NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

Ik ben Jenthe, in 1953 geboren en getogen in Leuven (Vlaams-Brabant). In 2000 aangespoeld in Oostende. Na bijna 15 jaar terug naar Vlaams Brabant. Een wandeling en een lekker streekbiertje op een zonnig terrasje, heerlijk. Lekkere eenvoudige gerechten klaarmaken is mijn hobby. Ik zet dan de recepten op papier, neem een foto en laat jullie meegenieten. Neem ook eens een kijkje op mijn receptensite door op de foto hierboven te klikken. Smakelijk!

Nu ook op Facebook: Jenthes keuken 

Foto
Willekeurig SeniorenNet Blogs
marcella
blog.seniorennet.be/marcell
Foto
Foto
Links
  • Powerpoint Moni
  • De wandelaar
  • Taal van het hart
  • Zucchini's recepten
  • Funny website
  • Tuin den Horst
    SeaBreeze jenthes_keuken
    SeaBreeze
    bluebird jenthes_keuken
    bluebird
    Links
  • André 2 Linkoverzicht
  • Kantklossen
  • Betoverend veelzijdig startpagina
  • Koivis
  • Bloggers in de kijker
  • Denbosrand
  • Hobbycreatief
    FUNSITE!TIZIANA jenthes_keuken
    FUNSITE!TIZIANA
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    toni
    blog.seniorennet.be/toni
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    leewee2
    blog.seniorennet.be/leewee2
    Foto
    Jenthe's keuken
    Lekkere gerechten, eenvoudig uitgelegd, voor uw dagelijkse keuken of een feestelijk ideetje om je tafelgenoten te verrassen van vingerhapje tot dessert.
    30-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steak met champignonsaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 personen
    250 g verse champignon
    2 dl room
    bakboter
    2 biefstuk

    Snijd de champignons in niet te dunne schijfjes Bak de biefstuk in de hete boter. Zet het vuur iets lager en laat 5 minuten braden. Draai het vlees halverwege om, zonder er in te prikken. Een paar minuten langer voor doorbakken vlees. Haal het vlees uit de pan en laat afgedekt met alufolie rusten. Voeg nog een klont boter toe in de pan en voeg de champignon toe. Laat ze mooi bruin bakken gedurende ± 2 minuten, en roer regelmatig om. Voeg de room toe en laat nog ± 2 min. inkoken op hoog vuur. Kruid naar smaak met peper en zout. Serveer de steak met de saus en frieten.


    Categorie:Vleesgerechten-Rund
    Tags:steak, biefstuk, rundsvlees, champignon, room, frieten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gehaktballen met krieken
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Als maaltijd met brood naar keuze.
    Voor 2 – 3 personen
    500 g gehakt, gekruid
    bakboter
    1 bokaal noordkrieken (± 600 g )
    3 eetl griessuiker
    2 eetl maizena of sausbinder
    Rol balletjes van het gehakt. Smelt boter in de pan. Bak de gehaktballen op middelmatig vuur met deksel op de pan. Draai ze na een paar minuten om zodat ze langs beide kanten een mooi korstje krijgen. Laat afgedekt 25 - 30 min zachtjes gaarbakken. Warm de krieken op met het sap en de suiker. Meng maizena met een weinig water en voeg bij de warme krieken. Roer om en laat even indikken. Serveer de gehaktballen op een bord (zonder braadvet) met de warme krieken. Geef hierbij brood zodat je lekker kan soppen in de saus.


    Categorie:Vleesgerechten
    Tags:gehakt, krieken, ballekes, lunch
    >> Reageer (3)
    29-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalmfilet met bearnaisesaus en garnalen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen
    4 zalmfilets
    bearnaisesaus (bokaal)
    100 g grijze garnalen
    tuinkers
    bakboter
    Smelt boter en leg de zalmfilets in de pan. Op middelmatig vuur 6 à 10 min bakken, naar gelang de grootte van de vis, en eventueel deksel op de pan. Halverwege baktijd de vis omdraaien. Saus opwarmen in microgolf of pannetje. Garnalen toevoegen aan de saus (hou enkele apart als bordversiering). Nog even opwarmen (niet te lang anders worden de garnalen taai). Schik de zalm op een bord en serveer de saus erover. Strooi enkele garnaaltjes op het bord en een plukje tuinkers. Geef hierbij gekookte of gebakken aardappeltjes.


    Categorie:Visgerechten
    Tags:zalm, garnaal, tuinkers, bearnaise
    >> Reageer (1)
    27-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prei - witloofsoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 6 personen
    1/2 kg witloof (fijngesneden)
    1/2 kg prei ( fijngesneden)
    2 aardappelen ( in stukjes gesneden)
    1,5 l water
    3 tabletjes kippen- of groentenbouillon
    1 klontje boter
    Smelt de boter en voeg de groenten toe en laat 10 min stoven op zacht vuur. Roer af en toe. Bouillon toevoegen en aan de kook brengen. Laat 30 min zachtjes gaarkoken. Mixen en eventueel kruiden naar smaak met peper en zout.
    Tip:
    Ik gebruik het witte gedeelte van de prei als groente, gestoofd of met witte saus, bij vlees. Het groene gedeelte gebruik ik voor soep.


    Categorie:Soepen K - S
    Tags:soepprei, witloof, prei, soep, aardappel, bouillon
    >> Reageer (4)
    24-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wortelen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Jonge wortelen met fris groen loof, vol vitamine A.
    Voor 2 personen
    400 g wortelen met loof
    klont boter
    2 sjalot of 1 ui, fijngesneden
    teentje knoflook (naar keuze), fijngesneden
    tijm 1 laurierblad
    1,5 dl water
    eventueel peterselie
    Snijd het groene loof af, maar laat nog wat aan de wortel, want dit oogt mooi. Spoel even in water en schraap de wortel, of schil met een dunschiller. In een brede stoofpan de boter smelten op middelmatig vuur. Voeg de sjalot of ui toe en laat even glazig (niet bruin) stoven. Voeg de hele wortelen toe. Kruid naar smaak met peper en zout en voeg ook tijm en laurierblad toe. Na een vijftal minuten het water bijvoegen en deksel op de kookpot zetten. Op zacht vuur 10 - 15 minuten laten garen. Kontroleer met houten prikker of vork op gaarheid. Bestrooi eventueel met verse peterselie.

    Categorie:Groenten
    Tags:wortelen, tijm, laurier, look, peterselie, vitamines, seizoensgroenten
    >> Reageer (0)
    20-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kippenbouillon met asperges
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Voor 2 liter soep
    6 kippenvleugels
    500 g witte asperges
    peper, zout
    1,5 liter water
    1 groentebouillonblokje
    lente-uitjes (pijpajuintjes)
    Leg de asperges een kwartier tot ½ u in water zo gaat het schillen makkelijker. Snijd de geschilde asperges in kleine stukjes en zet even apart in wat water. In een diepe kookpot de kippenvleugels en het water aan de kook brengen. Het schuim wegnemen, kruiden met peper, zout en bouillonblokje. Voeg ook de schillen van de asperges toe en laat afgedekt op zacht vuur 45 à 60 minuten garen ( het vlees van de vleugeltjes moet makkelijk loskomen). Giet de bouillon door een zeef. Verwijder het vel van de vleugeltjes en snijd het fijne vlees in kleine stukjes. Voeg de aspergestukjes nu bij de bouillon. Breng aan de kook, voeg het kippenvlees erbij en zet dan het vuur uit (niet laten koken, gebruik restwarmte). Na een kwartiertje is de soep klaar. De aspergestukjes moeten nog wat krokant zijn. Schep de soep in borden en werk af met het groen van fijngesneden lente-ui. Heb je nog soep voor de volgende dag, zet de kookpot dan in een bodem koud water. Na een kwartier is de soep afgekoeld en zet je ze onmiddellijk in de koelkast.

    Categorie:Soepen K - S
    Tags:kippenvleugel, asperge, lente-ui, kippenvlees, soep, bouillon
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bolognesesaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In deze saus kan je naar eigen keuze wortel of selderstukjes toevoegen, maar is evengoed zonder. Laat langzaam sudderen. Voor 4 personen
    500 gr gehakt

    2 eetlepels olijfolie

    1 knoflookteentje, fijngesnipperd

    1 dikke ui, fijngesneden

    1 wortel, geschild en stukgesneden

    1 takje bleekselderij, stukgesneden

    2 dl water of rode wijn

    2 à 3 koffielepels Italiaanse kruiden

    1 blik gepelde tomaten of tomatenstukjes ( 400 ml)

    1 blikje tomatenpuree (70 g)

    gemalen kaas (parmesan, grana padano, gruyere)
    Warm olijfolie op middelmatig vuur en laat ui even glazig bakken (niet bruin). Voeg knoflook, wortel- en selderstukjes toe en laat enkele minuten stoven. Het gehakt met kleine hoeveelheden toevoegen en regelmatig omroeren. Plet met een vork en bak tot het kruimelig en grijs van kleur is. Snijd de gepelde tomaten in kleinere stukjes en voeg toe, samen met water of wijn, tomatenpuree en Italiaanse kruiden. Laat minstens  ½ u zachtjes stoven. Wil je de saus de volgende dag gebruiken, koel de kookpot dan in een bodem koud water. Als de saus is afgekoeld zet je ze afgedekt in de koelkast.  Je kan deze saus invriezen. Ook lekker op een croque-monsieur = croque-boem-boem.


    Categorie:Sauzen
    Tags:tomaat, gehakt, look, wortel, selder, wijn, tomatenpuree, croque boem-boem
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witloof - appelsalade
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Witloofstronken
    zoete appel (vb jonagold)
    rode bietjes (bokaal)
    mayonaise of slasaus
    Het witloof spoelen en fijn snijden (de harde onderkant wegwerpen). Meng onmiddellijk met mayonaise, anders verkleurt het. Appel schillen, klokhuis verwijderen en in kleine stukjes snijden. Mengen met de witloofsalade. Enkele rode bietschijfjes laten uitlekken en bij de salade voegen. Geef deze salade bij gebakken vlees.
    Variatie: Witloof met stukjes mandarijn (of uit blik). Voeg wat sap toe aan de mayonaise of slasaus.


    Categorie:Groenten-Witloof
    Tags:witloof, appel, salade
    >> Reageer (0)
    14-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witloof met veldsla
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Witloofstronken
    50 g veldsla
    Mayonaise of slasaus
    knoflookteentje, fijngesneden (naar keuze)

    De veldsla spoelen in koud water, laten uitlekken en de wortel afsnijden. Verwijder de verkleurde buitenste blaadjes van de witloofstronken en spoel in koud water. Heel fijn snijden. De harde kern onderaan wegwerpen. Meng het witloof onmiddellijk met de mayonaise (om verkleuring te voorkomen) en voeg de veldslablaadjes en knoflookteentje toe. Zeer lekker bij gebraden vlees en frietjes.


    Categorie:Groenten-Witloof
    Tags:veldsla, witloof, look, mayonaise, slaatje
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalm met prei
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 personen
    2 zalmfilets ( ± 125g)
    50 g boter
    400 g fijngesneden preiwit
    125 ml water
    1 dl room
    peper, zout

    Laat de boter smelten en voeg prei toe. Laat enkele minuten, afgedekt, stoven op middelmatig vuur, zonder dat de prei verkleurt. Regelmatig omroeren. Kruid naar smaak met peper en zout. Water bijvoegen en aan de kook brengen. Vuur lager zetten en zalm op de prei schikken. Deksel op de kookpot en 5 min laten stoven. Zalm omdraaien en nogmaals 5 min. Haal de vis uit de kookpot en dek even af met alufolie. Voeg de room bij de prei en laat even inkoken op hoog vuur. Regelmatig roeren. Schik de vis op een bedje van prei. Serveer met gekookte aardappelen of puree.

     


    Categorie:Visgerechten
    Tags:zalmfilet, prei, room, soyaroom, vis, puree
    >> Reageer (4)
    10-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomatensoep met verse basilicum
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een zomerse soep, wanneer verse tomaten op hun lekkerst zijn. Kan zowel koud als warm opgediend worden.
    Voor 4 personen
    2 eetl boter of olijfolie
    1 ui, grof gesneden
    1 kg tomaten, gepeld in stukken
    1 teentje knoflook, fijngesnipperd
    7 dl water + 1 tabletje groentenbouillon
    1 blikje tomatenpuree (70 g)
    1 klein handvol verse basilicum
    peper, zout
    Verhit de olie of boter en stoof de ui gedurende 5 min met deksel op de kookpot totdat hij zacht maar niet bruin is.Roer af en toe. Voeg tomaten en knoflook toe, vervolgens bouillon en tomatenpuree en kruid met peper en zout naar smaak. Breng aan de kook. Laat 25 min sudderen op een zacht vuur. Roer af en toe. Scheur de basilicum, voeg bij de soep en mix deze fijn. Opdienen met enkele basilicumblaadjes. Deze soep kan ook koud opgediend worden. Laat de soep na het mixen afkoelen tot kamertemperatuur en zet vervolgens minstens 4 uur in de koelkast.
    Tip:
    Kerf met een mes de onderkant van de tomaten kruislings in. Dompel ze 30 sec in kokend water en laat ze vervolgens schrikken in koud water. Op die manier kan je de tomaten makkelijk pellen.
    Eventueel kan ook 1 dl room toegevoegd worden.


    Categorie:Soepen T - Z
    Tags:tomaten, look, basilicum, soep, ui, tomatenpuree, bouillon
    >> Reageer (0)
    09-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wortelstoemp
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 personen
    400 g aardappelen
    200 g wortelen
    50 g boter
    zout, peper, muskaatnoot
    1 sjalotje
    Schraap of schil de wortelen met dunschiller. Snijd de geschilde aardappelen, wortelen en sjalot in stukjes. Zet in kookpot alles onder water en breng aan de kook. Laat 25 min koken op zacht vuur. Giet af en laat even opdrogen in de kookpot. Voeg boter toe en stamp fijn. Kruid met peper, zout en muskaatnoot. Geef hierbij gebakken vlees, kip, of een zachtgekookt eitje bovenop de stoemp, prik en laat uitlopen. Ter afwisseling vervang je de helft van de wortelen door pastinaak.


    Categorie:Oma's Stoemp-Puree
    Tags:wortel, sjalot, aardappel, stoemp, puree, pastinaak, vlees, eitje, spek
    >> Reageer (8)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appeltaart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    1 pakje bladerdeeg
    2 eetl appelgelei of appelmoes
    3 mooi gevormde stoofappelen
    4 eetl citroensap
    3 eetl griessuiker
    2 eetl boter, gesmolten
    œ dessertl kaneelpoeder

    Bekleed een taartvorm van Ø 26 cm met het bladerdeeg. Doorprik op enkele plaatsen de bodem met een vork.. De appelgelei of appelmoes even laten opwarmen en over de deegbodem strijken. De appels schillen, doorsnijden en het klokhuis verwijderen. In dunne, gelijke schijfjes verdelen. De partjes onmiddellijk door het citroensap halen, om verkleuring te voorkomen, en in de taartvorm schikken. Begin van de buitenste ring en werk zo naar binnen toe. Bestrooi het geheel met het mengsel van kaneel en griessuiker. Verdeel er dan gelijkmatig de boter over met een penseel. Schuif de taart in een voorverwarmde oven van 220° C en laat 35 minuten bakken. De taart is klaar als de appels zacht en goudbruin zijn.
    Tip:
    Indien je een krokantere bodem wil, leg dan de bladerdaag in de taartvorm met het velletje bakpapier naar boven, doorprikken en bedekken met droge bonen of rijst. Laat ± 10 min bakken. Verwijder papier en gewicht. Nu de taartbodem vullen.


    Categorie:Desserten
    Tags:bladerdeeg, appelmoes, stoofappel, kaneel, taart
    >> Reageer (5)
    08-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Venkel en tomatengratin
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Als vegetarische schotel of met gekookte aardappelen en gebakken vlees. Voor 2 personen
    1 venkel + groen
    ± 400 g gepelde tomaten
    1 ui, 1 knoflookteentje, fijngesneden
    tijmtakje, laurierblad, peper, zout
    1 eetl paneermeel, 1 eetl parmesan of grana padano
    mozzarella ( zakje 125 g )
    olijfolie
    Twee eetlepels olie verwarmen. Ui en knoflook glazig stoven. Tomaten met sap, tijm, laurierblad, peper en zout toevoegen. Op zacht vuur laten stoven. Venkel spoelen en schoonmaken. Het venkelgroen apart houden voor versiering. De takjes van de knol afsnijden en in stukjes snijden. De venkelknol doormidden en in grove stukken snijden. Oven voorverwarmen op 200° C. Venkel gaar koken : 15 min in kokend gezouten water of in microgolfschaal (afgedekt met 3 eetl water) gedurende 7 à 8 min. Laten uitlekken, in ovenschotel schikken en overgieten met tomatensaus. Mozzarella in schijfjes of blokjes snijden en verdelen over de schotel. Bestrooien met het paneermeel en geraspte kaas. Bedruipen met olijfolie. In het midden van de oven 8 à 10 min gratineren. Met pluimpjes venkelgroen versieren en opdienen.


    Categorie:Groenten
    Tags:tomaat, venkel, look, tijm, laurier, parmesan, gran padano, geraspte kaas, mozzarella, vegetarisch
    >> Reageer (0)
    06-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pensen met appeltjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 personen
    4 appelen
    4 eetl fijne suiker
    3 eetl water
    boter
    2 witte pensen
    2 zwarte pensen

    Bak de pensen in boter op een zacht vuur gedurende ongeveer 20 minuten. De appelen niet schillen. Het klokhuis verwijderen met appelboor. Snijd ze in dikke schijven. Smelt 1 eetl boter, leg de appelschijfjes in de pan, bestrooi met de suiker en voeg water bij. Laat ze braden op middelmatig vuur tot ze zacht zijn, zonder papperig te worden. Serveer pensen met de appelschijfjes. Geef hierbij brood of gekookte aardappelen.
    Variatie
    Hele warme appelen (zie recept), uit de microgolf, zijn hier ook zeer lekker bij.


    Categorie:Vleesgerechten
    Tags:pensen, appelen, appelschijfjes, bloedworst, lunch, avondmaal
    >> Reageer (4)
    05-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rosbief met groentenkrans
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Klassiek met kroketten en groenten.
    Voor 2 – 3 personen
    rosbief van ½ kg
    50 g bakboter
    peper, zout
    sausbinder
    Smelt de boter in een braadpan. Het rosbiefgebraad kruiden met zout en peper en rondom bruin bakken ( ± 5 min ). Niet in het vlees prikken, anders gaan alle sappen verloren. Blus de pan met 2 eetlepels water en zet het deksel erop. Op een matig vuur 15 min. (saignant) tot 20 min. laten verder braden. Haal het vlees uit pan, dek af met aluminiumfolie en laat 5 à 10 minuten rusten. Voeg ondertussen nog wat water bij het braadvocht in de pan, zodat de aanbaksels loskomen. Laat even inkoken en eventueel wat sausbinder toevoegen. Snijd het vlees in sneetjes. Serveer met groenten zoals erwtjes en wortelen, asperges, schorseneren.... met kroketten of gekookte aardappelen. Geef de saus er apart bij.
    In de oven:
    Oven voorverwarmen op 200°C. Bakboter smelten in oven en rosbief 10 min. bruinbakken. 2 eetlepels water toevoegen en 35 minuten braden per kilo vlees. Regelmatig bedruipen met de saus. Verder zoals hierboven.

     


    Categorie:Oma's recepten
    Tags:rosbief, kroketten, groenten, erwtjes, wortelen, feestelijk
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ratatouille
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen
    3 eetlepels olijfolie
    2 uien, in ringen gesneden
    1 rode en 1 gele paprika
    1 grote aubergine
    2 courgettes
    4 gepelde tomaten
    2 knoflookteentjes, fijngesneden
    2 laurierblaadjes
    1 eetlepel tijm
    peper, zout
    Aubergine in stukjes en courgettes in dikke schijfjes snijden (niet schillen). Paprika’s doormidden snijden, zaadjes verwijderen en in reepjes snijden. Snijd de gepelde tomaten in stukken. De olie opwarmen in een brede stoofpan en uien toevoegen. Op middelmatig vuur glazig bakken (niet bruinbakken), dan paprika’s bijvoegen en ± 5 minuten verder bakken. Aubergine, courgettes toevoegen en ± 5 min verder bakken. Regelmatig omroeren. Doe nu ook de tomaten, knoflook, laurier, tijm, peper en zout erbij. Deksel op de pan en ± 30 minuten zachtjes laten stoven.
    Je kan de olie ook in een ovenschotel gieten, de groenten en andere ingredienten toevoegen en afgedekt ± 45 min. in voorverwarmde oven 200° laten garen. Roer tussenin even om.


    Categorie:Groenten
    Tags:paprika, aubergine, courgette, tomaat, knoflook, laurier, tijm, uien
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wortelsoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen
    500 g wortelen, grofgesneden
    1 ui, grofgesneden
    1 liter water + 2 blokjes groente-of kippebouillon
    laurierblad, peterselie
    1 teentje look, fijngesneden (naar keuze)
    2 geschilde aardappelen, in stukjes gesneden
    klontje boter
    variatie: sinaasappelsap, kervel en paprikapoeder
    Smelt de boter en stoof de ui glazig op middelmatig vuur. Voeg hierbij de wortelen, aardappelen en het lookteentje. Laat even stoven. Water toevoegen, bouillonblokjes en laurierblad. Breng aan de kook en laat op zacht vuur gaarkoken. Gaarkooktijd voor winterwortelen ± 45 min, voor jonge wortelen ± 30 min. Haal laurierblad uit de soep. Fijnmixen. Kruiden naar smaak met peper en zout. Versier met fijngehakte peterselie.
    Als variatie of voor een feestelijke soep voeg je 2 dl vers geperst sinaasappelsap toe na het mixen en een beetje paprikapoeder. Voeg 2 eetlepels gehakte kervel bij en warm nog even op. Schep de soep in borden en versier eventueel met geraspte sinaasappelschil (bio).


    Categorie:Soepen T - Z
    Tags:soep, wortelen, sinaasappelsap, appelsiensap, kervel, peterselie
    >> Reageer (5)
    03-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijgenconfituur
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Lekker op brood of met wildpaté als voorgerecht. Iedereen zal wel zo’n potje willen met de feestdagen. Neem 1 kg geschilde vijgen en meng met het sap van œ citroen. Breng aan de kook en voeg langzaam en al roerend een zakje Pec Imperial toe. Als het goed doorkookt langzaam 550 g fijne suiker toevoegen. Zodra het blijft doorkoken (ook als je roert) 1 volle minuut laten koken. Spoel gereinigde bokaaltjes, samen met de deksels, in heet zuiver water. Vul de potjes met de hete konfituur en veeg de hals eventueel schoon met een vochtige doek als je morst. Sluit onmiddellijk af met de deksels en zet op een natte handdoek tot ze afgekoeld zijn. Bewaar de potjes op een droge en koele plaats.


    Categorie:Confituren
    Tags:vijgen, wildpate, brood, confituur
    >> Reageer (4)
    01-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkensvlees met mosterdsaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen
    4 varkenslapjes of koteletten
    bakboter
    peper, zout
    1 dl water
    4 eetl mosterd
    2 dl room ( light of soyaroom)
    peper en zout

    Kruid het vlees met peper en zout. Smelt de boter en bak de varkenslapjes of koteletten goudbruin. Na 2 min. omdraaien en op middelmatig vuur 5 à 10 min verder laten bakken (naargelang de dikte van het vlees). Neem het vlees uit de pan en dek af met aluminiumfolie. Blus de braadpan met het water en schraap de aanbaksels los .Zet de pan even van het vuur en doe er de room en de mosterd bij en roer goed om met klopper. Breng al roerend aan de kook en laat even indikken. Serveer het vlees met groenten naar keuze en gekookte aardappelen. Schenk de saus over het vlees. Deze saus is ook lekker bij gepocheerde vis.


    Categorie:Vleesgerechten-Varken
    Tags:varkenslapje, kotelet, mosterd, room, soyaroom, aardappel, worteltjes, vis
    >> Reageer (0)


    Foto

    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Categorieën
  • Barbecue (6)
  • Confituren (2)
  • Dessert - Aardbei (3)
  • Dessert - Cake (3)
  • Desserten (15)
  • Dranken (2)
  • Eiergerechten (14)
  • éénpansgerechten (6)
  • Gevogelte en wild (13)
  • Groenten (29)
  • Groenten-Aardappelen (5)
  • Groenten-Asperges (12)
  • Groenten-Kool (4)
  • Groenten-Witloof (6)
  • Groentetaarten (8)
  • Hapjes - Tapas (24)
  • Microgolfgerechten (13)
  • Oma's recepten (33)
  • Oma's Stoemp-Puree (8)
  • Opleggen en inmaken (1)
  • Pasta's (22)
  • Rijst (1)
  • Salades (16)
  • Sauzen (13)
  • Snacks - Brood (5)
  • Soepen A - J (16)
  • Soepen K - S (22)
  • Soepen T - Z (12)
  • Steengrill - Gourmet - Fondue (2)
  • Vis - Schaaldieren (8)
  • Visgerechten (22)
  • Vleesgerechten (14)
  • Vleesgerechten-Lam (3)
  • Vleesgerechten-Rund (5)
  • Vleesgerechten-Varken (13)
  • Voorgerechten (14)

  • Inhoud blog
  • Warme wijn voor koude dagen
  • Wittekool
  • Knolseldersoep
  • Savooikool met kotelet
  • Macaroni met kaas en hesp
  • Groenekoolstoemp
  • Rode kool
  • Hete bliksem
  • Spruitjessoep
  • Chocomousse
  • Garnaalkroketten
  • Pannenkoeken
  • Wittekoolsoep
  • Hamrolletjes met voetselder
  • Prei
  • Witloofsoep
  • Macaronischotel met tonijn
  • Bonensoep
  • Witloof - Hamtaart
  • Vis met mosterdsaus
  • Omelet met uien
  • Zeetong
  • Kalfsblanket met witloof en kriekbier
  • Everzwijnragout
  • Pompoensoep met griezelballetjes
  • Steak met groene pepersaus
  • Pompoen - Paprikasoep
  • Witloofstoemp
  • Tagliatelli met tonijn en courgettesaus
  • Kip op jagerswijze
  • Ajuinstoemp
  • Broccoli - tonijntaart
  • Visrolletjes met courgettes
  • Chili Con Carne
  • Fruitige varkenskotelet
  • Kip met mandarijntjes
  • Appelsoep
  • Tomaat tonijn
  • Aardappelpuree
  • Messinaroom
  • Witloof met ballekes
  • Broccolispagetti met mignonette
  • Waterkerssoep
  • Varkenskotelet met uiensaus
  • Kindertaart
  • Varkensstoofvlees
  • Tagliatelli met blinde vinken en tomatensaus
  • Osso Bucco met pasta
  • Croque-Monsieur
  • Zuiderse varkenskotelet
  • Warme appelen
  • Aardappelschotel met groene boontjes
  • Aardbeien met roomijs
  • Tomatensaus
  • Uiensoep
  • Mayonaise met mixer
  • Ballekes met zachte currysaus
  • Peer met ham
  • Courgettesoep
  • Appelcompote
  • Grissinistokjes met ham
  • Spek met aardappelblokjes en groenten
  • Sperziebonensoep met kaas
  • Tapas van mosselen en serranoham
  • Vanillepudding met aardbeien
  • Bechamel of witte saus
  • Erwtjes met appel
  • Pasta met spekblokjes
  • Gestoofde selder met gehaktballetjes
  • Courgettes gestoofd
  • Tortilla
  • Broodpudding of bodding
  • Slasoep
  • Gazpacho
  • Cake met appelen
  • Lamskotelet met ananas
  • Witte of rode koolsalade
  • Tomatensoep met gehaktballetjes
  • Meloen met Gandaham
  • Kaassoep met balletjes
  • Broccoli en tomaten gegratineerd
  • Tagliatelle met boschampignons en witloofslierten
  • Paella
  • Komkommersoep
  • Tortilla met courgette
  • Bloemkoolsalade
  • Sperzieboontjes met spek
  • Boterham met platte kaas en radijzen
  • Lepelhapjes: Champignon met lookboter
  • Visfilet met pizzaiola
  • Martini - Zalm
  • Aardbei - braambessen - frambozenconfituur
  • Komkommerschuitje
  • Courgette met tomaten en mozarrellaschijfjes
  • Rode bietensoep
  • Tomatensla
  • Verse tomatensoep
  • Veldsla met tomaten, champignon en avocado
  • Bij een lekker ontbijt of gezellig vieruurtje: wentelteefjes
  • Varkenskotelet met picklessaus
  • Provencaalse saus
  • Snijbonen
  • Gerookte zalm met toast
  • Melbatoast met verse kaas en radijs
  • Salade Niçoise
  • Broccoli
  • Varkensruggebraad
  • Varkenshaasje met kruidenkorst
  • Soepvleesfricassee
  • Groene boontjes
  • Broccolisoep
  • Meloen met ham
  • Mosselsoep
  • Slastoemp met eieren
  • Oma's stoofkarbonaden
  • Aardbeien met sabayon
  • Knolseldersalade
  • Gehaktballekes in tomatensaus
  • BBQ: Ribstuk - Cote a l'os
  • BBQ: Gegrilde sardines
  • Tonijn met kruidenboter
  • BBQ: Gemarineerde visbrochet
  • Tomaat - Basilicumtaart
  • Garnalentoren
  • Wachthapje: Komkommersoepje koud
  • Vruchtenstokje met kaasdip
  • Mosselen natuur
  • Spinazie
  • BBQ: Scampi op de barbecue
  • BBQ: Aardappelspies
  • BBQ: Kalfsbrochet met kerstomaat
  • Seldersoep
  • Aardbeibloesem
  • Doperwten
  • Avocado met krab
  • Trostomaatjes gegrild
  • Spagetti Bolognese
  • Paprikasoep
  • Blinde vinken met worteltjes
  • Meloen met gerookte zalm
  • Steak met champignonsaus
  • Gehaktballen met krieken
  • Zalmfilet met bearnaisesaus en garnalen
  • Prei - witloofsoep
  • Wortelen
  • Kippenbouillon met asperges
  • Bolognesesaus
  • Witloof - appelsalade
  • Witloof met veldsla
  • Zalm met prei
  • Tomatensoep met verse basilicum
  • Wortelstoemp
  • Appeltaart
  • Venkel en tomatengratin
  • Pensen met appeltjes
  • Rosbief met groentenkrans
  • Ratatouille
  • Wortelsoep
  • Vijgenconfituur
  • Varkensvlees met mosterdsaus
  • Ijsbergsla met paprika en komkommer
  • Nieuwe aardappelen
  • Veldsla met uien en spek
  • Ijsbergsla met fruit
  • Citroendrankje
  • Veldsla met ei en bieslook
  • Boterham met aardbeien
  • Asperges gestoofd
  • Tomaat met vinaigrette
  • Boterboontjes
  • Asperges en Serranoham
  • Asperges met garnalen
  • Kabeljauw met preistoemp
  • Chipolata met zongedroogde tomaten
  • Asperges met gerookte zalm
  • Asperges op vlaamse wijze - a la flamande
  • Witloof met champignonsaus
  • Aspergesalade met aardbeien
  • Groene aspergesoep
  • Aspergesoep
  • Bloemkoolsoep
  • Broccoli - tonijntaart
  • Visfilets met asperges en garnalen
  • Witloofroomsaus
  • Courgette in tomatensaus
  • Venkel met tomaten - hamsaus
  • Tomatensoep met venkel en garnalen
  • Asperges met garnalensaus
  • Aspergetaart met ham en broccoli
  • Provencaalse groentesoep
  • Erwten en wortelen
  • Bloemkool
  • Varkenskotelet met zachte currysaus
  • Visballetjes in tomatensaus
  • Kaassaus
  • Knolselder met witte saus
  • Tagliatelli met tuinkruiden en zalmfilets
  • Aardappelkroketten
  • Selder in tomatensaus met balletjes
  • Venkelsoep

    Foto

    E-MAIL


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    dolfijntje54
    blog.seniorennet.be/dolfijn

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!