NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

Ik ben Jenthe, in 1953 geboren en getogen in Leuven (Vlaams-Brabant). In 2000 aangespoeld in Oostende. Na bijna 15 jaar terug naar Vlaams Brabant. Een wandeling en een lekker streekbiertje op een zonnig terrasje, heerlijk. Lekkere eenvoudige gerechten klaarmaken is mijn hobby. Ik zet dan de recepten op papier, neem een foto en laat jullie meegenieten. Neem ook eens een kijkje op mijn receptensite door op de foto hierboven te klikken. Smakelijk!

Nu ook op Facebook: Jenthes keuken 

Foto
Willekeurig SeniorenNet Blogs
camillefox_antiek
blog.seniorennet.be/camille
Foto
Links
  • Powerpoint Moni
  • De wandelaar
  • Taal van het hart
  • Zucchini's recepten
  • Funny website
  • Tuin den Horst
    SeaBreeze jenthes_keuken
    SeaBreeze
    bluebird jenthes_keuken
    bluebird
    Links
  • André 2 Linkoverzicht
  • Kantklossen
  • Betoverend veelzijdig startpagina
  • Koivis
  • Bloggers in de kijker
  • Denbosrand
  • Hobbycreatief
    FUNSITE!TIZIANA jenthes_keuken
    FUNSITE!TIZIANA
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    1953alida
    blog.seniorennet.be/1953ali
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    wetenswaardigheden
    blog.seniorennet.be/wetensw
    Jenthe's keuken
    Lekkere gerechten, eenvoudig uitgelegd, voor uw dagelijkse keuken of een feestelijk ideetje om je tafelgenoten te verrassen van vingerhapje tot dessert.
    20-05-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ijsbergsla met fruit
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ½ ijsbergsla
    1 grapefruit
    1 sinaasappel
    2 kiwi’s
    4 eetl slaolie
    2 eetl citroensap
    2 eetl azijn
    1 eetl suiker
    50 g grofgehakte walnoten
    halve walnoten als garnering

    De ijsbergsla wassen en in kleinere stukjes scheuren. De grapefruit en sinaasappel tot op het vruchtvlees schillen, in vieren snijden en in schijfjes snijden. De kiwi’s schillen en ook in schijfjes snijden. De ingredienten in slakom leggen, met de slasaus begieten en naar wens met halve walnoten garneren.
    Slasaus: Meng de slaolie, citroensap, azijn, suiker en gehakte walnoten. Kruid naar believen met zout en peper.


    Categorie:Salades
    Tags:ijsbergsla, fruit, walnoten, azijn, suiker, kiwi, sinaasappel, pompelmoes, slasaus, vinaigrette, lunch
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperges met gerookte zalm
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Microgolfgerecht voor 2 personen
    500 g asperges, geschild
    gerookte zalm in sneetjes
    hollandse saus (klaargemaakt in supermarkt)
    verse peterselie (fijngeknipt)
    400 g aardappelen

    Schik de asperges in een microgolfschaal (naast elkaar) en zet onder water. Met deksel op de schaal 12 min. op ca 800 Watt. Laat 20 min. rusten en nagaren.  Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken, spoel met water, leg in microgolfschaal en zet ze bijna onder water. Kook gedurende 15 min in microgolf ca 800 Watt. Laat even nagaren en kijk even of ze gaar zijn met een prikker. Giet voorzichtig af. Schik de sneetjes zalm, de uitgelekte asperges en aardappelen op het bord. Verwarm de hollandse saus enkele minuten (zie verpakking) en schenk over de groenten. Bestrooi met fijngesneden peterselie.


    Categorie:Groenten-Asperges
    Tags:asperges, gerookte zalm, zalm, hollandse saus, peterselie, aardappel
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witte of rode koolsalade
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een zoetzure salade met witte of rode kool, die zeer fris smaakt bij gebraden vlees.
    150 g fijngeraspte witte kool (of rode)
    3 eetlepels olijfolie
    3 eetlepels azijn
    2 eetlepels fijne suiker of honing
    peper, zout
    De wittekool mengen met de olie, azijn en suiker. Kruiden met peper en zout. Een uurtje in een afgedekt potje in de koelkast zetten. De kool zal wat zachter worden en zal nu een zoetzure smaak krijgen. Als variatie kan je bij witte koolsalade nog stukjes tomaat of sinaasappel of rozijnen bijvoegen. Bij rodekoolsalade zijn stukjes appel lekker.


    Categorie:Salades
    Tags:wittekool, rodekool, zoetzuur, honing, appel, slaatje
    >> Reageer (1)
    19-05-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aspergesoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Belgische asperges zijn een delicatesse en alom gekend. Asperges zijn rijk aan mineralen en vitaminen. Kijk naar de uiteinden en koop geen houterige asperges. Voor de soep kan je onregelmatige en zelfs dikkere asperges kopen. Ze zijn voordeliger qua aankoopprijs.
    Voor 2 – 3 personen
    ½ kg verse asperges, diepvries of bokaal
    ½ liter water 1 kippen- of groentebouillonblokje
    fijngehakte peterselie
    peper, zout
    Schil de asperges met dunschiller (zie basisrecept). Snijd de aspergepunten (2 à 3 cm) af en hou apart in een bodempje water. Snijd de stengels in stukjes van ± 2 cm en leg in water. Vul een kookpot met de schillen en uiteinden en bedek met water. Breng aan de kook en laat ± 10 min zachtjes koken. Giet door een zeef en neem hiervan een halve liter kookvocht. Breng aan de kook met de aspergestukjes, voeg bouillonblokje toe en laat 30 min zachtjes koken. Soep mixen. De aspergepunten toevoegen en opnieuw aan de kook brengen. Vuur afzetten en minstens een vijftal minuten laten staan. Op smaak brengen met peper (en zout).
    Voor roomsoep ½ dl room toevoegen. Niet meer laten koken. Versieren met peterselietakje.
    Tip: Verse asperges kan je ook ongeschild koken in bouillon. De vezels in de gemixte soep zijn gezond en zitten boordevol vitaminen! Neem in dit geval geen dikke, maar eerder fijne tot middelmatige grootte. Asperges uit bokaal afgieten, de stengels in stukken snijden en aan de kook brengen met de bouillon. Mixen en punten toevoegen. Diepvriesasperges zijn reeds geschild en dus zeer handig.

    Categorie:Soepen A - J
    Tags:asperges, soep, vitaminen, seizoensgroenten, bouillon, roomsoep
    >> Reageer (0)
    18-05-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Melbatoast met verse kaas en radijs
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Klaar in een wip en zeer fris.
    verse platte kaas, mager of halfvol
    witte peper, zout
    bosje radijzen
    lente-ui of bieslook
    Besmeer de toast met de platte kaas en kruid met een weinig witte peper en zout. Snijd de radijsjes in schijfjes en schik op de kaas. Snijd de lente-ui in ringetjes of bieslook fijnsnijden en strooi op de toastjes.


    Categorie:Hapjes - Tapas
    Tags:platte kaas, melbatoast, radijs, bieslook, lente-ui,hapje
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witloofroomsaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Lekker bij gebakken vlees. Voor 2 personen.
    300 g witloof ( fijngesneden )

    klontje boter ( 30 gr)

    3 eetlepels water

    1 dl room

    peper, zout
    Smelt de boter en voeg het fijngesneden witloof en het water toe. Stoof het gedurende ± 10 min met deksel op de kookpot. Kruid het witloof naar smaak met peper en zout. Voeg de room toe en laat op hoog vuur inkoken (± 5 min). Regelmatig roeren met klopper. Serveer de saus bij gebakken steak of varkensvlees (gekruid met een weinig nootmuskaat).


    Categorie:Sauzen
    Tags:witloof, boter, room, saus, steak, varkensvlees, kotelet
    >> Reageer (0)
    16-05-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gerookte zalm met toast
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voorgerecht
    Gerookte zalm
    Tuinkers
    Citroen
    Sjalot fijngesneden
    Toast
    Leg de fijne sneetjes gerookte zalm op een bord. Strooi hierover de sjalot. Garneer met tuinkers en partjes citroen. Serveer met warme toastjes in driehoek gesneden.


    Categorie:Voorgerechten
    Tags:gerookte zalm, citroen, tuinkers, toast, lunch
    >> Reageer (1)
    15-05-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veldsla met ei en bieslook
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    250 g veldsla
    2 hardgekookte eieren
    1 teentje knoflook
    1 fijngesnipperd sjalotje
    3 eetl slaolie
    1-2 eetl wijnazijn
    2-3 eetl fijngesneden bieslook
    De veldsla wassen, de wortels afsnijden en de lelijke bladeren verwijderen. De eieren pellen, in vieren snijden en met de veldsla over de vier bordjes verdelen. De slasaus over de salade gieten.
    De slasaus: Het knoflookteentje doorsnijden en een slakom daarmee inwrijven. De olie, wijnazijn, sjalot en de bieslook vermengen. Kruiden naar wens met peper en zout.


    Categorie:Salades
    Tags:veldsla, ei, sjalot, slasaus, bieslook, lunch
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Visfilets met asperges en garnalen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 personen
    2 visfilets
    500 g asperges (vers of uit bokaal)
    100 g kruidenboter
    2 dl room
    100 g grijze garnalen
    peper, zout
    1 eetl water
    Kook de asperges volgens basisrecept of verwarm de asperges uit bokaal een paar minuten in microgolf met het vocht. Breng de room aan de kook en voeg van het vuur de kruidenboter in klontjes toe. Warm opnieuw op en laat zo’n 5 min inkoken. Roer regelmatig. Pocheer ondertussen de visfilets. Kruid ze met zout en peper en leg ze in een microgolfschaal met 1 eetl water, 4 - 5 min, afgedekt, ca 700 Watt. Laat even nagaren. Garnalen toevoegen aan de saus en nog even zachtjes opwarmen. Schik op het bord de visfilets naast de asperges en lepel er de saus over. Versier met peterselie en dien op met gekookte aardappelen.
    Tip:
    Diepvriesgarnalen kan je zo toevoegen zonder te ontdooien. Even opwarmen, anders krimpen de garnalen en worden ze taai.


    Categorie:Visgerechten
    Tags:visfilet, asperges, kruidenboter, grijze garnalen, garnalen
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardbeien met sabayon
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Eenvoudig en lukt altijd. Voor 4 personen.
    500 g aardbeien
    suiker naar smaak
    sap van 1 appelsien
    Voor de sabayon
    4 eierdooiers
    4 eidopjes kristalsuiker
    4 eidopjes zoete witte wijn

    Was de aardbeien en verwijder dan de kroontjes. Doe de aardbeien in een kom en bestrooi met suiker naar smaak en het appelsiensap. Laat ± ½ u rusten. Verdeel over glazen coupes.
    Maak nu de sabayon in de microgolf:
    Klop in een microgolfkom de eierdooiers met de suiker tot het mengsel als een lint van de lepel loopt (± 1 min). Roer er dan de wijn door en zet in de microgolf onafgedekt, 1 min op ca 750 Watt. Roer nogmaals flink en nog 30 seconden in de microgolf. Klop de sabayon vervolgens los en giet over de aarbeien. Versier eventueel met geraspte appelsienschil en enkele muntblaadjes.
    Weetje: Het appelsiensap versterkt de natuurlijke smaak van de aardbeien.
    Voor de sabayon: reken per persoon 1 eierdooier, 1 eidopje suiker, 1 eidopje zoete witte wijn.
     Probeer ook eens met krieken- of frambozenbier


    Categorie:Dessert - Aardbei
    Tags:aardbei, sabayon, ei, suiker, wijn, appelsien, munt, kriek, framboise
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groene aspergesoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    1 kg groene asperges

    1 liter water

    1 blokje groenten- of kippenbouillon

    2 dl room ( of light)

    peterselie, fijngeknipt
    Groene asperges dienen niet geschild te worden. Snijd alleen het houtige uiteinde van de asperges en spoel ze met water. Snijd de aspergepunten op ± 6 cm lengte af en hou apart. Snijd de rest van de asperges in stukjes en doe ze in een kookpot met 7,5 dl water. Breng aan de kook met het bouillonblokje en laat 15 min zachtjes koken. Kook de aspergepunten apart in 2,5 dl water gedurende ± 8 min, met deksel op de pot. Haal ze uit het kookvocht en zet apart.

    Het kookvocht aan de rest van de soep toevoegen en mixen. Roer de room door de soep. Kruid met peper (en zout) en voeg de aspergepunten toe. Bestrooi eventueel met peterselie.

     

     


    Categorie:Soepen A - J
    Tags:groene asperge, bouillon, soep, peterselie
    >> Reageer (2)
    14-05-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verrukkelijk spekslaatje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Krulsla ! Knapperig en fris. Als lunch.
    Voor 2 personen
    1 krulsla of zakje gemengde sla
    200 g fijngesneden spekjes
    1 sjalotje, fijngesnipperd
    2 eetlepels azijn
    1 dl room
    1 eetl fijngeknipte peterselie
    2 hardgekookte eieren
    2 tomaten
    een handvol broodkorstjes of toast
    Verdeel de sla over grote diepe borden. Bak de broodkorstjes in wat olijfolie. Bak de spekjes krokant in een pan, gooi er de sjalot bij, giet er de azijn over en laat tot de helft inkoken. Voeg de room toe zodat je een bouillonachtige vloeistof verkrijgt. Giet de warme vinaigrette over de salade en versier met kwartjes ei en tomaat. Werk af met de peterselie en korstjes of geef er een toast bij.
    Variaties: - Combineer de spekjes met heel dun gesneden reepjes gerookte zalm en enkele reepjes gemarineerde, zongedroogde tomaten.
    - De stukjes ei kan je vervangen door een of twee gepocheerde eieren. Je legt ze bovenop de salade en bestrooi ze met verse kruiden.


    Categorie:Salades
    Tags:spek, gerookte zalm, ei, krulsla, broodkorstjes, toast, vinaigrette, kruiden, spekjes
    >> Reageer (0)
    13-05-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperges met garnalensaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Als hoofdgerecht voor 4 personen
    6 asperges per persoon
    250 g grijze gepelde garnalen
    ¼ liter melk
    ¼ liter water + 1 visbouillonblokje
    2 eetl dragon, fijngeknipt
    een paar druppels citroensap (naar keuze)
    sausbinder ( ± 5 eetlepels)
    gekookte aardappelen

    Kook de verse asperges volgens basisrecept of indien uit blik, afgedekt verwarmen in microgolf met vocht. Breng de melk, water en visbouillonblokje al roerend aan de kook. Dragon toevoegen en dan sausbinder tot de saus mooi indikt. De garnalen eronder roeren en naar smaak enkele druppels citroensap. De asperges laten uitlekken en op het bord schikken. De saus erover en enkele garnalen als versiering. Geef hierbij gekookte aardappelen.


    Categorie:Groenten-Asperges
    Tags:asperge, dragon, grijze noordzeegarnalen, visbouillon, citroensap, melk
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloemkool
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Koop een bloemkool zonder lelijke plekken en frisse groene bladeren.
    Voor 4 personen
    1 bloemkool
    ½ liter koude melk
    50 g bloem
    50 g boter
    peper, zout, muskaatnoot
    1 eierdooier (naar keuze)
    Verwijder de groene bladeren en snijd de roosjes van de harde kern. Spoel in koud water. In een kookpot met kokend gezouten water 13 minuten gaarkoken. Ondertussen maken we een witte- of bechamelsaus. Boter smelten en de bloem toevoegen. Goed roeren met klopper tot een blond papje. Melk toevoegen en op middelmatig vuur de saus laten indikken, regelmatig roeren. Neem van het vuur en kruid met peper, zout, muskaatnoot. Meng de eierdooier door de witte saus. De gekookte bloemkool afgieten en in de kom of schotel overgieten met de saus.
    Variatie: Kaassaus
    Als de saus voldoende ingedikt is van het vuur 50 g geraspte kaas (emmenthal, gruyere...) bij de witte saus voegen. Kruid met peper en zout en laat nog even opwarmen.


    Categorie:Groenten-Kool
    Tags:bloemkool, bechamelsaus, kaassaus, seizoensgroenten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkenskotelet met zachte currysaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 personen
    2 varkenskoteletten
    1 broccoli (± 400)
    3 sjalotjes, fijngesnipperd
    1 kleine appel (zoet)
    1 dl room
    2 eetl currypoeder
    2 eetl bakboter
    Schil de appel, verwijder klokhuis en snijd in kleine stukjes. Broccoli in roosjes verdelen en 9 min beetgaar koken in kokend water. Afgieten. Hou warm onder deksel. Wrijf de koteletten in met 1 eetl currypoeder, zout en peper. Bak ze rondom bruin en gaar in ± 8 min per kant. Haal ze uit de pan en hou warm onder aluminuimfolie. In het achtergebleven bakvet de sjalotjes, appelstukjes en 1 eetl currypoeder ± 10 min zacht bakken, met deksel op de pan. Regelmatig roeren. De room toevoegen en de saus goed opwarmen. Kruiden met peper en zout. Serveer de kotelet met de saus, broccoli en gekookte aardappelen of gekookte rijst.


    Categorie:Vleesgerechten-Varken
    Tags:kotelet, broccoli, appel, rijst, varkensvlees
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aspergetaart met ham en broccoli
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    1 rol bladerdeeg
    1 bokaal fijne asperges of verse gekookt
    150 g broccoliroosjes
    100 g ham in sneetjes
    75 g geraspte kaas
    3 eieren
    0,5 dl room of melk

    Verwarm de oven op 200°. Snijd de asperges in stukken van 5 cm en laat goed uitlekken. Stoom de broccoli in de microgolf afgedekt met folie of deksel 4 min op 750 Watt , of kook even voor.
    Bekleed de bakvorm met de deeg. Prik hier en daar in de bodem met een vork en plooi de randen mooi naar binnen. Snij de ham in fijne reepjes en verdeel over de deegbodem. Daarna de asperges en de broccoli. Strooi de kaas erover. Klop de eieren met de room, kruid met peper en zout, en giet over de vulling. Bak de taart in het midden van de oven gedurende 45 minuten. Dek de vulling de laatste 10 min af met aluminiumfolie als deze te donker wordt.
    Tip
    De sneetjes ham zorgen ervoor dat de deegbodem niet te vochtig wordt.


    Categorie:Groentetaarten
    Tags:bladerdeeg, asperge, broccoli, hesp, groentetaart
    >> Reageer (2)
    11-05-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperges met beenham
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 personen
    500 gr verse witte asperges of bokaal
    4 fijne sneetjes beenham
    2 hardgekookte eieren
    100 g echte boter
    fijngesnipperde peterselie

    Schil en kook de asperges volgens basisrecept of verwarm de asperges uit bokaal een paar minuten in de microgolf met het vocht. Versnipper de eieren of verdeel ze in stukken. Smelt de boter in een pannetje of in microgolf op half vermogen.Kruid eventueel met peper en zout. De asperges op een bord schikken. Leg beenham een minuutje in het kookvocht van de asperges, laat uitlekken en schik naast de asperges. Strooi de versnipperde eieren onderaan de asperges of leg de stukken ernaast en garneer met peterselie. Overgiet het geheel met gesmolten boter.Serveer met kleine gekookte aardappelen of krielaardappelen.


    Categorie:Groenten-Asperges
    Tags:asperge, krieltjes, beenham, peterselie, eieren
    >> Reageer (1)
    10-05-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Selder in tomatensaus met balletjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Verse witte selder (bleekselderij) gestoofd, ofwel voetselder of stukjes selder uit blik, samen met tomatensaus bij gebakken gehaktballetjes. Serveer met gekookte aardappelen. Voor 2 personen

    350 g gehakt

    1 witte selder (bleekselderij)

    3 tomaten, gepeld of blikje (± 400 g)

    4 dl water

    2 eetlepels bakboter

    cayennepeper, suiker

    peper, zout

    maïzena of sausbinder

    Met verse selder

    Snijd onderaan de witte selder de harde kern af. Breek de buitenste stengels met plekken af en snijd verlepte blaadjes weg. Snijd de brede takken in stukjes van ± 3 - 4 cm en neem ± 400 gr. Spoel onder de waterkraan. Snijd de rest van de selder fijn en vries eventueel in voor het maken van een soepje of als groente bij mosselen. Het gehakt wordt gewoonlijk gekruid verkocht, dus rollen we er vier gehaktballetjes van. Smelt de boter in een stoofpan en op middelmatig vuur de balletjes even licht aanbakken. Na een paar minuten omdraaien. Voeg het water toe in kleine hoeveelheden. De selder toevoegen en onder de balletjes roeren. Kruiden met peper en weinig of geen zout. Alles moet bijna onder water staan. Even het vuur hoger zetten, tot het kookpunt en dan op middelmatig vuur verder stoven gedurende 30 – 40 minuten. Draai de balletjes tussenin even om. De gepelde tomaten in stukjes snijden en in een microgolfpotje 3 minuten in microgolf garen. Fijn mixen en kruiden met cayennepeper, wat suiker en zout. Als de selder mals is de tomatensaus toevoegen en mengen. Nu binden we de saus. Los in wat water één eetlepel maïzena op en roer onder de saus. Laat even indikken. Naar keuze kan de saus ook gebonden worden met een paar lepels sausbinder.

    Selder uit blik

    Bak de gehaktballetjes in gesmolten bakboter en op middelmatig vuur gedurende ± 30 minuten met deksel op de pan. Voeg indien nodig wat boter toe en keer de balletjes regelmatig om. Voeg dan de selder uit blik toe met de fijn gemixte en gekruide tomaten en omroeren. Opwarmen en de saus binden zoals hierboven.


    Categorie:Oma's recepten
    Tags:witte selder, voetselder, tomatensaus, gehaktballen, gehakt, maizena
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Venkelsoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    1 venkelknol + veel groen
    1,5 l water + 2 visbouillonblokjes
    2 aardappelen, geschild, in stukjes
    1 eetlepel verse kaas (zoals philadelphia)
    of lightroom
    Extra afwerking:
    Gepelde garnalen
    pastis of sherry

    De venkel schoonmaken en in grove stukken snijden. Een gedeelte van de groene pluimpjes opzij zetten voor versiering en de rest fijnknippen. In een kookpot de venkel, aardappelen en bouillon aan de kook brengen. Op zacht vuur 30 min gaarkoken. Soep mixen. Neem in een pollepel soep, roer er de verse kaas onder, en voeg bij de rest van de soep. Het fijngeknipte venkelgroen toevoegen en de soep nog even opwarmen (niet koken). Opdienen met een paar pluimjes groen.
    Ter afwisseling kan je in ieder bord een eetlepel gepelde garnalen strooien en/of een koffielepel pastis of sherry toevoegen.


    Categorie:Soepen T - Z
    Tags:venkel, garnalen, sherry, philadelphia, soep
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperges met een korstje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 personen
    500 g verse asperges of bokaal
    1,25 dl kookvocht of kalfsbouillon
    1,25 dl melk
    50 g geraspte gruyere of emmenthal
    2 eierdooiers
    4 eetl room
    1 ui
    3 eetl bloem

    Kook de asperges volgens het basisrecept of uit bokaal. Laat uitlekken en leg in beboterde ovenschaal. Stoof de gesnipperde ui glazig in de boter. Bestrooi al roerend met de bloem. Voeg de melk en kookvocht toe en laat roerend aan de kook komen tot ze goed gebonden is. Breng op smaak met peper, zout, muskaatnoot. Roer de kaas erdoor. Neem de pan van het vuur. Klop de eierdooiers los met de room en roer door de saus. Giet over de asperges. Laat 10-15 min in voorverwarmde oven van 200° kleuren. Je kan versieren met stukjes tomaat.


    Categorie:Groenten-Asperges
    Tags:asperges, melk, gruyere, eierdooiers, room, ui, bloem
    >> Reageer (2)


    Foto

    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Categorieën
  • Barbecue (6)
  • Confituren (2)
  • Dessert - Aardbei (3)
  • Dessert - Cake (3)
  • Desserten (15)
  • Dranken (2)
  • Eiergerechten (14)
  • éénpansgerechten (6)
  • Gevogelte en wild (13)
  • Groenten (29)
  • Groenten-Aardappelen (4)
  • Groenten-Asperges (12)
  • Groenten-Kool (4)
  • Groenten-Witloof (6)
  • Groentetaarten (7)
  • Hapjes - Tapas (24)
  • Microgolfgerechten (12)
  • Oma's recepten (34)
  • Oma's Stoemp-Puree (8)
  • Opleggen en inmaken (1)
  • Pasta's (22)
  • Rijst (1)
  • Salades (16)
  • Sauzen (13)
  • Snacks - Brood (4)
  • Soepen A - J (16)
  • Soepen K - S (22)
  • Soepen T - Z (12)
  • Steengrill - Gourmet - Fondue (2)
  • Vis - Schaaldieren (9)
  • Visgerechten (22)
  • Vleesgerechten (13)
  • Vleesgerechten-Lam (3)
  • Vleesgerechten-Rund (5)
  • Vleesgerechten-Varken (13)
  • Voorgerechten (14)

  • Inhoud blog
  • Pasta met scampi, courgette en tomaatjes
  • Tomatensla
  • Aardbeien met roomijs
  • Citroendrankje
  • BBQ: Gegrilde sardines
  • Gazpacho
  • Trostomaatjes gegrild
  • Asperges op vlaamse wijze - a la flamande
  • Bloemkoolsalade
  • Boterham met platte kaas en radijzen
  • Asperges met garnalen
  • Aardbeibloesem
  • Chipolata met zongedroogde tomaten
  • Paella
  • Ijsbergsla met fruit
  • Asperges met gerookte zalm
  • Witte of rode koolsalade
  • Aspergesoep
  • Melbatoast met verse kaas en radijs
  • Witloofroomsaus
  • Gerookte zalm met toast
  • Veldsla met ei en bieslook
  • Visfilets met asperges en garnalen
  • Aardbeien met sabayon
  • Groene aspergesoep
  • Verrukkelijk spekslaatje
  • Asperges met garnalensaus
  • Bloemkool
  • Varkenskotelet met zachte currysaus
  • Aspergetaart met ham en broccoli
  • Asperges met beenham
  • Selder in tomatensaus met balletjes
  • Venkelsoep
  • Asperges met een korstje
  • Spagetti met scampi en garnalen
  • BBQ: Scampi op de barbecue
  • Tomaat met vinaigrette
  • Boterham met aardbeien
  • Knolseldersalade
  • Croque-Monsieur
  • Aspergesalade met aardbeien
  • Veldsla met tomaten, champignon en avocado
  • Bloemkoolsoep
  • Spaanse gamba's met knoflook en ui
  • Asperges met ham en kaassaus
  • Salade Niçoise
  • Kabeljauwfilets in de oven
  • Fusilli met gegrilde zalm
  • Vanillepudding met aardbeien
  • Appelsoep
  • Gele-Paprikasoep
  • Asperges gestoofd
  • Asperges en Serranoham
  • Asperges: Basisrecept
  • Appelcake
  • Toast Champignon
  • Pudding met frambozen
  • Tomatensoep met venkel en garnalen
  • Boterboontjes
  • Ijsbergsla met paprika en komkommer
  • Aardappelen op z'n italiaans
  • Aspergeslaatje
  • Witloof met ham en kaassaus
  • Kip en paddestoelensalade
  • Veldsla met uien en spek
  • Rijstpap
  • Vleessaus
  • Preirolletjes met ham
  • Preisoep met aardappelen
  • Rijst met tonijn
  • Stoofvlees met bruine Leffe
  • Chipolata met champignons en kerstomaat
  • Peren in koffie
  • Tagliatelle met kalfsragout
  • Andijviestoemp met spekjes
  • Witloof met champignonsaus
  • Courgette in tomatensaus
  • Venkel met tomaten - hamsaus
  • Koolrabi
  • Avocadosalade met grijze garnalen
  • Erwten en wortelen
  • Provencaalse groentesoep
  • Visballetjes in tomatensaus
  • Tagliatelli met tuinkruiden en zalmfilets
  • Aardappelkroketten
  • Witloof gestoofd
  • Mosterdsaus
  • Appelen gevuld met prei
  • Kip met preiroomsaus
  • Lintpasta met spinazie en kip
  • Appeltjes in de oven
  • Lamskoteletjes met witloof
  • Bij een lekker ontbijt of gezellig vieruurtje: wentelteefjes
  • Gehaktbrood met spekjasje
  • Zalmrolletje
  • Kalfsfricassee
  • Soepvleesfricassee
  • Gemarineerde zalmfilet met kruiden
  • Visfilets met romige tomatensaus
  • Met Pasen zie je eieren in alle kleuren en smaken
  • Spaanse omelet
  • Omelet met champignons en kaas
  • Tomaten met eieren
  • Uitsmijter
  • Gevulde eieren
  • Gehakt in witloofjasje
  • Gevulde eitjes
  • Fijne kippesoep
  • Andijvie, gestoofd
  • Vispotje met lengfilet
  • Kaassaus
  • Visgratin met spinazie
  • Capellini carbonara
  • Blinde vinken met jagersaus
  • Knolselderstoemp
  • Komkommer Polonaise
  • Champignonsaus
  • Juliennesoep
  • Vol-au-vent of koninginnehapje
  • Kabeljauw met provencaalse saus
  • Goelash
  • Hutsepot
  • Ovenschotel met gehakt en groenten
  • Schorseneren
  • Tagliatelli Carbonara met gerookte zalm
  • Knolselder met witte saus
  • Archiducsaus
  • Rode bietensoep
  • Wafels
  • Doperwtensoep
  • Witloof met gehakt en spekjasje
  • Lasagne
  • Venkel gegratineerd
  • Stoofvleespotje met appel
  • Appel met ijs en peperkoek
  • Bleekselder of witte selder
  • Venkelvelouté met scampi
  • Vispannetje
  • Gehaktbrood
  • Havermoutpap en koekjes
  • Groene-peperroomsaus
  • Pompoen-ovenschotel
  • Chocomousse met bier
  • Tarte Tatin met groenten
  • 2 februari - Maria-Lichtmis- dan eten we Pannenkoeken
  • Appelen met kaneel
  • Osso Bucco met pasta
  • Aardappeltjes in de oven
  • Gegrilde zalm met witloofstronkjes
  • Vogelnestjes
  • Zure eiersaus
  • Kwartels met druiven
  • Vleesballekes
  • Tomaten gevuld met gehakt
  • Witloof met ham en kaas
  • Scampi pikant
  • Preistoemp
  • Lasagne met zalm
  • Eieren gefrituurd
  • Groenekoolsoep
  • Kipfricassee voor vol au vent
  • Hespengebraad met bloemkool
  • Champignonsoep
  • Visfilets gegratineerd
  • Tagliatelle met kastanjechampignon en kalfslapje
  • Spruiten
  • Varkensvlees met witloofroomsaus
  • Konijn met bier of wijn
  • Witloofsoep
  • Scampi in lookboter
  • Gevulde paprika's
  • Cordon blue
  • Gestoofde selder met gehaktballetjes
  • Kip op jagerswijze
  • Wittekoolsoep
  • Witloofstoemp
  • Visfilet met pizzaiola
  • Wittekool
  • Kervelsoep met roomkaas
  • Broodpudding of bodding
  • Nieuwjaarsbrief 2018
  • Jenthes keuken
  • Cappuccino van soep
  • Ajuinsoep
  • Aspergerolletje
  • Scampi en Sint-Jakobsvruchten
  • Vingerhapje: Kerstomaatjes met garnaal
  • Visfondue
  • Steengrill-Gourmet
  • Hemelse peer
  • Gevulde aardappeltjes
  • Everzwijnragout
  • Roggebrood of toastjes met gerookte zalm
  • Waterkerssoep
  • Varkenshaasje met kruidenkorst
  • Peren met vijgenpuree
  • Konijnfilet met appel en champignon
  • Oesters met kruidenboter
  • Vingerhapje - Pens met appel
  • Lepelhapje met ham en kiwi

    Foto

    E-MAIL


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    aanpak_slapeloosheid
    blog.seniorennet.be/aanpak_

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!