De bezige bijen
Inhoud blog
  • Sinaai
  • Latemmeersen
  • Ooike
  • Waasmunster
  • Serskamp
  • Gentbrugse meersen
  • Sleidinge
  • St.-Denijs-Westrem
  • Kruishoutem
  • Vinderhoute

    Hoofdpunten blog freddy


    Mijn favorieten
  • freddy's hoekje
  • Dansclub St.-Paulus
  • guy wandelt
  • Konklijke Gentse Oratoriumvereniging
  • Vriendenkring Fortis



    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    De doendenkers
    30-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eeklo
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De Regerstappers van Vinderhoute organiseerden zondag, 30 september een wandeltocht vertrekkende uit Eeklo. Het duurde wel een hele poos om uit de 'stad' te geraken maar dan kwamen we tussen de maïs terecht en dan zo verder naar het provinciaal domein Het Leen. Het is daar altijd heerlijk wandelen en zeker in de herfst. We hadden gekozen voor de 16 km maar we vonden dat we nogal vroeg terug in het inschrijvingslokaal terug waren en we vermoeden dat de afstand iets korter was, in elk geval het was een aangename tocht.

    30-09-2007, 18:21 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    26-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waw!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag viel de regen in Gent met bakken neer . Nochtans was er ook een moment volle zon en daar was ie dan : een pracht van een regenboog boven de rijhuizen. Jammer genoeg stond onze pereboom in de weg, zo zie je maar een deel van de wijde boog.

    26-09-2007, 20:50 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    24-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overmere
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zondag was het schitterend weer en zo hebben we kunnen profiteren om in Overmere een 19-tal km te gaan wandelen. Het parcours was heel, heel goed : heel landelijk en met verzorgde rustplaatsen. De Boerenkrijgstappers hebben hun best gedaan. Een tijdje geleden hadden we ingeschreven om op het Donkmeer de uitvoering van West Side-Story te gaan bekijken, gekoppeld aan een palingdiner in restaurant De Pluim, maar we hadden pech : Frank Van Laecke had een vrije vertaling van het stuk gemaakt en kwam zo in conflict met Nederland. Het gevolg was echter dat er twee voorstellingen geschrapt werden opdat de acteurs het andere script moesten instuderen.Geen West Side-Story, geen paling! We hebben dus gisteren van de gelegenheid gebruik gemaakt om na de wandeling in het palingrestaurant af te stappen. Op de foto de kapel aan het Donkmeer.

    24-09-2007, 21:33 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kruishoutem
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zaterdag, 22 september reden we naar Kruishouten met de bedoeling er 24km te stappen. De inrichtende organisatie was Comité 2000, waarschijnlijk is dit geen wandelvereniging want de uitpijling was rondweg bedroevend : kleine groene pijltjes op weinig doeltreffende wijze opgehangen of aangebracht (dikwijls laag tegen de grond en meestal achter de wegsplitsing).Zo kwam het dat we na 12km terug aan de inschrijving stonden. Bij het vermelden werd het ons duidelijk gemaakt dat we de eersten waren die opmerkingen maakten, dus dat het aan ons lag.We hebben er niet op gereageerd en hebben dan maar de lus van 6km bij gemaakt, alhoewel we al wisten dat die meer dan 1km hetzelfde parcours had als die van 12 en 18km. Kruishoutem en Lozer hebben meer mogelijkheden!

    24-09-2007, 21:09 geschreven door J en J

    Reageer (1)

    18-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalligrafiehappening
    Klik op de afbeelding om de link te volgen In het teken van de kijk- en doe mee-week van het dienstencentrum "De Regenboog" ---Lucas De Heerestraat  83  Gent--- , wordt er vrijdag, 21 september een unieke dag ingericht : de kalligrafie-happening. De kalligrafen van het dienstencentrum tonen eigen werk en demonstreren enkele technieken bruikbaar ter ondersteuning van de kalligrafie. Dit gaat door van 9.30 tot 11.30 en van 13.30 tot 16.30. Op de foto het werk van onze lerares Marjan : enkele letters van het alfabet getrokken met de trekpen.

    18-09-2007, 14:05 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    16-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Berlijn
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vorige week maakten we een zes-daagse reis naar Berlijn en Dresden. In de Kurfürstenstraat  logeerden we vier nachten in een hotel dat gebouwd was op de plek waar Adolf Eichman zijn hoofdkwartier had. Sommige reisgenoten vonden dit vreselijk en ze waren blij de Duitse hoofdstad te verlaten. Als je kiest voor een city-trip naar Berlijn weet je dat je telkens weer geconfronteerd wordt met een oorlogsverleden vol met gruwel en onderdrukking, de muur en de vluchtpogingen, de bombardementen van de geallieerden, de jodenvervolging...In Berlijn kan je het verleden niet wegcijferen en je kan je alleen verwonderen over de huidige moderne grootstad. Dit is een beeld genomen vanuit de televisietoren.

    16-09-2007, 23:40 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    03-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Merelbeke
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zondag, 2 september organiseerde de Postwandelclub van Gent een wandeltocht te Merelbeke. Door een onverwacht telefoontje konden we iets later vertrekken en we kozen dan maar voor de 15km. Het Gentbos en de Scheldemeanders blijven een prettig wandelparcours.

    03-09-2007, 11:56 geschreven door J en J

    Reageer (1)

    02-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Picardië en Ile-de France
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Op 29, 30 en 31 augustus maakten we met de Fortis-seniorenclub een trip naar Picardië en Ile-de France. Het programma was goedgevuld, zeer afwisselend en heel interessant. We bezochten Compiègne met Le musée de la Figurine en de openplek van de wapenstilstand van 1918, het kasteel van Pierrefonds, de luchthaven van le Bourget met de verschillende musea, het kasteel Vaux-le-Vicomte, het voetbalstadion van St.-Denis, het kasteel van Chantilly met het paardenmuseum, demonstratie paardendressuur en het Musée Condé en het rustige stadje Senlis.Onze gids zorgde voor een perfecte organisatie en de nodige deskundige uitleg.Iedereen leek uiterst tevreden. Op de foto het prachtige kasteel Vaux-le Vicomte van Fouquet. Voor meer foto's :
    http://picasaweb.google.nl/Tweejees/PicardiEnIlDeFrance

    02-09-2007, 21:10 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heidebos
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het blijft heel aangenaam door het Heidebos te stappen. Het bos maakte wel een evolutie mee : door het verwijderen van de overtollige begroeiing met Amerikaanse vogelkers zijn er meer open plekken gekomen waardoor een andere sfeer wordt gecreëerd.

    02-09-2007, 10:42 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bron
    Klik op de afbeelding om de link te volgen In het bos vlakbij 't Zoetwater is een bron waar dagelijks heel wat mensen hun voorraad drinkwater komen opdoen.

    02-09-2007, 10:40 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'t Zoetwater
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vorige week maandag verbleven we in Oud-Heverlee, bij een kennis die vlakbij 't Zoetwater woont. Wij genoten met volle teugen van de prachtige omgeving.

    02-09-2007, 10:37 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Galloway-runderen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De rust die van de grazende Galloway-runderen uitstraalt, bepaalt mede de aangename sfeer die in het Heidebos hangt.

    02-09-2007, 10:28 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    26-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ressegem
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Wij zijn al verschillende malen in Herzele gaan wandelen, maar eigenlijk nog nooit deze kant uit. Het werd een aangename verrassing : 21 km stappen in een zeer heuvelige, zeer landelijke omgeving, grotendeels onverharde wegen. Jammer dat hardnekkige nevel het mooie landschap de hele namiddag omkneld hield, met ons eenvoudig fototoestel kun je de prachtige vergezichten enkel omfloerst vastleggen.

    26-08-2007, 13:00 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    24-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Landelijk Vlaanderen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Eén van de vele kapelletjes langs de wandelweg naar Gijzelbrechtegem.

    24-08-2007, 18:43 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaster
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De specifieke kerktoren van Kaster kon je door de prachtige vergezichten heel dikwijls herkennen.

    24-08-2007, 18:42 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gijzelbrechtegem
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit is een gemeente waar wij nog nooit kwamen. Het werd een heel mooie, rustige 18 km-tocht tussen velden met bieten, maïs en boterboontjes en met heel wat kuitenbijters als de Tiegemberg en de terugtocht naar Gijzelbrechtegem. Op de foto zie je het dorp en het witte dak van de tent waar de inschrijvingen waren.

    24-08-2007, 18:40 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    19-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En nog een molen...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Dit is de Knokmolen te Ruiselede.

    19-08-2007, 18:23 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ruiselede
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De zondag kiezen we een wandeltocht zo dicht mogelijk bij huis om toch nog een 15-tal km te kunnen stappen. Vandaag werd het Ruiselede. De organisatoren hadden zich geen moeite gespaard en met toch ruim 2800 deelnemers was alles piekfijn in orde.Als extraatje waren er gratis kaasproevertjes, koffie, frisdrank,koekjes en een ijsje. Het parcours van de 15km was heel landelijk en zeer goed uitgepijld. Ruime parkings zorgden ervoor dat alles heel ordelijk verliep.Onze auto stond op het terrein vlakbij deze gerestaureerde molen.

    19-08-2007, 18:21 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    18-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Affligem
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Zaterdag 18 augustus namen we deel aan een wandeltocht in Affligem.Na de gebruikelijke zoektocht zijn we,dankzij onze GPS aanbeland in de Abdijstraat in Aalst.Met een beetje meeval zijn we toch op de startplaats geraakt.De 18 km bracht ons tot in het Kravaalbos.

    18-08-2007, 17:37 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    17-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Orval
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De weergoden waren ons gunstig gezind toen we de abdij van Orval bezochten. We bewonderden er de ruïnes van de oude abdij die in de periode van de Franse Revolutie vernield is, het mooie museum in de oude kelderruimtes, de kruidentuin met de prachtige boom die stamt van voor de Franse Revolutie en van ver konden we een blik werpen op de nieuwe abdij want dit domein is alleen toegankelijk voor retraitanten en mensen die horen tot de broedergemeenschap.

    17-08-2007, 17:30 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    Archief per maand
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 08-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 08-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 11-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 01-2012
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 10-2005
  • 09-2005
  • 08-2005

    Blog als favoriet !


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto




    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!