NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

Ik ben Jenthe, in 1953 geboren en getogen in Leuven (Vlaams-Brabant). In 2000 aangespoeld in Oostende. Na bijna 15 jaar terug naar Vlaams Brabant. Een wandeling en een lekker streekbiertje op een zonnig terrasje, heerlijk. Lekkere eenvoudige gerechten klaarmaken is mijn hobby. Ik zet dan de recepten op papier, neem een foto en laat jullie meegenieten. Neem ook eens een kijkje op mijn receptensite door op de foto hierboven te klikken. Smakelijk!

Nu ook op Facebook: Jenthes keuken 

Foto
Willekeurig SeniorenNet Blogs
waasland
blog.seniorennet.be/waaslan
Foto
Foto
Links
  • Powerpoint Moni
  • De wandelaar
  • Taal van het hart
  • Zucchini's recepten
  • Funny website
  • Tuin den Horst
    SeaBreeze jenthes_keuken
    SeaBreeze
    bluebird jenthes_keuken
    bluebird
    Links
  • André 2 Linkoverzicht
  • Kantklossen
  • Betoverend veelzijdig startpagina
  • Koivis
  • Bloggers in de kijker
  • Denbosrand
  • Hobbycreatief
    FUNSITE!TIZIANA jenthes_keuken
    FUNSITE!TIZIANA
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    naomi
    blog.seniorennet.be/naomi
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    danny1951
    blog.seniorennet.be/danny19
    Jenthe's keuken
    Lekkere gerechten, eenvoudig uitgelegd, voor uw dagelijkse keuken of een feestelijk ideetje om je tafelgenoten te verrassen van vingerhapje tot dessert.
    04-02-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gedroogde ham met knolselder
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voorgerecht
    Per persoon
    2 sneetjes gedroogde ham
    75 g knolseldersalade
    reepjes tomaat
    tuinkers
    Leg in het midden van ieder bordje een torentje knolseldersalade. Schik de gedroogde ham er boven en rond. Versier met stukjes tomaat en een paar plukjes tuinkers.
    Weetje: Knolseldersalade vind je klaargemaakt in de handel. Je kan ook zelf knolselder raspen, besprenkelen met citroen en mengen met een weinig mayonaise.


    Categorie:Voorgerechten
    Tags:gedroogde ham, knolselder, gandaham, voorgerecht
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vispannetje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen
    400 gr diepvriesvisfilets (zalm,kabeljauw,pollak,pangasius)
    200 gr grijze garnalen ( eventueel mosselen, of beide )
    4 dl visfond, of bouillon
    75 gr boter
    75 gr bloem
    0,5 dl witte wijn (of water)
    2 dl room
    125 gr champignons of blik (uitgelekt)
    100 gr geraspte kaas
    De visfilets naast mekaar in een microgolfschaal leggen, witte wijn of water toevoegen, gedurende ± 4 minuten afgedekt verwarmen in de microgolf, tot ze halfgaar zijn. Laat even nagaren en verdeel in blokjes. Maak een roux: smelt de boter en voeg al roerend de bloem toe. Laat even inbakken om bloemsmaak te vermijden. De visfond of bouillon toevoegen en mengen. De champignons apart stoven in een beetje boter, of uitgelekte uit blik bij de saus voegen. Blijf goed roeren en vervolgens de witte wijn (uit microgolfschaal) en de room erbij doen. Opnieuw laten inkoken en op smaak brengen met peper en zout. Van het vuur halen en er de garnalen en 2/3 van de geraspte kaas doorroeren. De visblokjes in vuurvaste schoteltjes (of soepborden) schikken en overgieten met de saus. Er de rest van de geraspte kaas over strooien en ± 10 min laten gratineren in een voorverwarmde oven op 200°. Serveren met aardappelpuree of met stokbrood.
    Tip: Neem steeds twee verschillende soorten vis, vb zalm en pollak.


    Categorie:Visgerechten
    Tags:vis, grijze garnalen, champignon, kaas, visfond, oostends vispannetje
    >> Reageer (5)
    03-02-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Havermoutpap en koekjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Havermoutpap
    Een gezond en voedzaam ontbijt met havervlokken. 
    In kookpot: 1 kopje havermout in 2 ½ kopje kokende melk roeren. Zet het vuur af en laat 1 minuut doorkoken. Neem van het vuur. Daarna de kookpot 5 min afgedekt laten staan.

    In microgolf: 1 kop havermout met 2 ½ kopje melk of water. Verwarm 3-3 ½ minuut 800 Watt. tot melk pruttelt. Daarna 5 minuten afgedekt laten staan. Honing of suiker bijvoegen zoals bruine, fijne of meelsuiker.
     
    Havermoutkoekjes
    Oven voorverwarmen op 160°C of gasstand 3. Meng 100 gr zelfrijzende bloem, 125 gr havermoutvlokken, 125 gr boter of margarine (op kamertemperatuur), 175 gr fijne suiker, 2 zakjes vanillesuiker en 1 ei in een kom en kneed er een deeg van. Rol tot  een worst en laat opstijven in de koelkast. Snijd daarna in schijfjes en leg deze op een ingevette bakplaat. Bak de koekjes mooi bruin in het midden van de oven gedurende 25 minuten. 


    Categorie:Oma's recepten
    Tags:havervlokken, havermout, pap, bruine suiker, honing, koekjes, bloem, boter, vanillesuiker, ei, ontbijt
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hespengebraad met bloemkool
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 personen
    ± 450 g hespengebraad
    1 kleine bloemkool
    currypoeder, paprikapoeder
    soya, een paar druppels
    2 eetl olijfolie
    witte saus
    peper, zout, peterselie
    Dep het vlees droog met keukenpapier. Wrijf het in met paprika, en currypoeder. Bak het in de olijfolie langs alle kanten bruin. Voeg een paar druppels soyasaus toe en laat op een zacht vuur ± 25 min verder garen met het deksel op de pan. Keer het vlees regelmatig om. Kook de bloemkool ± 13 min beetgaar in kokend gezouten water. Maak ondertussen een witte saus, en voeg een beetje currypoeder toe. Kruid het vlees met peper en zout en snij in schijfjes. Serveer onmiddellijk met de bloemkool, de witte saus en gekookte aardappelen. Bestrooi met peterselie.
    Variatie:
    Snij het gebraad in stukjes en bak rondom bruin in de pan of wok met de kruiden en soya. Het vlees is dan sappiger en de braadtijd zeer kort.


    Categorie:Vleesgerechten-Varken
    Tags:hespengebraad, bloemkool, curry, olijfolie, varkensvlees, paprika, curry
    >> Reageer (4)
    02-02-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Venkelvelouté met scampi
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen
    1 venkel
    1 ui
    1 preiwit
    1 stengel bleekselder
    12 scampi
    1,5 l water + 3 kippebouillonblokjes
    1 eetlepel bloem
    1 eierdooier
    1 dl room of melk
    bakboter
    Leg de diepvriesscampi even in warm water, zodat je ze makkelijk kan pellen en zet ze fris. Breng het water en de bouillonblokjes aan de kook en voeg de scampischalen toe. Laat 10 min doorkoken op zacht vuur. Giet door een fijne zeef. Maak de venkel schoon, en bewaar de groene pluimpjes als garnering. Snij venkel, ui, selder en preiwit in kleine stukken. Laat de groenten aanstoven in gesmolten boter, op middelmatig vuur, en met deksel op de kookpot. Na 10 minuten omroeren en met bloem bestrooien. Goed omroeren zodat de bloem aan de groenten kleeft. Giet de bouillon erbij en meng al roerend. Breng aan de kook en laat op zacht vuur afgedekt 30 - 45 min gaarkoken. Mix de soep en kruid naar smaak met peper en zout. De soep nu afwerken of koel zetten tot later en dan opnieuw opwarmen. Kruid de scampi met peper en zout en bak in wat hete boter of leg ze op een microgolfschaal, onafgedekt, 1 ½ minuut, ca 750 Watt. Snijd eventueel in rondjes. Meng de eierdooier met de room of melk, giet in een soepkom en meng al roerend met de warme soep. Of schep de soep in borden en voeg een lepeltje roommengsel toe. Schik een paar scampi in het bord en versier met het venkelgroen. Je kan deze soep ook opdienen zonder ei en alleen de room of melk toevoegen.


    Categorie:Soepen T - Z
    Tags:scampi, venkel, soep, prei, bleekselder, feestelijk
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rundsvlees in rode wijn
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Voor 4 personen
    1 kg stoofkarbonaden (rundsvlees)
    doosje tomatenpuree (70 g)
    ½ l rode wijn (tafelwijn) + 1 dl water
    1 dessertl rozemarijn (fijngeknipt) 
    1 knoflookteentje, fijngesnipperd
    3 eetl olijfolie
    zout, peper
    3 eetl sausbinder
    peterselie, fijngeknipt
    Olijfolie verwarmen en het vlees langs alle kanten mooi bruin bakken. Knoflook en rozemarijn toevoegen en omroeren. Blussen met de rode wijn en het water. Het vlees moet bedekt zijn. Eventueel nog water toevoegen. Tomatenpuree toevoegen en kruiden met peper en zout. Op zacht vuur ± 2 uur laten stoven. Saus binden met sausbinder of maizena (opgelost in wat water). Opdienen met gekookte aardappelen of rijst. Versieren met peterselie.

    Categorie:Vleesgerechten-Rund
    Tags:stoofvlees, rundskarbonaden, rundsvlees, rozemarijn, knoflook, rode wijn, tomatenpuree
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomaat Garnaal
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een klassiek gerecht met een fris bier zoals Rodenbach.... Als voorgerecht met een stukje stokbrood volstaat één tomaat per persoon. Als hoofdgerecht twee trostomaten geserveerd met fijne frietjes.
    4 stevige (tros)tomaten
    250 g grijze garnalen
    kropsla of malse jonge sla
    3 eetl mayonaise
    peterselie, fijngeknipt
    zout
    Spoel de tomaten onder de kraan en snijd een kapje van de tomaten aan de ronde kant (niet steelkant). Met een lepeltje de tomaten uithollen. Kruid de binnenkant met zout en laat omgekeerd uitlekken. Meng de helft van de garnalen met de mayonaise en vul iedere tomaat hiermee. Schik de tomaten op een paar blaadjes sla en bestrooi met de garnalen. Zet het hoedje op de tomaten en versier met peterselie.


    Categorie:Vis - Schaaldieren
    Tags:tomaat, grijze garnalen, sla, kropsla, mayonaise, trostomaat, slaatje
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groene-peperroomsaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    2 eetlepels groene- peperbolletjes (blikje, op nat)
    1 dl water
    2 dl room
    bakboter
    Bak uw vlees in bakboter en haal het dan uit de pan, dek eventueel af met aluminiumfolie of een omgekeerd bord en laat rusten. Blus de pan met het water en schraap met een spatel de bakresten los. Voeg de room en peperbolletjes toe en een koffielepel vocht van de groene-peper. Laat al roerend inkoken tot de saus mooi gebonden is.

    Categorie:Sauzen
    Tags:groene-peperbolletjes, room, water, pepersaus
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rozijnenbrood
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor een brood van ± 900 gr
    500 g bloem
    75 g boter (op kamertemperatuur)
    2 dl lauwe melk
    1 geklopt ei (1 eetl apart houden)
    125 g rozijnen
    40 g gist
    1 eetl suiker
    ¼ koffiel zout

    Meng de bloem met de rozijnen in een grote mengkom. Maak in het midden een kuiltje. De gist oplossen in de lauwe melk en suiker bijvoegen. Bij de bloem voegen en van het midden naar de buitenkant toe even kneden met mixer (kneedhaken). Ei, zachte boter en zout toevoegen en ± 4-5 min.kneden met mixer. Dek af met een vochtige doek en laat 45 min. rijzen op tochtvrije, warme plaats. Kneed opnieuw en leg in een beboterde bakvorm. Laat opnieuw 45 min. rijzen. Meng de eetlepel ei met 1 eetl water en bestrijk hiermee zachtjes het brood. Laat nog 15 min rijzen. Zet in een voorverwarmde oven van 180° en bak 45 min. Haal uit de oven en uit de vorm. Laat afkoelen op een rooster.


    Categorie:Snacks - Brood
    Tags:rozijnen, krentenbrood, krenten, gist, bloem,brood
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vingerhapjes-Minibroodjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In de handel zijn minibroodjes (Jacquet, toastbrood) verkrijgbaar die je enige tijd kan bewaren. Beleg ze met gerookte of gedroogde ham en enkele blaadjes raketsla.


    Categorie:Snacks - Brood
    Tags:toastbrood, beleg, ham, raketsla
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pompoen-ovenschotel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Pompoen heb je in alle maten en heeft een zachte en eerder zoete smaak. Je kan deze groente een tijdje bewaren in zijn geheel. Een pompoensoepje is heerlijk!
    Voor 2 – 3 personen
    800 g pompoenvlees, in blokjes
    500 g aardappelpuree
    300 g gehakt
    1 ui, fijngesnipperd
    1 knoflookteentje, fijngesnipperd
    50 g geraspte kaas ( emmenthal, gruyere)
    olijfolie of boter
    4 eetl water
    Snijd de pompoen in vier en verwijder de pitten en draden. Om de pompoen makkelijk te schillen leg je de grote pompoenstukken met de schil op de zijkant 2 min. in de microgolf ca 700 Watt. Schil dan en snijd de pompoen in blokjes. Stoof de ui en knoflook even in opgewarmde olijfolie of bakboter op middelmatig vuur. Doe de pompoenblokjes erbij en 4 eetlepels water. Laat gedurende een œ uur gaarstoven en roer regelmatig om. Stamp fijn en kruid met peper en zout. Plet het gehakt in een bord en zet 3 min, onafgedekt, ca 700 Watt in microgolf. Halverwege omroeren zodat alles mooi bruin bakt. Vul de bodem van een ovenschotel met het gehakt, verdeel de aardappelpuree erover en als laatste de pompoenpuree. Bestrooi met de geraspte kaas en hier en daar een klontje boter. Laat gratineren in een voorverwarmde oven van 200°C zodat er een mooi korstje op komt.


    Categorie:Groenten
    Tags:pompoen, look, ui, aardappel, puree, kaas, ovenschotel
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zuurkoolschotel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen
    1,2 kg zuurkool
    800 gr vastkokende aardappelen, geschild
    15 cl witte wijn
    4 Frankfurter worsten
    4 Poolse worsten
    2 Kasslerribben
    1 varkenshammetje
    100 gr gerookt spek, in blokjes gesneden
    1 kleine ui, gepeld
    1 wortel, schoongemaakt
    5 jeneverbessen
    2 teentjes look
    1 kruidentuiltje (tijmtakje,peterseliesteeltjes,laurier)
    peper en zout
    Leg het varkenshammetje in een ruime pan en voeg er koud water aan toe tot het vlees onder staat en breng aan de kook. Voeg er de wortel, ui en kruiden aan toe, dek af en laat een half uurtje koken. Voeg er dan de poolse worst en kasslerribben bij en laat nog 20 min. verder pruttelen. Haal het vlees uit het water en hou warm. Kook de aardappelen gaar in de bouillon. Bak de spekblokjes goudbruin en krokant in een pan met antiaanbaklaag en laat uitlekken op keukenpapier. Doe de zuurkool in een pan met dikke bodem, besprenkel met de wijn en verwarm, voeg er de spekblokjes en frankfurter worsten aan toe, dek af en laat op een zacht vuurtje doorwarmen. Schik de zuurkool, aardappelen en het vlees op een bord en serveer met een lekker biertje of witte wijn.


    Categorie:Vleesgerechten
    Tags:zuurkool, poolse worst, frankfurter, kasslerrib, varkenshammetje, spek, wortel, jenerverbessen, wijn, aardappel
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kwartels met druiven
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Bij een feestelijk menu volstaat één kwartel per persoon. Als hoofdschotel neem je twee kwartels per persoon.
    Voor 2 personen
    2 kwartels
    2 sneetjes ontbijtspek of ham
    1 blik gepelde druiven
    1 sinaasappel
    klont bakboter
    peper, zout
    sausbinder
    aardappelkroketten naar keuze
    Was de sinaasappel grondig. Snijd een dunne schil (met een dunschiller) van de sinaasappel. Snijd in fijne reepjes en leg ze 10 minuten in kokend water of 5 min., afgedekt met water, in microgolf. Laat afkoelen. Giet het water weg en verfris met koud water. Zet opzij. Pers de sinaasappel en zet het sap opzij. Kruid de kwartels van binnen en buiten met peper en zout. Wikkel iedere kwartel in een sneetje spek en steek vast (zijkant) met een prikker. Smelt bakboter in een stoofpan en bak de kwartels op middelmatig vuur rondom mooi bruin. Met deksel op de pan 15 à 20 minuten laten verder sudderen. Haal de kwartels uit de pan en houd warm onder alufolie. Blus de pan met het sinaasappelsap. Voeg de uitgelekte schilreepjes en het sap van de druiven toe. Laat ± 5 min inkoken. Bak ondertussen de aardappelkroketjes. Bind de saus met sausbinder en zodra de saus gebonden is de druiven toevoegen. Laat ± 2 minuten opwarmen (niet langer anders zijn de druiven platgekookt). Serveer de druivensaus rond de kwartel en geef hierbij aardappelkroketten naar keuze.


    Categorie:Gevogelte en wild
    Tags:kwartel, sinaasappel, druiven, kroketten
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sint-Jakobsvruchten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voorgerecht voor 2 personen
    12 kleine of 6 grote Sint-Jacobsvruchten (diepvries)
    2 eetl boter
    4 eetl droge witte wijn
    1 eetl peterselie, fijngeknipt
    peper en zout
    stokbrood
    Laat de Sint-Jacobsvruchten ontdooien en dep ze droog met keukenpapier. Grote Sint-Jakobsschelpen horizontaal doormidden snijden en eventuele koraal heel laten. Kruid met peper en zout. Verhit één eetl boter in een braadpan (tefal), waar de St-Jacobsvruchten in één laag in passen, en bak ze ± 5 min tot ze rondom goudbruin zijn en stevig aanvoelen. Doe de witte wijn in de pan en laat even inkoken. Voeg één eetlepel boter en de peterselie toe. Roer om tot een gladde saus. Serveer onmiddellijk in voorverwarmde lege Sint-Jakobsschelpen of bordjes. Geef er een stukje stokbrood bij.


    Categorie:Vis - Schaaldieren
    Tags:sint-jacobsvruchten, jakobsschelpen, coquilles,
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappeltjes in de oven
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voorgekookte krieltjes of nieuwe aardappeltjes.
    Voor 2 personen
    ± 400 gr krieltjes, voorgekookt,
    of kleine aardappeltjes ongeschild
    4 eetlepels olijfolie
    peper, zout (eventueel zeezout)
    tijm of rozemarijn (naar keuze)

    Kleine aardappeltjes ongeschild 10 minuten koken en afgieten. Oven voorverwarmen 180° C. Krieltjes of aardappeltjes in ovenschaal schikken en besprenkelen met olijfolie. Even omroeren en kruiden naar smaak met peper en zout. Naar keuze kan er ook fijngeknipte rozemarijn of tijm toegevoegd worden. In oven 15 à 20 min opwarmen.


    Categorie:Groenten-Aardappelen
    Tags:krieltjes, aardappel, rozemarijn, tijm
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appelen met kaneel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dessert voor 4 personen
    4 appelen
    4 eetlepels fijne suiker
    boter
    4 kaneelstokjes

    Oven voorverwarmen op 200° C. Verwijder met een appelboor het klokhuis. Snijd eventueel onderaan een stukje weg zodat de appel blijft rechtstaan. Schik de appelen in een ovenschaal. In iedere appel een eetlepel suiker strooien en een klontje boter. Steek er dan een kaneelstokje in zoals steeltjes. In het midden van de schaal nog een klont boter leggen. Zet in de voorverwarmde oven gedurende ± 30 min. Serveer warm of lauw en overgiet met een lepeltje saus.


    Categorie:Desserten
    Tags:appel, suiker, kaneel, boter, dessert
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegrilde zalm met witloofstronkjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 personen
    2 zalmfilets, elk 125g (diepvries)
    4 witloofstronkjes
    rozemarijn
    mosterdsaus ( of eigen keuze)
    aardappelpuree

    Snijd de harde kern van het witloof kegelvormig weg. Schik in microgolfschaal met 1 eetl water en afgedekt, 9- 10 min op max vermogen. Zet de diepgevroren zalmfilets in microgolf, afgedekt, 6 min. Schik de zalm en witloof in aparte ovenvaste schaaltjes. Bestrooi het witloof met de rozemarijn. Zet 8-10 min onder de ovengrill. Neem het witloof op met een vork en laat het overtollige water eruit lopen. Serveer met aardappelpuree en mosterdsaus.
    Tip:
    Mosterdsaus: ¼ l melk en ¼ l water met 1 visbouillonblokje al roerend aan de kook brengen. 2 eetl mosterd bijvoegen en 4 eetl sausbinder, zodat de saus mooi gebonden is. Kruiden met zout en peper.


    Categorie:Visgerechten
    Tags:zalmfilet, witloof, mosterdsaus, aardappelpuree, rozemarijn
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocomousse met bier
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zeer licht en luchtig. Zonder toevoeging van eieren of suiker.
    Voor 6 grote of 12 kleine glaasjes
    250 g fondantchocolade
    4 dl room
    12,5 cl donker abdijbier
    Verbrokkel de chocolade in stukken. Verwarm het bier tot juist tegen het kookpunt. Van het vuur, al roerend, de chocolade bijvoegen en mengen tot die volledig gesmolten is. Klop de room half schuimig met de mixer. Meng langzaam (niet kloppen) met een spatel (of pannenlikker) onder de chocolade. Giet de chocomousse in schaaltjes en zet minstens een paar uur in de koelkast. Serveer eventueel met chocoladekrullen of slagroom. Deze chocomousse kan een paar dagen bewaard worden in de koelkast.


    Categorie:Desserten
    Tags:chocolademousse, chocoladeschuim, Leffe, dessert
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Visfilets gegratineerd
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In de microgolf voor 2 personen
    2 verse of ontdooide visfilets
    2 eetl citroensap
    1 eetl paneermeel
    1 eetl peterselie, fijngeknipt
    3 volle eetl geraspte kaas
    50 g boter
    zout
    Dep de visfilets droog met keukenrol en leg ze naast mekaar in een platte microgolfschaal. Bestrooi met zout, besprenkel met het citroensap en wrijf gelijkmatig in met de hand. Meng het paneermeel met de kaas en peterselie. Bedek de vis ermee. Zet onafgedekt in microgolf 7 min op ± 850 Watt. Leg de boter in klontjes op de vis en nog 3 min. Geef hierbij aardappelpuree, eventueel gemengd met fijngeknipt bieslook.
    Tip:
    Diepvriesfilets 5 min onafgedekt op ontdooistand of 2 u op kamertemperatuur.


    Categorie:Microgolfgerechten
    Tags:vis, paneermeel, kaas, boter, peterselie, puree, magnetron
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groenekoolsoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Verrassend lekker. Voor 4 à 6 personen.
    ½ groene kool (savooikool)
    1 ui, fijngesneden
    2 aardappelen
    1 klont boter
    12 dl water + 2 groentebouillontabletjes
    ½ koffielepel curry
    peper, zout
    Verwijder de lelijke bladeren van de kool. Snijd de kool doormidden en verwijder de dikke nerven. Snijd fijn en spoel af onder de kraan. Smelt de boter. voeg ui, aardappelen en kool toe. Laat een paar minuten stoven op middelmatig vuur met deksel op de kookpot Roer regelmatig om, zodat de kool kan slinken. Water, bouillontabletjes, curry, peper en zout toevoegen. Breng aan de kook en laat 25 min zachtjes koken. Mix de soep. Opdienen.
    Maak met de andere helft van de kool eens groenekoolstoemp.
    Variatie:
    In een tas room of koffiemelk mengen met een beetje hete soep. Voeg bij de rest van de soep.
    Of 250 g krokant gebakken spekreepjes bijvoegen na het mixen.
    Of 250 g spekreepjes bijvoegen en de soep nog een paar minuten laten koken.


    Categorie:Soepen A - J
    Tags:savooikool, groenekool, savooiekool, groentebouillon, spekreepjes, soep, koolsoep
    >> Reageer (4)


    Foto

    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Categorieën
  • Barbecue (6)
  • Confituren (2)
  • Dessert - Aardbei (3)
  • Dessert - Cake (3)
  • Desserten (15)
  • Dranken (2)
  • Eiergerechten (14)
  • éénpansgerechten (6)
  • Gevogelte en wild (13)
  • Groenten (29)
  • Groenten-Aardappelen (5)
  • Groenten-Asperges (12)
  • Groenten-Kool (4)
  • Groenten-Witloof (6)
  • Groentetaarten (8)
  • Hapjes - Tapas (24)
  • Microgolfgerechten (13)
  • Oma's recepten (33)
  • Oma's Stoemp-Puree (8)
  • Opleggen en inmaken (1)
  • Pasta's (22)
  • Rijst (1)
  • Salades (16)
  • Sauzen (13)
  • Snacks - Brood (5)
  • Soepen A - J (16)
  • Soepen K - S (22)
  • Soepen T - Z (12)
  • Steengrill - Gourmet - Fondue (2)
  • Vis - Schaaldieren (8)
  • Visgerechten (22)
  • Vleesgerechten (14)
  • Vleesgerechten-Lam (3)
  • Vleesgerechten-Rund (5)
  • Vleesgerechten-Varken (13)
  • Voorgerechten (14)

  • Inhoud blog
  • Spruiten
  • Varkensvlees met witloofroomsaus
  • Konijn met bier of wijn
  • Witloofsoep
  • Gestoofde selder met gehaktballetjes
  • Kip op jagerswijze
  • Wittekoolsoep
  • Witloofstoemp
  • Visfilet met pizzaiola
  • Wittekool
  • Broodpudding of bodding
  • Nieuwjaarsbrief 2018
  • Jenthes keuken
  • Bij een lekker ontbijt of gezellig vieruurtje: wentelteefjes
  • Cappuccino van soep
  • Ajuinsoep
  • Aspergerolletje
  • Scampi en Sint-Jakobsvruchten
  • Vingerhapje: Kerstomaatjes met garnaal
  • Visfondue
  • Steengrill-Gourmet
  • Hemelse peer
  • Gevulde aardappeltjes
  • Everzwijnragout
  • Roggebrood of toastjes met gerookte zalm
  • Waterkerssoep
  • Varkenshaasje met kruidenkorst
  • Peren met vijgenpuree
  • Konijnfilet met appel en champignon
  • Oesters met kruidenboter
  • Vingerhapje - Pens met appel
  • Lepelhapje met ham en kiwi
  • Vingerhapje: Witloofschuitjes
  • Vingerhapje: Spekballetjes
  • Garnalensoep
  • Wachthapje: Garnaalsoepje met scampi
  • Kwartels met abrikozensaus
  • Kalkoenrollade met champignonsaus
  • Visrolletjes met garnalensaus
  • Vingerhapje: Toast met Roquefort en walnoot
  • Pastinaaksoep
  • Preiroomsoep
  • Wachthapje: Komkommersoepje koud
  • Creme brulee
  • Krabgratin
  • Lepelhapjes: Champignon met lookboter
  • Peer met ham
  • Aperitiefsoepje met erwtjes
  • Vingerhapje: Crostini met gerookte zalm
  • Vispasteitje
  • Kip met mandarijntjes
  • Aperitiefglaasjes
  • Martini - Zalm
  • Varkenshaasje met champignons en Leffe
  • Kalkoenfilet met porto en preisaus
  • Vissoep
  • Paddestoeltjes met eieren
  • Lepelhapje met garnaal of scampi
  • Grissinistokjes met ham
  • Lamsfilet met champignonkorfjes
  • Vingerhapje: Kruidenkaas-hapje
  • Sint-Jakobsschelp
  • Kabeljauw met preistoemp
  • Minibroodjes
  • Visrolletjes met courgettes
  • Wortelstoemp
  • Appelcompote
  • Marmercake
  • Hazenrug
  • Gele-Paprikasoep
  • Kwartels met vijgen en appelen
  • Currysaus
  • Warme wijn voor koude dagen
  • Garnaalkroketten
  • Preisoep
  • Geroosterde kwartels
  • Sabayon
  • Uientaart
  • Knolseldersoep
  • Savooikool met kotelet
  • Venkel met kaaskorstje
  • Prei op vlaamse wijze
  • Groenekoolstoemp
  • Rode kool
  • Hete bliksem
  • Spruitjessoep
  • Chocomousse
  • Soepje met garnalen en visblokjes
  • Macaroni met kaas en hesp
  • Pannenkoeken
  • Doperwten in microgolf
  • Hamrolletjes met voetselder
  • Prei
  • Macaronischotel met tonijn
  • Bonensoep
  • Witloof - Hamtaart
  • Vis met mosterdsaus
  • Omelet met uien
  • Zeetong
  • Kalfsblanket met witloof en kriekbier
  • Pompoensoep met griezelballetjes
  • Steak met groene pepersaus
  • Pompoen - Paprikasoep
  • Gebraden kip
  • Karnemelksmeus met gepocheerd ei en garnalen
  • Venkelschuitjes met gehakt en kaas
  • Tomatentaart
  • Tagliatelli met tonijn en courgettesaus
  • Ajuinstoemp
  • Broccoli - tonijntaart
  • Chili Con Carne
  • Fruitige varkenskotelet
  • Wortelen in microgolf
  • Champignonsoep in microgolf
  • Mosterdsoep met spekblokjes
  • Appelsoep
  • Tomaat tonijn
  • Aardappelpuree
  • Messinaroom
  • Witloof met ballekes
  • Broccolispagetti met mignonette
  • Varkenskotelet met uiensaus
  • Kindertaart
  • Varkensstoofvlees
  • Tagliatelli met blinde vinken en tomatensaus
  • Osso Bucco met pasta
  • Croque-Monsieur
  • Zuiderse varkenskotelet
  • Warme appelen
  • Aardappelschotel met groene boontjes
  • Aardbeien met roomijs
  • Tomatensaus
  • Uiensoep
  • Mayonaise met mixer
  • Ballekes met zachte currysaus
  • Courgettesoep
  • Spek met aardappelblokjes en groenten
  • Sperziebonensoep met kaas
  • Tapas van mosselen en serranoham
  • Vanillepudding met aardbeien
  • Bechamel of witte saus
  • Erwtjes met appel
  • Pasta met spekblokjes
  • Courgettes gestoofd
  • Tortilla
  • Slasoep
  • Gazpacho
  • Cake met appelen
  • Lamskotelet met ananas
  • Witte of rode koolsalade
  • Tomatensoep met gehaktballetjes
  • Meloen met Gandaham
  • Kaassoep met balletjes
  • Broccoli en tomaten gegratineerd
  • Tagliatelle met boschampignons en witloofslierten
  • Paella
  • Komkommersoep
  • Tortilla met courgette
  • Bloemkoolsalade
  • Sperzieboontjes met spek
  • Boterham met platte kaas en radijzen
  • Aardbei - braambessen - frambozenconfituur
  • Komkommerschuitje
  • Courgette met tomaten en mozarrellaschijfjes
  • Rode bietensoep
  • Tomatensla
  • Verse tomatensoep
  • Veldsla met tomaten, champignon en avocado
  • Varkenskotelet met picklessaus
  • Provencaalse saus
  • Snijbonen
  • Gerookte zalm met toast
  • Melbatoast met verse kaas en radijs
  • Salade Niçoise
  • Broccoli
  • Varkensruggebraad
  • Soepvleesfricassee
  • Groene boontjes
  • Broccolisoep
  • Meloen met ham
  • Mosselsoep
  • Slastoemp met eieren
  • Oma's stoofkarbonaden
  • Aardbeien met sabayon
  • Knolseldersalade
  • Gehaktballekes in tomatensaus
  • BBQ: Ribstuk - Cote a l'os
  • BBQ: Gegrilde sardines
  • Tonijn met kruidenboter
  • BBQ: Gemarineerde visbrochet
  • Tomaat - Basilicumtaart
  • Garnalentoren
  • Vruchtenstokje met kaasdip
  • Mosselen natuur
  • Spinazie
  • BBQ: Scampi op de barbecue
  • BBQ: Aardappelspies
  • BBQ: Kalfsbrochet met kerstomaat
  • Seldersoep
  • Aardbeibloesem

    Foto

    E-MAIL


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    marcella
    blog.seniorennet.be/marcell

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!