NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

Ik ben Jenthe, in 1953 geboren en getogen in Leuven (Vlaams-Brabant). In 2000 aangespoeld in Oostende. Na bijna 15 jaar terug naar Vlaams Brabant. Een wandeling en een lekker streekbiertje op een zonnig terrasje, heerlijk. Lekkere eenvoudige gerechten klaarmaken is mijn hobby. Ik zet dan de recepten op papier, neem een foto en laat jullie meegenieten. Neem ook eens een kijkje op mijn receptensite door op de foto hierboven te klikken. Smakelijk!

Nu ook op Facebook: Jenthes keuken 

Foto
Willekeurig SeniorenNet Blogs
3979
blog.seniorennet.be/3979
Foto
Links
  • André 2 Linkoverzicht
  • Betoverend veelzijdig startpagina
    SeaBreeze jenthes_keuken
    SeaBreeze
    bluebird jenthes_keuken
    bluebird
    FUNSITE!TIZIANA jenthes_keuken
    FUNSITE!TIZIANA
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    fietsmakkers
    blog.seniorennet.be/fietsma
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    cattleannie
    blog.seniorennet.be/cattlea
    Foto
    Jenthe's keuken
    Lekkere gerechten, eenvoudig uitgelegd, voor uw dagelijkse keuken of een feestelijk ideetje om je tafelgenoten te verrassen van vingerhapje tot dessert.
    02-12-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rundsvlees in rode wijn
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Voor 4 personen
    1 kg stoofkarbonaden (rundsvlees)
    doosje tomatenpuree (70 g)
    ½ l rode wijn (tafelwijn) + 1 dl water
    1 dessertl rozemarijn (fijngeknipt) 
    1 knoflookteentje, fijngesnipperd
    3 eetl olijfolie
    zout, peper
    3 eetl sausbinder
    peterselie, fijngeknipt
    Olijfolie verwarmen en het vlees langs alle kanten mooi bruin bakken. Knoflook en rozemarijn toevoegen en omroeren. Blussen met de rode wijn en het water. Het vlees moet bedekt zijn. Eventueel nog water toevoegen. Tomatenpuree toevoegen en kruiden met peper en zout. Op zacht vuur ± 2 uur laten stoven. Saus binden met sausbinder of maizena (opgelost in wat water). Opdienen met gekookte aardappelen of rijst. Versieren met peterselie.

    Categorie:Vleesgerechten-Rund
    Tags:stoofvlees, rundskarbonaden, rundsvlees, rozemarijn, knoflook, rode wijn, tomatenpuree
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rozijnenbrood
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor een brood van ± 900 gr
    500 g bloem
    75 g boter (op kamertemperatuur)
    2 dl lauwe melk
    1 geklopt ei (1 eetl apart houden)
    125 g rozijnen
    40 g gist
    1 eetl suiker
    ¼ koffiel zout

    Meng de bloem met de rozijnen in een grote mengkom. Maak in het midden een kuiltje. De gist oplossen in de lauwe melk en suiker bijvoegen. Bij de bloem voegen en van het midden naar de buitenkant toe even kneden met mixer (kneedhaken). Ei, zachte boter en zout toevoegen en ± 4-5 min.kneden met mixer. Dek af met een vochtige doek en laat 45 min. rijzen op tochtvrije, warme plaats. Kneed opnieuw en leg in een beboterde bakvorm. Laat opnieuw 45 min. rijzen. Meng de eetlepel ei met 1 eetl water en bestrijk hiermee zachtjes het brood. Laat nog 15 min rijzen. Zet in een voorverwarmde oven van 180° en bak 45 min. Haal uit de oven en uit de vorm. Laat afkoelen op een rooster.


    Categorie:Snacks - Brood
    Tags:rozijnen, krentenbrood, krenten, gist, bloem,brood
    >> Reageer (2)
    01-12-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rundtong met champignonsaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    250 g soepgroenten (prei, selder, ui, wortel)
    1rundtong
    1 takje tijm, 1 laurierblad, peper, zout

    50gr bloem
    50gr bakboter
    800 ml bouillon (kookvocht)

    2 dl maderawijn
    1/2 eetlepel rundbouillon
    60gr tomatenpuree

    ½ kg champignons of een groot blik
    Spoel de rundtong onder koud, stromend water en leg ze daarna helemaal onder in gezouten water. Voeg de grof gesneden groenten, tijm, laurier, peper, zout en de rundbouillon toe. Breng aan de kook en laat op een zeer zacht vuurtje langzaam garen tot ze helemaal gaar is. Dit zal 2 à 3 uur zijn. De tong is gaar als het vel makkelijk lost. Als de tong gaar is uit de bouillon halen, even laten afkoelen tot je ze kan vastnemen en dan het vel verwijderen (pellen) terwijl ze nog warm is. Tong laten afkoelen om makkelijk te snijden in dunne sneetjes en leg in een schotel. Dek af. Maak nu de saus. Smelt de boter en voeg de bloem toe. Goed omroeren. Voeg het kookvocht toe met de maderawijn en laat even opkoken. Voeg de tomatenpuree toe en breng op smaak met peper en zout. Bak de champignons in een hete pan met wat bakboter. Gebruik je een blik giet de champignons af. Voeg ze aan de saus toe en goed omroeren. Laat de schotel in de koelkast een nachtje rusten, het zal nog lekkerder zijn. Warm het vlees de volgende dag op in een weinig bouillon, schik in een ovenschaal en giet de warme saus erover. Bestrooi met fijngeknipte peterselie en serveer met gekookte aardappelen, aardappelkroketten of pommes duchesses. Ook lekker met stokbrood als avondmaal.

    De rest van het kookvocht kan je gebruiken voor een soepje.

     


    Categorie:Vleesgerechten-Rund
    Tags:tong, rundtong, groenten, maderawijn, rundbouillon, champignon, tomatenpuree
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalfslapje Napolitaine met pasta
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 personen. Klaar in 10 min.
    250 g pasta ( tagliatelli, spagetti)
    2 kalfslapjes ( escalopes, dun gesneden)
    1 bokaal napolitaanse saus ( 400 ml )
    gemalen kaas (Grana Padano of Parmesan)
    Breng gezouten water met een scheutje olie aan de kook en kook de pasta (volgens verpakking).
    Bak ondertussen de kalfslapjes 3 à 4 min per kant.
    Warm de saus in de microgolf ( 5 min, ca 750 Watt) of in een pannetje.
    Serveer de kalfslapjes met de pasta en overgiet met de saus. Bestrooi naar smaak met de gemalen
    kaas.


    Categorie:Vleesgerechten
    Tags:kalfslapje, napolitaine, gemalen kaas, pasta
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkenskotelet charcutiere
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een zurige saus van de charcutier (slager). Lekker bij varkensvlees of gepocheerde vis.
    Voor 2 personen
    fijne augurken op azijn (blik)
    2 sjalotjes, fijngesneden
    ½ blokje vleesbouillon
    2,5 dl warm water
    2 eetlepels boter
    1 eetlepel bloem
    peper, zout
    2 varkenskoteletten
    aardappelpuree
    Los het bouillonblokje op in het warm water en zet opzij. Snijd 16 augurkjes in stukjes en hou er 4 hele apart voor de afwerking. Smelt een eetlepel boter en bak de koteletten goudbruin langs beide kanten op middelmatig vuur. Zet deksel schuin op de pan en laat 5 à 10 minuten (naargelang dikte) doorbakken op zachter vuur. Kruid naar smaak met peper en zout. Maak ondertussen de saus klaar: Smelt een eetlepel boter in de pan en fruit de sjalotjes glazig (niet bruin). Strooi er een eetlepel bloem over en goed omroeren. Voeg de bouillon toe, omroeren en de saus even laten indikken. De augurkstukjes toevoegen en kruiden naar smaak met peper en zout. Serveer de kotelet met de saus en geef hierbij aardappelpuree. Eventueel passende groenten zoals groene boontjes of boterboontjes.


    Categorie:Vleesgerechten-Varken
    Tags:kotelet, augurken, puree, boontjes
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geroosterde kwartels
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Feestelijk voor 2 personen
    4 kwartels
    4 sneetjes spek
    60 g boter
    4 sneetjes vierkant wit brood
    veenbessenkonfituur

    Oven voorverwarmen 200° C (gasovenstand 6). Spoel de kwartels onder stromend water en dep droog met keukenpapier. Kruid binnenkant met zout. Bind rond iedere kwartel en sneetje spek. Schik de kwartels in een beboterde ovenschaal en bak gedurende 20-25 min. Bedruip enkele keren met de saus zo krijg je een mooi korstje. Smelt de resterende boter in een pan en laat de sneetjes brood aan beide kanten bruin worden. Laat uitlekken op keukenpapier. Verwijder touwtjes van de kwartels, serveer op een sneetje brood en lepel er een beetje saus over. Serveer naar keuze met veenbessenjam, doperwtjes en kleine gekookte aardappelen of aardappelkroketten.
    Tip: Indien diepgevroren kwartels laat ze dan eerst ontdooien. In plaats van kwartels kan je twee piepkuikens nemen. Laat dan 35-40 min bakken in de oven.


    Categorie:Gevogelte en wild
    Tags:kwartel, piepkuiken, veenbessenkonfituur
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pladijs
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 personen
    2 gekuiste pladijzen of schollen
    1 citroen
    zout
    slablaadjes

    Oven voorverwarmen 200°. De schoongemaakte pladijs, zonder kop, besprenkelen met citroensap en een kwartiertje laten staan. Droogdeppen met keukenrol. Op de grillrooster onder de grill leggen. Aan elke kant ± 6 minuten garen. Bestrooi met zout en schik op een verwarmd bord. Versier de bovenkant met enkele blaadjes sla en een stukje citroen. Geef hierbij frietjes of aardappelpuree..


    Categorie:Visgerechten
    Tags:pladijs, frietjes, sla, citroen, vis
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sabayon
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In microgolf: lukt altijd
    Met Leffe Bruin
    3 eierdooiers
    3 eidopjes kristalsuiker
    3 eidopjes Leffe Bruin
    Klop in een microgolfkommetje de eierdooiers met de kristalsuiker tot het mengsel als een lint van de lepel loopt. Roer er dan de Leffe door en zet in microgolf, onafgedekt 1 min, ca 750 Watt. Roer nogmaals flink en zet nog 30 seconden in microgolf. Klop de sabayon vervolgens los en dien onmiddellijk op in glazen op voet, eventueel met een bolletje ijs. Kan ook met zoete wijn of Porto.
    Klassieke manier:
    Met zoete witte wijn of marsala-wijn:
    6 eierdooiers
    6 eidopjes kristalsuiker
    6 eidopjes zoete witte wijn of Porto
    De eierdooiers mengen met de suiker. De witte wijn toevoegen. Op een zacht vuurtje ( of bain-marie) luchtig kloppen. Zorg dat het niet kookt, anders gaat het schiften. Schep in glazen op voet. Eventueel eerst een bolletje ijs in elk glas leggen.
    Weetje:
    Reken per persoon 1 eierdooier, 1 eidopje suiker, 1 eidopje wijn, bier of porto.


    Categorie:Desserten
    Tags:ei, suiker, wijn, bier, porto, marsala
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uientaart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Kruimeldeeg
    Voor vulling:
    50 g boter
    ± 900 g uien, in dunne ringen
    3 eieren
    2,5 dl melk
    nootmuskaat

    Bak de kruimeldeeg eerst 10 min met droge bonen of rijst in taartvorm van 20-25 cm volgens gebruiksaanwijzing. Smelt de boter en voeg de uien toe. Doe het deksel op de pan en bak al roerend ± 30 min op laag vuur. Zet de oven nu op 220°. Klop de eieren en melk los in een kom. Breng op smaak met zout, peper. Verdeel de uien over de taartbodem en schenk het eimengsel erover. Bak de taart ± 25-30 min, of tot het eimengsel gerezen, bruin en stevig in het midden is. Dien warm op.


    Categorie:Groentetaarten
    Tags:kruimeldeeg, ui, ei, melk
    >> Reageer (0)
    30-11-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gehaktballen in microgolf
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Maak het gehakt op de klassieke manier klaar of koop reeds gekruid gehakt.
    Gehakt klaarmaken:
    450 g gehakt (voor 5 stuks)
    1 ei
    3 eetl paneermeel
    peper, zout, nootmuskaat
    Meng alle ingredienten dooreen. Rol balletjes van ± 90 g. Leg ze in een kring in een ronde schotel geschikt voor microgolf. Zorg voor iets ruimte tussen de balletjes. Zet afgedekt, 6 – 7 min op ± 800 Watt, tot ze grijsbruin zijn. Keer de balletjes halverwege de bereidingstijd. Laat ± 5 minuten afgedekt na-garen. Kan eveneens op een rond bord, onafgedekt, en met aluminiumfolie afgedekt laten na-garen. Het braadvocht kan je met een weinig water even opwarmen en gebruiken als saus. Serveer met groenten of saus naar keuze.
    Tip:
    Reken 1 ½ - 2 minuten per gehaktbal van 90 g.
    Je kan deze gehaktballen ook koud eten.
    Ook kan je ze invriezen en nadien opwarmen met een saus.
    Meng eens fijngesneden tuinkruiden, sjalotje of knoflookteentje door het gehakt.


    Categorie:Microgolfgerechten
    Tags:gehakt, balletjes, boulettes, ballekes
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Finettes met champignonsaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Finettes zijn klein versneden magere varkenssneetjes.
    Voor 2 personen
    400 g finettes
    roomsaus met champignons (vb: potje delicato 330 gr)
    250 g tagliatelli
    parmesan of grana padano, in schilfers

    Tagliatelli koken in gezouten kokend water met een weinig olijfolie. Boter smelten en de finettes op middelmatig vuur ± 3 minuten goudbruin bakken. Champignonroomsaus toevoegen en even opwarmen. Mengen met de uitgelekte tagliatelli en serveren met enkele kaasschilfers.


    Categorie:Vleesgerechten-Varken
    Tags:varkensvlees, pasta, finettes, varkensreepjes, champignon, parmesan, grana padano, champignonsaus, kaasschilfers
    >> Reageer (0)
    29-11-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tortelloni
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 personen
    250 g tortelloni (met ricotta & spinazie)
    200 g champignons
    3 sneetjes ham
    1 sjalotje, fijngesneden
    1 knoflookteentje, fijngesneden
    2 eetl bieslook, fijngeknipt
    2 dl room + 1 dl melk
    2 eetl boter
    Stoof het sjalotje in de boter. Voeg knoflook en champignons toe. Bak 2 min op middelmatig vuur. Deksel op de pan en laat ± 5 min sudderen op middelmatig vuur. Roer af en toe. Voeg de room, melk, ham,peper en zout toe. Laat ± 10 min inkoken op middelmatig vuur. Roer af en toe. Strooi de helft van de bieslook in de saus. Kook de tortelloni gaar en laat uitlekken. Serveer op het bord de tortelloni, en overgiet met de saus. Bestrooi met bieslook.


    Categorie:Pasta's
    Tags:tortelloni, ricotta, spinazie, pasta,ham
    >> Reageer (0)
    28-11-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knolseldersoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Knolselder bevat veel vezels en ijzer. Neem stevige en niet te grote exemplaren. Als je erop tikt en ze klinken hol is het vruchtvlees binnenin soms houterig. Je kan de groente in staafjes snijden en rauw eten. Geraspt als salade, gekookt als groente, in puree met aardappelen of voor een lekkere soep. Voor 4 personen
    ½ knolselder (± 500 g)
    2 grote aardappelen
    1 liter water
    2 kippenbouillonblokjes
    1 ui, fijngesneden
    1 knoflookteentje, fijngesneden
    tijm, peper, zout
    bakboter of olijfolie
    Snijd de knolselder in tweeën en schil alleen het deel dat je gebruikt. Eventueel het andere deel besprenkelen met citroensap, afdekken met plastiekfolie en bewaren in de koelkast. Schil de knolselder tot op het witte vruchtvlees en snijd in blokjes. Schil de aardappelen en snijd in stukjes. Op middelmatig vuur de olijfolie opwarmen, of de boter smelten. Voeg de ui en knolselder toe en laat een paar minuten stoven met deksel op de kookpot. Omroeren en de aardappelstukjes en look bijvoegen. Voeg het water toe, de bouillonblokjes en tijm. Kruid met peper en zout, en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat 30 min op een zacht vuurtje gaarkoken. Mixen en eventueel afwerken naar keuze.
    Afwerken: Meng 2 eetl roomkaas met kruiden in een pollepel met een beetje soep en voeg bij de overige soep. Of gebruik twee driehoekjes smeltkaas of room. Bestrooi met fijngehakte peterselie.
    Feestelijk: gerookte zalm, in stukjes gesneden, bij de gemixte soep voegen en nog 10 min opwarmen.

    Categorie:Soepen K - S
    Tags:Knolselder, soep, bouillon, look, aardappel, tijm, roomkaas, smeltkaas, room, zalmsnippers,
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Forel met sinaasappelboter
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen
    4 forellen, gekuist, zonder kop
    2 eetl boter
    1 koffiel kerriepoeder
    1 koffiel geraspte sinaasappelschil
    3 partjes sinaasappel, per bord, voor versiering
    gekookte nieuwe aardappelen (schoongeborsteld)
    olijfolie, zout, peper

    Vermeng de boter, kerrie, sinaasappelrasp, peper en zout. Rol het mengsel in folie en leg 10 min in diepvries. Bestrijk de forellen met olie en bestrooi met peper en zout. Snijd ze aan beide kanten drie keer diagonaal in (zie foto). Snijd het boterrolletje in kleine schijfjes en steek in de inkepingen. Leg de forellen op een grillplaat, en bak ze ± 3-4 minuten aan elke kant, onder een voorverwarmde hete grill. Serveer met de sinaasappelpartjes en gekookte nieuwe aardappeltjes.


    Categorie:Visgerechten
    Tags:forel, kerrie, curry, sinaasappel, appelsien
    >> Reageer (0)
    27-11-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Venkel met kaaskorstje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 personen
    2 venkelknollen
    3 eetl boter
    2 eetl bloem 
    1,25 dl melk + 1,25 dl kookvocht
    3 eetl parmesan of grana padano
    peper, zout, nootmuskaat
    Maak de venkelknollen schoon en snijd iedere knol in vieren. Hak het venkelgroen fijn en hou apart. Kook de venkelknollen 20 min in ruim gezouten kokend water. Giet af en vang 1,25 dl kookvocht op. Oven voorverwarmen op 200°C. Laat twee eetlepels boter smelten en roer de bloem erdoor. Giet eerst de melk en dan het kookvocht erbij en laat al roerend indikken. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Schik de venkel in een ovenschaal, verdeel het venkelgroen erover en schenk de saus erover. Bestrooi met de kaas en leg de overige boter in vlokjes erop. Schuif in de oven en laat de venkel in 10 min gratineren zodat er een lichtbruin korstje verschijnt.


    Categorie:Groenten
    Tags:venkel, parmesan, grana padano, bechamelsaus, witte saus, gratineren
    >> Reageer (0)
    25-11-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prei op vlaamse wijze
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen
    4 jonge preien
    4 eieren, hardgekookt
    160 g boter
    peterselie, fijngesnipperd
    peper, zout, nootmuskaat

    Pel en plet de eieren met een vork. Doe een beetje water in een pan en meng er de klontjes koude boter in. Ze zullen automatisch binden Kruid met peper, zout en muskaatnoot. Klop luchtig of mix met staafmixer. Giet de saus over de eieren, meng goed en voeg peterselie toe. Snij de prei in schuine, brede schijfjes. Kruid naar smaak met peper en zout. Stoom gaar in 3-4 min. Serveer de groenten op een bord met de saus erover.


    Categorie:Groenten
    Tags:prei, eieren, peterselie, boter
    >> Reageer (0)
    20-11-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Macaroni met tonijn
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Klaar in 15 minuten.
    Voor 2 – 3 personen
    250 g macaroni
    3 gepelde en ontpitte tomaten, in stukjes
    1,5 dl room
    1 teentje knoflook, fijngesnipperd
    1 sjalotje, fijngesnipperd
    2 blikjes tonijn op olie, verbrokkeld
    1 eetl peterselie, fijngeknipt
    2 eetl olijfolie
    Kook de macaroni in gezouten water en een scheutje olijfolie. Giet af. Stoof de sjalot en knoflook even in de olijfolie. Stukjes tomaat toevoegen. Roer om en laat 1 min stoven. Kruid naar smaak met peper en zout. Roer er de room onder en de tonijn. Warm even en strooi er de peterselie over. Meng met de macaroni. Serveer naar keuze met geraspte kaas (Grana Padano of Parmesan) en een paar druppels olijfolie.


    Categorie:Pasta's
    Tags:macaroni, tomaat, room, look, sjalot, tonijn, olijfolie
    >> Reageer (0)
    15-11-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zuurkoolschotel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen
    1,2 kg zuurkool
    800 gr vastkokende aardappelen, geschild
    15 cl witte wijn
    4 Frankfurter worsten
    4 Poolse worsten
    2 Kasslerribben
    1 varkenshammetje
    100 gr gerookt spek, in blokjes gesneden
    1 kleine ui, gepeld
    1 wortel, schoongemaakt
    5 jeneverbessen
    2 teentjes look
    1 kruidentuiltje (tijmtakje,peterseliesteeltjes,laurier)
    peper en zout
    Leg het varkenshammetje in een ruime pan en voeg er koud water aan toe tot het vlees onder staat en breng aan de kook. Voeg er de wortel, ui en kruiden aan toe, dek af en laat een half uurtje koken. Voeg er dan de poolse worst en kasslerribben bij en laat nog 20 min. verder pruttelen. Haal het vlees uit het water en hou warm. Kook de aardappelen gaar in de bouillon. Bak de spekblokjes goudbruin en krokant in een pan met antiaanbaklaag en laat uitlekken op keukenpapier. Doe de zuurkool in een pan met dikke bodem, besprenkel met de wijn en verwarm, voeg er de spekblokjes en frankfurter worsten aan toe, dek af en laat op een zacht vuurtje doorwarmen. Schik de zuurkool, aardappelen en het vlees op een bord en serveer met een lekker biertje of witte wijn.


    Categorie:Vleesgerechten
    Tags:zuurkool, poolse worst, frankfurter, kasslerrib, varkenshammetje, spek, wortel, jenerverbessen, wijn, aardappel
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde uien met tomatensaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Microgolfgerecht
    Mijn voorkeur gaat uit naar varkensgehakt of varkens-kalfsgehakt. Meestal is het gehakt gekruid bij aankoop.
    Voor 2 personen
    4 uien, middelmatige grootte
    400 g gepelde tomaten, of blik
    200 g gehakt, gekruid
    peper, zout
    klontje boter
    sausbinder
    aardappelpuree
    Pel de uien en snijd een klein kapje van elke ui. Zet de uien in een microgolfschaal met 3 eetlepels water, afgedekt, 5 min, op volle vermogen. Laat afkoelen. Hol ze uit met een klein lepeltje en zorg dat er 2 à 3 ringen overblijven. Zet de schaal met het uienvocht opzij. Hak het hart van de uien fijn en stoof even in een beetje boter. Voeg de tomaten + sap en vocht van de uien toe. Kruid naar smaak met peper en zout en laat 10 min sudderen op een middelmatig vuur. Roer regelmatig om. Fijnpletten of mixen, wat sausbinder toevoegen en even laten indikken op een laag vuur. De uitgeholde uien vullen met het gehakt en opnieuw in de microgolfschaal schikken. Afgedekt 5 min, ca 800 Watt in microgolf, en nog 1 min onafgedekt. Serveer de uien op een bord. Schenk de saus op het bord of over de uien. Geef hierbij aardappelpuree.


    Categorie:Microgolfgerechten
    Tags:uien, gehakt, tomaten, aardappelpuree, magnetron
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasta met zalm en garnalen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 personen
    200 g zalmfilet (evt.diepgevroren)
    250 g spagetti of tagliatelle...
    150 g grijze gepelde garnalen
    200 ml droge witte wijn
    6 tomaten, gepeld en in stukjes
    150 ml room
    enkele takjes verse basilicum (ook als garnituur)

    Leg de zalm in een pan. Giet de wijn erover, voeg de blaadjes van de basilicum toe en kruid met peper en zout. Breng de wijn aan de kook, deksel op de pan, en laat 5 min zachtjes koken. Haal de vis uit de pan. Voeg de tomaten en de room toe aan de wijn en breng aan de kook. Op middelmatig vuur, zonder deksel, 15 min laten inkoken. Kook ondertussen de pasta. Snijd de zalm in stukken en voeg samen met de garnalen toe aan de roomsaus. Roer voorzichtig om. Giet de pasta af en doe hem opnieuw in de kookpot. Giet de saus over de pasta en meng alles voorzichtig. Versier met enkele verse blaadjes basilicum en dien onmiddellijk op.


    Categorie:Visgerechten
    Tags:zalm, garnalen, pasta, basilicum, tomaten, wijn, tagliatelle
    >> Reageer (3)


    Foto

    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Categorieën
  • Barbecue (6)
  • Confituren (2)
  • Dessert - Aardbei (3)
  • Dessert - Cake (3)
  • Desserten (15)
  • Dranken (2)
  • Eiergerechten (13)
  • éénpansgerechten (6)
  • Gevogelte en wild (13)
  • Groenten (29)
  • Groenten-Aardappelen (4)
  • Groenten-Asperges (12)
  • Groenten-Kool (4)
  • Groenten-Witloof (6)
  • Groentetaarten (7)
  • Hapjes - Tapas (25)
  • Microgolfgerechten (12)
  • Oma's recepten (35)
  • Oma's Stoemp-Puree (8)
  • Opleggen en inmaken (1)
  • Pasta's (22)
  • Rijst (1)
  • Salades (16)
  • Sauzen (13)
  • Snacks - Brood (4)
  • Soepen A - J (16)
  • Soepen K - S (23)
  • Soepen T - Z (12)
  • Steengrill - Gourmet - Fondue (2)
  • Vis - Schaaldieren (9)
  • Visgerechten (22)
  • Vleesgerechten (13)
  • Vleesgerechten-Lam (3)
  • Vleesgerechten-Rund (5)
  • Vleesgerechten-Varken (13)
  • Voorgerechten (14)

  • Inhoud blog
  • Macaronischotel met tonijn
  • Zeetong
  • Omelet met uien
  • Kalfsblanket met witloof en kriekbier
  • Steak met groene pepersaus
  • Bonensoep
  • Warme appelen
  • Pastinaaksoep
  • Kabeljauw met preistoemp
  • Cake met appelen
  • Savooikool met kotelet
  • Appelcompote
  • Preisoep
  • Vis met mosterdsaus
  • Kip op jagerswijze
  • Waterkerssoep
  • Stoofvlees met bruine Leffe
  • Prei
  • Pompoen-Paprikasoep
  • Pompoensoep met griezelballetjes
  • Witloof - Hamtaart
  • Rode bietjes zoet-zuur
  • Visrolletjes met courgettes
  • Fruitige varkenskotelet
  • Varkenskotelet met uiensaus
  • Venkelschuitjes met gehakt en kaas
  • Kindertaart
  • Broccoli - tonijntaart
  • Varkensstoofvlees
  • Gebraden kip
  • Tagliatelli met tonijn en courgettesaus
  • Varkenshaasje met champignons en Leffe
  • Tagliatelli met blinde vinken en tomatensaus
  • Witloof met ballekes
  • Aardappelpuree
  • Aardappelschotel met groene boontjes
  • Mayonaise met mixer
  • Chili Con Carne
  • Ajuinstoemp
  • Messinaroom
  • Tomatensaus
  • Broccolispagetti met mignonette
  • Courgettesoep
  • Spek met aardappelblokjes en groenten
  • Tomatentaart
  • Uiensoep
  • Zuiderse varkenskotelet
  • Bechamel of witte saus
  • Sperziebonensoep met kaas
  • BBQ: Gegrilde sardines
  • Erwtjes met appel
  • Komkommersoep
  • Tapas van mosselen en serranoham
  • Komkommerschuitje
  • Courgettes gestoofd
  • Komkommer Polonaise
  • Slasoep
  • Aardbei - braambessen - frambozenconfituur
  • Aardbeien met roomijs
  • Tomaat Garnaal
  • Lunch: Salade Niçoise
  • Tomatensla
  • Tortilla
  • Wachthapje: Komkommersoepje koud
  • Mosselen natuur
  • Gazpacho
  • Boterham met platte kaas en radijzen
  • Citroendrankje
  • Courgette met tomaten en mozarrellaschijfjes
  • Tomaat tonijn
  • Paella
  • Slastoemp met eieren
  • Mosselsoep
  • Groene boontjes
  • Ballekes met zachte currysaus
  • Broccolisoep
  • Meloen met Gandaham
  • Gehaktballekes in tomatensaus
  • Oma's stoofkarbonaden
  • Pasta met spekblokjes
  • Looksoep met venusschelpen en ham
  • Tomatensoep met gehaktballetjes
  • Kaassoep met balletjes
  • Melbatoast met verse kaas en radijs
  • Meloen met ham
  • Broccoli en tomaten gegratineerd
  • Gedroogde ham met knolselder
  • Tomaat - Basilicumtaart
  • Garnalentoren
  • BBQ: Scampi op de barbecue
  • Tagliatelle met boschampignons en witloofslierten
  • Tonijn met kruidenboter
  • Meloen met gerookte zalm
  • Lamskotelet met ananas
  • Avocado met krab
  • Sperzieboontjes met spek
  • Vruchtenstokje met kaasdip
  • Bij een lekker ontbijt of gezellig vieruurtje: wentelteefjes
  • Snijbonen
  • Doperwten
  • Salade Niçoise
  • Spagetti Bolognese
  • Bloemkoolsalade
  • Broccoli
  • Varkensruggebraad
  • Blinde vinken met worteltjes
  • Ijsbergsla met fruit
  • Paprikasoep
  • Wortelstoemp
  • Varkenskotelet met picklessaus
  • Spinazie
  • Verse tomatensoep
  • Tortilla met courgette
  • Zalm met prei
  • Tomatensoep met verse basilicum
  • Wortelen
  • Venkel en tomatengratin
  • Pensen met appeltjes
  • Karnemelksmeus met gepocheerd ei en garnalen
  • Ratatouille
  • Aspergerolletje
  • Appeltaart
  • Kippenbouillon met asperges
  • Wortelsoep
  • Varkensvlees met mosterdsaus
  • Provencaalse saus
  • BBQ: Ribstuk - Cote a l'os
  • BBQ: Kalfsbrochet met kerstomaat
  • Gehaktballen met krieken
  • BBQ: Aardappelspies
  • BBQ: Gemarineerde visbrochet
  • Rosbief met groentenkrans
  • Pasta met scampi, courgette en tomaatjes
  • Trostomaatjes gegrild
  • Asperges op vlaamse wijze - a la flamande
  • Asperges met garnalen
  • Aardbeibloesem
  • Nieuwe aardappelen
  • Chipolata met zongedroogde tomaten
  • Asperges met gerookte zalm
  • Witte of rode koolsalade
  • Witloof - appelsalade
  • Aspergesoep
  • Bolognesesaus
  • Witloofroomsaus
  • Gerookte zalm met toast
  • Veldsla met ei en bieslook
  • Visfilets met asperges en garnalen
  • Aardbeien met sabayon
  • Groene aspergesoep
  • Witloof met veldsla
  • Verrukkelijk spekslaatje
  • Asperges met garnalensaus
  • Bloemkool
  • Varkenskotelet met zachte currysaus
  • Aspergetaart met ham en broccoli
  • Asperges met beenham
  • Selder in tomatensaus met balletjes
  • Venkelsoep
  • Asperges met een korstje
  • Spagetti met scampi en garnalen
  • Tomaat met vinaigrette
  • Boterham met aardbeien
  • Knolseldersalade
  • Croque-Monsieur
  • Aspergesalade met aardbeien
  • Veldsla met tomaten, champignon en avocado
  • Bloemkoolsoep
  • Spaanse gamba's met knoflook en ui
  • Asperges met ham en kaassaus
  • Kabeljauwfilets in de oven
  • Fusilli met gegrilde zalm
  • Vanillepudding met aardbeien
  • Appelsoep
  • Gele-Paprikasoep
  • Asperges gestoofd
  • Asperges en Serranoham
  • Asperges: Basisrecept
  • Appelcake
  • Toast Champignon
  • Pudding met frambozen
  • Seldersoep
  • Tomatensoep met venkel en garnalen
  • Boterboontjes
  • Ijsbergsla met paprika en komkommer
  • Aardappelen op z'n italiaans
  • Aspergeslaatje
  • Witloof met ham en kaassaus
  • Kip en paddestoelensalade
  • Veldsla met uien en spek
  • Rijstpap
  • Vleessaus
  • Steak met champignonsaus
  • Preirolletjes met ham
  • Zalmfilet met bearnaisesaus en garnalen
  • Preisoep met aardappelen
  • Rijst met tonijn
  • Prei - witloofsoep
  • Chipolata met champignons en kerstomaat
  • Peren in koffie

    Foto

    E-MAIL


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    virreke
    blog.seniorennet.be/virreke

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!