed uitlekken. Stoom de broccoli in de microgolf afgedekt met folie of deksel 4 min op 750 Watt , of kook even voor.
    Bekleed de bakvorm met de deeg. Prik hier en daar in de bodem met een vork en plooi de randen mooi naar binnen. Snij de ham in fijne reepjes en verdeel over de deegbodem. Daarna de asperges en de broccoli. Strooi de kaas erover. Klop de eieren met de room, kruid met peper en zout, en giet over de vulling. Bak de taart in het midden van de oven gedurende 45 minuten. Dek de vulling de laatste 10 min af met aluminiumfolie als deze te donker wordt.
    Tip
    De sneetjes ham zorgen ervoor dat de deegbodem niet te vochtig wordt.


    Categorie:Groentetaarten
    Tags:bladerdeeg, asperge, broccoli, hesp, groentetaart
    >> Reageer (2)
    11-05-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperges met beenham
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 personen
    500 gr verse witte asperges of bokaal
    4 fijne sneetjes beenham
    2 hardgekookte eieren
    100 g echte boter
    fijngesnipperde peterselie

    Schil en kook de asperges volgens basisrecept of verwarm de asperges uit bokaal een paar minuten in de microgolf met het vocht. Versnipper de eieren of verdeel ze in stukken. Smelt de boter in een pannetje of in microgolf op half vermogen.Kruid eventueel met peper en zout. De asperges op een bord schikken. Leg beenham een minuutje in het kookvocht van de asperges, laat uitlekken en schik naast de asperges. Strooi de versnipperde eieren onderaan de asperges of leg de stukken ernaast en garneer met peterselie. Overgiet het geheel met gesmolten boter.Serveer met kleine gekookte aardappelen of krielaardappelen.


    Categorie:Groenten-Asperges
    Tags:asperge, krieltjes, beenham, peterselie, eieren
    >> Reageer (1)
    10-05-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Selder in tomatensaus met balletjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Verse witte selder (bleekselderij) gestoofd, ofwel voetselder of stukjes selder uit blik, samen met tomatensaus bij gebakken gehaktballetjes. Serveer met gekookte aardappelen. Voor 2 personen

    350 g gehakt

    1 witte selder (bleekselderij)

    3 tomaten, gepeld of blikje (± 400 g)

    4 dl water

    2 eetlepels bakboter

    cayennepeper, suiker

    peper, zout

    maïzena of sausbinder

    Met verse selder

    Snijd onderaan de witte selder de harde kern af. Breek de buitenste stengels met plekken af en snijd verlepte blaadjes weg. Snijd de brede takken in stukjes van ± 3 - 4 cm en neem ± 400 gr. Spoel onder de waterkraan. Snijd de rest van de selder fijn en vries eventueel in voor het maken van een soepje of als groente bij mosselen. Het gehakt wordt gewoonlijk gekruid verkocht, dus rollen we er vier gehaktballetjes van. Smelt de boter in een stoofpan en op middelmatig vuur de balletjes even licht aanbakken. Na een paar minuten omdraaien. Voeg het water toe in kleine hoeveelheden. De selder toevoegen en onder de balletjes roeren. Kruiden met peper en weinig of geen zout. Alles moet bijna onder water staan. Even het vuur hoger zetten, tot het kookpunt en dan op middelmatig vuur verder stoven gedurende 30 – 40 minuten. Draai de balletjes tussenin even om. De gepelde tomaten in stukjes snijden en in een microgolfpotje 3 minuten in microgolf garen. Fijn mixen en kruiden met cayennepeper, wat suiker en zout. Als de selder mals is de tomatensaus toevoegen en mengen. Nu binden we de saus. Los in wat water één eetlepel maïzena op en roer onder de saus. Laat even indikken. Naar keuze kan de saus ook gebonden worden met een paar lepels sausbinder.

    Selder uit blik

    Bak de gehaktballetjes in gesmolten bakboter en op middelmatig vuur gedurende ± 30 minuten met deksel op de pan. Voeg indien nodig wat boter toe en keer de balletjes regelmatig om. Voeg dan de selder uit blik toe met de fijn gemixte en gekruide tomaten en omroeren. Opwarmen en de saus binden zoals hierboven.


    Categorie:Oma's recepten
    Tags:witte selder, voetselder, tomatensaus, gehaktballen, gehakt, maizena
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Venkelsoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    1 venkelknol + veel groen
    1,5 l water + 2 visbouillonblokjes
    2 aardappelen, geschild, in stukjes
    1 eetlepel verse kaas (zoals philadelphia)
    of lightroom
    Extra afwerking:
    Gepelde garnalen
    pastis of sherry

    De venkel schoonmaken en in grove stukken snijden. Een gedeelte van de groene pluimpjes opzij zetten voor versiering en de rest fijnknippen. In een kookpot de venkel, aardappelen en bouillon aan de kook brengen. Op zacht vuur 30 min gaarkoken. Soep mixen. Neem in een pollepel soep, roer er de verse kaas onder, en voeg bij de rest van de soep. Het fijngeknipte venkelgroen toevoegen en de soep nog even opwarmen (niet koken). Opdienen met een paar pluimjes groen.
    Ter afwisseling kan je in ieder bord een eetlepel gepelde garnalen strooien en/of een koffielepel pastis of sherry toevoegen.


    Categorie:Soepen T - Z
    Tags:venkel, garnalen, sherry, philadelphia, soep
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperges met een korstje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 personen
    500 g verse asperges of bokaal
    1,25 dl kookvocht of kalfsbouillon
    1,25 dl melk
    50 g geraspte gruyere of emmenthal
    2 eierdooiers
    4 eetl room
    1 ui
    3 eetl bloem

    Kook de asperges volgens het basisrecept of uit bokaal. Laat uitlekken en leg in beboterde ovenschaal. Stoof de gesnipperde ui glazig in de boter. Bestrooi al roerend met de bloem. Voeg de melk en kookvocht toe en laat roerend aan de kook komen tot ze goed gebonden is. Breng op smaak met peper, zout, muskaatnoot. Roer de kaas erdoor. Neem de pan van het vuur. Klop de eierdooiers los met de room en roer door de saus. Giet over de asperges. Laat 10-15 min in voorverwarmde oven van 200° kleuren. Je kan versieren met stukjes tomaat.


    Categorie:Groenten-Asperges
    Tags:asperges, melk, gruyere, eierdooiers, room, ui, bloem
    >> Reageer (2)
    09-05-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spagetti met scampi en garnalen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 personen
    24 scampi, gepeld
    2 eetl olijfolie, 1/2 tabletje visbouillon
    2 teentjes knoflook en 1 sjalotje, fijngesneden
    2 eetl fijngesneden peterselie
    1 blik gepelde tomaten (± 400 g)
    ½ koffiel pili-pili, peper, zout
    2 dl room
    100 g grijze garnalen
    250 g fijne spagetti
    Grana Padano of Parmesankaas
    sausbinder (± 1 eetl)

    Fruit de sjalot en scampi in de verwarmde olijfolie op middelmatig vuur. Wanneer de scampi verstijfd zijn de pili-pili en knoflook toevoegen. Nog 1 min stoven. Het blik tomaten, visbouillontabletje, peper, zout en room toevoegen en alles goed omroeren. Breng even aan de kook en laat op zacht vuur nog 10 min pruttelen. Af en toe omroeren. Kook ondertussen de pasta. Sausbinder toevoegen zodat je een mooie gebonden saus bekomt. Peterselie en garnalen onder de saus roeren en nog 1 min laten opwarmen (niet langer anders worden de garnalen taai).Verdeel de pasta over de borden en giet er de saus over. Onmiddellijk opdienen. Bestrooi met de kaas.
    Tip:
    Met verse gepelde tomaten i.p.v. blik, 5 eetl water toevoegen.
    Leg de diepgevroren scampi een paar minuten in warm water zo kan je ze makkelijk pellen.


    Categorie:Pasta's
    Tags:scampi, grijze garnalen, pasta, pili-pili, spagetti, tomaten
    >> Reageer (0)
    07-05-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomaat met vinaigrette
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    2 trostomaten
    peper, zout
    peterselie, basilicum, fijngeknipt
    50 ml azijn
    2 koffielepels mosterd
    ½ koffielepel suiker of honing
    100 ml olijfolie
    Meng mosterd met azijn en kruid met peper, zout en suiker. Olijfolie al kloppend toevoegen. Peterselie en eventueel fijngesneden sjalotje of knoflook toevoegen. Je kan alle ingredienten, in de juiste volgorde, in een glazen potje of shaker doen en dan schudden. Tomaten in schijfjes snijden en op bord schikken. Kruiden met peper en zout. Afwerken met wat peterselie of basilicum. Laat een kwartier rusten. Serveer met vinaigrette bij gebraden vlees. Voor een carpaccio de tomaten in dunne schijfjes snijden en in een cirkel op het bord schikken. Kruiden en lepel er wat vinaigrette over. Afwerken met wat basilicum en een paar krullen Parmezaanse kaas.


    Categorie:Salades
    Tags:tomaat, carpaccio, parmezan, honing, suiker, mosterd, olijfolie, azijn, trostomaat, peterselie, basilicum
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boterham met aardbeien
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 boterhammen

    500 g aardbeien sap van ½ citroen
    4 eetlepels fijne suiker
    4 grote sneetjes wit brood (naar keuze)
    smeerboter

    Spoel de aardbeien voorzichtig in koud water. Laat uitlekken en verwijder dan het steeltje. Snijd ze in kleine stukjes, doe ze in een plastiek potje, en besprenkel met het citroensap. Bestrooi met de fijne suiker en zet afgedekt in de koelkast. Na een half uur de aardbeien pletten. Besmeer de sneetjes brood met boter en de aardbeienmoes.

    Je kan de geplette aardbeienmoes ook invriezen. Nadien volledig laten ontdooien in de koelkast.


    Categorie:Oma's recepten
    Tags:aardbei, boterham, brood, lunch, aardbeienmoes
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knolseldersalade
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De pittige smaak van knolselder past goed bij slaatjes of als garnituur bij vleesbeleg.
    knolselder
    mayonaise
    citroensap of azijn
    peper, zout
    Knolselder schillen en fijnschaven met grove rasp. Onmiddellijk met citroensap of azijn besprenkelen. Voeg mayonaise toe, kruid met peper en zout en goed mengen. Zet een paar uur of zelfs tot ’s anderendaags afgedekt in de koelkast. Je kan dit een paar dagen bewaren.


    Categorie:Salades
    Tags:knolselder, mayonaise, citroensap, kruiden, slaatje
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Croque-Monsieur
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ook gekend onder de naam tosti. Twee sneetjes brood belegd met gekookte ham en kaas roosteren. Meestal gebruiken we geen dagvers, maar oud brood en snijden het op maat van het tosti-ijzer of toestel. Toastbrood is handig en heeft een zoetere smaak. Bij Croque-Hawaienne komt er nog een uitgelekt schijfje ananas tussenin bij. Voor Croque-Madame wordt er nog een spiegelei bovenop gelegd. Een weinig bolognesesaus bovenop wordt dan een Croque-boem-boem. Minder gekend een Croque-vidée met kipragout (vidée) bovenop.
    Besmeer het brood langs beide kanten lichtjes met smeerboter of olijfolie. Beleg een sneetje brood met een sneetje ham en een handvol geraspte kaas (emmenthal of gruyere) of een sneetje kaas. Hierop het tweede sneetje brood. Enkele minuten in het croque-monsieur toestel tot het mooi goudgeel gekleurd is. Serveer naar keuze met fijne augurkjes, enkele blaadjes sla, tomaatstukjes, wittekoolsalade, geraspte wortel, mayonaise en/of ketchup. Als we de croque in kleine driehoekjes snijden is dit een lekker aperitiefhapje. We steken er dan leuke prikkers in.
    Originele vullingen:
    Gerookte zalm en verse kaas met kruiden (zoals boursin), of geitenkaas
    Roastbeef in sneetjes met mosterd en gehakt uitje
    Tomaatschijfjes bestrooid met Grana Padano, anjovisfilets en olijven
    Koude sneetjes varkens- of kippevlees met appelmoes
    Tonijn (uitgelekt) met tomaatschijfjes, peper en zout
    Sneetjes gerookt spek met ¼ appel in schijfjes gesneden.
    Weens worstje met geraspte kaas of mosterdkaas.
    Parmaham met mozzarella en fijne reepjes gedroogde tomaten. Kruid met provencaalse kruiden.
    Spekplakjes met raclettekaas en schijfjes gekookte aardappelen.


    Categorie:Snacks - Brood
    Tags:Croque-monsieur, kaas, hesp, tosti, ananas, slaatje, ketchup, toastbrood
    >> Reageer (0)
    06-05-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aspergesalade met aardbeien
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Verfrissende en verrassende combinatie.
    Voorgerecht voor 2 personen
    ± 250 g fijne gekookte asperges of bokaal
    200 g aardbeien
    75 g sneetjes gekookte ham (in stukjes gesneden)
    krulandijvie of andere fijne sla
    vinaigrette naar keuze of salad dressing met fijne kruiden
    muntblaadjes
    Snij de asperges in stukjes van ± 4 cm.Schik de uitgelekte aspergesstengels in het midden van de salade en strooi de ham hierover. Verdeel de aspergepunten per twee over het bord en schik de aardbeien er tussenin. Werk af met een muntblaadje. Naar eigen keuze vinaigrette of salad dressing hierover.


    Categorie:Groenten-Asperges
    Tags:asperges, aardbeien, ham, sla, vinaigrette, munt, voorgerecht
    >> Reageer (1)
    05-05-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veldsla met tomaten, champignon en avocado
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    150 g veldsla
    3 middelgrote tomaten
    150 g champignons
    1 rijpe avocado
    citroensap
    2 fijngesnipperde uien
    4 eetl slaolie
    3 eetl azijn
    De kroontjes van de tomaten wegsnijden, eventueel ontvellen en in plakjes snijden. Snij de champignons in schijfjes en besprenkel met citroensap. De avocado doorsnijden, pit verwijderen, schillen, in dunne schijven snijden en met citroensap besprenkelen. Veldsla wassen. Alle ingredienten op bordjes schikken.
    Slasaus: De uien vermengen met de olie en azijn. Kruiden met peper en zout. Over de salade gieten.


    Categorie:Salades
    Tags:avocado, champignon, tomaten, veldsla, slasaus, vinaigrette
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloemkoolsoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een heerlijk romige soep afgewerkt naar keuze.
    Voor 4 – 6 personen
    1 bloemkool
    1 liter water + 2 kippenbouillontabletjes
    2,5 dl magere of halfvolle melk
    peper, zout

    Verwijder het groen van de bloemkool. Snijd de bloemkool in roosjes en de stam in stukjes. Doe alles samen met het water en bouillontabletjes in de kookpot. De bloemkool moet juist onder water staan. Breng aan de kook en laat 30 min zachtjes gaarkoken. Haal enkele bloemkoolroosjes uit de soep en gebruik ze bij de afwerking. Melk bij de soep toevoegen en fijnmixen. Kruiden met peper en zout. Nog even verwarmen.
    Afwerking:
    - Smelt een klont boter en voeg hier 1 koffielepel kerrie toe. Mengen en hierin broodkorstjes bakken. Bestrooi de soep met wat kerriepoeder en de broodkorstjes.
    - Serveer de fijngemixte soep eens bestrooid met paprikapoeder en gehakte walnoten.


    Categorie:Soepen A - J
    Tags:bloemkool, kerrie, broodkorstjes, crouton, walnoten, melk, soep
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaanse gamba's met knoflook en ui
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen
    24 gamba’s
    4 teentjes knoflook
    2 kleine uien
    4 eetl olijfolie
    4 eetl sherry medium
    1 eetl citroensap
    2 eetl peterselie, fijngeknipt
    zout, peper
    Was de gamba’s en dep ze droog. Snijd de gepelde knoflook in zeer dunne plakjes. Snijd de gepelde uien in dunne ringen. Bak knoflook lichtbruin in de helft van de olie. Schep ze uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bak nu de uienringen in de pan ± 4 min op hoog vuur. Schep ze uit de pan. Verhit de rest van de olie en bak de gamba’s omscheppend 3-4 min. Voeg sherry, citroensap, knoflook en uien toe. Kruid naar smaak met peper en zout. Laat nog even doorwarmen en strooi de peterselie erover. Lekker met gekookte rijst met stukjes rode paprika erdoor.


    Categorie:Vis - Schaaldieren
    Tags:gamba, scampi, look, uien, olijfolie, sherry, peterselie
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperges met ham en kaassaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 personen
    500 g verse asperges, diepvries of blik
    200 g gekookte ham
    Voor de kaassaus
    1,25 dl melk
    1,25 dl kookvocht van de asperges
    1 eetl bloem
    1 eetl boter
    100 g geraspte emmenthal of gruyere
    peper, zout, paprikapoeder
    Kook de asperges zoals in het basisrecept of uit blik. Laat ze uitlekken en leg in ovenschaal. Oven voorverwarmen op 200° C. Snijd de ham in reepjes en strooi over de asperges.
    Kaassaus: Maak een roux met de boter, bloem, kookvocht en melk. Breng op smaak met peper, zout en een beetje paprikapoeder. Laat al roerend ± 5 min zachtjes koken tot een gebonden saus. Neem van het vuur en roer de kaas onder de saus. Schenk de saus in de ovenschotel. Zet ± 20 – 25 minuten in de voorverwarmde oven tot er een mooi goudbruin korstje op komt. Geef hierbij gekookte aardappelen of puree.


    Categorie:Groenten-Asperges
    Tags:kaassaus, asperges, ham, gekookte hesp, ovenschotel
    >> Reageer (1)
    04-05-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kabeljauwfilets in de oven
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Lekkere visschotel met korstdeeg (crumble).
    Voor 2 personen
    2 kabeljauwfilets (of andere visfilets)
    2 kleine tomaten
    50 g geraspte emmenthal
    1 eetl paneermeel
    3 eetl peterselie, fijngehakt
    2 sjalotjes, fijngesnipperd
    2 knoflookteentjes, fijngesnipperd
    1 citroen, in schijfjes (eventueel geschild)
    1 dl olijfolie

    Oven voorverwarmen op 200°. Kook aardappelen. Meng peterselie en emmenthal. Snij een kapje van de tomaten, hol ze een beetje uit. Kruid met peper en zout. Vul de holte op met het mengsel van peterselie en emmenthal en zet het kapje erop. Kruid de vis met peper en zout. Doe in een ovenschaal de sjalotjes, knoflook en olijfolie. Leg de vis hierop en leg de citroenschijfjes bovenop de vis. Bestrooi met het paneermeel en overgebleven peterselie en emmenthal. Schik de tomaten hierbij of in een andere ovenschotel. Zet in oven gedurende 20 min, naargelang de dikte van de vis. Na de helft van de braadtijd kan je de vis overgieten met de braadjus, dan krijgt die een goudbruin korstje. Serveer met aardappelpuree.


    Categorie:Visgerechten
    Tags:kabeljauw,tomaat,paneermeel,peterselie,sjalot,look,citroen, visgerechten, crumble
    >> Reageer (6)
    03-05-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fusilli met gegrilde zalm
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 personen
    250 g fusilli (of andere korte pasta)
    olijfolie
    1 knoflookteentje, fijngesnipperd
    1 kleine ui, fijngesneden
    4 gepelde tomaten, in stukjes
    10 basilicumblaadjes, fijngeknipt
    2 eetl peterselie fijngeknipt
    2 dl room
    1 groentebouillonblokje
    2 zalmfilets, elk 125 g (diepvries)

    Verhit 2 eetl olijfolie en bak knoflook en ui, op middelmatig vuur, tot die glazig is. Tomaten toevoegen (met sap) en het bouillonblokje. Breng aan de kook en laat zachtjes 20 min pruttelen met deksel op de kookpot. Roer af en toe. In gezouten kokend water, met een scheutje olijfolie, de fusilli koken (14 min) volgens verpakking. Zalm in vuurvaste ovenschaal schikken, kruiden met peper en instrijken met olijfolie. Onder de ovengrill zetten gedurende 10-15 min. Room onder saus mengen en laten indikken op hoger vuur. Basilicum en peterselie toevoegen. Omroeren en vuur uitzetten. Pasta afgieten. Zalm op bord schikken met pasta en saus. Versieren met basilicumblaadjes en peterselie.


    Categorie:Pasta's
    Tags:fusilli, zalm, basilicum, peterselie
    >> Reageer (0)


    Foto

    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Categorieën
  • Barbecue (6)
  • Confituren (2)
  • Dessert - Aardbei (3)
  • Dessert - Cake (3)
  • Desserten (15)
  • Dranken (2)
  • Eiergerechten (13)
  • éénpansgerechten (6)
  • Gevogelte en wild (13)
  • Groenten (29)
  • Groenten-Aardappelen (4)
  • Groenten-Asperges (12)
  • Groenten-Kool (4)
  • Groenten-Witloof (6)
  • Groentetaarten (7)
  • Hapjes - Tapas (25)
  • Microgolfgerechten (12)
  • Oma's recepten (35)
  • Oma's Stoemp-Puree (8)
  • Opleggen en inmaken (1)
  • Pasta's (22)
  • Rijst (1)
  • Salades (16)
  • Sauzen (13)
  • Snacks - Brood (4)
  • Soepen A - J (16)
  • Soepen K - S (23)
  • Soepen T - Z (12)
  • Steengrill - Gourmet - Fondue (2)
  • Vis - Schaaldieren (9)
  • Visgerechten (22)
  • Vleesgerechten (13)
  • Vleesgerechten-Lam (3)
  • Vleesgerechten-Rund (5)
  • Vleesgerechten-Varken (13)
  • Voorgerechten (14)

  • Inhoud blog
  • Kip op jagerswijze
  • Waterkerssoep
  • Stoofvlees met bruine Leffe
  • Prei
  • Pompoen-Paprikasoep
  • Pompoensoep met griezelballetjes
  • Witloof - Hamtaart
  • Visrolletjes met courgettes
  • Fruitige varkenskotelet
  • Varkenskotelet met uiensaus
  • Kindertaart
  • Broccoli - tonijntaart
  • Varkensstoofvlees
  • Tagliatelli met tonijn en courgettesaus
  • Varkenshaasje met champignons en Leffe
  • Tagliatelli met blinde vinken en tomatensaus
  • Witloof met ballekes
  • Aardappelpuree
  • Aardappelschotel met groene boontjes
  • Warme appelen
  • Mayonaise met mixer
  • Chili Con Carne
  • Ajuinstoemp
  • Messinaroom
  • Tomatensaus
  • Broccolispagetti met mignonette
  • Courgettesoep
  • Spek met aardappelblokjes en groenten
  • Tomatentaart
  • Uiensoep
  • Zuiderse varkenskotelet
  • Bechamel of witte saus
  • Sperziebonensoep met kaas
  • BBQ: Gegrilde sardines
  • Erwtjes met appel
  • Komkommersoep
  • Tapas van mosselen en serranoham
  • Komkommerschuitje
  • Courgettes gestoofd
  • Komkommer Polonaise
  • Slasoep
  • Aardbei - braambessen - frambozenconfituur
  • Aardbeien met roomijs
  • Tomaat Garnaal
  • Lunch: Salade Niçoise
  • Tomatensla
  • Tortilla
  • Wachthapje: Komkommersoepje koud
  • Mosselen natuur
  • Cake met appelen
  • Gazpacho
  • Boterham met platte kaas en radijzen
  • Citroendrankje
  • Courgette met tomaten en mozarrellaschijfjes
  • Tomaat tonijn
  • Paella
  • Slastoemp met eieren
  • Mosselsoep
  • Groene boontjes
  • Ballekes met zachte currysaus
  • Broccolisoep
  • Meloen met Gandaham
  • Gehaktballekes in tomatensaus
  • Oma's stoofkarbonaden
  • Pasta met spekblokjes
  • Looksoep met venusschelpen en ham
  • Tomatensoep met gehaktballetjes
  • Kaassoep met balletjes
  • Melbatoast met verse kaas en radijs
  • Meloen met ham
  • Broccoli en tomaten gegratineerd
  • Gedroogde ham met knolselder
  • Tomaat - Basilicumtaart
  • Garnalentoren
  • BBQ: Scampi op de barbecue
  • Tagliatelle met boschampignons en witloofslierten
  • Tonijn met kruidenboter
  • Meloen met gerookte zalm
  • Lamskotelet met ananas
  • Avocado met krab
  • Sperzieboontjes met spek
  • Vruchtenstokje met kaasdip
  • Bij een lekker ontbijt of gezellig vieruurtje: wentelteefjes
  • Snijbonen
  • Doperwten
  • Salade Niçoise
  • Spagetti Bolognese
  • Bloemkoolsalade
  • Broccoli
  • Varkensruggebraad
  • Blinde vinken met worteltjes
  • Ijsbergsla met fruit
  • Paprikasoep
  • Wortelstoemp
  • Varkenskotelet met picklessaus
  • Spinazie
  • Verse tomatensoep
  • Tortilla met courgette
  • Zalm met prei
  • Tomatensoep met verse basilicum
  • Wortelen
  • Venkel en tomatengratin
  • Pensen met appeltjes
  • Ratatouille
  • Aspergerolletje
  • Appeltaart
  • Kippenbouillon met asperges
  • Wortelsoep
  • Varkensvlees met mosterdsaus
  • Provencaalse saus
  • BBQ: Ribstuk - Cote a l'os
  • BBQ: Kalfsbrochet met kerstomaat
  • Gehaktballen met krieken
  • BBQ: Aardappelspies
  • BBQ: Gemarineerde visbrochet
  • Rosbief met groentenkrans
  • Pasta met scampi, courgette en tomaatjes
  • Trostomaatjes gegrild
  • Asperges op vlaamse wijze - a la flamande
  • Asperges met garnalen
  • Aardbeibloesem
  • Nieuwe aardappelen
  • Chipolata met zongedroogde tomaten
  • Asperges met gerookte zalm
  • Witte of rode koolsalade
  • Witloof - appelsalade
  • Aspergesoep
  • Bolognesesaus
  • Witloofroomsaus
  • Gerookte zalm met toast
  • Veldsla met ei en bieslook
  • Visfilets met asperges en garnalen
  • Aardbeien met sabayon
  • Groene aspergesoep
  • Witloof met veldsla
  • Verrukkelijk spekslaatje
  • Asperges met garnalensaus
  • Bloemkool
  • Varkenskotelet met zachte currysaus
  • Aspergetaart met ham en broccoli
  • Asperges met beenham
  • Selder in tomatensaus met balletjes
  • Venkelsoep
  • Asperges met een korstje
  • Spagetti met scampi en garnalen
  • Tomaat met vinaigrette
  • Boterham met aardbeien
  • Knolseldersalade
  • Croque-Monsieur
  • Aspergesalade met aardbeien
  • Veldsla met tomaten, champignon en avocado
  • Bloemkoolsoep
  • Spaanse gamba's met knoflook en ui
  • Asperges met ham en kaassaus
  • Kabeljauwfilets in de oven
  • Fusilli met gegrilde zalm
  • Vanillepudding met aardbeien
  • Appelsoep
  • Gele-Paprikasoep
  • Asperges gestoofd
  • Asperges en Serranoham
  • Asperges: Basisrecept
  • Appelcake
  • Toast Champignon
  • Pudding met frambozen
  • Seldersoep
  • Tomatensoep met venkel en garnalen
  • Boterboontjes
  • Ijsbergsla met paprika en komkommer
  • Aardappelen op z'n italiaans
  • Aspergeslaatje
  • Witloof met ham en kaassaus
  • Kip en paddestoelensalade
  • Veldsla met uien en spek
  • Rijstpap
  • Vleessaus
  • Steak met champignonsaus
  • Preirolletjes met ham
  • Zalmfilet met bearnaisesaus en garnalen
  • Preisoep met aardappelen
  • Rijst met tonijn
  • Prei - witloofsoep
  • Chipolata met champignons en kerstomaat
  • Peren in koffie
  • Tagliatelle met kalfsragout
  • Andijviestoemp met spekjes
  • Witloof met champignonsaus
  • Courgette in tomatensaus
  • Venkel met tomaten - hamsaus
  • Koolrabi
  • Avocadosalade met grijze garnalen
  • Erwten en wortelen
  • Provencaalse groentesoep
  • Visballetjes in tomatensaus
  • Tagliatelli met tuinkruiden en zalmfilets
  • Aardappelkroketten
  • Witloof gestoofd
  • Mosterdsaus
  • Appelen gevuld met prei
  • Kip met preiroomsaus

    Foto

    E-MAIL


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    sluffertjes_creations
    blog.seniorennet.be/sluffer

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!