De bezige bijen
Inhoud blog
  • Sinaai
  • Latemmeersen
  • Ooike
  • Waasmunster
  • Serskamp
  • Gentbrugse meersen
  • Sleidinge
  • St.-Denijs-Westrem
  • Kruishoutem
  • Vinderhoute

    Hoofdpunten blog freddy


    Mijn favorieten
  • freddy's hoekje
  • Dansclub St.-Paulus
  • guy wandelt
  • Konklijke Gentse Oratoriumvereniging
  • Vriendenkring Fortis



    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    De doendenkers
    22-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwijnaarde
    Zaterdag gingen we niet wandelen maar volgden een korte danscursus in Lovendegem maar zondag reden we naar Zwijnaarde om 12 km te stappen, we wilden 's avonds nog gaan dansen in de Burggraeve te Kerkbrugge, daarom kozen we voor de 12 km. Het was een hele mooie wandeltocht, veel afwisseling, schitterend weer, een knappe herfsttocht. Aan de Kerkdreef in Zevergem word je geconfronteerd met een levensgroot gedicht van onze landschapsdichteres Lut de Block.
    Tussen de gevallen kleurrijke bladeren prijkten talloze zwammen...







    22-11-2011, 18:26 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    10-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leuk!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De Fortisvriendenkring bakte het dinsdagavond bruin...er was een workshop "cupcakes"...leuk om aan te zien en bovendien nog heel lekker!

    10-11-2011, 19:31 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Klinge
    Zondag reden we richting De Klinge om er 15 km te gaan stappen. We vonden het spijtig dat de wandeltocht niet op een zaterdag was georganiseerd...we kunnen dan 10km meer stappen. De zondag is dit helaas niet mogelijk omdat er in de voormiddag andere activiteiten worden gedaan...
    Het weer was echt zomers en de volledige wandeling liep door de bossen...prachtig gewoonweg!







    10-11-2011, 19:28 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oostakker
    Zaterdag, 5 november was er in Oostakker een mars van het leger georganiseerd. Er was een keuze tussen 10, 20, 30 en 40 km. Wij kozen voor de 20 km. Alhoewel Oostakker en omgeving volledig in een industriegebied liggen, hadden de inrichters van de wandeltocht erg hun best gedaan om er de "groene " plekjes uit te kiezen.





    10-11-2011, 19:22 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    31-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oosteeklo en Heusden
    Zaterdag, 15 oktober gingen we naar Oosteeklo voor een 24 km boswandeling en de zondag daarop trokken we naar Heusden voor 12 km stappen in het waterrijke gebied van Destelbergen en Heusden. We kwamen nog maar net terug van een 11-daagse reis naar Marokko waar we wel veel moois hadden gezien maar ook lang in de bus hadden gezeten, zodat we gelukkig waren eens de benen te kunnen uitslaan...









    31-10-2011, 16:19 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.foto's vergeten!
    Bij het vorige artikel had ik de foto's vergeten plaatsen...hier enkele beelden van de wandelingen in Adegem en in de Molsbroeken...









    31-10-2011, 16:06 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Adegem en Lokeren
    Vorige week konden we genieten van prachtig wandelweer. Zaterdag trokken we naar Adegem, een rustige en landelijke omgeving waar het altijd aangenaam is om te wandelen. Het was een lussentocht, je kon zelf een combinatie samenstellen, we kozen voor 3 lussen , goed voor bijna 22 km.
    Zondag reden we naar Lokeren voor een tiental km stappen in de Molsbroeken. Momenteel worden in dit prachtige gebied allerlei graafwerken uitgevoerd zodat het een wandeltocht werd in de " verwoeste gewesten"...het weer was echt zomers zodanig dat we toch nog met volle teugen genoten.

    31-10-2011, 16:03 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Workshop kalligrafie
    Vrijdag de hele dag naar Lokeren voor een workshop kalligrafie in het cultureel centrum. Ik had er misschien wel iets meer van verwacht maar het was vooral een goede inoefening van het humanistisch cursief, een handschrift dat een basis vormt voor de kalligrafie en die ik de laatste tijd nogal verwaarloosd heb. Een leuke oefening was het ritmisch "schrijven" op muziek.



    31-10-2011, 15:53 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    02-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nukerke
    Zaterdag maakten we een wandeltocht van 22 km te Nukerke. De wandeling bestond uit drie lussen waarvan de derde wel de flauwste was : zeer veel verharde wegen wat bij veel wandelaars niet in de smaak viel. 1 oktober en stralend, zelfs heet zomerweer, samen met de pittige heuveltjes gaf dit aanleiding tot nu en dan eens flink "blazen"...





    02-10-2011, 11:12 geschreven door J en J

    Reageer (1)

    22-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sleidinge
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zaterdag, 17 september gingen we stappen bij onze eigen wandelclub, de WAK van Sleidinge. Julien had beloofd om op de cultuurmarkt op de Kouter te Gent, folders uit te delen voor de opvoering van een operaconcert in de Vooruit en zo moesten we kiezen voor een kleinere afstand. Het werd dus 16 km stappen langs rustige en landelijke wegen, tussen de velden naar de bossen van Lembeke en Oosteeklo. Een mooi parcours en een aangename wandeltocht.





    Bijlagen:
    IMG_0043.JPG (143.9 KB)   

    22-09-2011, 19:46 geschreven door J en J

    Reageer (1)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deinze
    18 september was het autovrije zondag in Gent en net zoals vorig jaar was er in Deinze een wandeltocht georganiseerd door ATB-Natuurvrienden. Omdat we voor 18 uur niet in de stad terug konden, hebben we gekozen voor 20 km en gingen achteraf eten in het Fermetje te Astene. De wandeling was heel goed en het eten ook!





    22-09-2011, 19:41 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Champagne
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Op 15 en 16 september bezochten we met de vriendenkring van fortis.bnp.parisbas de Champagnestreek. Het werd een heel aangename uitstap met zeer lekker eten, heel wat champagnedegustaties en een tof gezelschap...voor herhaling vatbaar. Jammer dat er deze keer geen druivenpluk bij was maar daar zijn de uitzonderlijke weersomstandigheden schuld aan. Als compensatie bezochten we het kasteel van Pierrefonds, wat ook geweldig in de smaak viel.

    22-09-2011, 19:21 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    21-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Merelbeke
    Zaterdag spoorden we naar Lier, zondag 4 september zochten we het wat dichter bij huis : we gingen 18 km stappen in Merelbeke. Het eerste deel van de wandeltocht stelde ons teleur omdat het grotendeels een parcours in de bebouwde kom was. De rest van de wandeling maakte het weer goed : meer natuur en een mooie omloop.





    21-09-2011, 19:48 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lier
    Klik op de afbeelding om de link te volgen We hebben het de laatste tijd nogal druk gehad en zo was het er niet van gekomen de foto's op onze blog te plaatsen...Op zaterdag, 3 september waren we uitgenodigd door Annemie en Jef, twee medereizigers van de Schotlandreis van vorig jaar. Ze wonen in Lier en in Kessel en zo zijn we in de namiddag de Pallieterstad nog eens gaan verkennen. We vinden het echt een toffe gemeente...een paar indrukken krijg je door te klikken op de foto.

    21-09-2011, 19:38 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opendeurdagen
    Vanaf 10 september hielden de meeste Dienstencentra in Gent opendeurdagen. Op 11 september ging Julien naar de thuishaven voor een demo van Tiffany. Het was vrij slecht weer zodat de cafetaria goed gevuld was..





    21-09-2011, 00:00 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    29-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.St.-Laureins
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vrijdagavond een verrassingsetentje met een oud-collega die haar zestigste verjaardag vierde, zaterdagavond naar Overmere en zondag besloten we het drukke weekend af te sluiten met een wandeling vertrekkende uit St.-Laureins. De inrichtende wandelclub was Roal Benti. Wij kozen voor 12 km stappen langs de mooie kreken. Een geslaagde wandeltocht.

    Bijlagen:
    Overmere-St.-Laureins 017.jpg (71.2 KB)   

    29-08-2011, 16:42 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.My fair lady

    Zaterdagavond zijn we met de Vriendenkring van Fortis naar de voorstelling van My fair lady geweest. Locatie : Donkmeer te Overmere-Donk   regie : Frank van Laecke
    Voor twee jaar zagen we op die zelfde plaats Camelot.
    Een musicalvoorstelling te Overmere is een spektakel op zichzelf en dat was nu ook het geval : mooie decors, prachtige melodieën die al jaren goed in het oor liggen en een legertje figuranten die op een uiterst vlotte manier voor een spetterende show zorgden.
    En zoals de traditie het wil, gingen we vooraf lekkere paling eten in De Pluym...







    29-08-2011, 00:00 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    18-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Festival van Florenville
    Om de twee jaar doet het koor van Julien mee aan het festival van Florenville. Ook zo dit jaar.
    14, 15, 16 en 17 augustus verbleven we in het prachtige Gaume-dorpje Chassepierre. Het koor deed er uitvoeringen in Florenville en in Avioth, even over de Franse grens. Het is telkens zeer aangenaam in deze mooie streek te verblijven...





    18-08-2011, 11:31 geschreven door J en J

    Reageer (1)

    12-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blankenberge
    Tijdens de zomerakantie is er bij de dansclub De Zonnebloemen telkens driemaal dansen in Blankenberge. Donderdag treinden we voor de tweede keer naar de badstad. We maakten een wandeling op de dijk en langs de yachthaven voor we naar de danszaal stapten.





    12-08-2011, 20:54 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    08-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oost-Canada
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Van 1 tot 15 juni reisden we met de Blauwe vogel uit St-Truiden naar Oost-Canada. Ondanks we veel gezien hebben , hadden we meer van deze reis verwacht. De eerste dagen viel het niet zo op maar naarmate de reis vorderde kwam de onbekwaamheid van de gids duidelijk naar voren. Wij vinden het zeer belangrijk dat een begeleider correcte afspraken maakt, voor iedereen en vooral qua tijdstip en plaats.Dit was niet het geval, door zijn zwakke leiding kwam ook de sfeer in de bus in het gedrang. Wij hebben dit niet aan de reismaatschappij gemeld omdat wij al ondervonden hebben dat met dergelijke opmerkingen geen rekening wordt gehouden. Wij zijn ondertussen al met Pasar op wandelvakantie geweest en hebben daar gelukkig heel wat betere indrukken opgedaan.

    08-08-2011, 14:28 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    Archief per maand
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 08-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 08-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 11-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 01-2012
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 10-2005
  • 09-2005
  • 08-2005

    Blog als favoriet !


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto




    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!