De bezige bijen
Inhoud blog
  • Sinaai
  • Latemmeersen
  • Ooike
  • Waasmunster
  • Serskamp
  • Gentbrugse meersen
  • Sleidinge
  • St.-Denijs-Westrem
  • Kruishoutem
  • Vinderhoute

    Hoofdpunten blog freddy


    Mijn favorieten
  • freddy's hoekje
  • Dansclub St.-Paulus
  • guy wandelt
  • Konklijke Gentse Oratoriumvereniging
  • Vriendenkring Fortis



    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    De doendenkers
    12-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kamperen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vorige week zijn we een viertal dagen gaan kamperen in Henegouwen. Het weer viel niet erg mee : alleen dinsdag schitterend warm weer maar voor de rest kwamen regenjas en paraplu goed van pas. Toch zijn we erg tevreden omdat we alles afgewerkt hebben wat op het verlanglijstje stond, plus nog een paar extra's zoals Thuin, het kasteel van Fosteau en Ragnies. Dit is het kapelletje vlakbij Tour Salamandre te Beaumont.

    12-08-2007, 09:39 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    04-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grammene
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zaterdag organiseerde A.T.B. Deinze een wandeling vanuit Grammene. We kozen voor de 20km. Het weer was prachtig en het parcours zeer landelijk. Naar goede traditie werd de wandeltocht afgesloten met de gebruikelijke ijscoupe met aardbeien.

    04-08-2007, 19:13 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    03-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kanegem
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Donderdag, 2augustus stapten we de 24 km rond Kanegem, ingericht door de Watewystappers Tielt. Er was gekozen voor een mooi parcours richting Poeke en Lotenhulle.Het weer was schitterend en het was inderdaad een aangename wandeltocht.

    03-08-2007, 21:35 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leuven
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Woensdag,1 augustus beloofde een mooi-weer dag te worden en we besloten er de hele dag op uit te trekken in Leuven. We kozen voor de trein en begonnen dan meteen onze toeristische uitstap aan het Martelarenplein. We hadden de dag ervoor een lijstje gemaakt met alle bezienswaardigheden die we wilden zien en gewapend met een handig stadsplannetje werkten we dit stuk na stuk af.
    Zo bezochten of bekeken we achtereensvolgens het stadhuis, de St.-Pieterskerk, de abdij van de Keizersberg, de abdij en de kerk van St.-Geertrui,het groot èn het klein begijnhof, het Anatomisch Amfitheater van Rega,de St.-Michielskerk met zijn prachtige biechtstoelen, de universiteitsbibliotheek, de St.-Antoniuskerk met de graftombe van Pater Damiaan en de keurig verzorgde Kruidtuin die er met dit prachtig zomerweer schitterend bijlag.

    03-08-2007, 21:30 geschreven door J en J

    Reageer (1)

    28-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leeuwergem
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Het mooie kerkje van Leeuwergem.

    28-07-2007, 20:33 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grotenberge
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De Egmontstappers richtten zaterdag, 28 juli een mooie wandeltocht in. De wandeling begon in het domein Breivelde en was verder een heel landelijke  (en modderige!) tocht langs de gemeenten Hillegem, Oombergen, Elene en Leeuwergem. Het was een goed parcours en het bleef droog zodat de meeste wandelaars onnodig liepen te zeulen met regenjassen en regenschermen.

    28-07-2007, 20:30 geschreven door J en J

    Reageer (1)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevlekte aronskelk
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Tijdens de wandeltocht vanuit Grotenberge, vonden we op verschillende plekken deze prachtige bessen dicht tegen een haag. Het is de bloeiwijze van de gevlekte aronskelk, volgens de flora een overblijvende, vrij zeldzame soort van schaduwrijke plaatsen in bossen en heggen op vochtige, vruchtbare grond.

    28-07-2007, 20:22 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    26-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kluisbergen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Woensdag was er mooi en droog weer beloofd dus besloten we ervan te profiteren en een wandeltocht te maken, startplaats Café 't Helle-4, inrichters V.Z.W. omloop Kluisbergen. Wij kozen voor de 25 km. Wij zijn al verscheidene malen weest wandelen in omgeving Kluisbergen en Kwaremont maar dit parcours voorbij Orrois en Amougies kenden we nog niet. De uitgestippelde omloop was prachtig, het laatste stuk door Kluisbos was behoorlijk op en af maar het was echt de moeite waard! De inrichters hadden geen moeite gespaard om de weg feilloos aan te duiden, wat in zo'n bos nog niet zo gemakkelijk is en iedereen was het er over eens : wel wat lastig maar heel erg mooi!

    26-07-2007, 19:33 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    22-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ijskelder
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Heel diep en heel steil deze ijskelder van het prachtige Hôpital Notre Dame à la Rose te Lessines.

    22-07-2007, 13:32 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lesse
    Klik op de afbeelding om de link te volgen In de oude tuin kan je genieten van talrijke perken met geneeskrachtige kruiden en een mooie afwisseling van struiken en bloemperken. Op het einde van de tuin leidt een steile trap naar de ijskelder.

    22-07-2007, 13:29 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Notre Dame à la rose
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Op 7 juli bezochten we in Lessines het prachtige Hospitaal Notre Dame à la Rose. De restauratiewerken zijn nog druk bezig maar het is echt de moeite dit oude ziekenhuis te bezichtigen. Rechtover de ingang is een boogpoortje die toegang verleent tot de romantische tuin, een echte oase van rust en bloemenpracht.

    22-07-2007, 13:25 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bottelare
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Op onze nationale feestdag was Bottelare aan de partij. De tocht was ingericht door de Florastappers Gent en wij kozen voor de 22km.Het weer was prachtig en het parcours was heel mooi dus het werd een heel aangename wandelnamiddag.

    22-07-2007, 13:11 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nevele
    Klik op de afbeelding om de link te volgen W.S.V. Buitenbeentjes Landegem organiseerde donderdag, 19 juli een wandeltocht in Nevele. Wij kozen voor de 18 km maar het parcours was niet zo denderend, Nevele biedt heel wat meer mogelijkheden.

    22-07-2007, 13:07 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lichtervelde
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zaterdag, 14 juli organiseerde de wandelclub De Margriete Stappers een wandeltocht te Lichtervelde. Wij kozen voor de 20 km en trokken naar St.-Henricus langs de oude school en het speciaal voor wandelaars aangelegde Moereveldpad en langs de Moereveldbeek. Wij stapten voorbij het mooie, oude kapelletje Bakvoorde.

    22-07-2007, 13:02 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    09-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niet tevreden, niet akkoord
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Tijdens het lezen van verschillende wandelblogs waren we al heel wat wandelaars" tegengekomen" die niet tevreden waren over de georganiseerde wandeltochten en die overgeschakeld waren naar het bewandelen van de GR-routes.We hadden hun grieven wel gelezen maar er nooit echt bij stil gestaan omdat bij de vele voordelen (vrijheid, goedkoper, onafhankelijkheid van de almacht van de wandelclub...) er ook heel wat nadelen aan die GR-routes zijn : het vraagt heel wat tijd en voorbereiding, er moet meer gesleurd worden met eten en drinken...Gisteren,8 juli hadden we echter op de wandeltocht van de Gentbrugse Zwalmvrienden (een prachtig parcours te Dikkelvenne) een hele nare ervaring wat betreft de organisatie van de wandelclub-wandeltochten. De zondag is ons dat onmogelijk voor 13 uur te vertrekken naar een wandeltocht zodat we dan ook een tocht uitkiezen zo dicht mogelijk bij onze woonplaats . Voor het aantal km zijn we in de zomer beperkt tot een 18 km, in de winter wordt dit dan wel 12 of 15 km. In Dikkelvenne waren we klaar om te starten om 13.30. In de Marching stond :...aankomst dient voor 18.00 uur bereikt. Na 14.00 uur niet meer starten op afstanden langer dan 12 km...Het was 13.30 dus wij besluiten dat we nog gemakkelijk de 18 km kunnen bewandelen. Het heeft 10 minuten geduurd eer we uiteindelijk konden starten want het bordje voor de eerste lus van de 18 km was nergens te bekennen, de mensen aan de inschrijftafel konden ons niet helpen en een bereidwillige wandelaar gaf ons dan het juiste pad aan. Het parcours was prachtig : enkel veldwegen, dwars door maïs-, graan-, en aardappelvelden. Om half drie komen we een man op een motorfiets tegen die er ons attent op maakt dat we veel te laat vertrokken zijn en dat de man die een honderdtal meter achter ons loopt de pijlen al aan het wegnemen is. Blijkbaar had er in de zaal een bordje gehangen waarop vermeld was dat er vanaf 13.15 geen 18 km meer kon gelopen worden. Wij waren ons van geen kwaad bewust omdat we de mededeling in de Marching hadden gelezen. Op de rustplaats aangekomen(die tevens de inschrijvingsplaats was) werd er ons héél duidelijk gemaakt dat we nog enkel de lus van 6 km konden maken en niet meer de geplande 12km. In de zaal zelf hing een bord : ...aankomst tot 18.00 uur... Wij vinden dat een wandelclub dient tot het bevorderen van de wandelsport en niet voor hun eigen profijt zodat we van plan zijn om telkens te vragen wanneer men schikt de pijlen weg te halen en als dit om 14.30 is, betalen wij geen inschrijfgeld meer. Er waren gisteren heel wat ontevreden wandelaars, hopelijk doen zij hetzelfde. Wandelen is voor ons belangrijker dan de stempel in het wandelboekje.
    .

    09-07-2007, 15:07 geschreven door J en J

    Reageer (1)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ceci n'est pas ...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Men noemt het De Kathedraal maar dit is het uiteraard niet, het zijn de overblijfselen van de machinekamer van het vroegere mijncomlex Le Grand Hornu in de voormalige mijnstreek van de Borinage.

    09-07-2007, 15:04 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Le Grand Hornu
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zaterdag, 7 juli bezochten we voormalige mijnsite Le Grand Hornu bij Mons. Er is jammer genoeg niks meer te bekennen van de vroegere activiteiten, enkel de gebouwen staan er nog maar het geheel is prachtig gerestaureerd en dient nu voor allerlei culturele activiteiten zoals verschillende tentoonstellingen en waarschijnlijk ook concerten in de zomer. Dit hele grote ovale plein is er uitstekend voor geschikt.

    09-07-2007, 15:01 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    02-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beerlegem
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zaterdag, 30 juni organiseerde de wandelvereniging De Gentbrugse Zwalmvrienden een wandeltocht in Beerlegem met als startplaats het Mariaheem. Het was een heel mooi parcours die leidde langs schilderachtige dorpjes als Paulatem en Meilegem. In dit laatste dorp vind je voor de kerk een huldemonument voor de steenbakker.

    02-07-2007, 12:08 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    03-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drongen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Voor tien cent konden de heren zich ambachtelijk laten scheren door een handige, flink besnorde barbier

    03-06-2007, 16:56 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kunstmarkt
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Eigenlijk waren we op weg naar Landegem om daar deel te nemen aan de Soete Bese-tocht maar in Drongen zagen we de geparkeerde wagens langs de weg en we beseften dat het de jaarlijkse kunstmarkt was. er moest een keuze gemaakt worden en het werd Drongen. Zoals gewoonlijk is onze buurman op post bij het smidsevuur.

    03-06-2007, 16:54 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    Archief per maand
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 08-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 08-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 11-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 01-2012
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 10-2005
  • 09-2005
  • 08-2005

    Blog als favoriet !


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto




    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!