De bezige bijen
Inhoud blog
  • Sinaai
  • Latemmeersen
  • Ooike
  • Waasmunster
  • Serskamp
  • Gentbrugse meersen
  • Sleidinge
  • St.-Denijs-Westrem
  • Kruishoutem
  • Vinderhoute

    Hoofdpunten blog freddy


    Mijn favorieten
  • freddy's hoekje
  • Dansclub St.-Paulus
  • guy wandelt
  • Konklijke Gentse Oratoriumvereniging
  • Vriendenkring Fortis



    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    De doendenkers
    10-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Monnikskap
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Deze foto kan natuurlijk niet tippen aan Dirks foto van het bloeiende komkommerkruid maar dit is ook een heel mooie plant om in de tuin te hebben, niet met kleine kinderen want de monnikskap is zwaar giftig.
    Om de blauwe maandag te beleven, surf naar : http://smilingsally.blogspot.com

    10-11-2008, 20:28 geschreven door J en J

    Reageer (2)

    09-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oosterzele
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Wandelclub Land van Rhode organiseerde zondag een wandeltocht vertrekkende uit Oosterzele. Onze GPS wilde ons halsstarrig naar Melle sturen maar we geraakten toch vlotjes aan de startplaats, ondanks het voortdurende "tracht om te draaien". Het parcours was heel landelijk, kleurrijk door de herfsttinten van struik en boom en de groene gewassen op de akkers... en vooral ook heel modderig maar dit kon de wandelpret niet bederven. Het was heel plezierig omdat er zeer veel kleine paadjes gevolgd werden.De uitpijling was uitstekend en de rustpost verzorgd.

    09-11-2008, 20:37 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    08-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oudegem
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Wandelclub De Zilverdistel organiseerde zaterdag een wandeltocht vanuit Oudegem. Wij kozen voor de 20 km, werkelijke afstand 22 km. Er waren 3 lussen vanuit de inschrijfpost dus je keerde 2 maal naar dezelfde controlepost terug maar het wandelparcours was heel goed. In het begin duurde het wel wat om uit de bewoning van Oudegem te geraken maar eens in open veld bleef het traject heel landelijk en aangenaam. We vonden het heerlijk te stappen tussen de akkers met bieten, koolzaad, prei en ontelbare velden van afgemaaide maïs. Ook de dieren waren goed vertegenwoordigd : grazende koeien en stieren, talrijke paarden, zowel in de wei als in en bij hun trailer, er waren heel wat manèges in de buurt, ezels niet gezien, wel gehoord en op het einde van de tocht zowaar twee lama's. Jammer genoeg was ik vergeten de batterijen van mijn fototoestel te vervangen zodat ik mooie foto's gemist heb zoals een molenruïne, de lama's en het schilderachtige dorp van Mespelaere met zijn prachtige klokkentoren. Dus geen foto van de wandeling maar van de monnikskap in de tuin...

    08-11-2008, 23:42 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Familieruzies
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een paar weken geleden kreeg ik een telefoontje van een neef van mij .Bij toeval had hij in de bibliotheek een boek ontleend (Archiefbeelden Gent deel 4 Gebeurtenissen in een volks leven door Ginette Desmet) waarin hij tot zijn verbazing een foto van zijn ouders, van zijn grootmoeder en van hemzelf ontdekte. Bij de fotoverantwoording vond hij mijn naam dus contacteerde hij mij omdat hij de foto van zijn ouders zelf niet bezit. Onze beide moeders waren zussen en kwamen uit een nest van 12 kinderen maar door allerlei ruzies is de hele familie uit elkaar gevallen en kennen neven en nichten elkaar niet meer. Jammer toch...

    08-11-2008, 20:46 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    05-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lokeren
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
     Zondag, 2 november kozen we voor 15 km wandelen te Lokeren. We genoten van de mooie herfstkleuren en de zachte temperatuur. Vanaf de Molsbroekdijken bewonderden we hele ritsen Canadese ganzen die rustig op het water dobberden.

    05-11-2008, 13:41 geschreven door J en J

    Reageer (1)

    25-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bourgoyen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen  Zondag, 12 oktober wandelden we 13 km in de Ossemeersen-Bourgoyen. Het was een nogal ongewoon parcours en in feite hebben we al heel wat mooiere wandelingen in de Ossemeersen gehad.

    25-10-2008, 23:33 geschreven door J en J

    Reageer (1)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beveren-Leie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Wandelclub Mirakelstappers Waregem organiseerde zaterdag een wandeltocht vanuit 't Klokhuis te Beveren - Leie. Wij kozen voor de 22 km. Het parcours was nogal slordig uitgepijld en eigenlijk niet zo mooi als we verwacht hadden, vooral het tweede deel was rondweg door een industrieterrein, wat niet zo leuk is. Het derde deel liep dan gelukkig door wat landelijker terrein. Op de foto de prachtige, oude hoeve van Beaulieu.

    25-10-2008, 23:25 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    15-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leuke vogels...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Met een klik op deze leuke pinguins kom je bij de laatste reeks foto's over onze reis naar Zuid-Afrika.

    15-10-2008, 18:51 geschreven door J en J

    Reageer (1)

    12-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nokere
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Het kasteeldomein van Nokere in prachtige herfsttooi!

    12-10-2008, 09:29 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wortegem
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Wandelclub Klavertje Vier organiseerde zaterdag een prachtige wandeltocht vanuit Wortegem. Ze beloofden ons een mooie natuurwandeling en dit werd het! Heerlijk wandelweer en een landelijk, zeer groen parcours, dit zijn steeds ingrediënten voor een heerlijke wandeling. We zijn al verschillende malen in deze omgeving geweest maar dit parcours verraste ons aangenaam, echt de moeite waard!

    12-10-2008, 00:00 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    11-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaapstad
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het oudste nog bewaard gebleven gebouw in Kaapstad is het Castle of Good Hope. De stervormige versterking met slotgracht  werd gebouwd tussen 1666 en 1679 en is gedeeltelijk open voor het publiek. Jammer genoeg waren we te laat...de poort werd net gesloten...
    met een klik op de foto kom je bij de tweede reeks foto's over de reis.

    11-10-2008, 22:39 geschreven door J en J

    Reageer (1)

    07-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nogmaals proberen...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Bij een klik op de olifant zou je moeten terecht komen bij een eerste reeks foto's over onze reis naar Zuid-Afrika...

    07-10-2008, 20:21 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van Pretoria tot de Dumazulukraal
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De reis was niet honderd procent geslaagd, vooral door organisatorische redenen, maar Zuid-Afrika heeft wel veel indruk op ons gemaakt. Het is een wereld van uitersten, zowel op menselijk vlak als op geografisch vlak. Prachtige landschappen, dor, bergachtig of vlak of kalm golvend met een uitbundige plantengroei,  schitterende residentiële wijken en kilometerslange townships, omringd door de koten van de illegale inwijkelingen en nogmaals omgord door vuilnisbelten...

    07-10-2008, 00:00 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    04-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zuid-Afrika
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Van 8 tot en met 23 september maakten we een reis naar Zuid-Afrika. We schreven in bij Pasar, de tour-operator was Best-Tour en daar waren we niet erg tevreden over. We hebben natuurlijk heel wat moois gezien maar de organisatie was niet altijd wat het moest zijn en zorgde voor momenten van ergenis wat niet zo leuk is op reis.
    Op de foto de samenvloeiing van de Treurrivier en de Blijrivier.

    04-10-2008, 23:57 geschreven door J en J

    Reageer (3)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wilde kardinaalsmuts
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een heel rijtje aangeplante, maar wilde kardinaalmutsboompjes gaf een prachtige kleurschakering in het geel-groen-bruin van het herfstbos. De wilde kardinaalmuts heeft opvallend gevormde vruchten. De helder-oranje zaden zijn giftig en werken zeer laxerend. Desondanks zijn ze ongevaarlijk voor vogels en bij merels zelfs erg geliefd. Het hout van de kardinaalmuts is erg hard en werd vroeger gebruikt voor het vervaardigen van vleespinnen en spoelen.

    04-10-2008, 23:33 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nukerke
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Niet zo warm maar toch goed, droog wandelweer voor 20 km door de Vlaamse Ardennen. De startplaats was Nukerke. Een heel mooi parcours langs de Taaienberg en het mooie Maarkebeek dal. Heel wat mooie panorama's. Aangename wandeltocht

    04-10-2008, 23:20 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Raveschoot
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Het was het juiste moment om deze leuke herberg te fotograferen : net toen de huifkar passeerde...

    04-10-2008, 23:15 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eeklo
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zondag, 28 september organiseerde wandelclub Reigerstappers Vinderhoute een wandeltocht in Eeklo. De laatste keer dat we te Eeklo wandelden, was het een verrassend mooie tocht maar nu viel het wel wat tegen, vooral het eerste deel, we bleven maar op grote wegen , langs een industiepark en tussen de wijken lopen. We kozen voor de 14 km, het tweede deel was groener en dus beter.

    04-10-2008, 23:11 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    07-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.St.-Blasius- Boekel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zaterdag richtten de Scheldestappers van Zingem een mooie wandeltocht in in de Zwalmstreek, vertrekkende uit St.-Blasius-Boekel. Wij kozen voor de 21 km en we volgden een heel mooi parcours. Op de foto het schilderachtige dorp St.-Cornelis-Boekel, gefotografeerd toen we voor de tweede maal naar de rustpost van St.-Maria-Horebeke stapten.

    07-09-2008, 18:07 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    02-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamme
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zondag werd het dan een wandeling vanuit Hamme, ingericht door W.S.V. 't Hoeksken. het was prachtig zomerweer en het is altijd leuk op de Durme-dijken en door het groene en waterachtige achterland. 't Was wel op sommige momenten een zoektocht in plaats van een wandeltocht met wandelpijlen die links, rechts, boven en onder hingen, op de meest onmogelijke plekken, soms kleur op kleur en meestal voorbij een afslag...maar het was een leuke oefening in alert zijn en spoorzoeken en ...wij genoten ervan.

    02-09-2008, 19:46 geschreven door J en J

    Reageer (1)

    Archief per maand
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 08-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 08-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 11-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 01-2012
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 10-2005
  • 09-2005
  • 08-2005

    Blog als favoriet !


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto




    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!