De bezige bijen
Inhoud blog
  • Sinaai
  • Latemmeersen
  • Ooike
  • Waasmunster
  • Serskamp
  • Gentbrugse meersen
  • Sleidinge
  • St.-Denijs-Westrem
  • Kruishoutem
  • Vinderhoute

    Hoofdpunten blog freddy


    Mijn favorieten
  • freddy's hoekje
  • Dansclub St.-Paulus
  • guy wandelt
  • Konklijke Gentse Oratoriumvereniging
  • Vriendenkring Fortis



    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    De doendenkers
    21-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weekend zonder wandelen...
    Geen wandelen voor ons dit weekend, het is immers de zoveelste uitvoering van de Mattheuspassie te Hulst door de Gentse Oratoriumvereniging. Volgende week zondag volgt dan de uitvoering te Gent in de kerk van het Westveld te St.-Amandsberg. Het is trouwens een hele drukke week geweest met eerst de uitstap naar Mol, daarna het dessertenbuffet van dansclub De Zonnebloemen in Zwijnaarde, onder leiding van Rita Martens en de dag daarop het jaarlijks dineetje van seniorendansclub Onder de linde te Ertvelde. Op de foto onze lerares Viviane Declerq met enkele van haar dansers.



    21-03-2010, 15:43 geschreven door J en J

    Reageer (1)

    16-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een dagje weg...
    Maandagavond moesten we in het Kiezelhof op de Kiezelweg te Mol zijn voor de uitleg over een geplande reis. We hebben er meteen een daguitstap van gemaakt en zijn nogmaals de mooie stad Lier gaan verkennen.Rechtover de ingang van het begijnhof wordt de fijne Lierse kant gemaakt, we konden er enkele werkstukken bewonderen en ook de kantwerksters aan het werk zien.
    Op onze wandeling op de Lierse Vesten verrasten we een zwaan die heel ijverig werk maakte van het bouwen van haar nest.







    16-03-2010, 19:54 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bazel
    Er zijn momenteel wegenwerken aan de gang in Bazel en zo veel parkeermogelijkheden zijn er ook al niet in deze deelgemeente van Kruibeke, het was dus een hele klus om aan de inschrijving te geraken in het kasteel Wissekerke aan het Koningin Astridplein. Na drie maal rondtoeren vonden we eindelijk een parkeerplaatsje. We kozen voor de 14,5 km. Het was een nogal avontuurlijk parcours over maïsvelden, modderige karresporen, smalle bruggetjes, dwars door het mooie kasteeldomein en het landelijke poldergebied. Het weer was wel wat druilerig maar het was een heel genietbare tocht.



    16-03-2010, 19:39 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    13-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hertsberge
    Het is al een tijdje geleden dat we in de omgeving van Oostkamp gewandeld hebben, daarom kozen we vandaag voor een 22 km wandeling vanuit Hertsberge. Grijs en bewolkt maar het bleef de hele tijd droog en we genoten echt van het mooie parcours. Weinig bebouwing en heel veel bospaden, lanen, boswwegels, bossen en nog eens bossen...Bomen en nog eens bomen...heerlijk!





    13-03-2010, 19:39 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    01-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gavere
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zondag geen wandeltocht maar een dansnamiddag in Gavere bij dansclub Hemaël. Eerst een etentje met alles erop en eraan,dan een danspartij met een afwisseling van rounds en vrije dansen. De danszaal zat bomvol, de foto is na halfzes genomen, toen was er al heel wat meer plaats op de dansvloer...

    01-03-2010, 19:57 geschreven door J en J

    Reageer (1)

    27-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leupegem
    Comité 2000 richtte zaterdag een wandeltocht in te Leupegem. Toen we inschreven regende het en de eerste 5 minuten hield het slechte weer aan maar dan verbeterde het zienderogen en met de zon erbij heerste er plots een lentestemming. Mooi parcours en een verzorgde rustpost maken een wandeling altijd aangenamer. Wij kozen voor de 18 km, ware afstand 20,6 km. Het golvend landschap en de talrijke modderpaadjes temperden het wandeltempo enigszins.De laatste zes kilometer was louter bebouwde kom, dat vonden we jammer, het had misschien iets te maken met de wielerwedstrijd zodat wielrenners en wandelaars niet in elkaars vaarwater terecht kwamen...

    Meetkunde in de ruimte...

    Er waren heel wat mooie vergezichten...

    27-02-2010, 00:00 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    22-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kwatrecht
    De wandeling van donderdag was ons zo bevallen dat we ze zondag nog eens hebben overgedaan maar dan een heel stuk verder richting van Kwatrecht uit.
    Het ijs was al grotendeels gesmolten maar toch waren nog heel wat grachten en kasteelwallen gesierd met een ijslaag waarop eenden en ganzen lustig aan het dribbelen waren.

    In Kwatrecht volgden we een veldwegel die parallel liep met de spoorbaan tot aan de Begijnestraat.

    Op de terugweg namen we de Oude Heerbaan en voorbij het station sloegen we links in , via het Gondepad kwamen we aan de parkeerplaats aan de Ovenveldstraat.

    22-02-2010, 20:08 geschreven door J en J

    Reageer (1)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elsegem
    Zaterdag gingen 18 km stappen te Elsegem. De wandeltocht was georganiseerd door Klavertje Vier en zoals we van deze club gewoon zijn, alles piekfijn in orde betreffende organisatie : uitstekende uitpijling en verzorgde rustposten. Het weer deed ook zijn best en het werd een heel prettige wandelnamiddag. Er waren prachtige vergezichten en weidse akkers te bewonderen.

    Door de dooi waren er heel wat modderige paadjes maar een wandelaar vindt dit juist leuk.
    Moregem heeft een zeer pittoreske dorpskern waarin het witte kerkje een echte blikvanger is.

    Op de wandelweg kwamen we langs een paar kastelen, waaronder het fameuze Rattenkasteel dat er nog steeds vervallen en spookachtig bij staat.

    22-02-2010, 19:52 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    21-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zonnebloemen op wandel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Wij dansen de donderdagnamiddag bij de Zonnebloemen te Zwijnaarde maar vorige donderdag werd de dansnamiddag vervangen door een wandelnamiddag, reden : krokusvakantie. De samenkomst was op de parking van de Ovenveldstraat te Melle. Het weer viel reuze mee en iedereen genoot van de mooie wandeltocht. Om de namiddag af te sluiten konden we in de sportkantine nog terecht voor een natje en een droogje.Met een klik op de foto kom je terecht bij een paar indrukken van de leuke wandeling.

    21-02-2010, 20:11 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    14-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elst
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Naar jaarlijkse gewoonte gingen we zaterdag geutelingen eten in Elst. We stapten 2 lussen van een zestal kilometer, we wilden 's avonds nog naar een toneelavond in Wondelgem en wilden het liever niet te laat maken. Het was vrij koud en fijne sneeuw dwarrelde de hele tijd op ons neer, sommige paadjes lagen er hard en besneeuwd, dus tamelijk glad bij maar waarschijnlijk was het wandelparcours aangepast aan de weersomstandigheden want er was ook heel wat beton bij.

    14-02-2010, 15:54 geschreven door J en J

    Reageer (1)

    08-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kantroute in St.-Truiden
    Op dit ogenblik loopt in St.-Truiden een heel interessante kantroute. Echt aan te bevelen voor alle kantklossers en liefhebbers van kloskant. Op 6 locaties, die op zichzelf al het bezoeken waard zijn, worden tot 28 februari heel verscheiden kantcollecties getoond, zowel klassieke als moderne kant. Je kan terecht in het politiebureau waar het volwassenonderwijs wordt ingericht,op de abdijsite, bij de Urselinen, in 't Galerietje, in het Museum van de Minderbroeders en in de Schatkamer van de O.L.Vrouwekerk.

    Schitterend werk, een dikke proficiat aan alle medewerkers van het project!

    Ook de moderne kant kwam ruim aan bod...

    08-02-2010, 10:32 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    07-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beernem
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zondag was er een wandeltocht georganiseerd te Beernem. In de Marching stond vermeld dat we konden genieten van mooie vergezichten. Er was een heel mooi parcours uitgestippeld maar door de hardnekkige mist was er in het begin echt niet "ver" te kijken...Later klaarde de erwtensoep wat uit en dan liet de batterij van ons fototoestel het afweten zodat we alleen het landschap in een wattendeken kunnen tonen...Op de laatste rustpost waren er gratis pannenkoeken voorzien maar we hebben met onze bonnetjes een collega-wandelaar gelukkig gemaakt, we hadden echt geen zin om meer dan een half uur aan te schuiven! Toch vonden we het een prettige namiddag.

    07-02-2010, 00:00 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.St.-Truiden
    Zaterdag, 6 februari trokken we naar St.-Truiden. De leerlingen van de kantschool volgden de kantroute en Julien ging op de gewone toeristische toer. De Minderbroederskerk vond hij fantastisch maar ook het mooie stadspark en wat er overblijft van het begijnhof en de abdijtoren vond hij de moeite waard. Het middagmaal in het Steakhouse viel tegen door de extra-trage bediening. In Gent besloten we de tram naar huis te nemen, de heenreis hadden we met de trein gedaan, we wonen immer niet zo ver weg van het Dampoortstation. Omdat we nog een kwartier op de treinverbinding moesten wachten, verkozen we de Lijn...dit was wel een misrekening...20 minuten wachten op de tram en aan de Rozemarijnbrug een lackoniek berichtje van de conducteur...: het voertuig keert op een ander spoor terug naar het station...we zijn dan maar te voet naar huis gegaan...

     De Grote Markt van St.-Truiden is de tweede grootste markt van België.

    De indrukwekkende abdijtoren...

    07-02-2010, 00:00 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    01-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aalter
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zondag hadden we beloofd onze prijs, gewonnen op de kerstmarkt te Bellem, te komen ophalen bij Marleen in Lotenhulle. Toevallig was er in Aalter een wandeling uitgeschreven zodat we eerst nog 12 km gewandeld hebben voor we aan haar huis aanbelden. De weerman had het over droog weer gehad maar toch kwam er nu en dan een kleine sneeuwbui over die wel zorgde voor prachtluchten.

    01-02-2010, 17:05 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    31-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oostkamp
    We wilden natuurlijk eerst de wedstrijd tussen Justine en Serena volgen zodat we vrij laat konden vertrekken op wandeling. We kozen voor 15 km in Oostkamp. We vertrokken uit Gent onder een schitterend blauwe hemel maar van zodra we startten met de wandeling begon het te sneeuwen, vrij natte sneeuw, wat wel een paar mooie plaatjes opleverde, daarna klaarde het op en bleef het droog voor de rest van de wandeling.

     Er was een mooi parcours uitgestippeld, je moest echter zeer aandachtig zijn voor de uitpijling, rechts, links, onder en boven, soms bordjes op 30 cm boven de grond, bij dit alles blijf je wel alert en het was tenslotte een mooie tocht met heel  wat bospaden.

    Op het einde van de wandeling konden we nog een paar kastelen bewonderen.

    31-01-2010, 10:44 geschreven door J en J

    Reageer (1)

    26-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Saint-Sauveur
    Een normale dinsdagnamiddag volgen we lijndans in een dienstencentrum. Gisteren hadden we echter bericht gekregen dat onze lesgeefster ziek in bed lag. In de Marching zagen we dat er een wandeling uitgeschreven was in Saint-Sauveur, dus...Er waren drie lussen voorzien. We kozen voor de 6 km die in werkelijkheid meer dan zeven was en dan nog voor de 8 km. De eerste lus was wel de mooiste met een afwisselend landschap en heel wat hellingen op en af. In de open vlakte blies er een nijdige wind maar het was droog en de zon worstelde zich zelfs door de omfloerste luchtmassa.

    Deze paarden stonden met begerige ogen naar het frisse grasveld aan de overkant te staren...hun eigen weide lag er maar kaaltjes bij...

    Dit bord viel ons op aan de hekstijl van een hoeve...toen de boer merkte dat ik een foto nam, knapte hij smalend : ...ça vous dérange?...waarop ik natuurlijk niets anders kon antwoorden : ah non, ça me plaît...
    Je vraagt je wel af wat hem ertoe bewogen heeft dergelijke tekst aan zijn hekken te hangen...

    26-01-2010, 21:20 geschreven door J en J

    Reageer (1)

    24-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oosteeklo

    Zaterdag zijn we niet te vroeg opgestaan, daardoor konden we nog net 18 km stappen in Oosteeklo. zoals we van de inrichtende wandelclub, de Kwartels, gewoon zijn, was de organisatie prima in orde. Jammer genoeg was het weer niet van dezelfde kwaliteit.
    Wij zijn niet gewoon te vertrekken bij slecht weer maar de weerberichten spraken van een droge namiddag dus waagden we het erop. De heel landelijke tocht begon fris en miezerig maar...het droogde niet uit, integendeel...de paraplu mocht de laatste twee lussen voortdurend in gebruik blijven. Desondanks genoten we er toch van. De ontmoeting met Guy Verhelst vonden we heel leuk, we volgen heel trouw zijn wandelbelevenissen op zijn blog. 

    24-01-2010, 19:27 geschreven door J en J

    Reageer (2)

    19-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veranderingen...
    Zestig jaar geleden kende ik als stadskind  zonder eigen tuin alleen mussen, merels, meeuwen , eenden, zwanen en duiven. Niet alleen gebouwen en wegen zijn sindsdien in Gent veranderd, ook het vogelbestand heeft zich grondig aangepast. Een paar jaar geleden verschenen de eerste futen op de Leie tussen de Minnemeersbrug en de Van Eyckbrug. Ik noem dit traject omdat we dikwijls gaan zwemmen en het dienstencentrum De Horizon  en de Bib bezoeken en dus voortdurend deze weg volgen. Momenteel krioelt het er van de futen, de meerkoeten en de aalscholvers. Uiteraard ook kokmeeuwen , zilvermeeuwen en eenden maar vooral het aantal aalscholvers groeit gestaag. Waterhoentjes die vroeger heel schuw waren, stappen zowaar op het voetpad en de reigers wagen zich zelfs tussen de aangemeerde yachten.

    Misschien ben ik vroeger niet aandachtig genoeg geweest en heb ik al die watervogels niet eens opgemerkt...In elk geval is het heel leuk om futen en aalscholvers gade te slaan, eerst de kop fier rechtop en dan  floeps kopje onder om dan meters en seconden verder weer boven water te komen.

    19-01-2010, 19:14 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    18-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sombeke
    Zondag zijn we 15 km gaan stappen in Sombeke bij Waasmunster. Het begon al slecht, toen we een paar minuten op weg waren, herinnerde ik mij plots dat ik mijn vuur niet had uitgedraaid onder de kokende groente, snel terug naar huis zodat een ongeluk werd vermeden. Bij de inschrijvingspost bleek heel weinig parkeerruimte nog voorhanden en na het nodige gezoek konden we eindelijk inschrijven. De uitpijling was uitstekend en het parcours heel afwisselend, mét de nodige modderpaadjes. Er waren twee rustposten voorzien : in Elversele en Tielrode. De terugweg ging over de Durmedijken.

    Het schilderachtige kerkje van Sombeke.

    18-01-2010, 11:45 geschreven door J en J

    Reageer (1)

    03-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hansbeke
    Door de weersomstandigheden hebben we de laatste maand heel weinig gewandeld. Gisteren was het koud maar droog en zelfs zonnig, we profiteerden er dus van om 18 km te gaan stappen in Hansbeke. De wandeltocht was zeer goed georganiseerd met een prima uitpijling, verzorgde rustposten en een mooi parcours. Het is allemaal niet zo indrukwekkend als landschap en omgeving maar toch genieten we met volle teugen van zulke tochten.

    Leuke hoekjes en tafereeltjes maken dat de wandeling in het geheugen blijft gegrift.
    Onze eerste beeld was dit kapelletje te Hansbeke, niet ver van de inschrijvingspost.

    Julien beweert dat paarden dit dikwijls doen : mekaar de nek en de rug pluizen of krabben, zoals je wilt. Voor mij was dit de eerste keer dit te zien, het was wel een leuke scene...

    03-01-2010, 09:57 geschreven door J en J

    Reageer (1)

    Archief per maand
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 08-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 08-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 11-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 01-2012
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 10-2005
  • 09-2005
  • 08-2005

    Blog als favoriet !


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto




    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!