NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

Ik ben Jenthe, in 1953 geboren en getogen in Leuven (Vlaams-Brabant). In 2000 aangespoeld in Oostende. Na bijna 15 jaar terug naar Vlaams Brabant. Een wandeling en een lekker streekbiertje op een zonnig terrasje, heerlijk. Lekkere eenvoudige gerechten klaarmaken is mijn hobby. Ik zet dan de recepten op papier, neem een foto en laat jullie meegenieten. Neem ook eens een kijkje op mijn receptensite door op de foto hierboven te klikken. Smakelijk!

Nu ook op Facebook: Jenthes keuken 

Foto
Willekeurig SeniorenNet Blogs
flupke
blog.seniorennet.be/flupke
Foto
Links
  • André 2 Linkoverzicht
  • Betoverend veelzijdig startpagina
    SeaBreeze jenthes_keuken
    SeaBreeze
    bluebird jenthes_keuken
    bluebird
    FUNSITE!TIZIANA jenthes_keuken
    FUNSITE!TIZIANA
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    creativiteit_annoo2006
    blog.seniorennet.be/creativ
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    sprokkels
    blog.seniorennet.be/sprokke
    Foto
    Jenthe's keuken
    Lekkere gerechten, eenvoudig uitgelegd, voor uw dagelijkse keuken of een feestelijk ideetje om je tafelgenoten te verrassen van vingerhapje tot dessert.
    24-07-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gazpacho
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Klassieke koude soep met wat croutons, geraspte kaas en groenteblokjes. Heerlijk fris als lunch op een warme zomerdag.
    Voor 4-6 personen
    2 sneetjes witbrood
    1 liter groentesap
    1 kg gepelde tomaten, ontpit, in stukjes
    1 komkommer, geschild, zonder zaadjes, in stukjes
    1 knoflookteentje, fijngesnipperd
    1 ui, fijngesneden
    1 rode paprika, zonder zaadjes, in stukjes
    een paar druppels tabasco
    sap van 2 citroenen
    2 eetl olijfolie
    enkele verse blaadjes basilicum
    Doe de sneetjes brood in een kom met 1,5 dl water. Laat 5 minuten weken. Doe 1/4 van de komkommerstukjes, paprikastukjes en ui in aparte schaaltjes. Zet alles koel weg. Doe de tomatenstukjes, de overgebleven komkommerstukjes, paprikastukjes, uistukjes, tabasco, knoflook, olijfolie, citroensap, groentesap en brood in een keukenmachine of blender en mix alles goed. Kruid naar smaak met peper en zout en zet 2-3 uur in de koelkast. Dien de koude soep op met enkele ijsblokjes (bij warm weer) en wat basilicumblaadjes. De schaaltjes groenteblokjes apart serveren zodat ieder zijn bord naar believen kan aanvullen. Als lunch kan je er ook een schaaltje met Grana Padano of Parmesankaas en croutons bijgeven.


    Categorie:Soepen A - J
    Tags:look, komkommer, tomaat, groentesap, ui, paprika, olijfolie, tabasco, basilicum, broodkorstjes
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boterham met platte kaas en radijzen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Radijsjes zijn rijk aan vezels, maar bevatten nauwelijks calorieën. Een snee boerenbrood geserveerd met een lekker streekbier. Heerlijk op een zomers terras. 
    boerenbrood (naar keuze)
    platte kaas
    radijs
    lente-ui
    peper, zout
    bier (kriek, geuze, hoegaarden.....)
    Besmeer het boerenbrood met platte kaas. Kruid naar smaak met een weinig peper en zout. Snijd de radijs in schijfjes en leg op de platte kaas. Snijd het wit en groen van de lente-ui in ringetjes en strooi op de belegde boterham.


    Categorie:Oma's recepten
    Tags:platte kaas, radijs, pijpajuintjes, lente-ui, streekbier, geuze, lambiek, kriekbier, hoegaarden, boerenbrood
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Citroendrankje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Verfrissend drankje voor zomerse dagen
    4 citroenen

    1 kopje muntblaadjes

    1 liter fles- of kraantjeswater

    ijsblokjes

    Snijd de vier gewassen citroenen in dunne schijfjes en doe ze in een  waterkan. Wrijf de muntblaadjes tussen de vingers en voeg ze toe. Overgiet met het water. Dek af en zet minstens 1 uur in de koelkast. Serveer het citroenwater met de schijfjes citroen, verse muntblaadjes, ijsblokjes en een rietje.


    Categorie:Dranken
    Tags:citroen, munt, water, ijsblokjes, kraantjeswater
    >> Reageer (1)
    23-07-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Courgette met tomaten en mozarrellaschijfjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Serveer als groente bij vleesgerechten of als vegetarische schotel.
    trostomaten, gepeld
    kleine courgette
    1 bolletje mozzarella
    tijmtakjes
    peper, zout
    Snij de tomaten, courgette en mozzarella in schijfjes. Neem afwisselend een schijfje tomaat, courgette, en mozzarella. Plaats ze in een ovenschotel, kruid met peper, zout en strooi de tijmtakjes erover. Zet in een voorverwarmde oven van 200° totdat de kaas smelt.


    Categorie:Groenten
    Tags:courgette, mozzarella, tomaten
    >> Reageer (0)
    21-07-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomaat tonijn
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 personen
    1 blik tonijn in eigen nat, uitgelekt
    2 grote of 4 trostomaten
    2 eetlepels mayonaise
    malse kropsla
    bieslook of peterselie, fijngesneden
    Spoel de tomaten onder de kraan en snijd een kapje van de tomaten aan de ronde kant (niet steelkant). Met een lepeltje de tomaten uithollen. Kruiden met peper en zout. Verwijder de buitenste bladeren van de kropsla. Trek de blaadjes van de stronk en scheur de grote in stukken. Spoel ze in ruim, koud water en dan droogzwieren in slamandje of laten uitlekken. De uitgelekte tonijn mengen met mayonaise. Vul de uitgeholde tomaten met het tonijnmengsel en zet het kapje terug op de tomaat. Schik op een bord de slablaadjes en de gevulde tomaten. Bestrooi met bieslook of peterselie. Geef hierbij frietjes of brood.
    Tip: Je kan de tonijn vervangen door krabvlees (blik).


    Categorie:Salades
    Tags:tomaat, tonijn, kropsla, mayonaise, krabvlees, koude schotel
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paella
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 – 3 personen
    3 eetl olijfolie
    1 kleine ui, fijngesneden
    1 rode paprika
    1 knoflookteentje, fijngesnipperd
    200 g rijst
    200 g kippefilet, in blokjes gesneden
    1/2 L kippebouillon (water + 1 tabletje)
    1 capsule saffraan, 1/2 koffielepel paprikapoeder
    1 tomaat, gepeld, ontpit, in blokjes gesneden
    100 g diepvrieserwtjes
    6 scampi + 8 mosselen ( naar keuze)
    Warm het water (microgolf) en voeg het verbrokkelde tabletje, saffraan en paprikapoeder toe. Roer om. Haal de zaadlijsten uit de paprika en snijd in reepjes. Verhit de olie in een tefalpaella- of hapjespan. Voeg de ui, paprika en look toe en laat een paar minuten stoven op middelmatig vuur. Steeds regelmatig omroeren. Doe er de kip bij en laat ± 5 min verder bakken. Rijst en tomaat toevoegen en nog even meebakken. Goed omroeren. Bouillon bijvoegen en kruiden met peper en zout. De nog bevroren erwtjes bijvoegen en aan de kook brengen. Scampi en mosselen opleggen. Afdekken met aluminiumfolie of deksel zodat de pan goed afgesloten is. Vuur zeer zacht zetten en 30-35 min laten sudderen. Neem langs de zijkant een lepeltje en proef of de rijst gaar is en het kookvocht verdampt is. Laat nog 5 min van het vuur afgedekt staan. Serveer eventueel met citroenpartjes.
    Tip:
    De kip kan vervangen worden door vis en inktvisringen. Combineer naar eigen keuze. Ook fijne sperzieboontjes kunnen bijgevoegd worden.


    Categorie:éénpansgerechten
    Tags:paella, rijst, kip, scampi, mosselen, spanje, saffraan, look, paprika, erwtjes
    >> Reageer (9)
    20-07-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slastoemp met eieren
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen
    1 kg aardappelen
    200 g spekblokjes
    4 hardgekookte eieren, gepeld
    300 g ijsbergsla, fijngeknipt
    2 sjalotjes of 1 ui, fijngesnipperd
    1 dl melk
    1 klontje boter

    Bak de spekblokjes knapperig. Kook de aardappelen gaar en plet ze fijn met de boter en melk. Kruid met peper en zout. Schep er de spekblokjes, sjalotjes en sla door. Serveer op ieder bord met de in partjes gesneden eieren.


    Categorie:Oma's recepten
    Tags:ijsbergsla, aardappelen, eieren, spekblokjes, aardappelen
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mosselsoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen
    1 kg mosselen
    5 dl water
    4 dl melk
    2 eetl boter
    2 eetl bloem
    1 ui, fijngesnipperd
    1 kleine wortel, fijngesneden
    1 eetl peterselie
    Kook de mosselen met 2,5 dl water. Schud ze op. Haal de mosselen uit de schelp en hou er in de schelp apart voor versiering. Stoof de ui en wortel in de boter. Strooi er de bloem over, roer om en laat even bakken. Voeg de rest van het water, melk en gezeefd kookvocht van de mosselen toe. Breng aan de kook en laat 10 – 15 min zachtjes verder koken. Voeg de mosselen toe en kruid met peper en zout. Leg in ieder bord enkele mosselen in de schelp. Overgiet met de soep en bestrooi met de peterselie.
    Variatie: Je kan er een weinig witte wijn en/of room bijvoegen.


    Categorie:Soepen K - S
    Tags:mosselen, soep, wortel, zeevruchten, peterselie
    >> Reageer (1)
    16-07-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groene boontjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ook prinsessenbonen of sperziebonen genoemd.
    Voor 2 personen
    400 g groene boontjes (vers of diepvries)
    2 sjalotjes of 1 ui, fijngesneden
    klont bakboter
    1 dl water (of ½ liter melk)
    peper, zout
    eventueel 1 tomaat, in stukjes gesneden

    Spoel de groene boontjes, snijd de uiteinden af en breek indien nodig in twee. Kook ze in gezouten, kokend water gedurende 13 minuten. Giet af en verfris even met koud water. Laat uitlekken. Smelt de boter en voeg de sjalotjes toe. Laat op matig vuur stoven met deksel op de kookpot. Blus met het water en voeg de boontjes toe. Deksel op de pot en nog ± 5 min laten stoven. Desgewenst een stukgesneden tomaat toevoegen. Regelmatig omroeren. Kruid naar smaak met peper en zout.
    Met ajuinmelksaus: Smelt op middelmatig vuur 1 eetlepel bakboter, voeg ui of sjalotjes toe, en laat glazig bakken (niet bruin). Giet er ½ liter melk bij en warm op. Bind de saus met 1 eetl. sausbinder en voeg de boontjes toe. Meng en kruid met peper en zout naar smaak.
    In microgolfoven:
    De boontjes met 2 à 3 eetlepels water in de schaal afgedekt, 5-8 min op ca 750 Watt laten garen. Kontroleer met prikker. Desgewenst (volgens dikte) nog 3-5 min laten doorkoken op ca 350 Watt of 225 Watt. Eventueel een fijngesnipperd uitje of stukjes verse tomaat toevoegen. Op de dampend-hete boontjes een klontje boter laten smelten en kruiden naar smaak.


    Categorie:Groenten
    Tags:bonen, sperziebonen, prinsessenbonen, ajuinmelksaus, groenten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ballekes met zachte currysaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 personen
    350 g bereid gehakt (naar keuze)
    1 appel, geschild en geraspt
    1 sjalotje, fijngesnipperd
    3 eetl boter
    2 eetl bloem
    2 eetl curry
    5 dl water
    peper, zout
    Rol ballekes van het gehakt. Breng het lichtgezouten water aan de kook tot juist onder het kookpunt. Voeg ballekes toe en laat 8-10 minuten garen. Schep ze uit het kookwater en houd ze afgedekt met bord warm. Stoof de sjalot glazig (niet bruin) in de boter. Roer er de bloem onder. Voeg de appel en curry toe en leng aan met 4 dl van de bouillon (kookwater v/d ballekes). Roer tot je een mooi gebonden saus bekomt. Voeg ballekes toe en laat 10 min zachtjes sudderen. Serveer met gekookte rijst.


    Categorie:Vleesgerechten
    Tags:gehakt, kerrie, curry, appel, saus, rijst, gehaktbal, ballekes
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Broccolisoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen
    1 broccoli
    1,3 Liter kippenbouillon ( water + 3 blokjes)
    peterselie, fijngesneden
    peper, zout, nootmuskaat



    De stam van de broccoli schillen en in stukken verdelen. Samen met de roosjes in de kippenbouillon aan de kook brengen. Laat 15 min gaarkoken op een zacht vuur. Eventueel een paar broccoliroosjes uithalen na 5 min voor versiering. Soep fijnmixen en de roosjes opnieuw toevoegen. Kruiden met peper, zout en nootmuskaat. Bestrooi met peterselie of andere afwerking.
    Variatie bij afwerking:
    - Voeg melk of room of kruidenkaas toe.
    - Kleine dobbelsteentjes tomaat (zonder pitten)
    - Stukjes gerookte zalm in ieder bord schikken


    Categorie:Soepen A - J
    Tags:broccoli, kippenbouillon, peterselie, kruidenkaas, gerookte zalm, tomaat, soep
    >> Reageer (9)
    15-07-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meloen met Gandaham
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Schil meloen en snij in kleine schijfjes. Wikkel elk stukje in een reepje Parma of Gandaham. Steek in elk stuk een prikkertje.


    Categorie:Hapjes - Tapas
    Tags:gandaham, parmaham, meloen, feestelijk
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gehaktballekes in tomatensaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen
    Basisbereiding:
    600 g varkensgehakt
    3 eetl paneermeel
    1 sjalotje, fijngesnipperd
    1 ei – 2 eetl tijm of peterselie
    peper – zout – nootmuskaat
    saus naar keuze
    Meng het gehakt met de andere ingredienten. Rol hiervan balletjes van middelmatige grootte.
    1ste manier:
    Kook de balletjes in gezouten kokend water (± 1,5 liter) gedurende ± 5 min. Als ze boven komen drijven zijn ze gaar. Haal ze uit het kookvocht en dek af met plastiekfolie om verkleuring te voorkomen. Warm op met saus naar keuze.
    Tomatensaus:
    1 ui, in schijfjes – 50 g boter – 50 g bloem – 1 blik gepelde of gezeefde tomaten (400 ml) – 8 dl bouillon (kookvocht van balletjes) - peper en zout.
    Smelt de boter en stoof de ui 5 min glazig op middelmatig vuur (niet bruinbakken). Bestrooi met de bloem en roer om. De tomaten, bouillon en kruiden toevoegen. Laat even indikken. 
    2de manier:
    Verhit boter of olijfolie en laat de balletjes aan alle kanten gedurende 5 minuten bruinen. Haal ze uit de pan en stoof de ui glazig. Leg de balletjes opnieuw in de pan en voeg de gepelde tomaten toe. Leng aan met een glas water en laat 30 minuten sudderen. Sausbinder toevoegen.
    Weetje:
    Wilt u een extra stevige boulet; laat dan een stuk oudbrood of beschuit in melk weken en voeg dit toe aan het gehakt.
    Meng eens een fijngesnipperd knoflookteentje bij het gehakt.
    Maak de balletjes klaar en zet in de koelkast tot ’s anderdaags. Nog lekkerder.
    Kan ook ingevroren worden in porties.


    Categorie:Vleesgerechten
    Tags:gehakt, tomatensaus, ballekes, gezeefde tomaten, paneermeel
    >> Reageer (1)
    13-07-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oma's stoofkarbonaden
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen
    1 kg rundsstoofkarbonaden
    2 uien, stukgesneden
    1 eetlepel bloem
    8 dl water + 1 rundsbouillonblokje
    1 eetlepel azijn
    1 eetl tijm, laurierblad
    peper, zout
    klont bakboter

    De boter smelten in een stoofpan en de uien toevoegen. Glazig tot lichtbruin bakken en in bord opzij zetten. Wat boter toevoegen en het vlees in de pan rondom bruinbakken op middelmatig vuur. Uien opnieuw toevoegen en bestrooien met de bloem. Goed omroeren zodat de bloem goed kleeft aan het vlees en uien. Water toevoegen (het vlees moet juist onder staan) en over de bodem de aanbaksels losschrapen. Breng aan de kook en bouillonblokje, tijm, laurierblad, azijn, peper en zout toevoegen. Deksel op de pan en op zacht vuur 1 u 30 min laten garen. Saus binden met sausbinder of maizena opgelost in een weinig water. Serveer met frietjes of gekookte aardappelen om lekker in de saus te pletten. Voor liefhebbers wat mosterd bijgeven.
    Tip:’s Anderdaags smaakt het nog beter. Kan ingevroren worden. Bij het opwarmen wat water toevoegen of de saus dan pas binden na het opwarmen.
    Zie ook Stoofvlees met Leffe


    Categorie:Oma's recepten
    Tags:stoofkarbonaden, ui, bloem, azijn, tijm, laurierblad, mosterd, stoofschotel
    >> Reageer (0)
    11-07-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasta met spekblokjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Voor 2 personen
    300 g gezouten spekblokjes
    3 sjalotten, fijngesnipperd
    1 dl water
    2 eetl citroensap
    2 eieren, losgeklopt
    250 g pasta ( tagliatelli, spagetti...)
    Grana Padano of Parmesankaas
    Rucola

    Op een hoog vuur de spekblokjes knapperig bakken in een tefalpan, zonder vetstof. Haal uit de pan en laat de sjalotten glazig stoven in het spekvet (niet bruinbakken). Overgiet met het water en citroensap. Laat inkoken tot de helft en zet het vuur uit. Voeg de spekblokjes opnieuw toe en laat afgedekt staan. Kook ondertussen de pasta. Giet af en doe onmiddellijk terug in de kookpot. De losgeklopte eieren onder de pasta roeren (door de warmte van de pasta zullen deze stollen). De speksaus eveneens onder de pasta mengen. Schik onmiddellijk op een bord en bestrooi met de geraspte kaas. Serveer hierbij eventueel een fris rucolaslaatje.

    Categorie:Pasta's
    Tags:rucola, spek, sjalot, pasta, lintpasta, gemalen kaas
    >> Reageer (0)
    06-07-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Looksoep met venusschelpen en ham
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het gebruik van ouder brood is typisch Spaans en wordt in Spanje in veel bereidingen gebruikt

    een stokbrood , liefst oud,van de vorige dag
    ½ kg venusschelpen
    200 gr ham
    4 teentjes knoflook
    2 l groentebouillon (4 blokjes + water)
    olijfolie
    zout
    verse peterselie
    Met een getand mes het stokbrood in plakken snijden. Doe de stukken brood in een pan met een klein beetje olijolie en laat bakken tot ze bruin zijn . Voeg de groentebouillon toe en breng op smaak met peper en zout. Laat ongeveer 15 minuten koken. Pel en versnipper de teentjes look, doe ze in een mortier of grote tas en maak , samen met een beetje zout en de peterselie, een papje. Voeg dit ook bij de soep. Laat nog even doorkoken. Spoel de venusschelpen enkele keren in gezouten water, want er mag geen zand meer achterblijven. Voeg ze bij de kokende bouillon tot ze allen open zijn. Snipper de ham in kleine stukjes en bak ze in een beetje olijfolie in een pan. Voeg bij de soep.
    Heet opdienen met vers ! brood.

    Categorie:Soepen K - S
    Tags:look, venusschelpen, stokbrood, oud brood, ham, bouillon, olijfolie, peterselie
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomatensoep met gehaktballetjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    500 g soepgroenten ( prei, wortel, selder), fijngesneden
    1 ui, stukgesneden
    3 aardappelen ( middelgrote), stukgesneden
    2 blikken gepelde tomaten ( ± 800 g )
    klontje boter
    3 tabletjes bouillon ( naar keuze)
    1,5 l water
    peper, zout, ½ koffielepel tijm ( facultatief)
    400 g gehakt (naar keuze)

    Stoof de ui even in de boter. Voeg de soepgroenten en aardappelen toe en laat nog even verder stoven. Doe de gepelde tomaten, water en bouillontabletjes erbij. Kruid met peper, zout en tijm. Breng aan de kook en laat ongeveer 30 min op een zacht vuur verder koken. Mix de soep fijn en breng opnieuw tot kookpunt. Rol kleine ballekes van het gehakt. Voeg ze bij de soep en laat nog 5 min koken tot de ballekes boven drijven.
    Tip:
    In de zomer met zongerijpte tomaten in plaats van blik. Je kan de tomaten geheel toevoegen en dan de passe-vite gebruiken om pellen en zaadjes te verwijderen. Roma- of pruimtomaten zijn zeer geschikt voor soep. Ze zijn vleziger en bevatten minder zaadjes. Het gehakt wordt meestal reeds gekruid verkocht. Je kan er indien gewenst nog 2 eieren, 2 eetl paneermeel, peper, zout en nootmuskaat aan toevoegen.


    Categorie:Soepen T - Z
    Tags:tomaten, soepballetjes, ui, aardappel, bouillon, tijm, gehakt, soepgroenten, prei, wortel, selder
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaassoep met balletjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Verrassend lekker en klaar in 15 minuten.
    Voor 4 personen.
    4 eetl boter
    3 eetl bloem
    1 ¼ liter warme bouillon (3 blokjes + water)
    400 g doperwten, blik uitgelekt of diepvries
    ± 150 g verse kaas (vb.Philadelphia)
    2 eetl gehakte bieslook
    200 g gehakt
    1 klein fijngesneden sjalotje

    De sjalot mengen met het gehakt, kruiden met peper en zout en kleine soepballetjes rollen. Boter smelten, bloem toevoegen en al roerend de bouillon bijgieten. Aan de kook brengen en doperwten toevoegen. Op laag vuur 5 min laten koken. Meng apart in een pollepel de kaas met een beetje warme bouillon. Giet bij de soep. Soepballetjes aan de soep toevoegen en in 5 min laten garen (niet koken) . Van het vuur nemen en bieslook erin strooien. Serveren.


    Categorie:Soepen K - S
    Tags:doperwten, bouillon, verse kaas, bieslook, gehakt, ballekes, soep
    >> Reageer (0)
    05-07-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Melbatoast met verse kaas en radijs
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Klaar in een wip en zeer fris.
    verse platte kaas, mager of halfvol
    witte peper, zout
    bosje radijzen
    lente-ui of bieslook
    Besmeer de toast met de platte kaas en kruid met een weinig witte peper en zout. Snijd de radijsjes in schijfjes en schik op de kaas. Snijd de lente-ui in ringetjes of bieslook fijnsnijden en strooi op de toastjes.


    Categorie:Hapjes - Tapas
    Tags:platte kaas, melbatoast, radijs, bieslook, lente-ui,hapje
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meloen met ham
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voorgerecht voor 2 personen
    1 meloen (Cavaillon)
    rauwe of gerookte ham
    De meloen halveren en met lepeltje de pitjes uithalen. De twee halve meloenen telkens in drie stukken snijden. De schil verwijderen. Op elk bord drie partjes leggen. De plakjes ham over en naast de meloen schikken.


    Categorie:Voorgerechten
    Tags:meloen, ham, Gandaham, cavaillon
    >> Reageer (0)


    Foto

    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Categorieën
  • Barbecue (6)
  • Confituren (2)
  • Dessert - Aardbei (3)
  • Dessert - Cake (3)
  • Desserten (15)
  • Dranken (2)
  • Eiergerechten (13)
  • éénpansgerechten (6)
  • Gevogelte en wild (13)
  • Groenten (29)
  • Groenten-Aardappelen (4)
  • Groenten-Asperges (12)
  • Groenten-Kool (4)
  • Groenten-Witloof (6)
  • Groentetaarten (7)
  • Hapjes - Tapas (25)
  • Microgolfgerechten (12)
  • Oma's recepten (35)
  • Oma's Stoemp-Puree (8)
  • Opleggen en inmaken (1)
  • Pasta's (22)
  • Rijst (1)
  • Salades (16)
  • Sauzen (13)
  • Snacks - Brood (4)
  • Soepen A - J (16)
  • Soepen K - S (23)
  • Soepen T - Z (12)
  • Steengrill - Gourmet - Fondue (2)
  • Vis - Schaaldieren (9)
  • Visgerechten (22)
  • Vleesgerechten (13)
  • Vleesgerechten-Lam (3)
  • Vleesgerechten-Rund (5)
  • Vleesgerechten-Varken (13)
  • Voorgerechten (14)

  • Inhoud blog
  • Chili Con Carne
  • Chocomousse
  • Macaronischotel met tonijn
  • Zeetong
  • Omelet met uien
  • Kalfsblanket met witloof en kriekbier
  • Steak met groene pepersaus
  • Bonensoep
  • Warme appelen
  • Pastinaaksoep
  • Kabeljauw met preistoemp
  • Cake met appelen
  • Savooikool met kotelet
  • Appelcompote
  • Preisoep
  • Vis met mosterdsaus
  • Kip op jagerswijze
  • Waterkerssoep
  • Stoofvlees met bruine Leffe
  • Prei
  • Pompoen-Paprikasoep
  • Pompoensoep met griezelballetjes
  • Witloof - Hamtaart
  • Rode bietjes zoet-zuur
  • Visrolletjes met courgettes
  • Fruitige varkenskotelet
  • Varkenskotelet met uiensaus
  • Venkelschuitjes met gehakt en kaas
  • Kindertaart
  • Broccoli - tonijntaart
  • Varkensstoofvlees
  • Gebraden kip
  • Tagliatelli met tonijn en courgettesaus
  • Varkenshaasje met champignons en Leffe
  • Tagliatelli met blinde vinken en tomatensaus
  • Witloof met ballekes
  • Aardappelpuree
  • Aardappelschotel met groene boontjes
  • Mayonaise met mixer
  • Ajuinstoemp
  • Messinaroom
  • Tomatensaus
  • Broccolispagetti met mignonette
  • Courgettesoep
  • Spek met aardappelblokjes en groenten
  • Tomatentaart
  • Uiensoep
  • Zuiderse varkenskotelet
  • Bechamel of witte saus
  • Sperziebonensoep met kaas
  • BBQ: Gegrilde sardines
  • Erwtjes met appel
  • Komkommersoep
  • Tapas van mosselen en serranoham
  • Komkommerschuitje
  • Courgettes gestoofd
  • Komkommer Polonaise
  • Slasoep
  • Aardbei - braambessen - frambozenconfituur
  • Aardbeien met roomijs
  • Tomaat Garnaal
  • Lunch: Salade Niçoise
  • Tomatensla
  • Tortilla
  • Wachthapje: Komkommersoepje koud
  • Mosselen natuur
  • Gazpacho
  • Boterham met platte kaas en radijzen
  • Citroendrankje
  • Courgette met tomaten en mozarrellaschijfjes
  • Tomaat tonijn
  • Paella
  • Slastoemp met eieren
  • Mosselsoep
  • Groene boontjes
  • Ballekes met zachte currysaus
  • Broccolisoep
  • Meloen met Gandaham
  • Gehaktballekes in tomatensaus
  • Oma's stoofkarbonaden
  • Pasta met spekblokjes
  • Looksoep met venusschelpen en ham
  • Tomatensoep met gehaktballetjes
  • Kaassoep met balletjes
  • Melbatoast met verse kaas en radijs
  • Meloen met ham
  • Broccoli en tomaten gegratineerd
  • Gedroogde ham met knolselder
  • Tomaat - Basilicumtaart
  • Garnalentoren
  • BBQ: Scampi op de barbecue
  • Tagliatelle met boschampignons en witloofslierten
  • Tonijn met kruidenboter
  • Macaroni met kaas en hesp
  • Meloen met gerookte zalm
  • Lamskotelet met ananas
  • Avocado met krab
  • Sperzieboontjes met spek
  • Vruchtenstokje met kaasdip
  • Bij een lekker ontbijt of gezellig vieruurtje: wentelteefjes
  • Hamrolletjes met voetselder
  • Snijbonen
  • Doperwten
  • Salade Niçoise
  • Spagetti Bolognese
  • Bloemkoolsalade
  • Broccoli
  • Varkensruggebraad
  • Blinde vinken met worteltjes
  • Ijsbergsla met fruit
  • Paprikasoep
  • Wortelstoemp
  • Varkenskotelet met picklessaus
  • Spinazie
  • Verse tomatensoep
  • Tortilla met courgette
  • Zalm met prei
  • Tomatensoep met verse basilicum
  • Wortelen
  • Venkel en tomatengratin
  • Pensen met appeltjes
  • Karnemelksmeus met gepocheerd ei en garnalen
  • Ratatouille
  • Aspergerolletje
  • Appeltaart
  • Kippenbouillon met asperges
  • Wortelsoep
  • Varkensvlees met mosterdsaus
  • Doperwten in microgolf
  • Provencaalse saus
  • BBQ: Ribstuk - Cote a l'os
  • BBQ: Kalfsbrochet met kerstomaat
  • Gehaktballen met krieken
  • BBQ: Aardappelspies
  • BBQ: Gemarineerde visbrochet
  • Rosbief met groentenkrans
  • Pasta met scampi, courgette en tomaatjes
  • Trostomaatjes gegrild
  • Asperges op vlaamse wijze - a la flamande
  • Asperges met garnalen
  • Aardbeibloesem
  • Nieuwe aardappelen
  • Chipolata met zongedroogde tomaten
  • Asperges met gerookte zalm
  • Witte of rode koolsalade
  • Witloof - appelsalade
  • Aspergesoep
  • Bolognesesaus
  • Witloofroomsaus
  • Gerookte zalm met toast
  • Veldsla met ei en bieslook
  • Visfilets met asperges en garnalen
  • Aardbeien met sabayon
  • Groene aspergesoep
  • Witloof met veldsla
  • Verrukkelijk spekslaatje
  • Asperges met garnalensaus
  • Bloemkool
  • Varkenskotelet met zachte currysaus
  • Aspergetaart met ham en broccoli
  • Asperges met beenham
  • Selder in tomatensaus met balletjes
  • Venkelsoep
  • Asperges met een korstje
  • Spagetti met scampi en garnalen
  • Tomaat met vinaigrette
  • Boterham met aardbeien
  • Knolseldersalade
  • Croque-Monsieur
  • Aspergesalade met aardbeien
  • Soepje met garnalen en visblokjes
  • Veldsla met tomaten, champignon en avocado
  • Bloemkoolsoep
  • Spaanse gamba's met knoflook en ui
  • Asperges met ham en kaassaus
  • Kabeljauwfilets in de oven
  • Fusilli met gegrilde zalm
  • Vanillepudding met aardbeien
  • Appelsoep
  • Gele-Paprikasoep
  • Asperges gestoofd
  • Asperges en Serranoham
  • Asperges: Basisrecept
  • Appelcake
  • Toast Champignon
  • Pudding met frambozen
  • Seldersoep
  • Tomatensoep met venkel en garnalen
  • Boterboontjes
  • Ijsbergsla met paprika en komkommer
  • Aardappelen op z'n italiaans
  • Vol au vent met tomatensaus
  • Aspergeslaatje
  • Witloof met ham en kaassaus
  • Kip en paddestoelensalade
  • Veldsla met uien en spek
  • Rijstpap
  • Vleessaus
  • Steak met champignonsaus
  • Preirolletjes met ham

    Foto

    E-MAIL


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    tinekechris
    blog.seniorennet.be/tinekec

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!