De bezige bijen
Inhoud blog
  • Sinaai
  • Latemmeersen
  • Ooike
  • Waasmunster
  • Serskamp
  • Gentbrugse meersen
  • Sleidinge
  • St.-Denijs-Westrem
  • Kruishoutem
  • Vinderhoute

    Hoofdpunten blog freddy


    Mijn favorieten
  • freddy's hoekje
  • Dansclub St.-Paulus
  • guy wandelt
  • Konklijke Gentse Oratoriumvereniging
  • Vriendenkring Fortis



    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    De doendenkers
    08-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Folders bussen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zaterdag en zondag zijn we voor onze dansclub ( St.-Paulus, Gent) folders gaan bussen in de omgeving van de Zwijnaarde Steenweg. Dit weekend was daar juist een rommelmarkt gepland dus waren we verplicht om nog eens de maandag terug te gaan om de steenweg zelf te bedienen. Toevallig vond ik  tussen de uitgestalde waar een koperen plaat van Rubens, ontworpen door een oom van mij, Marcel Van de Perre ( kunstenaar-beeldhouwer en vader van de huidige Gentse belleman). Dit was een buitenkansje! Het was mijn bedoeling de plaquette te schenken aan de oudste zoon van Marcel die het werk van zijn vader verzamelt, hij heeft dit werk echter al en ik heb het dus zelf een plaatsje in huis gegeven.

    08-09-2009, 00:00 geschreven door J en J

    Reageer (1)

    01-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwpoort
    Juliens zus verblijft na een knie-operatie twee weken in het revalidatiecentrum Ter Duinen in Nieuwpoort. We profiteerden van het prachtige zomerweer om 's namiddags Nieuwpoort- Stad te verkennen. In de stadshallen sprongen we eventjes binnen, het was de laatste dag van een tentoonstelling van keramiek en schilderkunst. Van de schilderijen hadden de aquarellen van Els Gallis mijn aandacht, Julien had meer belangstelling voor de prachtige ikonen.

     
    We bezochten ook het Koning Albert-monument, de OL-Vrouwekerk,de overblijfselen van de St.-Laurentiuskerk.
     

    Deze laatste wordt ook de Duvetorre genoemd omdat Jeanne Panne, de heks van Nieuwpoort, op die plaats haar afspraakjes met de duivel had.

    01-09-2009, 14:26 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    31-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoet Water

    Vorige week woensdag spoorden we naar Leuven en vandaar met de bus naar Oud-Heverlee om een kennis te bezoeken die vlak aan het Zoet Water woont. Twee jaar geleden waren we er ook en we waren heel enthousiast over de prachtige omgeving, daarom waren we blij terug te keren naar het meer, de bossen met de bronnen en de prachtige kapel.

    Na de middag nam Denise ons mee  voor een wandeling in het mooie natuurreservaat Doode Bemde. Je kunt er uren in ronddolen, voor ons waren een paar wegaanduidingen nuttig geweest. We hadden een heerlijke dag!

    31-08-2009, 23:47 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tielt
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zaterdag maakten we een wandeltocht in Tielt. We kozen voor de 25 km. Het was een prachtig parcours, zeer landelijk , afwisselend tussen weelderige maïsvelden en eindeloze groentenvelden vol preien en kolen. We keerden drie maal naar dezelfde rustpost terug maar het waren drie afzonderlijke, mooie lussen en we waren heel tevreden met deze zomerse wandeling.

    31-08-2009, 00:00 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    23-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vleugellam
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zaterdagmorgen opgestaan met een pijnlijke rechterschouder...leuk! iedere  doodnormale beweging met de rechterarm werd een ware marteling...weekend...afbijten tot maandag om naar de dokter te snellen...geplande fietstocht viel in het water, op smalle paadjes vond ik het risico op schokken te groot. Zondagnamiddag toch een tweetal uurtjes gaan wandelen in de Bourgoyen, rechterarm in een draaglus, zo bleef de schouder toch min of meer onbeweeglijk. De watervogels moeten het stellen met een steeds kleiner wordende plas...alles kurkdroog.

    23-08-2009, 18:30 geschreven door J en J

    Reageer (1)

    18-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chassepierre
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vorig weekend, vrijdag, zaterdag en zondag verbleven we in Chassepierre omdat Juliens koor optredens had in Florenville en Avioth.Het viel allemaal reuze mee : prachtig zomerweer, een zeer comfortabele en verzorgde gîte in Laiche, prettig gezelschap en oorstrelende muziek. Vrijdagavond was er een concert in Florenville waar werken van Mozart (o.a. de Kroningsmis), Handel, Franck en Mascagni werden uitgevoerd. Zaterdagnamiddag ongeveer hetzelfde programma in Avioth met toevoeging van heel wat Ave Maria's omdat het tenslotte 15 augustus was en zondag luisterde het koor de mis op in Florenville. Voor de koorleden een vermoeiend maar geslaagd weekend. De foto is genomen op de receptie aangeboden door mevrouw de burgemeester van Avioth.

    18-08-2009, 21:08 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    11-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Maandag was het de beurt aan de Heirnisstappers te Gent. Wij wonen op een halfuurtje stappen van de inschrijvingspost dus konden we de auto thuis laten . Wij kozen voor de drie lussen van 6km. Normaal zijn wij niet zo gek op dergelijk systeem omdat je altijd op hetzelfde punt moet terugkomen maar ik denk dat de inrichters voor die oplossing gekozen hebben door het schijfparkeren in die buurt. Voor ons viel het toch nog heel goed mee : drie totaal verschillende"wijken" werden aangedaan en zo ontdek je nog altijd plekjes die je niet kent.
    Een minpunt vond ik het te betalen toiletgebruik, we betalen tenslotte onze inschrijving en na iedere lus gebruik je een consumptie (waaruit ook winst gehaald wordt)...de organisatoren hadden misschien een of andere reden voor deze maatregel die weinig wandelvriendelijk is.

    11-08-2009, 20:35 geschreven door J en J

    Reageer (1)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Neigem
    Zondag kozen we voor 15 km wandelen te Neigem. Prachtig weer en en een mooi parcours : zeer afwisselend en heel groen, langs velden en doorheen het prachtige Neigembos. Op deze mooie dag viel natuurlijk alles samen : heel wat mensen op de wandel en de fiets, een samenkomst van "kevers", allemaal decapotable, een wielerkoers, weinig mogelijkheid om een rustpost te installeren...dus een overvolle controlepost waar geen stoel meer vrij was en waar we door het chaotische gedoe dan maar voorbij gegaan zijn. De wielerkoers bracht ook zijn problemen mee  : een voorbijrazende trein renners op een smalle bochtige weg, samen met wandelaars in de tegengestelde richting is een vrij gevaarlijke toestand.

    Als gevolg van het warme weer staat de maïs heel hoog en het is heel plezierig tussen de maïsvelden door te lopen.

    Daarbij die molen, die mooie molen...

    11-08-2009, 20:15 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    09-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Puurs
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Wandelclub Ibis richtte zaterdag een wandeltocht in vanuit Puurs. Deze maakt deel uit van een wandeldriedaagse. Wij kozen voor de 22 km en zaterdag was het de Hoevetocht. Een mooi groen, afwisselend parcours langs het Tekbroek, naar Oppuurs en dan langs Bornem en het fort van Liezele terug naar de inschrijving in het Cultureel Centrum Kollebloem te Puurs. Prachtig zomerweer gaf de aangename wandeling nog een demensie meer. Het koren verdwijnt stilletjes aan van de velden en maakt plaats voor de maïs en het frisse groen van de asperges. Een echte hoevetocht!

    09-08-2009, 10:04 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    03-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lebbeke
    Klik op de afbeelding om de link te volgen We waren van plan 32 km te stappen in Lebbeke omdat we heel uitzonderlijk vanaf de zondagmorgen konden vertrekken. De regen was echter de spelbreker. Toen de regenvloed rond 10 uur wat verminderde, besloten we het toch maar te wagen en vertrokken naar Lebbeke. We kozen voor de 19 km. Het eerste uur was het wandelen onder de paraplu maar daarna klaarde het weer eindelijk uit , het werd zelfs warm en het bleef droog. Het was een mooi parcours met heel wat onverharde wegen die door het urenlang regenen wel in modderpaadjes waren herschapen. Op sommige plekken was je blij steun te hebben aan een omheining om je door de gladde brij te worstelen. We kwamen door een mooi stukje natuur (wachtbekken) waar ons de raad werd gegeven op de paden te blijven om niet in het drijfzand terecht te komen!

    03-08-2009, 09:29 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    01-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lachenen en Lier
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vorige week was er in Hoog-Lachenen nabij Lier een avondwandeling, de start was om 17u en de langste afstand was 12 km, daarom besloten we met de trein naar Lier te sporen, het mooie stadje grondig te verkennen en dan rond 4 uur een bus op te sporen die ons naar Lachenen bracht. Het weer was nogal wisselvallig maar we hadden geluk, de paraplu moest niet veel gebruikt worden en we beleefden een prachtige dag.

    01-08-2009, 20:30 geschreven door J en J

    Reageer (1)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grammene
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Wandelclub A.T.B. Deinze organiseerde zaterdag een wandeling vanuit Grammene. Zoals gewoonlijk piekfijne organisatie en een mooi parcours. En ook zoals andere jaren : de beloning voor 20 km stappen : een toetje van ijs met aardbeien. Daarvoor alleen al gaan we ieder jaar naar Grammene stappen!

    01-08-2009, 20:19 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    26-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zelzate
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Wandelclub De Kwartels uit Assenede richtte zondag een wandeltocht in te Zelzate. Het was een totaal groene, grensoverschrijdende wandeling  door het natuurgebied Canisvliet. Een zeer mooie omgeving, prachtig zomerweer en een piekfijne organisatie...een tocht om van te genieten! Het deed ons plezier Guy Verhelst te ontmoeten in het inschrijvingslokaal. Net terug van de vierdaagse van Nijmegen en al paraat voor zijn club...hij zag er trouwens prima uit...200 km stappen doet hem blijkbaar erg goed!

    26-07-2009, 20:03 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    22-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kroatië
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Half mei, begin juni zijn we 12 dagen naar Kroatië geweest. Het was een groepsreis georganiseerd door Carolus uit Mol. Het viel heel goed mee : prachtig weer, goede reisorganisatie, uitstekende gidse, aangenaam gezelschap en heel veel interessante zaken gezien, zowel natuur als cultuur. Met een klik op de foto kom je bij enkele indrukken...

    22-07-2009, 16:25 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bottelare
    Op onze nationale feestdag organiseerden de Florastappers een wandeltocht vertrekkende uit Bottelare. Wij kozen voor de 28 km. Het parcours was heel mooi en liep langs Munte en Baaigem waar we telkens twee rustposten hadden. Het uitstekende weer en het feit dat het de enige wandeling in Oost-Vlaanderen was die dag, lokte heel wat wandelliefhebbers.
    De witte molen van Baaigem steekt fel af tegen het omringende groen.

    Heel wat veelkeuriger zijn de uitgestrekte rozenvelden...

    Bij dit warme weer is het heerlijk vertoeven in de omgeving van de poel...

    22-07-2009, 15:04 geschreven door J en J

    Reageer (1)

    20-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Velzeke
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vorige week zaterdag organiseerde Wandelclub Egmont een wandeltocht vanuit Velzeke. We kozen voor de 21 km. Het was een mooie wandeling in de Zwalmstreek.

    20-07-2009, 11:11 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlierzele
    Wandelclub Land van Rhode organiseerde zondag een wandeltocht met heel veel verschillende afstanden te Vlierzele. Wij kozen voor de 15 km en we hadden een heel landelijke tocht met onverharde, maar toch goed begaanbare wegels. Zeer mooie wandeling! Op de foto de Fauconniersmolen, een stenen stellingsmolen opgetrokken in 1845 en na een brand in 1976 volledig vernieuwd van binnenwerk in 1983-1984. Oorspronkelijk een graan- en oliemolen, thans enkel een graanmolen met haverpletter.

    Dit is het mooie dorp Oordegem waar we twee maal een rustpauze hadden. De monumentale kerk en de school beheersen het hoger gelegen dorpsplein.

    20-07-2009, 10:45 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    18-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kamperen in de Elzas
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vorige week zijn we zes dagen gaan kamperen in de Elzas. We logeerden op de stadscamping van Kaysersberg, aan te bevelen : zeer rustig en zeer verzorgd. We bezochten Straatsburg, Colmar en een hele rits typische stadjes gelegen langs de wijnroute : Kaysersberg, Eguisheim, Turckheim, Bergheim (zeer mooi en niet toeristisch), Ribeauvillé, Riquewihr, Obernay, Hunawihr met zijn kweekplaats voor ooievaars...Ook het kasteel van Haut-Koeningsberg stond op ons bezoeklijstje. De laatste dag deden we een wandeling naar de drie kastelen boven Ribeauvillé, we daalden af langs het klooster van Duschenbach. Met een klik op de foto kom je bij een reeks indrukken terecht.

    18-07-2009, 20:35 geschreven door J en J

    Reageer (1)

    30-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een drukte van belang...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Al meer dan een week is het in onze tuin één gefladder en één gepiep en gefluit. Doordat we een twaalftal dagen op reis waren, was het ons niet opgevallen dat een merelpaar zich genesteld had in een of ander hoekje van onze chaotische wildernis. In elk geval trippelen, huppelen en schuifelen nu tenminste drie jonge merels door de struiken en op de paadjes.
    Zondagvoormiddag was ik gelukkig in de tuin toen er plots een hels gefladder de aandacht trok en ja hoor...één van de jonge kereltjes was er in geslaagd in een waterbak terecht te komen. Vlug uit het water gehaald en op een warm plekje te drogen gezet waar hij een half uurtje rustig bleef zitten en dan weer tussen de struiken verdween.

    30-06-2009, 23:35 geschreven door J en J

    Reageer (1)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lede
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zondag was het dan de beurt aan Lede voor 15 km stappen. Er waren 2 controles voorzien.  Het eerste deel was meer een sightseeing van Lede zelf en als wandeling zeker niet interessant maar de volgende lussen deden het dorpje Impe aan en gingen door een landelijk gebied, wat heel aangenaam was.

    30-06-2009, 23:20 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    Archief per maand
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 08-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 08-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 11-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 01-2012
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 10-2005
  • 09-2005
  • 08-2005

    Blog als favoriet !


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto




    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!