NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

Ik ben Jenthe, in 1953 geboren en getogen in Leuven (Vlaams-Brabant). In 2000 aangespoeld in Oostende. Na bijna 15 jaar terug naar Vlaams Brabant. Een wandeling en een lekker streekbiertje op een zonnig terrasje, heerlijk. Lekkere eenvoudige gerechten klaarmaken is mijn hobby. Ik zet dan de recepten op papier, neem een foto en laat jullie meegenieten. Neem ook eens een kijkje op mijn receptensite door op de foto hierboven te klikken. Smakelijk!

Nu ook op Facebook: Jenthes keuken 

Foto
Willekeurig SeniorenNet Blogs
pokemonmax
blog.seniorennet.be/pokemon
Foto
Foto
Links
  • Powerpoint Moni
  • De wandelaar
  • Taal van het hart
  • Zucchini's recepten
  • Funny website
  • Tuin den Horst
    SeaBreeze jenthes_keuken
    SeaBreeze
    bluebird jenthes_keuken
    bluebird
    Links
  • André 2 Linkoverzicht
  • Kantklossen
  • Betoverend veelzijdig startpagina
  • Koivis
  • Bloggers in de kijker
  • Denbosrand
  • Hobbycreatief
    FUNSITE!TIZIANA jenthes_keuken
    FUNSITE!TIZIANA
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    kellyy_ps_psp
    blog.seniorennet.be/kellyy_
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    kees1943_nisse
    blog.seniorennet.be/kees194
    Foto
    Jenthe's keuken
    Lekkere gerechten, eenvoudig uitgelegd, voor uw dagelijkse keuken of een feestelijk ideetje om je tafelgenoten te verrassen van vingerhapje tot dessert.
    01-07-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doperwten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Doperwten zijn donkergroen van kleur en worden uit de peulschil gehaald, dit is erwten doppen. Je houdt dan ± 1/3 groene erwtjes over die je kan klaarmaken als groente.
    Voor 2 personen
    1 kg doperwten
    1 ui of 2 sjalot, fijngesneden
    30 g boter
    peper, zout, tijm
    3 eetl water
    Knijp de doperwten tussen de duimen zodat de peulen openspringen en je de erwtjes eruit kan halen. Kijk ondertussen dat er geen kleine wormpjes inzitten en verwijder deze aangetaste erwtjes. Spoel de erwtjes en laat uitlekken. In kokend gezouten water 15 minuten laten garen op middelmatig vuur ( indien het water blijft koken kunnen de erwten openbarsten). Verfrissen met koud water en laten uitdruppen. Boter smelten op middelmatig vuur en de ui of sjalot even glazig stoven. Erwten bijvoegen, kruiden met peper, zout en takje tijm, alsook het water. Op middelmatig vuur opwarmen.


    Categorie:Groenten
    Tags:erwten doppen, doperwten, erwten, sjalot, tijm, seizoensgroenten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Avocado met krab
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Licht voorgerecht.
    Voor 2 personen
    1 blik krab, uitgelekt
    1 grote avocado
    ½ citroen
    cocktailsaus
    mayonaise
    Meng 1 eetlepel mayonaise met 1 eetlepel cocktailsaus. Snijd de avocado in de lengte in twee. Draai om en verwijder de pit. Haal het vruchtvlees eruit met een lepel en snijd in stukjes. Hou de schil om opnieuw te vullen. Besprenkel het vruchtvlees met het citroensap en roer om. Schep opnieuw in de schil. Vul met het krabvlees en een toefje zachte cocktailsaus.
    Tip: Een halve avocado kan je, met pit, afgedekt met plastiekfolie, nog een dag bewaren in de koelkast.


    Categorie:Voorgerechten
    Tags:krabvlees, avocado, cocktailsaus, lunch, voorgerecht
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trostomaatjes gegrild
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Als bijgerecht met gebakken vlees en ook bij pastagerechten.
    Voor 2 personen
    trostomaatjes
    olijfolie
    peper, zout
    Oven voorverwarmen op 190 ° C. Leg de tomaatjes in een ovenschotel. Kruid met peper en zout en besprenkel met olijfolie. Zet in oven onder grill en rooster 6 minuten tot het velletje openbarst. Knip de tros in twee en serveer.


    Categorie:Groenten
    Tags:trostomaten, olijfolie, grillen, pasta, vlees
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spagetti Bolognese
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 personen
    ± 300 gr gehakt
    2 eetl olijfolie
    1 knoflookteentje, fijngesnipperd
    1 ui, fijngesnipperd
    1 dl water of rode wijn
    2 à 3 koffielepels Italiaanse kruiden
    1 blik gepelde tomaten of tomatenstukjes ( 400 ml)
    1 blikje tomatenpuree (70 g)
    gemalen kaas (parmesan, grana padano, gruyere)
    250 g spagetti
    Warm olijfolie op middelmatig vuur en laat ui even glazig bakken (niet bruin). Voeg knoflook toe en het gehakt met kleine hoeveelheden. Plet het met een vork of pureestamper en bak het tot het kruimelig en grijs van kleur is. Snijd de gepelde tomaten in kleinere stukjes en voeg toe, samen met water of wijn, tomatenpuree en Italiaanse kruiden. Laat minstens  ½ u zachtjes stoven. Kook de spagetti (kooktijd op verpakking) in gezouten kokend water met een scheutje olijfolie. Giet af en serveer in bord met de saus. Serveer met gemalen kaas. Voor de liefhebbers een paar druppels tabasco.


    Categorie:Pasta's
    Tags:pasta, rundsgehakt, americain nature, tomaten, bolognaise, bolognese, spagetti
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paprikasoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 6 à 8 personen
    1 groene, 1 rode en 1 gele paprika
    ½ kg gepelde tomaten ( of 1 blik)
    2 uien, gepeld
    1 wortel
    1 ½ l bouillon (water + bouillonblokjes)
    Eventueel 1 dl room of soyaroom
    2 eetlepels olijfolie of bakboter
    peper, zout
    Spoel de paprika’s onder de kraan en snijd ze in de lengte door. Verwijder de steel en pitten en snijd in reepjes. Hak de uien en wortel fijn. Verwarm de olijfolie of bakboter in een kookpot, voeg de uien, paprika’s en wortel toe en stoof 5 à 10 min. op matig vuur met deksel op de pot. Roer om en voeg de in stukken gesneden tomaten, water en de bouillonblokjes toe. Breng aan de kook en laat 30 à 40 min. gaarkoken op een zacht vuur. Mix de soep en breng indien nodig op smaak met peper en zout. Eventueel enkele peterselieplukjes of apart gestoofde paprikareepjes als garnering toevoegen.
    Voor paprika-roomsoep de room toevoegen. Niet meer koken.
    Je kan de soep invriezen. Voeg de room na het opwarmen toe.


    Categorie:Soepen K - S
    Tags:rode paprika, gele paprika, groene paprika, tomaten, uien, wortel, bouillon, room, soyaroom, soep
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blinde vinken met worteltjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 personen
    400 g jonge wortelen
    2 of 4 blinde vinken (vogels zonder kop)
    1,5 dl water
    laurier, tijm, teentje look
    2 sjalotjes of 1 ui, fijngesneden
    peper en zout

    De worteltjes spoelen onder de waterkraan en met fijnschiller schillen of raspen. Smelt boter in een tefalpan en laat de blinde vinken langs alle kanten aanbraden en garen gedurende ± 20 minuten op matig vuur met deksel op de pan. Prik in het vlees zodat de sappen vrijkomen. Haal het vlees uit de pan. Voeg een klontje boter toe en laat de fijngesneden sjalotjes even stoven (niet bruin laten worden). Voeg worteltjes, laurierblad, tijm, en fijngesneden look toe. Kruiden naar smaak met peper en zout. Overgiet met het water en leg de blinde vinken opnieuw in de pan. Deksel op de pan en op matig vuur ± 15 min laten stoven. Kontroleer op gaarheid van de worteltjes. Serveer met gekookte aardappelen. Je kan de jonge worteltjes in blokjes of schijfjes snijden. De gaartijd zal dan iets korter zijn. Bij winterwortelen iets langere gaartijd. 


    Categorie:éénpansgerechten
    Tags:wortel, blinde vinken, loze vinken, look, tijm, laurier, ui, slavink
    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meloen met gerookte zalm
    Klik op de afbeelding om de link te volgen


    Meloen (cavaillon)
    4 sneetjes gerookte zalm
    takjes dille (versiering)




    De meloen halveren. Pitten verwijderen en schillen. In schijfjes snijden van ± 2 cm snijden. Op een bordje schikken. De sneetjes gerookte zalm dubbel plooien en oprollen tot een roosje. Twee zalmroosjes per bord met een plukje dille.


    Categorie:Voorgerechten
    Tags:cavaillon, gerookte zalm, dille, meloen
    >> Reageer (2)
    30-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steak met champignonsaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 personen
    250 g verse champignon
    2 dl room
    bakboter
    2 biefstuk

    Snijd de champignons in niet te dunne schijfjes Bak de biefstuk in de hete boter. Zet het vuur iets lager en laat 5 minuten braden. Draai het vlees halverwege om, zonder er in te prikken. Een paar minuten langer voor doorbakken vlees. Haal het vlees uit de pan en laat afgedekt met alufolie rusten. Voeg nog een klont boter toe in de pan en voeg de champignon toe. Laat ze mooi bruin bakken gedurende ± 2 minuten, en roer regelmatig om. Voeg de room toe en laat nog ± 2 min. inkoken op hoog vuur. Kruid naar smaak met peper en zout. Serveer de steak met de saus en frieten.


    Categorie:Vleesgerechten-Rund
    Tags:steak, biefstuk, rundsvlees, champignon, room, frieten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gehaktballen met krieken
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Als maaltijd met brood naar keuze.
    Voor 2 – 3 personen
    500 g gehakt, gekruid
    bakboter
    1 bokaal noordkrieken (± 600 g )
    3 eetl griessuiker
    2 eetl maizena of sausbinder
    Rol balletjes van het gehakt. Smelt boter in de pan. Bak de gehaktballen op middelmatig vuur met deksel op de pan. Draai ze na een paar minuten om zodat ze langs beide kanten een mooi korstje krijgen. Laat afgedekt 25 - 30 min zachtjes gaarbakken. Warm de krieken op met het sap en de suiker. Meng maizena met een weinig water en voeg bij de warme krieken. Roer om en laat even indikken. Serveer de gehaktballen op een bord (zonder braadvet) met de warme krieken. Geef hierbij brood zodat je lekker kan soppen in de saus.


    Categorie:Vleesgerechten
    Tags:gehakt, krieken, ballekes, lunch
    >> Reageer (3)
    29-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalmfilet met bearnaisesaus en garnalen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 personen
    4 zalmfilets
    bearnaisesaus (bokaal)
    100 g grijze garnalen
    tuinkers
    bakboter
    Smelt boter en leg de zalmfilets in de pan. Op middelmatig vuur 6 à 10 min bakken, naar gelang de grootte van de vis, en eventueel deksel op de pan. Halverwege baktijd de vis omdraaien. Saus opwarmen in microgolf of pannetje. Garnalen toevoegen aan de saus (hou enkele apart als bordversiering). Nog even opwarmen (niet te lang anders worden de garnalen taai). Schik de zalm op een bord en serveer de saus erover. Strooi enkele garnaaltjes op het bord en een plukje tuinkers. Geef hierbij gekookte of gebakken aardappeltjes.


    Categorie:Visgerechten
    Tags:zalm, garnaal, tuinkers, bearnaise
    >> Reageer (1)
    27-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prei - witloofsoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 6 personen
    1/2 kg witloof (fijngesneden)
    1/2 kg prei ( fijngesneden)
    2 aardappelen ( in stukjes gesneden)
    1,5 l water
    3 tabletjes kippen- of groentenbouillon
    1 klontje boter
    Smelt de boter en voeg de groenten toe en laat 10 min stoven op zacht vuur. Roer af en toe. Bouillon toevoegen en aan de kook brengen. Laat 30 min zachtjes gaarkoken. Mixen en eventueel kruiden naar smaak met peper en zout.
    Tip:
    Ik gebruik het witte gedeelte van de prei als groente, gestoofd of met witte saus, bij vlees. Het groene gedeelte gebruik ik voor soep.


    Categorie:Soepen K - S
    Tags:soepprei, witloof, prei, soep, aardappel, bouillon
    >> Reageer (4)
    24-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wortelen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Jonge wortelen met fris groen loof, vol vitamine A.
    Voor 2 personen
    400 g wortelen met loof
    klont boter
    2 sjalot of 1 ui, fijngesneden
    teentje knoflook (naar keuze), fijngesneden
    tijm 1 laurierblad
    1,5 dl water
    eventueel peterselie
    Snijd het groene loof af, maar laat nog wat aan de wortel, want dit oogt mooi. Spoel even in water en schraap de wortel, of schil met een dunschiller. In een brede stoofpan de boter smelten op middelmatig vuur. Voeg de sjalot of ui toe en laat even glazig (niet bruin) stoven. Voeg de hele wortelen toe. Kruid naar smaak met peper en zout en voeg ook tijm en laurierblad toe. Na een vijftal minuten het water bijvoegen en deksel op de kookpot zetten. Op zacht vuur 10 - 15 minuten laten garen. Kontroleer met houten prikker of vork op gaarheid. Bestrooi eventueel met verse peterselie.

    Categorie:Groenten
    Tags:wortelen, tijm, laurier, look, peterselie, vitamines, seizoensgroenten
    >> Reageer (0)
    20-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kippenbouillon met asperges
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Voor 2 liter soep
    6 kippenvleugels
    500 g witte asperges
    peper, zout
    1,5 liter water
    1 groentebouillonblokje
    lente-uitjes (pijpajuintjes)
    Leg de asperges een kwartier tot ½ u in water zo gaat het schillen makkelijker. Snijd de geschilde asperges in kleine stukjes en zet even apart in wat water. In een diepe kookpot de kippenvleugels en het water aan de kook brengen. Het schuim wegnemen, kruiden met peper, zout en bouillonblokje. Voeg ook de schillen van de asperges toe en laat afgedekt op zacht vuur 45 à 60 minuten garen ( het vlees van de vleugeltjes moet makkelijk loskomen). Giet de bouillon door een zeef. Verwijder het vel van de vleugeltjes en snijd het fijne vlees in kleine stukjes. Voeg de aspergestukjes nu bij de bouillon. Breng aan de kook, voeg het kippenvlees erbij en zet dan het vuur uit (niet laten koken, gebruik restwarmte). Na een kwartiertje is de soep klaar. De aspergestukjes moeten nog wat krokant zijn. Schep de soep in borden en werk af met het groen van fijngesneden lente-ui. Heb je nog soep voor de volgende dag, zet de kookpot dan in een bodem koud water. Na een kwartier is de soep afgekoeld en zet je ze onmiddellijk in de koelkast.

    Categorie:Soepen K - S
    Tags:kippenvleugel, asperge, lente-ui, kippenvlees, soep, bouillon
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bolognesesaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In deze saus kan je naar eigen keuze wortel of selderstukjes toevoegen, maar is evengoed zonder. Laat langzaam sudderen. Voor 4 personen
    500 gr gehakt

    2 eetlepels olijfolie

    1 knoflookteentje, fijngesnipperd

    1 dikke ui, fijngesneden

    1 wortel, geschild en stukgesneden

    1 takje bleekselderij, stukgesneden

    2 dl water of rode wijn

    2 à 3 koffielepels Italiaanse kruiden

    1 blik gepelde tomaten of tomatenstukjes ( 400 ml)

    1 blikje tomatenpuree (70 g)

    gemalen kaas (parmesan, grana padano, gruyere)
    Warm olijfolie op middelmatig vuur en laat ui even glazig bakken (niet bruin). Voeg knoflook, wortel- en selderstukjes toe en laat enkele minuten stoven. Het gehakt met kleine hoeveelheden toevoegen en regelmatig omroeren. Plet met een vork en bak tot het kruimelig en grijs van kleur is. Snijd de gepelde tomaten in kleinere stukjes en voeg toe, samen met water of wijn, tomatenpuree en Italiaanse kruiden. Laat minstens  ½ u zachtjes stoven. Wil je de saus de volgende dag gebruiken, koel de kookpot dan in een bodem koud water. Als de saus is afgekoeld zet je ze afgedekt in de koelkast.  Je kan deze saus invriezen. Ook lekker op een croque-monsieur = croque-boem-boem.


    Categorie:Sauzen
    Tags:tomaat, gehakt, look, wortel, selder, wijn, tomatenpuree, croque boem-boem
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witloof - appelsalade
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Witloofstronken
    zoete appel (vb jonagold)
    rode bietjes (bokaal)
    mayonaise of slasaus
    Het witloof spoelen en fijn snijden (de harde onderkant wegwerpen). Meng onmiddellijk met mayonaise, anders verkleurt het. Appel schillen, klokhuis verwijderen en in kleine stukjes snijden. Mengen met de witloofsalade. Enkele rode bietschijfjes laten uitlekken en bij de salade voegen. Geef deze salade bij gebakken vlees.
    Variatie: Witloof met stukjes mandarijn (of uit blik). Voeg wat sap toe aan de mayonaise of slasaus.


    Categorie:Groenten-Witloof
    Tags:witloof, appel, salade
    >> Reageer (0)
    14-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witloof met veldsla
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Witloofstronken
    50 g veldsla
    Mayonaise of slasaus
    knoflookteentje, fijngesneden (naar keuze)

    De veldsla spoelen in koud water, laten uitlekken en de wortel afsnijden. Verwijder de verkleurde buitenste blaadjes van de witloofstronken en spoel in koud water. Heel fijn snijden. De harde kern onderaan wegwerpen. Meng het witloof onmiddellijk met de mayonaise (om verkleuring te voorkomen) en voeg de veldslablaadjes en knoflookteentje toe. Zeer lekker bij gebraden vlees en frietjes.


    Categorie:Groenten-Witloof
    Tags:veldsla, witloof, look, mayonaise, slaatje
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalm met prei
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 personen
    2 zalmfilets ( ± 125g)
    50 g boter
    400 g fijngesneden preiwit
    125 ml water
    1 dl room
    peper, zout

    Laat de boter smelten en voeg prei toe. Laat enkele minuten, afgedekt, stoven op middelmatig vuur, zonder dat de prei verkleurt. Regelmatig omroeren. Kruid naar smaak met peper en zout. Water bijvoegen en aan de kook brengen. Vuur lager zetten en zalm op de prei schikken. Deksel op de kookpot en 5 min laten stoven. Zalm omdraaien en nogmaals 5 min. Haal de vis uit de kookpot en dek even af met alufolie. Voeg de room bij de prei en laat even inkoken op hoog vuur. Regelmatig roeren. Schik de vis op een bedje van prei. Serveer met gekookte aardappelen of puree.

     


    Categorie:Visgerechten
    Tags:zalmfilet, prei, room, soyaroom, vis, puree
    >> Reageer (4)
    10-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomatensoep met verse basilicum
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een zomerse soep, wanneer verse tomaten op hun lekkerst zijn. Kan zowel koud als warm opgediend worden.
    Voor 4 personen
    2 eetl boter of olijfolie
    1 ui, grof gesneden
    1 kg tomaten, gepeld in stukken
    1 teentje knoflook, fijngesnipperd
    7 dl water + 1 tabletje groentenbouillon
    1 blikje tomatenpuree (70 g)
    1 klein handvol verse basilicum
    peper, zout
    Verhit de olie of boter en stoof de ui gedurende 5 min met deksel op de kookpot totdat hij zacht maar niet bruin is.Roer af en toe. Voeg tomaten en knoflook toe, vervolgens bouillon en tomatenpuree en kruid met peper en zout naar smaak. Breng aan de kook. Laat 25 min sudderen op een zacht vuur. Roer af en toe. Scheur de basilicum, voeg bij de soep en mix deze fijn. Opdienen met enkele basilicumblaadjes. Deze soep kan ook koud opgediend worden. Laat de soep na het mixen afkoelen tot kamertemperatuur en zet vervolgens minstens 4 uur in de koelkast.
    Tip:
    Kerf met een mes de onderkant van de tomaten kruislings in. Dompel ze 30 sec in kokend water en laat ze vervolgens schrikken in koud water. Op die manier kan je de tomaten makkelijk pellen.
    Eventueel kan ook 1 dl room toegevoegd worden.


    Categorie:Soepen T - Z
    Tags:tomaten, look, basilicum, soep, ui, tomatenpuree, bouillon
    >> Reageer (0)
    09-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wortelstoemp
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 2 personen
    400 g aardappelen
    200 g wortelen
    50 g boter
    zout, peper, muskaatnoot
    1 sjalotje
    Schraap of schil de wortelen met dunschiller. Snijd de geschilde aardappelen, wortelen en sjalot in stukjes. Zet in kookpot alles onder water en breng aan de kook. Laat 25 min koken op zacht vuur. Giet af en laat even opdrogen in de kookpot. Voeg boter toe en stamp fijn. Kruid met peper, zout en muskaatnoot. Geef hierbij gebakken vlees, kip, of een zachtgekookt eitje bovenop de stoemp, prik en laat uitlopen. Ter afwisseling vervang je de helft van de wortelen door pastinaak.


    Categorie:Oma's Stoemp-Puree
    Tags:wortel, sjalot, aardappel, stoemp, puree, pastinaak, vlees, eitje, spek
    >> Reageer (8)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appeltaart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    1 pakje bladerdeeg
    2 eetl appelgelei of appelmoes
    3 mooi gevormde stoofappelen
    4 eetl citroensap
    3 eetl griessuiker
    2 eetl boter, gesmolten
    œ dessertl kaneelpoeder

    Bekleed een taartvorm van Ø 26 cm met het bladerdeeg. Doorprik op enkele plaatsen de bodem met een vork.. De appelgelei of appelmoes even laten opwarmen en over de deegbodem strijken. De appels schillen, doorsnijden en het klokhuis verwijderen. In dunne, gelijke schijfjes verdelen. De partjes onmiddellijk door het citroensap halen, om verkleuring te voorkomen, en in de taartvorm schikken. Begin van de buitenste ring en werk zo naar binnen toe. Bestrooi het geheel met het mengsel van kaneel en griessuiker. Verdeel er dan gelijkmatig de boter over met een penseel. Schuif de taart in een voorverwarmde oven van 220° C en laat 35 minuten bakken. De taart is klaar als de appels zacht en goudbruin zijn.
    Tip:
    Indien je een krokantere bodem wil, leg dan de bladerdaag in de taartvorm met het velletje bakpapier naar boven, doorprikken en bedekken met droge bonen of rijst. Laat ± 10 min bakken. Verwijder papier en gewicht. Nu de taartbodem vullen.


    Categorie:Desserten
    Tags:bladerdeeg, appelmoes, stoofappel, kaneel, taart
    >> Reageer (5)


    Foto

    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Categorieën
  • Barbecue (6)
  • Confituren (2)
  • Dessert - Aardbei (3)
  • Dessert - Cake (3)
  • Desserten (15)
  • Dranken (2)
  • Eiergerechten (14)
  • éénpansgerechten (6)
  • Gevogelte en wild (13)
  • Groenten (29)
  • Groenten-Aardappelen (5)
  • Groenten-Asperges (12)
  • Groenten-Kool (4)
  • Groenten-Witloof (6)
  • Groentetaarten (8)
  • Hapjes - Tapas (24)
  • Microgolfgerechten (13)
  • Oma's recepten (33)
  • Oma's Stoemp-Puree (8)
  • Opleggen en inmaken (1)
  • Pasta's (22)
  • Rijst (1)
  • Salades (16)
  • Sauzen (13)
  • Snacks - Brood (5)
  • Soepen A - J (16)
  • Soepen K - S (22)
  • Soepen T - Z (12)
  • Steengrill - Gourmet - Fondue (2)
  • Vis - Schaaldieren (8)
  • Visgerechten (22)
  • Vleesgerechten (14)
  • Vleesgerechten-Lam (3)
  • Vleesgerechten-Rund (5)
  • Vleesgerechten-Varken (13)
  • Voorgerechten (14)

  • Inhoud blog
  • Warme wijn voor koude dagen
  • Wittekool
  • Knolseldersoep
  • Savooikool met kotelet
  • Macaroni met kaas en hesp
  • Groenekoolstoemp
  • Rode kool
  • Hete bliksem
  • Spruitjessoep
  • Chocomousse
  • Garnaalkroketten
  • Pannenkoeken
  • Wittekoolsoep
  • Hamrolletjes met voetselder
  • Prei
  • Witloofsoep
  • Macaronischotel met tonijn
  • Bonensoep
  • Witloof - Hamtaart
  • Vis met mosterdsaus
  • Omelet met uien
  • Zeetong
  • Kalfsblanket met witloof en kriekbier
  • Everzwijnragout
  • Pompoensoep met griezelballetjes
  • Steak met groene pepersaus
  • Pompoen - Paprikasoep
  • Witloofstoemp
  • Tagliatelli met tonijn en courgettesaus
  • Kip op jagerswijze
  • Ajuinstoemp
  • Broccoli - tonijntaart
  • Visrolletjes met courgettes
  • Chili Con Carne
  • Fruitige varkenskotelet
  • Kip met mandarijntjes
  • Appelsoep
  • Tomaat tonijn
  • Aardappelpuree
  • Messinaroom
  • Witloof met ballekes
  • Broccolispagetti met mignonette
  • Waterkerssoep
  • Varkenskotelet met uiensaus
  • Kindertaart
  • Varkensstoofvlees
  • Tagliatelli met blinde vinken en tomatensaus
  • Osso Bucco met pasta
  • Croque-Monsieur
  • Zuiderse varkenskotelet
  • Warme appelen
  • Aardappelschotel met groene boontjes
  • Aardbeien met roomijs
  • Tomatensaus
  • Uiensoep
  • Mayonaise met mixer
  • Ballekes met zachte currysaus
  • Peer met ham
  • Courgettesoep
  • Appelcompote
  • Grissinistokjes met ham
  • Spek met aardappelblokjes en groenten
  • Sperziebonensoep met kaas
  • Tapas van mosselen en serranoham
  • Vanillepudding met aardbeien
  • Bechamel of witte saus
  • Erwtjes met appel
  • Pasta met spekblokjes
  • Gestoofde selder met gehaktballetjes
  • Courgettes gestoofd
  • Tortilla
  • Broodpudding of bodding
  • Slasoep
  • Gazpacho
  • Cake met appelen
  • Lamskotelet met ananas
  • Witte of rode koolsalade
  • Tomatensoep met gehaktballetjes
  • Meloen met Gandaham
  • Kaassoep met balletjes
  • Broccoli en tomaten gegratineerd
  • Tagliatelle met boschampignons en witloofslierten
  • Paella
  • Komkommersoep
  • Tortilla met courgette
  • Bloemkoolsalade
  • Sperzieboontjes met spek
  • Boterham met platte kaas en radijzen
  • Lepelhapjes: Champignon met lookboter
  • Visfilet met pizzaiola
  • Martini - Zalm
  • Aardbei - braambessen - frambozenconfituur
  • Komkommerschuitje
  • Courgette met tomaten en mozarrellaschijfjes
  • Rode bietensoep
  • Tomatensla
  • Verse tomatensoep
  • Veldsla met tomaten, champignon en avocado
  • Bij een lekker ontbijt of gezellig vieruurtje: wentelteefjes
  • Varkenskotelet met picklessaus
  • Provencaalse saus
  • Snijbonen
  • Gerookte zalm met toast
  • Melbatoast met verse kaas en radijs
  • Salade Niçoise
  • Broccoli
  • Varkensruggebraad
  • Varkenshaasje met kruidenkorst
  • Soepvleesfricassee
  • Groene boontjes
  • Broccolisoep
  • Meloen met ham
  • Mosselsoep
  • Slastoemp met eieren
  • Oma's stoofkarbonaden
  • Aardbeien met sabayon
  • Knolseldersalade
  • Gehaktballekes in tomatensaus
  • BBQ: Ribstuk - Cote a l'os
  • BBQ: Gegrilde sardines
  • Tonijn met kruidenboter
  • BBQ: Gemarineerde visbrochet
  • Tomaat - Basilicumtaart
  • Garnalentoren
  • Wachthapje: Komkommersoepje koud
  • Vruchtenstokje met kaasdip
  • Mosselen natuur
  • Spinazie
  • BBQ: Scampi op de barbecue
  • BBQ: Aardappelspies
  • BBQ: Kalfsbrochet met kerstomaat
  • Seldersoep
  • Aardbeibloesem
  • Doperwten
  • Avocado met krab
  • Trostomaatjes gegrild
  • Spagetti Bolognese
  • Paprikasoep
  • Blinde vinken met worteltjes
  • Meloen met gerookte zalm
  • Steak met champignonsaus
  • Gehaktballen met krieken
  • Zalmfilet met bearnaisesaus en garnalen
  • Prei - witloofsoep
  • Wortelen
  • Kippenbouillon met asperges
  • Bolognesesaus
  • Witloof - appelsalade
  • Witloof met veldsla
  • Zalm met prei
  • Tomatensoep met verse basilicum
  • Wortelstoemp
  • Appeltaart
  • Venkel en tomatengratin
  • Pensen met appeltjes
  • Rosbief met groentenkrans
  • Ratatouille
  • Wortelsoep
  • Vijgenconfituur
  • Varkensvlees met mosterdsaus
  • Ijsbergsla met paprika en komkommer
  • Nieuwe aardappelen
  • Veldsla met uien en spek
  • Ijsbergsla met fruit
  • Citroendrankje
  • Veldsla met ei en bieslook
  • Boterham met aardbeien
  • Asperges gestoofd
  • Tomaat met vinaigrette
  • Boterboontjes
  • Asperges en Serranoham
  • Asperges met garnalen
  • Kabeljauw met preistoemp
  • Chipolata met zongedroogde tomaten
  • Asperges met gerookte zalm
  • Asperges op vlaamse wijze - a la flamande
  • Witloof met champignonsaus
  • Aspergesalade met aardbeien
  • Groene aspergesoep
  • Aspergesoep
  • Bloemkoolsoep
  • Broccoli - tonijntaart
  • Visfilets met asperges en garnalen
  • Witloofroomsaus
  • Courgette in tomatensaus
  • Venkel met tomaten - hamsaus
  • Tomatensoep met venkel en garnalen
  • Asperges met garnalensaus
  • Aspergetaart met ham en broccoli
  • Provencaalse groentesoep
  • Erwten en wortelen
  • Bloemkool
  • Varkenskotelet met zachte currysaus
  • Visballetjes in tomatensaus
  • Kaassaus
  • Knolselder met witte saus
  • Tagliatelli met tuinkruiden en zalmfilets
  • Aardappelkroketten
  • Selder in tomatensaus met balletjes
  • Venkelsoep

    Foto

    E-MAIL


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    60plus
    blog.seniorennet.be/60plus

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!