De bezige bijen
Inhoud blog
  • Sinaai
  • Latemmeersen
  • Ooike
  • Waasmunster
  • Serskamp
  • Gentbrugse meersen
  • Sleidinge
  • St.-Denijs-Westrem
  • Kruishoutem
  • Vinderhoute

    Hoofdpunten blog freddy


    Mijn favorieten
  • freddy's hoekje
  • Dansclub St.-Paulus
  • guy wandelt
  • Konklijke Gentse Oratoriumvereniging
  • Vriendenkring Fortis



    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    De doendenkers
    06-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asper

     Zaterdag, 5 april gingen we wandelen in Asper. Het begon slecht door de vele omleidingen veroorzaakt door de wegenwerken. Wij kozen voor de 16 km. Het weer was schitterend , alsook het parcours, op een paar uitzonderingen na  (2 keer liepen we een hele eind langs een grote baan). De streek van Gavere is het steeds waard om te bewandelen!













    06-04-2014, 11:45 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    05-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eeklo

    Zondag, 23 maart was het veel beter weer en we gingen wandelen bij wandelclub Roal Benti in Eeklo. We zijn bij deze club ingeschreven om in juli met hen mee te gaan op wandelreis naar Oostenrijk. Vorig jaar gingen we met de Reigerstappers van Vinderhout en de Natuurvrienden van Deinze 8 dagen stappen naar Forstau en onze wandelgids Freddy begeleidt dit jaar ook de Oostenrijkwandelreis van Roal Benti.







    05-04-2014, 19:59 geschreven door J en J

    Reageer (1)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Michelbeke

    Op zaterdag,22 maart gingen we wandelen naar Michelbeke. Het weer was niet zo best. Wij schreven in voor de 16 km maar na de eerste lus kregen we een koude regen-en hagelbui over het hoofd zodat we besloten de wandeltocht in te korten. Jammer want de Zwalmstreek is de moeite waard om te bewandelen.







    05-04-2014, 19:49 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentbrugge

    Op zondag, 16 maart gingen we stappen bij de Florastappers in Gentbrugge. Leuke en aangename wandeltocht!

    We lieten de wagen in de garage, stapten naar het Steendam en namen daar de bus naar Gentbrugge omdat we de vorige keer wat parkeerproblemen hadden.







    05-04-2014, 19:42 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    09-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaffelare

    Zaterdag, 8 maart organiseerde wandelclub De Kwartels een wandeltocht vanuit Zaffelare. Het was prachtig lenteweer en dus heel aangenaam om te stappen . We kozen voor de 16 km omdat we 's avonds ook graag naar de oefenavond van onze dansclub wilden gaan. Het parcours liep grotendeels door het provinciaal domein van Wachtebeke, Puyenbroek en het blijft genieten te wandelen door de prachtige lanen, over de leuke bruggetjes en langs de vijvers en de Zuidlede. Je kunt dit dikwijls herhalen, het verveelt nooit, je kunt het alleen maar mooier vinden.









    09-03-2014, 19:55 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    02-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Pinte

    Vandaag wandelden we 13 km in De Pinte. De wandeltocht was georganiseerd door de Buitenbeentjes van Landegem. Het parcours bestond grotendeels uit verharde wegen maar de zon en de schitterend blauwe hemel maakten veel goed...







    02-03-2014, 19:16 geschreven door J en J

    Reageer (1)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Evergem

    Gisteren organiseerde onze wandelclub, de WAK uit Sleidinge, hun jaarlijkse MPI-tocht. We kozen voor de 17 km en bezochten ook de groothandelsmarkt en het distributiecentrum die speciaal voor de wandelaars die dag te bezoeken was. We kregen er deskundige uitleg over de distributie van groenten en fruit en zo waren we weer een wetenschap rijker. Het weer was niet zo schitterend en de laatste kilometers kregen we last van regenbuien...







    02-03-2014, 19:11 geschreven door J en J

    Reageer (1)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deinze

    Vorige week zondag was het nationale wandeldag. Omdat we de zondag maar na de middag kunnen vertrekken, kozen we voor Deinze. De inschrijving was aan de Brielpoort en de wandeling ging ook grotendeels door de Brielmeersen. We schreven in voor de 11 km omdat we dan ook het museum van Deinze en de Leiestreek konden bezoeken. In het museum was ik wat teleurgesteld omdat het slechts gedeeltelijk toegankelijk was, de tentoonstelling over Saverijs was nog niet volledig opgesteld en er waren dus ruimtes afgesloten. Het weer was schitterend dus de wandeltocht kreeg meer dan 7 800 deelnemers...het geheel was goed georganiseerd en dus een succes voor de organiserende wandelclub.







    02-03-2014, 19:04 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leupegem

    Vorige week zaterdag wandelden we in Leupegem bij Oudenaarde. We kozen voor de 18 km. Het was goed wandelweer en het parcours was heel aangenaam.We waren wel gewapend met regencapes maar gelukkig hebben we ze niet hoeven gebruiken...







    02-03-2014, 18:54 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    12-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op stap in de Minho
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit zijn de foto's die op de wandeltochten genomen zijn...

    12-09-2013, 12:13 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noord-Portugal
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Van 11 tot en met 21 augustus gingen we met Anders Reizen op wandelreis naar de Minho, in het noorden van Portugal. We verbleven ook twee dagen in Porto. Het was een mooie reis maar voor mij waren de wandelingen te zwaar, na de eerste wandeling had ik al een gezwollen rechterknie en omdat het niet de eerste keer is dat ik een knie-ontsteking heb, leek het me verstandiger het rustiger aan te doen. Julien heeft wel nog aan vier tochten deelgenomen.

    12-09-2013, 12:04 geschreven door J en J

    Reageer (1)

    04-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vinderhoute
    Zondag gingen we stappen bij de Reigerstappers van Vinderhoute. Alweer prachtig wandelweer en een mooi parcours. We vertrokken slechts om 13.00u en kozen dus voor de 12 km. Kastelen, bos- en veldwegen wisselden elkaar af.







    04-08-2013, 16:43 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    03-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grammene
    Vandaag zijn we gaan wandelen in Grammene bij de wandelclub van de Natuurvrienden van Deinze. Wij kozen voor de 20 km.Het weer was uitstekend wandelweer : niet te felle zon, prachtige wolkenpartijen,een verfrissend windje. Zoals altijd bij deze club : een mooi , landelijk parcours tussen koren-, maïs-,vlas-,bietenvelden en graaslanden met koeien en paarden. En als toetje...ijs met aardbeien. Wij kwamen heel wat wandelaars tegen waarmee we twee weken geleden in Forstau gewandeld hadden, onder leiding van Freddy(die trouwens ook op post was...).Het was een leuk weerzien.





    03-08-2013, 18:45 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    02-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aaigem
    Vorige zondag besloten we te gaan wandelen in Aaigem. Het werd mijn pechdag want van bij de start had ik last van een pijnlijke teen dus was het aan te raden in plaats van de gekozen 23 km , slechts 18 km te stappen wat nog een pijnlijke zaak bleek. Na twee foto's gaf ook mijn fototoestel het op : na onze wandelweek in Forstau, was ik vergeten de batterij bij te laden. Het was wel een mooie wandeltocht, het afwisselend parcours bracht ons in Ressegem, Woubrechtegem en St.-Lievens-Esse.



    02-08-2013, 20:34 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    23-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doornzele
    Ondanks de warmte zijn we vandaag nog 14 km gaan stappen met onze wandelclub, de WAK. Proficiat! ieder vierkante centimeter groen wordt benut, ondanks dat de ganse regio één industriezone is!
    We vonden het een heel aangename tocht.










    23-07-2013, 19:21 geschreven door J en J

    Reageer (1)

    22-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wandelvakantie in Forstau
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Van 12 tot 20 juli gingen we wandelen in Forstau, Oostenrijk met leden van de wandelclub van Vinderhoute, de Reigerstappers en de Natuurvrienden van Deinze. Het weer was prachtig en dat waren ook alle wandeltochten aan de voet van de Dachtstein. We genoten met volle teugen van de wandelvakantie.Echt aan te bevelen! Klik op de foto...

    22-07-2013, 21:13 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    11-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Yellowstonepark en Cody
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag 5, 6 en 7 bezochten we het Yellowstonepark. We hadden er veel van verwacht  maar het overtrof werkelijk alle verwachtingen : hallucinante landschappen met borrelende en stomende warmwaterbronnen, heerlijke watervallen,weidse naaldwouden, grazende bizons...met een klik op de foto krijg je een paar indrukken...

    11-07-2013, 11:03 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rocky Mountains
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vanuit Denver vertrokken we naar ons hotel in Glenwood Springs.dwars door de Rocky Mountains. Prachtige landschappen gleden voorbij terwijl we steeds maar hoger het gebergte in trokken : dichte naaldwouden, snelstromende rivieren en uitgestrekte toendra's. Het Rocky Mountain National Park is een adembenemend natuurreservaat. Tijdens de maaltijd-stop begon het te sneeuwen en door de grote hoogte was het ook ferm koud maar we genoten van schitterende panorama's. Klik op de foto voor een paar indrukken.

    11-07-2013, 10:54 geschreven door J en J

    Reageer (1)

    08-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasar-Zwalmwandeling
    Zondag probeerden we nog een Pasar-wandeling uit.. Dit zijn steeds vrij korte wandelingen, deze keer 11 km, maar uitstekend geschikt voor een zondagnamiddag. Tenslotte komt er dikwijls nog wat zoekwerk bij zodat ze dan wat langer uitvallen dan de uitgepijlde tochten. We kozen voor de Zwalmwandeling. Prachtig weer en een heel mooi parcours! We startten in Munkzwalm en kwamen langs Nederzwalm, St.-Denijs-Boekel,St.- Blasius-Boekel.  In St.-Denijs-Boekel bewonderden we de St.-Dyonisiuskerk en het standbeeldje van de handschoenstikster. Wat verder stapten we langs de Vinkemolen die eigenlijk uit Oosterzele afkomstig is. Heel mooie tocht!















    08-07-2013, 16:18 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deurle
    Zaterdag organiseerde wandelclub De Natuurvrienden van Deinze een wandeltocht te Deurle.
    Prachtig zomerweer een een heel mooie omgeving, het kon niet beter .
    Wij kozen voor de 20 km. Alhoewel we al heel vaak in Latem en Deurle gewandeld hebben, startten we met heel mooie plekjes die we helemaal niet kenden. Het doet goed te zien dat de inwoners van Latem naast hun bekende dreven en prachtige landhuizen, ook hun onbebouwde natuurplekjes in ere houden. De eerste lus ging langs het Torenhf van kunstschilder Servaes en de Latemse meersen en Leieoevers. Het tweede deel deed de klassiekere dreven aan. een aangename wandeltocht die naar gewoonte van deze wandelclub werd afgesloten met ijs en aardbeien!










    08-07-2013, 16:02 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    Archief per maand
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 08-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 08-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 11-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 01-2012
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 10-2005
  • 09-2005
  • 08-2005

    Blog als favoriet !


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto




    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!