NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

Ik ben Jenthe, in 1953 geboren en getogen in Leuven (Vlaams-Brabant). In 2000 aangespoeld in Oostende. Na bijna 15 jaar terug naar Vlaams Brabant. Een wandeling en een lekker streekbiertje op een zonnig terrasje, heerlijk. Lekkere eenvoudige gerechten klaarmaken is mijn hobby. Ik zet dan de recepten op papier, neem een foto en laat jullie meegenieten. Neem ook eens een kijkje op mijn receptensite door op de foto hierboven te klikken. Smakelijk!  

Foto
Willekeurig SeniorenNet Blogs
enieuws2
blog.seniorennet.be/enieuws
Foto
Foto
Links
  • Powerpoint Moni
  • De wandelaar
  • Taal van het hart
  • Zucchini's recepten
  • Funny website
  • Tuin den Horst
    SeaBreeze jenthes_keuken
    SeaBreeze
    bluebird jenthes_keuken
    bluebird
    Links
  • André 2 Linkoverzicht
  • Kantklossen
  • Betoverend veelzijdig startpagina
  • Koivis
  • Bloggers in de kijker
  • Denbosrand
  • Hobbycreatief
    FUNSITE!TIZIANA jenthes_keuken
    FUNSITE!TIZIANA
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    hetpinegeltje3
    blog.seniorennet.be/hetpine
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    cattleannie
    blog.seniorennet.be/cattlea
    Foto
    Jenthe's keuken
    Lekkere gerechten, eenvoudig uitgelegd, voor uw dagelijkse keuken of een feestelijk ideetje om je tafelgenoten te verrassen van vingerhapje tot dessert.
    06-08-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witte of rode koolsalade
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een zoetzure salade met witte of rode kool, die zeer fris smaakt bij gebraden vlees.
    150 g fijngeraspte witte kool (of rode)
    3 eetlepels olijfolie
    3 eetlepels azijn
    2 eetlepels fijne suiker of honing
    peper, zout
    De wittekool mengen met de olie, azijn en suiker. Kruiden met peper en zout. Een uurtje in een afgedekt potje in de koelkast zetten. De kool zal wat zachter worden en zal nu een zoetzure smaak krijgen. Als variatie kan je bij witte koolsalade nog stukjes tomaat of sinaasappel of rozijnen bijvoegen. Bij rodekoolsalade zijn stukjes appel lekker.


    Categorie:Salades
    Tags:wittekool, rodekool, zoetzuur, honing, appel, slaatje
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomatensoep met gehaktballetjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    500 g soepgroenten ( prei, wortel, selder), fijngesneden
    1 ui, stukgesneden
    3 aardappelen ( middelgrote), stukgesneden
    2 blikken gepelde tomaten ( ± 800 g )
    klontje boter
    3 tabletjes bouillon ( naar keuze)
    1,5 l water
    peper, zout, ½ koffielepel tijm ( facultatief)
    400 g gehakt (naar keuze)

    Stoof de ui even in de boter. Voeg de soepgroenten en aardappelen toe en laat nog even verder stoven. Doe de gepelde tomaten, water en bouillontabletjes erbij. Kruid met peper, zout en tijm. Breng aan de kook en laat ongeveer 30 min op een zacht vuur verder koken. Mix de soep fijn en breng opnieuw tot kookpunt. Rol kleine ballekes van het gehakt. Voeg ze bij de soep en laat nog 5 min koken tot de ballekes boven drijven.
    Tip:
    In de zomer met zongerijpte tomaten in plaats van blik. Je kan de tomaten geheel toevoegen en dan de passe-vite gebruiken om pellen en zaadjes te verwijderen. Roma- of pruimtomaten zijn zeer geschikt voor soep. Ze zijn vleziger en bevatten minder zaadjes. Het gehakt wordt meestal reeds gekruid verkocht. Je kan er indien gewenst nog 2 eieren, 2 eetl paneermeel, peper, zout en nootmuskaat aan toevoegen.


    Categorie:Soepen T - Z
    Tags:tomaten, soepballetjes, ui, aardappel, bouillon, tijm, gehakt, soepgroenten, prei, wortel, selder
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meloen met Gandaham
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Schil meloen en snij in kleine schijfjes. Wikkel elk stukje in een reepje Parma of Gandaham. Steek in elk stuk een prikkertje.


    Categorie:Hapjes - Tapas
    Tags:gandaham, parmaham, meloen, feestelijk
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaassoep met balletjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Verrassend lekker en klaar in 15 minuten.
    Voor 4 personen.
    4 eetl boter
    3 eetl bloem
    1 ¼ liter warme bouillon (3 blokjes + water)
    400 g doperwten, blik uitgelekt of diepvries
    ± 150 g verse kaas (vb.Philadelphia)
    2 eetl gehakte bieslook
    200 g gehakt
    1 klein fijngesneden sjalotje

    De sjalot mengen met het gehakt, kruiden met peper en zout en kleine soepballetjes rollen. Boter smelten, bloem toevoegen en al roerend de bouillon bijgieten. Aan de kook brengen en doperwten toevoegen. Op laag vuur 5 min laten koken. Meng apart in een pollepel de kaas met een beetje warme bouillon. Giet bij de soep. Soepballetjes aan de soep toevoegen en in 5 min laten garen (niet koken) . Van het vuur nemen en bieslook erin strooien. Serveren.


    Categorie:Soepen K - S
    Tags:doperwten, bouillon, verse kaas, bieslook, gehakt, ballekes, soep
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Broccoli en tomaten gegratineerd
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 personen
    3 tomaten (middelgroot)
    ½ broccoli
    25 g boter
    25 g bloem
    ¼ liter melk
    3 eetl geraspte kaas (zoals Parmesan of Grana Padano)
    peper, zout
    Tomaten pellen en halveren. Broccoli spoelen onder de kraan en zes roosjes afsnijden. In kokend water 5 minuten koken en onmiddellijk verfrissen onder stromend water, of in microgolf afgedekt, 3 min in schaal met een bodempje water. Oven voorverwarmen op 200°C. Een ovenschaal invetten en de halve tomaten en broccoli afwisselend schikken. Een kaassaus maken: smelt boter en voeg de bloem toe. Goed mengen met de klopper en de melk toevoegen. Even laten indikken en de kaas door de saus mengen. Kruiden naar smaak met zout en peper en over de groenten gieten. In het midden van de oven zetten gedurende 20 à 25 minuten. Er vormt zich nu ook een mooi bruin korstje.
    Tip: Het gerecht krijgt een andere smaak als u er champignons bijvoegt. Maak met de rest van de broccoliroosjes en steeltjes een soepje.


    Categorie:Groenten
    Tags:broccoli, tomaten, kaas, melk, bloem, ovenschotel
    >> Reageer (1)
    04-08-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tagliatelle met boschampignons en witloofslierten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Lekker vegetarisch of met stukjes vlees.

    Voor 2 personen
    200 g tagliatelle

    250 g boschampignons

    2 stronkjes witloof

    peper, zout

    2 dl room, soyaroom

    bakboter

    Breng in een kookpot water aan de kook voor het koken van de pasta. Snijd de boschampignons in schijfjes en het witloof in lange dunne reepjes. Smelt een klontje boter in een anti-kleefpan (tefal) en voeg de schijfjes boschampignons toe. Op hoog vuur enkele minuten bakken (piepend geluid). Roer regelmatig om. Schep ze op een bord en hou apart. Een klont bakboter opnieuw in de pan en voeg er het witloof toe. Op middelmatig vuur 5 à 10 minuten laten stoven met een lepel water. Voeg de boschampignons toe en kruid met weinig zout en meer peper. De room in de pan gieten en op middelmatig vuur de saus laten indikken (dit gaat wel snel, ± 5 min.). Regelmatig roeren. Kook de pasta (volgens kooktijd op de verpakking) in gezouten kokend water met een scheutje olijfolie. Giet af en schep de tagliatelle in de borden met daarop de saus. Naar keuze kan je wat kaas (Grana Padano, parmesan..) hierover strooien. Voor de liefhebbers kan hierbij een fijn sneetje gebakken kalfs- of varkensvlees.


    Categorie:Pasta's
    Tags:tagliatelle, boschampignon, witloof, room, soyaroom, varkensvlees, vegetarisch
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paella
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 – 3 personen
    3 eetl olijfolie
    1 kleine ui, fijngesneden
    1 rode paprika
    1 knoflookteentje, fijngesnipperd
    200 g rijst
    200 g kippefilet, in blokjes gesneden
    1/2 L kippebouillon (water + 1 tabletje)
    1 capsule saffraan, 1/2 koffielepel paprikapoeder
    1 tomaat, gepeld, ontpit, in blokjes gesneden
    100 g diepvrieserwtjes
    6 scampi + 8 mosselen ( naar keuze)
    Warm het water (microgolf) en voeg het verbrokkelde tabletje, saffraan en paprikapoeder toe. Roer om. Haal de zaadlijsten uit de paprika en snijd in reepjes. Verhit de olie in een tefalpaella- of hapjespan. Voeg de ui, paprika en look toe en laat een paar minuten stoven op middelmatig vuur. Steeds regelmatig omroeren. Doe er de kip bij en laat ± 5 min verder bakken. Rijst en tomaat toevoegen en nog even meebakken. Goed omroeren. Bouillon bijvoegen en kruiden met peper en zout. De nog bevroren erwtjes bijvoegen en aan de kook brengen. Scampi en mosselen opleggen. Afdekken met aluminiumfolie of deksel zodat de pan goed afgesloten is. Vuur zeer zacht zetten en 30-35 min laten sudderen. Neem langs de zijkant een lepeltje en proef of de rijst gaar is en het kookvocht verdampt is. Laat nog 5 min van het vuur afgedekt staan. Serveer eventueel met citroenpartjes.
    Tip:
    De kip kan vervangen worden door vis en inktvisringen. Combineer naar eigen keuze. Ook fijne sperzieboontjes kunnen bijgevoegd worden.


    Categorie:éénpansgerechten
    Tags:paella, rijst, kip, scampi, mosselen, spanje, saffraan, look, paprika, erwtjes
    >> Reageer (9)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Komkommersoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen
    2 komkommer
    2 sjalotjes, fijngesneden
    ½ liter water + kippenbouillonblokje
    1 dl melk of room
    rauwe ham, in stukjes ( naar keuze)
    bakboter

    Was de komkommer en snij de uiteinden weg. Snij er 12 dunne schijfjes van en hou opzij voor afwerking. Schil de komkommer, snij middendoor, verwijder de pitten met een lepeltje en snij in stukjes. Stoof de sjalotjes even in boter, voeg de komkommerblokjes bij en laat een 5-tal minuten meestoven. Water en bouillonblokje toevoegen, aan de kook brengen en 15 min zachtjes laten koken. Fijn mixen en melk of room toevoegen. Kruiden naar smaak met peper en zout. Soep opdienen en ieder bord met komkommerschijfjes en stukjes ham versieren.
    Variatie:
    Een teentje knoflook bijvoegen. Vervang de komkommerschijfjes door lente-uitjes.


    Categorie:Soepen A - J
    Tags:komkommer, sjalot, ham, soep, knoflook, soyaroom, lente-uitjes, lunch
    >> Reageer (8)
    03-08-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tortilla met courgette
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Kan warm, lauw of koud geserveerd worden, als lunch voor 2 personen of als hapjes (tapas) bij een drankje.
    1 courgette (klein)
    4 eieren
    4 eetl room
    1 knoflookteentje, gepeld, fijngesnipperd
    1 eetl verse tijmblaadjes
    2 eetl olijfolie
    3 eetl geraspte kaas (parmesan, grana padano...)
    zout, peper
    Spoel de courgette onder de kraan en snijd de uiteinden weg. Snijd in fijne schijfjes. Verhit de olie in een tefalpan en leg er de courgetteschijfjes in. Strooi er de tijmblaadjes over en het fijngesnipperd knoflook. Kruid met peper en zout naar smaak. Zet een deksel op de pan en laat op middelmatig vuur 5 minuten bakken. Tussenin even omroeren. Klop de eieren met de room op en kruid naar smaak met peper en zout. Giet ze over de groenten en dek de pan opnieuw af. Laat nog 10 min. bakken. Schuif de tortilla op een bord, draai om met de pan, zodat de andere kant kan bakken. Bestrooi met de kaas en laat nog 5 min bakken met deksel op de pan. Schuif de tortilla op een bord en verdeel in stukken of kleine vierkantjes. Steek er prikkers in en serveer warm, lauw of koud met een lekker drankje.


    Categorie:Eiergerechten
    Tags:eieren, courgette, look, tijm, olijfolie, geraspte kaas, tortilla, tapas, room
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloemkoolsalade
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    1 bloemkool
    2 hardgekookte eieren
    2 eetl fijngehakte tuinkruiden ( peterselie, bieslook, tuinkers......)
    ½ koffielepel mosterd
    2 eetl citroensap
    1 eierdooier
    1,25 dl slaolie
    150 g volle yoghurt
    Breng de bloemkoolroosjes in lichtgezouten kokend water en laat in 13 min. beetgaar worden. Schik ze op een bord. Serveer de remouladesaus over de bloemkoolroosjes.
    Voor de remouladesaus:
    Roer de eierdooier los met de mosterd, het citroensap en een weinig peper. Voeg er de olie beetje bij beetje al roerend aan toe. Roer er daarna de yoghurt door. Hardgekookte eieren pellen en fijnsnijden. Samen met de tuinkruiden door de mayonaise roeren. Breng zo nodig op smaak met peper en zout.


    Categorie:Salades
    Tags:bloemkool, remouladesaus, eieren, tuinkruiden, mosterd, citroensap, slaolie, yoghurt
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sperzieboontjes met spek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 personen
    300 g fijne sperziebonen
    6 fijne sneetjes gezouten spek
    1 klont bakboter

    Koop steeds frisse groene boontjes, zonder bruine vlekken, spoel ze in koud water en verwijder slechte exemplaren. Snijd de steeltjes af en de puntjes onderaan. Kook in gezouten kokend water beetgaar gedurende 8 minuten. Giet af en spoel onmiddellijk onder stromend water. Nu kan je de boontjes afdekken en eventueel bewaren in de koelkast tot een later tijdstip. Rol een bundeltje boontjes in een sneetje spek. Smelt de boter en bak de bundeltjes op middelmatig vuur ongeveer 2 à 3 minuten langs iedere kant, zodat het spek lichtbruin gebakken is en de boontjes warm. Kruid naar smaak met peper en een weinig zout. Lekker en feestelijk bij gebraden vlees.


    Categorie:Groenten
    Tags:sperziebonen, groene boontjes, prinsessenboontjes, gezouten spek, feestelijk
    >> Reageer (0)
    02-08-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boterham met platte kaas en radijzen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Radijsjes zijn rijk aan vezels, maar bevatten nauwelijks calorieën. Een snee boerenbrood geserveerd met een lekker streekbier. Heerlijk op een zomers terras. 
    boerenbrood (naar keuze)
    platte kaas
    radijs
    lente-ui
    peper, zout
    bier (kriek, geuze, hoegaarden.....)
    Besmeer het boerenbrood met platte kaas. Kruid naar smaak met een weinig peper en zout. Snijd de radijs in schijfjes en leg op de platte kaas. Snijd het wit en groen van de lente-ui in ringetjes en strooi op de belegde boterham.


    Categorie:Oma's recepten
    Tags:platte kaas, radijs, pijpajuintjes, lente-ui, streekbier, geuze, lambiek, kriekbier, hoegaarden, boerenbrood
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lepelhapjes: Champignon met lookboter
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Trek het steeltje uit de champignons (niet te groot) en vul de holte op met look of kruidenboter. Leg de in stukjes gesneden steeltjes hierop. Zet ± 3 min in schaaltje in microgolf ca. 700 Watt, tot de boter begint te pruttelen. Serveer in lepeltje of schaal en garneer met plukje peterselie of kervel. 


    Categorie:Hapjes - Tapas
    Tags:champignon, lookboter, kruidenboter, lepelhapje, wachthapje, hapje
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Visfilet met pizzaiola
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een pittige Italiaanse tomatensaus gegaard op zacht vuur en lekker met vis, gebakken vlees of gepelde scampi.
    Voor 2 personen
    2 visfilets (diepgevroren)
    400 g gepelde tomaten (blik)
    2 eetlepels boter
    3 eetlepels olijfolie
    2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
    1 koffielepel oregano
    1 koffielepel tijm
    peper, zout, cayennepeper, suikerklontje
    Verwarm de olijfolie in een diepe tefalpan. Voeg knoflook toe en laat op een zacht vuur goudbruin worden. Giet het blik tomaten erbij en plet ze fijn. Kruid met peper en zout, flink wat cayennepeper, oregano, suiker en tijm. Meng alles goed en laat zonder deksel zachtjes stoven. Roer af en toe. Na ± 15 min. is de saus wat ingedikt en het sap verdampt. Leg de diepgevroren visfilets in de pan en bedek met de saus. Na 5 min. omdraaien. Laat nog ± 5 min. verder sudderen. Tijdens de laatste 5 minuten het vuur wat hoger zetten, zodat het overtollige vocht van de vis kan verdampen, en de saus niet te vloeibaar is. Schep de vis op de borden. Roer de boter bij de saus en meng even goed op een hoog vuur. Lepel de saus over de vis. Geef hierbij gekookte aardappelen of puree.


    Categorie:Visgerechten
    Tags:vis, tomaat, olijfolie, look, kruiden, saus
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Martini - Zalm
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voorgerecht voor 2 personen
    ± 200 g gerookte zalm
    1 gesnipperde sjalot
    1 hardgekookt ei
    150 g zachte roomkaas
    2 eetl verse fijngesnipperde dille
    4 sneetjes vierkant brood

    Snipper de eidooier en eiwit apart. Meng de kaas met de dille. Rooster de sneetjes brood. Snij één sneetje in driehoek en de andere in soldaatjes. Vul een hoog MARTINI-glas met een lepel kaas. Schik de stukken gerookte zalm langs de rand van het glas. Steek de soldaatjes in het glas. Strooi in het midden eerst eigeel, dan eiwit en sjalot. Hierop opnieuw de roomkaas en een driehoekige toast. Garneer met een takje dille. Klaargemaakte roomkaas met kruiden is nog handiger.


    Categorie:Voorgerechten
    Tags:zalm, ei, toast,soldaatjes,sjalot,dille
    >> Reageer (3)
    01-08-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardbei - braambessen - frambozenconfituur
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Heb je graag confituur met stukjes fruit of liever niet, mix de vruchten dan even.

    Ik gebruik zakjes PEC van Imperial. De confituur is snel stijf.

    1 kg gereinigde vruchten nauwkeurig afwegen en in een grote open kookpot doen. Er langzaam een zakje PEC Imperial over strooien en mengen. Al roerend aan de kook brengen. Zodra het goed doorkookt (ook als je roert) 1.200 g fijne suiker toevoegen. Breng opnieuw aan de kook en vanaf dat ogenblik 1 volle minuut koken. Spoel niet te grote potjes (van mayonaise, pickles of zo) in heet zuiver water, alsook de deksels. Vul ze met een kleine pollepel tot boven met de konfituur. Kuis eventueel de hals af als je morst. Draai het deksel er direkt op en zet de potjes op een natte handdoek. Laat ze afkoelen en bewaar ze op een droge en koele plaats.

    Gebruik je PEC PLUS, dan gebruik je minder suiker, 500g voor 1 kg fruit.

    Tip: Heb je fruit uit de tuin probeer dan zeker ook aardbeien + rabarber.


    Categorie:Confituren
    Tags:aardbei, framboos, braambes, confituur, jam
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Komkommerschuitje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Een aperitiefhapje met tonijn, krab of grijze garnalen.
    komkommers
    mayonaise
    citroen
    peterselie, bieslook
    blik tonijn op eigen nat
    Schil de komkommers helemaal of een fijn reepje van de schil. Snijd ze in blokjes van 3 à 4 cm. Hol een beetje uit zodat je een holte bekomt. Bestrooi met zout, laat omgekeerd uitlekken en zet minstens ½ u koel weg. Verbrokkel de uitgelekte tonijn met een vork en meng met de mayonaise en fijngeknipte peterselie. Steek er een paar bieslooksprieten in en versier het bord met citroenschijfjes. Vul de komkommerschuitjes juist voor het opdienen.
    Tip: Kan ook met platte kaas (zoals philadelphia) in plaats van mayonaise. Voor een blik van 200 g neem je 100 g platte kaas. Kruid ook met peper, zout en beetje paprikapoeder.

    Categorie:Hapjes - Tapas
    Tags:komkommer, aperitiefhapje, tapas, tonijn, platte kaas, mayonaise, bieslook, peterselie
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Courgette met tomaten en mozarrellaschijfjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Serveer als groente bij vleesgerechten of als vegetarische schotel.
    trostomaten, gepeld
    kleine courgette
    1 bolletje mozzarella
    tijmtakjes
    peper, zout
    Snij de tomaten, courgette en mozzarella in schijfjes. Neem afwisselend een schijfje tomaat, courgette, en mozzarella. Plaats ze in een ovenschotel, kruid met peper, zout en strooi de tijmtakjes erover. Zet in een voorverwarmde oven van 200° totdat de kaas smelt.


    Categorie:Groenten
    Tags:courgette, mozzarella, tomaten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rode bietensoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen
    500 g gekookte rode bieten
    3 uien, middelmatige grootte, grofgesneden
    2 grote aardappelen, stukgesneden
    2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
    2 eetl olijfolie of boter
    sap van 1 citroen, peper
    1 l water + 2 groentenbouillonblokjes
    room of koffiemelk
    Snijd de rode biet in kleine blokjes en vang het sap op. Stoof de uien en aardappelblokjes een paar minuten in de olijfolie. Voeg rode biet met sap en knoflook toe. Laat nog even verder stoven met deksel op de kookpot. Giet het water met de bouillonblokjes erbij. Kruid flink met peper. Breng tot kookpot en laat 30 minuten zachtjes gaarkoken. Mix de soep fijn en voeg citroensap toe. Serveer met een beetje room of koffiemelk.
    Variatie:
    Neem een fles wortelsap in plaats van water.


    Categorie:Soepen K - S
    Tags:rode biet, ui, aardappel, look, citroen, soep
    >> Reageer (1)
    31-07-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomatensla
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zeer fris bij gegrild vlees of met spagetti.
    Voor 2 personen
    300 g kers- of cocktailtomaten
    1 sjalot, fijngesneden
    handvol blaadjes verse basilicum, fijngeknipt
    1 knoflookteentje, fijngesnipperd
    peper, zout
    ½ koffielepel suiker
    De tomaatjes spoelen onder de kraan en halveren. In een schotel mengen met sjalot, basilicumblaadjes, peper en zout. Tomaten met de handen uitknijpen gedurende enkele minuten. Knoflook toevoegen en ± 20 min laten rusten. Naar smaak een beetje suiker toevoegen.
    Variatie
    Meng tomaten, basilicum, knoflook, 1 eetlepel olijfolie en ½ eetlepel azijn. Kruiden met peper en zout. Spagetti koken, afgieten en nog warm mengen met de tomatensla. Fris en luchtig.


    Categorie:Salades
    Tags:kerstomaat, cocktailtomaat, sjalot, basilicum, look, suiker, spagetti, gegrild vlees
    >> Reageer (0)


    Foto

    Zoeken in blog


    Foto

    Categorieën
  • Barbecue (6)
  • Confituren (2)
  • Dessert - Aardbei (3)
  • Dessert - Cake (3)
  • Desserten (15)
  • Dranken (2)
  • Eiergerechten (14)
  • éénpansgerechten (6)
  • Gevogelte en wild (13)
  • Groenten (30)
  • Groenten-Aardappelen (5)
  • Groenten-Asperges (12)
  • Groenten-Kool (4)
  • Groenten-Witloof (6)
  • Groentetaarten (7)
  • Hapjes - Tapas (24)
  • Microgolfgerechten (13)
  • Oma's recepten (32)
  • Oma's Stoemp-Puree (9)
  • Opleggen en inmaken (1)
  • Pasta's (22)
  • Rijst (1)
  • Salades (16)
  • Sauzen (13)
  • Snacks - Brood (5)
  • Soepen A - J (16)
  • Soepen K - S (22)
  • Soepen T - Z (12)
  • Steengrill - Gourmet - Fondue (2)
  • Vis - Schaaldieren (8)
  • Visgerechten (22)
  • Vleesgerechten (14)
  • Vleesgerechten-Lam (3)
  • Vleesgerechten-Rund (5)
  • Vleesgerechten-Varken (13)
  • Voorgerechten (15)

  • Inhoud blog
  • BBQ: Kalfsbrochet met kerstomaat
  • Appelsoep
  • Tomaat tonijn
  • Aardappelpuree
  • Messinaroom
  • Witloof met ballekes
  • Broccolispagetti met mignonette
  • Waterkerssoep
  • Varkenskotelet met uiensaus
  • Kindertaart
  • Varkensstoofvlees
  • Tagliatelli met blinde vinken en tomatensaus
  • Osso Bucco met pasta
  • Croque-Monsieur
  • Steak met groene pepersaus
  • Zuiderse varkenskotelet
  • Warme appelen
  • Chili Con Carne
  • Aardappelschotel met groene boontjes
  • Aardbeien met roomijs
  • Tomatensaus
  • Uiensoep
  • Mayonaise met mixer
  • Ballekes met zachte currysaus
  • Peer met ham
  • Courgettesoep
  • Appelcompote
  • Grissinistokjes met ham
  • Spek met aardappelblokjes en groenten
  • Sperziebonensoep met kaas
  • Tapas van mosselen en serranoham
  • Vanillepudding met aardbeien
  • Bechamel of witte saus
  • Erwtjes met appel
  • Pasta met spekblokjes
  • Visrolletjes met courgettes
  • Gestoofde selder met gehaktballetjes
  • Courgettes gestoofd
  • Tortilla
  • Broodpudding of bodding
  • Slasoep
  • Gazpacho
  • Cake met appelen
  • Lamskotelet met ananas
  • Witte of rode koolsalade
  • Tomatensoep met gehaktballetjes
  • Meloen met Gandaham
  • Kaassoep met balletjes
  • Broccoli en tomaten gegratineerd
  • Tagliatelle met boschampignons en witloofslierten
  • Paella
  • Komkommersoep
  • Tortilla met courgette
  • Bloemkoolsalade
  • Sperzieboontjes met spek
  • Boterham met platte kaas en radijzen
  • Lepelhapjes: Champignon met lookboter
  • Visfilet met pizzaiola
  • Martini - Zalm
  • Aardbei - braambessen - frambozenconfituur
  • Komkommerschuitje
  • Courgette met tomaten en mozarrellaschijfjes
  • Rode bietensoep
  • Tomatensla
  • Verse tomatensoep
  • Veldsla met tomaten, champignon en avocado
  • Bij een lekker ontbijt of gezellig vieruurtje: wentelteefjes
  • Varkenskotelet met picklessaus
  • Provencaalse saus
  • Tagliatelli met tonijn en courgettesaus
  • Snijbonen
  • Gerookte zalm met toast
  • Melbatoast met verse kaas en radijs
  • Salade Niçoise
  • Broccoli
  • Ajuinstoemp
  • Varkensruggebraad
  • Varkenshaasje met kruidenkorst
  • Soepvleesfricassee
  • Groene boontjes
  • Broccolisoep
  • Meloen met ham
  • Mosselsoep
  • Slastoemp met eieren
  • Oma's stoofkarbonaden
  • Aardbeien met sabayon
  • Knolseldersalade
  • Gehaktballekes in tomatensaus
  • BBQ: Ribstuk - Cote a l'os
  • BBQ: Gegrilde sardines
  • Tonijn met kruidenboter
  • BBQ: Gemarineerde visbrochet
  • Tomaat - Basilicumtaart
  • Garnalentoren
  • Wachthapje: Komkommersoepje koud
  • Vruchtenstokje met kaasdip
  • Mosselen natuur
  • Spinazie
  • BBQ: Scampi op de barbecue
  • BBQ: Aardappelspies
  • Seldersoep
  • Aardbeibloesem
  • Doperwten
  • Avocado met krab
  • Trostomaatjes gegrild
  • Spagetti Bolognese
  • Paprikasoep
  • Blinde vinken met worteltjes
  • Meloen met gerookte zalm
  • Steak met champignonsaus
  • Gehaktballen met krieken
  • Zalmfilet met bearnaisesaus en garnalen
  • Prei - witloofsoep
  • Wortelen
  • Bolognesesaus
  • Witloof - appelsalade
  • Kip op jagerswijze
  • Witloof met veldsla
  • Zalm met prei
  • Tomatensoep met verse basilicum
  • Wortelstoemp
  • Appeltaart
  • Venkel en tomatengratin
  • Pensen met appeltjes
  • Rosbief met groentenkrans
  • Ratatouille
  • Wortelsoep
  • Vijgenconfituur
  • Varkensvlees met mosterdsaus
  • Ijsbergsla met paprika en komkommer
  • Nieuwe aardappelen
  • Veldsla met uien en spek
  • Ijsbergsla met fruit
  • Citroendrankje
  • Veldsla met ei en bieslook
  • Boterham met aardbeien
  • Chocomousse
  • Asperges gestoofd
  • Tomaat met vinaigrette
  • Boterboontjes
  • Asperges en Serranoham
  • Asperges met garnalen
  • Kabeljauw met preistoemp
  • Witloof met champignonsaus
  • Bonensoep
  • Zeetong
  • Kippenbouillon met asperges
  • Chipolata met zongedroogde tomaten
  • Asperges met gerookte zalm
  • Asperges op vlaamse wijze - a la flamande
  • Gevulde avocado
  • Pangasius met asperges en garnalen
  • Aspergesalade met aardbeien
  • Groene aspergesoep
  • Aspergesoep
  • Macaronischotel met tonijn
  • Bloemkoolsoep
  • Broccoli - tonijntaart
  • Witloofroomsaus
  • Courgette in tomatensaus
  • Venkel met tomaten - hamsaus
  • Tomatensoep met venkel en garnalen
  • Asperges met garnalensaus
  • Aspergetaart met ham en broccoli
  • Provencaalse groentesoep
  • Erwten en wortelen
  • Bloemkool
  • Varkenskotelet met zachte currysaus
  • Visballetjes in tomatensaus
  • Kaassaus
  • Knolselder met witte saus
  • Tagliatelli met tuinkruiden en zalmfilets
  • Aardappelkroketten
  • Selder in tomatensaus met balletjes
  • Venkelsoep
  • Verrukkelijk spekslaatje
  • Vissoep
  • Spagetti met scampi en garnalen
  • Mosterdsaus
  • Appelen gevuld met prei
  • Aspergeslaatje
  • Spaanse gamba's met knoflook en ui
  • Asperges met ham en kaassaus
  • Andijviestoemp met spekjes
  • Kip met preiroomsaus
  • Gele-Paprikasoep
  • Chipolata met champignons en kerstomaat
  • Tagliatelle met kalfsragout
  • Knolselderstoemp
  • Witloofsoep
  • Lamskoteletjes met witloof
  • Kip en paddestoelensalade
  • Komkommer Polonaise
  • Peren met vijgenpuree
  • Champignonsaus
  • Stoofvlees met bruine Leffe
  • Goelash
  • Tagliatelle met kastanjechampignon en kalfslapje
  • Witloof met ham en kaassaus
  • Fusilli met gegrilde zalm

    Foto

    E-MAIL


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    wilfried111
    blog.seniorennet.be/wilfrie
    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!