NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

Ik ben Jenthe, in 1953 geboren en getogen in Leuven (Vlaams-Brabant). In 2000 aangespoeld in Oostende. Na bijna 15 jaar terug naar Vlaams Brabant. Een wandeling en een lekker streekbiertje op een zonnig terrasje, heerlijk. Lekkere eenvoudige gerechten klaarmaken is mijn hobby. Ik zet dan de recepten op papier, neem een foto en laat jullie meegenieten. Neem ook eens een kijkje op mijn receptensite door op de foto hierboven te klikken. Smakelijk!

Nu ook op Facebook: Jenthes keuken 

Foto
Willekeurig SeniorenNet Blogs
claartje
blog.seniorennet.be/claartj
Foto
Links
  • Powerpoint Moni
  • De wandelaar
  • Taal van het hart
  • Zucchini's recepten
  • Funny website
  • Tuin den Horst
    SeaBreeze jenthes_keuken
    SeaBreeze
    bluebird jenthes_keuken
    bluebird
    Links
  • André 2 Linkoverzicht
  • Kantklossen
  • Betoverend veelzijdig startpagina
  • Koivis
  • Bloggers in de kijker
  • Denbosrand
  • Hobbycreatief
    FUNSITE!TIZIANA jenthes_keuken
    FUNSITE!TIZIANA
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    tenerife
    blog.seniorennet.be/tenerif
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    mia1948
    blog.seniorennet.be/mia1948
    Jenthe's keuken
    Lekkere gerechten, eenvoudig uitgelegd, voor uw dagelijkse keuken of een feestelijk ideetje om je tafelgenoten te verrassen van vingerhapje tot dessert.
    20-09-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tagliatelli met tonijn en courgettesaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 personen
    2 tonijnsteaks van ± 125 g (ontdooid)
    250 g groene tagliatelli
    2 courgettes
    2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
    5 eetl olijfolie
    1,5 dl room
    geraspte kaas Grana Padano of Parmesan )

    Uiteinden van de courgettes afsnijden en fijnraspen. 3 eetl olie verhitten en courgette en knoflook ± 5 min stoven. Room toevoegen en aan de kook brengen. Laat even inkoken. Op smaak brengen met peper en zout. Tagliatelli koken. Tonijnsteaks droogdeppen met keukenpapier en in 2 eetl hete olie ± 4 min bakken op middelmatig vuur. Draai regelmatig om. Serveer met de tagliatelli en saus. Bestrooi naar smaak met de geraspte kaas. 


    Categorie:Pasta's
    Tags:tagliatelli, tonijn, courgette, look, room, parmesan, Grana Padano
    >> Reageer (0)
    16-09-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ajuinstoemp
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een echte vlaamse stoemp met gestoofde ajuin, heerlijk met gebakken spek of worst en een glaasje tafelbier
    Voor 2 personen
    3 dikke uien (ajuin)
    bakboter of olijfolie
    4 sneetjes spek(ontbijt- of hespespek)
    of spekreepjes
    400 g aardappelen, geschild
    4 eetl water
    peper, zout
    Doe de geschilde aardappelen in een kookpot en zet onder water. Breng aan de kook en laat dan op matig vuur 20 minuten koken. Pel de uien en snijd in ringen. In een anti -kleefpan boter smelten of olijfolie opwarmen op matig vuur. Voeg de uiringen toe, laat lichtjes bruinbakken en roer regelmatig om. Voeg 4 eetlepels water toe, doe het deksel op de pan en laat ± 10 minuten gaarbakken. Bak de speksneetjes op matig vuur in een weinig bakboter. Snijd ze naar keuze in reepjes voor het bakken, dit bakt makkelijker en sneller. Giet het water van de gekookte
    aardappelen en met een pureestamper grof pletten. Voeg de gestoofde uien erbij en een klont boter en kruid naar smaak met peper en zout. Roer goed om en dien op met het spek.


    Categorie:Oma's recepten
    Tags:ajuin, uien, aardappelen, stoemp, spek, vlaams, worst, tafelbier
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Broccoli - tonijntaart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Serveer lauw of koud, als lunch of in kleine porties als hapjes.
    Voor 2 personen
    1 rol bladerdeeg
    droge bonen of rijst (blindbakken)
    200 g broccoliroosjes
    1 blik tonijn, 200 g
    3 eieren
    4 eetl room, soyaroom
    zout, peper
    taartvorm, ca. 26 cm
    Oven voorverwarmen op 200°. Bladerdeeg in taartvorm leggen met het bakpapier langs de bovenkant. Doorprik enkele keren met vork en bodem helemaal bedekken met droge bonen. Laat 20 min blindbakken op 200°. Haal het deeg uit de oven, verwijder het bakpapier en bonen. Broccoli in kleine roosjes verdelen en ± 5 min in kokend water blancheren. Afgieten en laten uitlekken. Tonijn laten uitlekken en in stukjes verdelen. In een kom de tonijn en broccoli mengen. Eieren loskloppen met room, zout en peper. Tonijn-broccolimengsel over de taartvorm verdelen. Eiermengsel erover gieten. In het midden van de oven de groentetaart ± 30 min bakken op 200°. Tip: Bewaar de droge bonen voor een volgende keer. Je kan ook droge rijst gebruiken.


    Categorie:Groentetaarten
    Tags:broccoli, tonijn, eieren, room, soyaroom, bladerdeeg, lunch
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chili Con Carne
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Pittig gerecht van gehakt en bonen.
    Voor 4 à 6 personen
    500 gr rundsgehakt (americain natuur)
    2 blikken rode of bruine bonen (400ml)
    2 blikken gepelde tomaten
    1 rode paprika, fijngesneden
    1 ajuin, fijngesneden
    3 teentjes knoflook, fijngesneden
    1 bouillonblokje(runds), peper, zout
    1 eetl paprikapoeder en 1 koffiel cayennepeper
    ½ koffielepel pili-pili of tabasco
    3 eetlepels olijfolie

    Ajuin glazig stoven in de verwarmde olijfolie. Gehakt toevoegen en rul bakken tot het grijs geworden is. Pletten met een vork of pureestamper. Look nu laten meebakken. Rode paprika, gepelde tomaten en bouillonblokje toevoegen. Laat ± 5 min doorkoken. Af en toe omroeren. Uitgelekte bonen en kruiden toevoegen. Laat ± 45 min zachtjes doorkoken. Eventueel naar smaak zoeten met een eetlepel kandijsuiker. Voor liefhebbers een blik uitgelekte mais toevoegen. Geef hierbij stokbrood, gekookte rijst of serveer in tortilla of wrap. Lekker met een glaasje wijn.


    Categorie:éénpansgerechten
    Tags:bonen, rundsgehakt, eenpansgerecht, tomaat, paprka, ajuin, tabasco, wijn, stokbrood, tortilla, wrap, mexicaans
    >> Reageer (3)
    10-09-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fruitige varkenskotelet
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 personen
    2 varkenskoteletten
    3 appelen
    1 ui, fijngesnipperd
    100 g boter



    Schil de appelen, verwijder klokhuis en snij in niet te dunne schijfjes. Bak de koteletten in de helft van de boter en neem uit de pan. Hou ze warm onder aluminiumfolie.Voeg de ui aan het braadvet toe en laat op middelmatig vuur, met deksel op de pan, ± 5 min stoven. Roer af en toe om.Voeg de rest van de boter en de appelschijfjes toe, roer om en laat ± 10 min verder stoven met deksel op de pan. Roer ondertussen nog eens om. Leg de koteletten een paar minuten bovenop de appeltjes zodat ze opnieuw kunnen opwarmen. Serveer het vlees en het appelmengsel op een bord. Geef hierbij gekookte of gebakken aardappelen.


    Categorie:Vleesgerechten-Varken
    Tags:appel, kotelet, ui, boter, varkensvlees
    >> Reageer (1)
    08-09-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wortelen in microgolf
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 personen
    400 g wortelen
    3 eetlepels water
    een klontje boter
    fijngeknipte peterselie

    Wortelen schillen met dunschiller of schrappen. In schijfjes van ± 1,5 cm snijden en in een microgolfschaal naast elkaar schikken. De boter bovenop de wortelschijfjes leggen en het water toevoegen. Afgedekt in microgolf garen. Halverwege de kooktijd even omroeren. Kontroleer of ze gaar zijn met een prikker. Laat nog even afgedekt verder nagaren. Kruiden naar smaak met peper en zout. Bestrooien met peterselie.
    Jonge wortelen in geheel : 5 – 6 min ca. 850 Watt.
    Winterwortelen in fijne schijfjes : 9 – 10 min ca 850 Watt
    De kooktijd is sterk afhankelijk van de kwaliteit en het seizoen. Worteltjes kan je opfrissen door ze een poosje in koud water te leggen.
    Doe er ook aardappelen,geschild en in stukjes gesneden, bij en wat meer water zodat alles half onder water staat. Als alles gaar is plet je alles en je hebt snelle wortelstoemp. Lekker met worst.


    Categorie:Microgolfgerechten
    Tags:wortelen, magnetron, magnetron, boterklontje
    >> Reageer (0)
    01-09-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Champignonsoep in microgolf
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In microgolf voor 2 personen
    250 g verse champignons
    3 dl warm water
    2 dl melk
    1 kippebouillonblokje
    peper, zout
    citroensap of sherry
    peterselie of verse tijmblaadjes

    Was de champignons en snijd in schijfjes. Zet ze afgedekt in een hoge microgolfschaal ( ± 2 liter) 4 min op ± 850 Watt. Voeg het water, melk en verkruimeld bouillonblokje toe en roer om. Breng de soep aan de kook, 8 min op ± 850 Watt. Deze soep kan je naar keuze mixen of zo opdienen. Kruid met zout, peper en enkele druppels citroensap of een koffielepel droge sherry. Nogmaals 2 min verwarmen. Dien op en bestrooi met peterselie of tijmblaadjes.


    Categorie:Microgolfgerechten
    Tags:champignon, soep, magnetron, bouillon, sherry, tijm
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mosterdsoep met spekblokjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 personen
    3 eetl zachte mosterd
    75 g spekblokjes
    1 ui, fijngesneden
    5 dl water + 1 bouillonblokje
    1 dl room of koffiemelk
    1 eetl bakboter
    1 eetl peterselie, fijngeknipt

    De spekblokjes in een weinig boter bruinbakken. Uit de kookpot halen en apart houden. Voeg wat boter toe en stoof de ui ± 5 min op middelmatig vuur met deksel op de pot. Voeg water, bouillonblokje en mosterd toe en roer om. Breng aan de kook en laat zachtjes ± 10 min. koken. Roer juist voor het opdienen de room en peterselie door de soep. Verdeel de spekblokjes over de borden en overgiet met de warme soep.


    Categorie:Soepen K - S
    Tags:mosterd, spekblokjes, ui, room, soep, peterselie
    >> Reageer (0)
    20-08-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appelsoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Verrassend lekker!
    Voor 4 personen
    ½ kg appelen
    ½ kg tomaten, gepeld
    2 kruidnagels
    8 dl water + 2 kippenbouillonblokjes
    1 appel als versiering, geschild
    boter

    Schil de appelen en snijd in stukjes. De pitten uit de gepelde tomaten verwijderen en opvangen in een zeef. Laat uitlekken boven de kookpot. Het tomatenvruchtvlees in stukken snijden en samen met de appelstukjes in de kookpot. Overgiet met het water en voeg bouillonblokjes en kruidnagels toe. Breng aan de kook en laat 30 min op zacht vuur gaarkoken. Verwijder kruidnagels en mix de soep. Doorboor het klokhuis van de geschilde appel en snijd in stukjes of schijfjes. Zet afgedekt 3 minuten in microgolf, 750 Watt (kontroleer gaarheid met prikker) of laat een paar minuten bakken in een pannetje met een beetje boter. Serveer de soep met de appelstukjes.
    Tip:
    Doe de kruidnagels in een thee-eitje, zo kan je ze makkelijk uit de soep halen.


    Categorie:Soepen A - J
    Tags:appel, tomaat, kruidnagels, bouillon, soep
    >> Reageer (4)
    19-08-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomaat tonijn
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 personen
    1 blik tonijn in eigen nat, uitgelekt
    2 grote of 4 trostomaten
    2 eetlepels mayonaise
    malse kropsla
    bieslook of peterselie, fijngesneden
    Spoel de tomaten onder de kraan en snijd een kapje van de tomaten aan de ronde kant (niet steelkant). Met een lepeltje de tomaten uithollen. Kruiden met peper en zout. Verwijder de buitenste bladeren van de kropsla. Trek de blaadjes van de stronk en scheur de grote in stukken. Spoel ze in ruim, koud water en dan droogzwieren in slamandje of laten uitlekken. De uitgelekte tonijn mengen met mayonaise. Vul de uitgeholde tomaten met het tonijnmengsel en zet het kapje terug op de tomaat. Schik op een bord de slablaadjes en de gevulde tomaten. Bestrooi met bieslook of peterselie. Geef hierbij frietjes of brood.
    Tip: Je kan de tonijn vervangen door krabvlees (blik).


    Categorie:Salades
    Tags:tomaat, tonijn, kropsla, mayonaise, krabvlees, koude schotel
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelpuree
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 personen
    ± 400 g aardappelen ( zachtkokend )
    50 g boter
    1 ei
    peper, zout, nootmuskaat
    Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Spoel ze in koud water en leg ze in een kookpot. Overgiet met koud water en naar smaak wat zout toevoegen. Breng aan de kook met deksel op de pot en dan op een zacht vuur ± 20 min laten garen (naargelang soort). Aardappelen afgieten en wat opschudden. Pureer met een stamper. Maak in het midden een kuiltje en voeg de boter en het volledige ei toe. Kruid naar smaak met peper en nootmuskaat. Goed omroeren tot een smeuige puree. Variatie: Het ei kan je vervangen worden door 1 dl melk. Bij een feestelijke schotel nemen we puree met een lepel en leggen die in de vorm van een ei op het bord.


    Categorie:Oma's Stoemp-Puree
    Tags:aardappel, zachtkokend, ei, boter, peper, nootmuskaat, puree
    >> Reageer (0)
    18-08-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Messinaroom
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 6 à 8 kleine glaasjes
    250 g platte kaas
    0,5 dl melk
    2 eieren
    75 g bloemsuiker
    1 pakje vanillesuiker
    1 klein blikje gemengd fruit, uitgelekt
    of vers fruit ± 250 gr zoals ananas, aardbeien, banaan...

    Platte kaas en melk romig roeren. Vanillesuiker, bloemsuiker en eierdooiers toevoegen. Klop het eiwit stijf met een snuifje suiker en roer dit er voorzichtig onder. Vul de bodem van ieder glaasje met het uitgelekte fruit. Giet de room erover en versier eventueel met een kers (uit het blikje) of een ander stukje fruit. Zet een paar uur in de koelkast alvorens op te dienen.


    Categorie:Desserten
    Tags:platte kaas,melk,ei,bloemsuiker,vanillesuiker,seizoensfruit, fruit, cocktailfruit
    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witloof met ballekes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een lekker stoofpangerecht. Doe er ook eens appelsnippers bij.
    Voor 2 personen
    4 witloofstronken
    400 g gehakt
    1 klontje bakboter
    1 dl water
    peper, zout
    Variatie: met appelstukjes
    Verwijder verkleurde blaadjes en stukje van de stronk. Spoel het witloof even onder de kraan en snijd het in de lengte door. Rol 6 gehaktballekes van middelmatige grootte. Smelt de boter in een tefalpan. Voeg het witloof met aanhangend water toe en laat even kleuren in de boter. Kruid met peper en zout. Voeg 1 dl water toe en leg de gehaktballekes in het midden van de pan. Dek af met deksel en laat 30 min stoven op matig vuur. Draai de ballekes halverwege de stooftijd om. Serveer met gekookte aardappelen.
    Tip:
    Om te stoven kan je kleine witloofkropjes kopen van ongelijke grootte. Ze zijn voordeliger. Wij noemden dat vroeger uitsteek.
    Variatie: Snijd een zoete ongeschilde appel (vb Jonagold, Kanzi, Pink Lady….)in stukjes en laat meegaren in de pan.


    Categorie:Groenten-Witloof
    Tags:gehakt, witloof, appelen, gekookte aardappel, stoofpangerecht, eenpansgerecht
    >> Reageer (6)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Broccolispagetti met mignonette
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 personen
    250 g spagetti (of pasta naar keuze)
    1 broccoli
    200 g verse roomkaas of philadelphia
    2 à 3 eetl kookvocht
    2 mignonette of kalfsneetjes
    bakboter
    peper, zout
    De stam van de broccoli verwijderen en roosjes afsnijden. In een ruime kookpot water aan kookpunt brengen. Voeg zout en een scheutje olijfolie toe en broccoliroosjes. Na 2 min. de spagetti toevoegen en regelmatig omroeren. Ondertussen het vlees bakken in boter. Na 8 min spagetti en broccoli afgieten en een paar eetlepels kookvocht opvangen. Opnieuw in kookpot brengen en de roomkaas en kookvocht toevoegen. Goed omroeren op laag vuur (resterende warmte kookplaat) tot de kaas volledig gesmolten is en kruiden met peper en zout. Serveer met het vlees.
    Tip:
    De broccoli heeft 10 min kooktijd nodig. De kooktijd van de spagetti kan varieren en daarom de pasta toevoegen naargelang kooktijd.


    Categorie:Pasta's
    Tags:broccoli, kaas, mignonette, kalfsvlees, spagetti,
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkenskotelet met uiensaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 personen
    2 varkenskoteletten
    3 uien, fijngesneden
    2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
    2 dl water, ½ blokje bouillon
    2 eetl boter
    1 eetl azijn
    sausbinder
    Stoof de ui en knoflook in de boter, zonder bruin te kleuren, op middelmatig vuur met deksel op de kookpot. Roer regelmatig. Na ± 10 min het water en bouillonblokje toevoegen en kruiden met peper en zout. Laat het geheel ± 10 min doorstoven met deksel op de pot. Voeg de azijn toe. Blijf regelmatig roeren en sausbinder toevoegen. Laat nog een paar minuten doorkoken, zonder deksel, totdat de saus gebonden is. Intussen bak je de koteletten. Serveer ze met de uiensaus en gekookte aardappelen.
    Variatie
    Met gebakken spek is deze uiensaus ook heerlijk.


    Categorie:Vleesgerechten-Varken
    Tags:varkensvlees, uien, kotelet, look, uiensaus, spek
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kindertaart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Deze koekjestaart is eenvoudig en leuk voor kinderverjaardagen.
    1 doos Petit-Beurre koekjes, zonder suikerkorrels
    250 g boter of planta, kamertemperatuur
    250 g bloemsuiker
    1 tas sterke koffie, afgekoeld
    M&M-smarties, hagelslag of chocoladekrullen

    Voor de boterroom roeren we de boter met de suiker schuimig tot het als een lint van het vork afloopt. In een diep bord de koude koffie gieten. Koekjes even in de koffie deppen (langs één kant) en op een platte schotel (of plankje) leggen met de droge kant naar onder ( 6 stuks). Niet te nat anders vallen ze uiteen. Daarop een laag boterroom smeren. Opnieuw een laag doordrenkte koekjes. Opnieuw een laag boterroom enz... De koek rondom “afmetsen” met de boterroom. Bestrooi met M&M-Smarties. Laat een paar uur opstijven in de koelkast of tot ’s anderdaags. Bij het serveren in vierkantjes snijden.
    Voor chocoladesmaak voeg je een eetlepel Nesquick-cacao toe aan de boterroom en werk je af met hagelslag of chocoladekrullen. Je kan de koffie ook vervangen door melk, mengen met Nesquick, en daarin de koekjes drenken. Kan ook met boudoir-koekjes.


    Categorie:Desserten
    Tags:petit-beurre, bloemsuiker, koffie, boter,koekjestaart, kindertaart
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkensstoofvlees
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De lekkere versgezette koffie geeft een aparte smaak aan het vlees.
    Voor 4 personen
    1 kg stoofkarbonaden (varkensvlees)
    2 uien, stukgesneden
    olijfolie of bakboter
    laurierblad, tijm, rozemarijn, peper, zout
    4 dl water
    4 dl warme koffie
    sausbinder
    Stoof de ui glazig in olijfolie of bakboter. Voeg het vlees met kleine hoeveelheden toe en laat langs alle kanten aanbraden. Als al het vlees een korstje heeft gehad overgiet het dan met het water en de koffie tot het vlees juist onder staat. Voeg laurier, tijm, rozemarijn, peper en zout toe. Deksel op de pot en laat een uurtje stoven op zacht vuur. Bind de saus met sausbinder en serveer met gekookte aardappelen en groenten.


    Categorie:Oma's recepten
    Tags:varkensvlees, koffie, stoofvlees, laurie, tijm, rozemarijn, stoofschotel
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tagliatelli met blinde vinken en tomatensaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 personen
    2 blinde vinken ( vogels zonder kop)
    2 uien, fijngesneden
    2 wortelen, stukgesneden
    200 g gepelde tomaten
    1 knoflookteentje, fijngesneden
    2 eetlepels olijfolie of bakboter
    ½ koffielepel cayennepeper
    ½ kollielepel suiker
    250 g tagliatelli, linguine of andere lintpasta
    Olijfolie opwarmen en uien, wortelen en look gedurende een paar minuten glazig (niet bruin) stoven op middelmatig vuur. Blus met 1 dl water en laat even verdampen. Voeg de in stukken gesneden tomaten en suiker toe. Laat ½ uur sudderen op laag vuur en mix fijn. Warm 1 eetlepel olijfolie of bakboter en bak de blinde vinken rondom mooi bruin. Blus met 2 eetlepels water en laat 25 min. zachtjes braden met deksel op de pot. Draai regelmatig om en prik in het vlees zodat de sappen vrijkomen. Kook de pasta gaar. Haal het vlees uit de pan, snijd in dikke sneden en schik op een bord. Meng ondertussen het braadvocht bij de tomatensaus. Lepel wat saus over het vlees. De uitgelekte pasta mengen met wat olijfolie of boterklontje en op het bord schikken. Serveer de resterende saus in een sauskom. Ieder neemt wat saus op de pasta en bestrooid naar keuze met gemalen kaas.


    Categorie:Pasta's
    Tags:tomaten, blinde vinken, slavinken, wortelen, look, cayennepeper, tagliatelle, linguine, lintpasta
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Croque-Monsieur
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ook gekend onder de naam tosti. Twee sneetjes brood belegd met gekookte ham en kaas roosteren. Meestal gebruiken we geen dagvers, maar oud brood en snijden het op maat van het tosti-ijzer of toestel. Toastbrood is handig en heeft een zoetere smaak. Bij Croque-Hawaienne komt er nog een uitgelekt schijfje ananas tussenin bij. Voor Croque-Madame wordt er nog een spiegelei bovenop gelegd. Een weinig bolognesesaus bovenop wordt dan een Croque-boem-boem. Minder gekend een Croque-vidée met kipragout (vidée) bovenop.
    Besmeer het brood langs beide kanten lichtjes met smeerboter of olijfolie. Beleg een sneetje brood met een sneetje ham en een handvol geraspte kaas (emmenthal of gruyere) of een sneetje kaas. Hierop het tweede sneetje brood. Enkele minuten in het croque-monsieur toestel tot het mooi goudgeel gekleurd is. Serveer naar keuze met fijne augurkjes, enkele blaadjes sla, tomaatstukjes, wittekoolsalade, geraspte wortel, mayonaise en/of ketchup. Als we de croque in kleine driehoekjes snijden is dit een lekker aperitiefhapje. We steken er dan leuke prikkers in.
    Originele vullingen:
    Gerookte zalm en verse kaas met kruiden (zoals boursin), of geitenkaas
    Roastbeef in sneetjes met mosterd en gehakt uitje
    Tomaatschijfjes bestrooid met Grana Padano, anjovisfilets en olijven
    Koude sneetjes varkens- of kippevlees met appelmoes
    Tonijn (uitgelekt) met tomaatschijfjes, peper en zout
    Sneetjes gerookt spek met ¼ appel in schijfjes gesneden.
    Weens worstje met geraspte kaas of mosterdkaas.
    Parmaham met mozzarella en fijne reepjes gedroogde tomaten. Kruid met provencaalse kruiden.
    Spekplakjes met raclettekaas en schijfjes gekookte aardappelen.


    Categorie:Snacks - Brood
    Tags:Croque-monsieur, kaas, hesp, tosti, ananas, slaatje, ketchup, toastbrood
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zuiderse varkenskotelet
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Eenpansgerecht. Voor 2 personen
    2 varkenskoteletten
    1 blik witte bonen (200 ml)
    3 eetl bakboter of olijfolie
    1 fijngesneden knoflookteentje
    1 fijngesneden ui
    1 rode paprika
    6 middelgrote vastkokende aardappelen (Nicola, Charlotte)
    1 rood pepertje of pili-pili, laurierblad
    3 dl warm water + ½
    blokje groentebouillon
    Snij de geschilde aardappelen in dikke frieten. Verwijder de pitten uit de rode paprika en het rode pepertje. Snijd in fijne repen. Het bouillonblokje oplossen in het warme water. Verwarm 2 eetlepels bakboter of olijfolie en bak de koteletten goudbruin. Haal ze uit de pan. Voeg 1 eetlepel bakboter toe in de stoofpan. Doe ui, knoflook, paprika, aardappelen en rode pepertje in de pan. Laat een paar minuten stoven en roer regelmatig om. Overgiet met de bouillon, kruid naar smaak met zout en voeg laurierblad toe. Leg de koteletten bovenop de groenten. Deksel op de stoofpan en 20 minuten garen op matig vuur. De uitgelekte witte bonen bijvoegen. Nog ± 10 min verder stoven zonder deksel om het overtollige vocht te laten verdampen. Kotelet op een bord schikken en de saus eventueel binden met sausbinder. Garneer met peterselie.


    Categorie:Vleesgerechten-Varken
    Tags:pili pili, laurier, aardappel, paprika, witte bonen, kotelet, eenpansgerecht
    >> Reageer (0)


    Foto

    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Categorieën
  • Barbecue (6)
  • Confituren (2)
  • Dessert - Aardbei (3)
  • Dessert - Cake (3)
  • Desserten (15)
  • Dranken (2)
  • Eiergerechten (14)
  • éénpansgerechten (6)
  • Gevogelte en wild (13)
  • Groenten (29)
  • Groenten-Aardappelen (4)
  • Groenten-Asperges (12)
  • Groenten-Kool (4)
  • Groenten-Witloof (6)
  • Groentetaarten (7)
  • Hapjes - Tapas (24)
  • Microgolfgerechten (12)
  • Oma's recepten (34)
  • Oma's Stoemp-Puree (8)
  • Opleggen en inmaken (1)
  • Pasta's (22)
  • Rijst (1)
  • Salades (16)
  • Sauzen (13)
  • Snacks - Brood (4)
  • Soepen A - J (16)
  • Soepen K - S (22)
  • Soepen T - Z (12)
  • Steengrill - Gourmet - Fondue (2)
  • Vis - Schaaldieren (8)
  • Visgerechten (22)
  • Vleesgerechten (13)
  • Vleesgerechten-Lam (3)
  • Vleesgerechten-Rund (5)
  • Vleesgerechten-Varken (13)
  • Voorgerechten (14)

  • Inhoud blog
  • Lamskoteletjes met witloof
  • Bij een lekker ontbijt of gezellig vieruurtje: wentelteefjes
  • Kalfsfricassee
  • Soepvleesfricassee
  • Visfilets met romige tomatensaus
  • Met Pasen zie je eieren in alle kleuren en smaken
  • Spaanse omelet
  • Omelet met champignons en kaas
  • Tomaten met eieren
  • Uitsmijter
  • Gevulde eieren
  • Gehakt in witloofjasje
  • Gevulde eitjes
  • Fijne kippesoep
  • Andijvie, gestoofd
  • Vispotje met lengfilet
  • Visgratin met spinazie
  • Capellini carbonara
  • Blinde vinken met jagersaus
  • Juliennesoep
  • Vol-au-vent of koninginnehapje
  • Kabeljauw met provencaalse saus
  • Goelash
  • Hutsepot
  • Ovenschotel met gehakt en groenten
  • Schorseneren
  • Tagliatelli Carbonara met gerookte zalm
  • Knolselder met witte saus
  • Archiducsaus
  • Rode bietensoep
  • Wafels
  • Doperwtensoep
  • Witloof met gehakt en spekjasje
  • Lasagne
  • Venkel gegratineerd
  • Stoofvleespotje met appel
  • Appel met ijs en peperkoek
  • Bleekselder of witte selder
  • Venkelvelouté met scampi
  • Pudding met frambozen
  • Vispannetje
  • Gehaktbrood
  • Havermoutpap en koekjes
  • Groene-peperroomsaus
  • Pompoen-ovenschotel
  • Chocomousse met bier
  • 2 februari - Maria-Lichtmis- dan eten we Pannenkoeken
  • Appelen met kaneel
  • Osso Bucco met pasta
  • Aardappeltjes in de oven
  • Gegrilde zalm met witloofstronkjes
  • Zure eiersaus
  • Kwartels met druiven
  • Vleesballekes
  • Witloof met ham en kaas
  • Scampi pikant
  • Preistoemp
  • Lasagne met zalm
  • Eieren gefrituurd
  • Groenekoolsoep
  • Kipfricassee voor vol au vent
  • Hespengebraad met bloemkool
  • Champignonsoep
  • Visfilets gegratineerd
  • Spruiten
  • Varkensvlees met witloofroomsaus
  • Konijn met bier of wijn
  • Witloofsoep
  • Scampi in lookboter
  • Gevulde paprika's
  • Cordon blue
  • Gestoofde selder met gehaktballetjes
  • Kip op jagerswijze
  • Wittekoolsoep
  • Witloofstoemp
  • Visfilet met pizzaiola
  • Wittekool
  • Kervelsoep met roomkaas
  • Broodpudding of bodding
  • Nieuwjaarsbrief 2018
  • Jenthes keuken
  • Cappuccino van soep
  • Ajuinsoep
  • Aspergerolletje
  • Scampi en Sint-Jakobsvruchten
  • Vingerhapje: Kerstomaatjes met garnaal
  • Visfondue
  • Steengrill-Gourmet
  • Hemelse peer
  • Gevulde aardappeltjes
  • Everzwijnragout
  • Roggebrood of toastjes met gerookte zalm
  • Waterkerssoep
  • Varkenshaasje met kruidenkorst
  • Peren met vijgenpuree
  • Konijnfilet met appel en champignon
  • Oesters met kruidenboter
  • Vingerhapje - Pens met appel
  • Lepelhapje met ham en kiwi
  • Vingerhapje: Witloofschuitjes
  • Vingerhapje: Spekballetjes
  • Garnalensoep
  • Wachthapje: Garnaalsoepje met scampi
  • Kwartels met abrikozensaus
  • Kalkoenrollade met champignonsaus
  • Visrolletjes met garnalensaus
  • Vingerhapje: Toast met Roquefort en walnoot
  • Pastinaaksoep
  • Preiroomsoep
  • Wachthapje: Komkommersoepje koud
  • Creme brulee
  • Krabgratin
  • Lepelhapjes: Champignon met lookboter
  • Peer met ham
  • Aperitiefsoepje met erwtjes
  • Vingerhapje: Crostini met gerookte zalm
  • Vispasteitje
  • Kip met mandarijntjes
  • Aperitiefglaasjes
  • Martini - Zalm
  • Varkenshaasje met champignons en Leffe
  • Kalkoenfilet met porto en preisaus
  • Vissoep
  • Paddestoeltjes met eieren
  • Lepelhapje met garnaal of scampi
  • Grissinistokjes met ham
  • Lamsfilet met champignonkorfjes
  • Vingerhapje: Kruidenkaas-hapje
  • Sint-Jakobsschelp
  • Kabeljauw met preistoemp
  • Minibroodjes
  • Visrolletjes met courgettes
  • Wortelstoemp
  • Appelcompote
  • Sint-Jakobsvruchten
  • Marmercake
  • Hazenrug
  • Gele-Paprikasoep
  • Kwartels met vijgen en appelen
  • Currysaus
  • Warme wijn voor koude dagen
  • Garnaalkroketten
  • Rundsvlees in rode wijn
  • Rozijnenbrood
  • Rundtong met champignonsaus
  • Preisoep
  • Kalfslapje Napolitaine met pasta
  • Geroosterde kwartels
  • Pladijs
  • Sabayon
  • Uientaart
  • Gehaktballen in microgolf
  • Tortelloni
  • Knolseldersoep
  • Savooikool met kotelet
  • Venkel met kaaskorstje
  • Prei op vlaamse wijze
  • Macaroni met tonijn
  • Zuurkoolschotel
  • Gevulde uien met tomatensaus
  • Groenekoolstoemp
  • Rode kool
  • Hete bliksem
  • Tomaatjes met eimengsel
  • Spruitjessoep
  • Farfalle met krabvlees
  • Chocomousse
  • Soepje met garnalen en visblokjes
  • Macaroni met kaas en hesp
  • Zeevruchtenspagetti
  • Vol au vent met tomatensaus
  • Doperwten in microgolf
  • Hamrolletjes met voetselder
  • Prei
  • Macaronischotel met tonijn
  • Bonensoep
  • Witloof - Hamtaart
  • Vis met mosterdsaus
  • Omelet met uien
  • Zeetong
  • Kalfsblanket met witloof en kriekbier
  • Pompoensoep met griezelballetjes
  • Steak met groene pepersaus
  • Pompoen - Paprikasoep
  • Gebraden kip
  • Karnemelksmeus met gepocheerd ei en garnalen
  • Venkelschuitjes met gehakt en kaas
  • Rode bietjes zoet-zuur
  • Tomatentaart
  • Tagliatelli met tonijn en courgettesaus
  • Ajuinstoemp
  • Broccoli - tonijntaart
  • Chili Con Carne
  • Fruitige varkenskotelet
  • Wortelen in microgolf
  • Champignonsoep in microgolf
  • Mosterdsoep met spekblokjes
  • Appelsoep
  • Tomaat tonijn
  • Aardappelpuree

    Foto

    E-MAIL


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    rafa
    blog.seniorennet.be/rafa

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!