De bezige bijen
Inhoud blog
  • Sinaai
  • Latemmeersen
  • Ooike
  • Waasmunster
  • Serskamp
  • Gentbrugse meersen
  • Sleidinge
  • St.-Denijs-Westrem
  • Kruishoutem
  • Vinderhoute

    Hoofdpunten blog freddy


    Mijn favorieten
  • freddy's hoekje
  • Dansclub St.-Paulus
  • guy wandelt
  • Konklijke Gentse Oratoriumvereniging
  • Vriendenkring Fortis



    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    De doendenkers
    23-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ruisbroek

    Woensdag, 21 juli organiseerde wandelclub Wandel mee Ruisbroek een wandeltocht vanuit de basisschool te Ruisbroekdorp. Wij kozen voor de 25 km. De organisatoren hadden enorm hun best gedaan om alle mogelijke groene hoekjes uit de omgeving te tonen waaronder het domein Ter Zielbeek, de Beekse Polders, het Prayon-natuurgebied en de dijken. Op een gegeven moment stapten we door een eindeloos uitgestrekte groententuin met vooral prei-en selderplanten. Op de rustposten botsten we op een oude bekende, de kwieke Charles waarmee we reeds twee wandelvakanties mochten meemaken. Het is altijd leuk om mooie wandelherinneringen op te halen...







    23-07-2010, 12:15 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    20-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlierzele
    Een mooie wandeltocht voor een zondagnamiddag : Vlierzele. De 16 km was in werkelijkheid meer dan 17, daarom verkozen we dan maar de 13,5 te lopen. Het is reeds de tweede opeenvolgende zondag dat we de moeder van een oud-leerlinge ontmoeten op de wandeltocht, deze keer vertrokken wij een ietsje vroeger zodat we ze gemist hebben op de rustpost. Er was een mooi parcours uitgestippeld, bij het terugkeren naar de inschrijvingspost moesten we die echter delen met een lange stoet ruiters, gespan en tractors. Deze laatsten verpesten wel letterlijk het wandelgenot...





    20-07-2010, 19:02 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    17-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nukerke
    We aarzelden nog deze morgen om te gaan wandelen omdat het weer niet te best opzette maar gewapend met regenscherm en beschermend jasje trokken we toch maar naar Nukerke om er 20 km te stappen. De streek is al schitterend op zichzelf met de prachtige vergezichten en de afwisseling van bossen en velden en het parcours was heel goed met de nodige klimmetjes en dalingen. En die regenjassen...niet nodig gehad!





    17-07-2010, 19:26 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lotenhulle
    Eigenlijk hadden we vrijdag naar Wervik willen gaan wandelen maar omdat Julien de vrijdagvoormiddag cursus Tiffany volgt, was het onmogelijk, voor ons ligt Wervik te ver om slechts 15 km te kunnen stappen. Daarom hebben we dan ook de namiddagwandeling van wandelclub De Lachende Wandelaars Aalter gedaan. De 15 km bracht ons eerst door de landelijke omgeving van Poeke en dan stapten we door de mooie bossen van het kasteeldomein van Poeke. We wisten niet dat dit domein zo uitgestrekt was!





    17-07-2010, 19:20 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    13-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doornzele
    Onze eigen wandelclub, de WAK, organiseerde vandaag een wandeltocht te Doornzele. Het was pure nostalgie die ons naar deze deelgemeente van Evergem leidde want wij hebben verschillende jaren op de Doornzele Dries gewoond. Wij kozen voor de 20 km. Evergem is een echte industrie-gemeente maar we waren aangenaam verrast : de wandelclub  heeft enorm haar best gedaan om het parcours zo groen mogelijk te maken.



    13-07-2010, 23:20 geschreven door J en J

    Reageer (1)

    11-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sint-Maria-Aalter
    Zondag organiseerde wandelclub De Lachende Wandelaars van Aalter een wandeltocht te St.-Maria-Aalter. Wij kozen voor de 13 km omdat we maar na 14 uur gestart waren. Bij dit warme weer was het prettig door de bossen te stappen, het parcours was toch heel afwisselend en aangenaam.





    11-07-2010, 20:01 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oudenaarde
    Zaterdag organiseerde wandelclub Hanske de Krijger de bekende Bruwaantochten. Wij kozen voor de 22 km en het werd een hele mooie tocht met veel groen en gelukkig bij dit warme zomerweer een afwisseling van zon en schaduw. Wij wisten niet dat Oudenaarde zo'n groene stad was. Meestal wordt gekozen voor de hogere kant van de stad met de Volkeberg en andere heuvels, deze keer ging het de kant van Kerkhove uit, het "platte" deel aan de Schelde met heel veel groen en water.De laatste 7 km van de tocht ging vanuit Bevere naar het inschrijvingslokaal dicht bij de Sint- Walburgakerk en daar hebben we echt ieder groen hoekje van de stad gezien, o.a. de stadsparken, het Liedtspark, het Spei (een prachtig educatief groen project).Al bij al een pracht van een wandeltocht...





    11-07-2010, 10:26 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    08-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dwars door Turkije
    Een bedrieglijke titel want het was wandelclub De Moedige Wandelaars van Beernem die deze wandeltocht woensdag inrichtte. De maximumafstand was 15 km maar we hebben de 7 km er nog bij gedaan zodat het nog een flinke wandeling werd bij heel warm zomerweer. Het parcours was zeer afwisselend met bloeiende kanaaloevers, langs plassen met prachtige waterlelies, door mooie en schaduwrijke dreven en langs uitgestrekte koren- en maïsvelden





    08-07-2010, 14:57 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    06-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lede
    Zondagvoormiddag had Julien een aperitiefconcert met zijn koor, de Koninklijke Gentse Oratorium Vereniging. Het concert had plaats in de Gentse Nemrodzaal. Er werden werken uitgevoerd uit de Engelse Romantiek. Dirigent Jan Vuye en repetitor Tom Verbiest speelden samen een werk van Mendelsohn.
    Zondagnamiddag gingen we nog een 15 -tal km stappen te Lede.
    Warm weer en een mooie, landelijke wandeltocht, na het concert een heerlijke afsluiting van de dag.







    06-07-2010, 23:15 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grammene
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zaterdag richtte wandelclub A.T.B. Deinze naar jaarlijkse gewoonte een wandeltocht in te Grammene. En naar goede gewoonte stapten wij mee want we zijn nogal verlekkerd op de aardbeien met roomijs die na de wandeling verorberd worden. Dat willen wij voor geen geld missen. Het weer viel nog mee en het parcours was heel afwisselend. Wij kozen voor de 20 km en het werd een zeer rustige, landelijke tocht met een tussenstop in het vlasdorp Gottem.

    06-07-2010, 22:46 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Avelgem
    Zaterdagnamiddag gingen we nog 14 km stappen in Avelgem, tussen Leie en Schelde. De tocht was ingericht door de Waterhoekstappers Heestert. Het was vrij warm maar we genoten van de rustige, landelijke tocht.



    06-07-2010, 22:45 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afscheid nemen...
    Vrijdag, 25 en zaterdag, 26 juni hebben we moeten afscheid nemen van twee mensen die ik gedurende ettelijke jaren als "collega" had in respectievelijk een aquarelcursus en het kalligrafie-atelier. Twee heel lieve vrouwen waarvan bij Veva het afscheid zeer plotseling en onverwacht kwam, bij Monique na een jarenlange, moedig gedragen strijd ...
    Voor Veva gingen we naar Nieuwmunster, een deelgemeente van Zuienkerke, niet zo ver van De Haan.



    06-07-2010, 20:52 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bassevelde
    Zondag konden we niet gaan wandelen omdat onze danslerares Viviane ons uitgenodigd had op het verjaarsdagfeest van haar en haar echtgenoot. Maandag echter was er een wandeling uitgeschreven te Bassevelde door wandelclub  De Trekvogels Boekhoute. Bij de inschrijving viel er een stevige bui uit, na een kwartiertje wachten konden we dan toch "droog" vertrekken en zou de hele 18,6 km droog blijven...Gelukkig maar want het was een heel mooie tocht, enorm rustig langs privé-terreinen en langs wuivende koren- en maïsvelden. Op het einde van de wandeling stapten we door prachtige dreven met stevige eikebomen. Mooi!





    06-07-2010, 00:00 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    20-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kanne
    Onze wandelclub WAK van Sleidinge richtte een busreis in om zaterdag te gaan wandelen in Kanne. Er was slecht weer voorspeld maar het viel nog reuze mee. Door de hoogteverschillen was het parcours bij wijlen wel wat moeilijk en dan werd een jasje wel overbodig. Wij kozen voor de 22 km. Het was een hele mooie wandeltocht met panoramische vergezichten over de Jeker, langs het prachtige kasteel van Neercanne, met heel wat pittige klimmetjes, dwars door een mensenhoog veld met koolzaad waarin je de wandelaars amper nog terugvond, langs het beruchte fort van Eben-Emaal...een echte aanrader!





    20-06-2010, 21:09 geschreven door J en J

    Reageer (1)

    18-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kanttentoonstelling
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De Gentse kantacademie stelt dit weekend de werken van haar cursisten ten toon in de lokalen van leerdorp CVO (Volwassenonderwijs) Martelaarslaan, 13 te Gent.
    Dit jaar is het thema : Kant met een oosters tintje.
    Met een klik op de foto kom je bij een paar sfeerbeelden terecht.
    Proficiat aan alle cursisten en vooral aan de opstellers van deze tentoonstelling : er is weer prachtig werk geleverd!

    18-06-2010, 21:36 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    15-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drongen
    Doordat er zondag geen kaarting was, konden we voor de middag vertrekken en kiezen voor de 20 km. We bleven dicht bij huis : Drongen. Het was een mooi en groen parcours en we vonden het een zeer aangename tocht.





    15-06-2010, 19:46 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pittem-Egem
    Zaterdag zijn we 18 km gaan stappen naar Pittem. De wandeltocht was georganiseerd door de Curieuzeneuzen van Pittem en vertrok vanuit Egem. Zoals beloofd was het inderdaad een zeer rustig en landelijk gelegen parcours met sfeervolle en avontuurlijke veldwegels in de Verbiestgemeente. Pater Ferdinand Verbiest was een Vlaamse jezuïet, missionaris en astronoom uit de 17e eeuw (1623-1688) . Hij speelde een belangrijke rol in China en in de wetenschap. Hij ontwierp de eerste stoomauto en een thermometer.Pittem is ook een belangrijk gegeven in het leven van Bakelandt. Toen hij en zijn bende zowat 200 jaar geleden de regio onveilig maakte, was Pittem het hoofdkwartier.In zijn roversbende waren heel wat inwoners van Pittem, waaronder Belle en Françoise. Zij waren amper 17 jaar oud en concurrerende minaressen van Bakelandt. Zij waren het die de rovershoofdman naar de hoeve van Catherine Desmet leidden, waar de enige moord gebeurde door de beruchte bende.

    Groenten en nog eens groenten...

    Een schilderachtige oude herberg op het kerkplein van Egem...

    15-06-2010, 19:41 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    08-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Petegem aan de Leie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Wandelclub ATB De Natuurvrienden van Deinze organiseerde zaterdag een wandeltocht te Petegem aan de Leie. Met schitterend zomerweer kozen we voor de 20km in de richting van Lozer en Kruishoutem. Het eerste deel vonden we maar flauwtjes, we zijn van ATB avontuurlijker wandelwegen en vooral meer groen gewoon, het vervolg van de wandeling was stukken beter en al bij al brachten we een aangename stapnamiddag door.

    08-06-2010, 18:53 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    30-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dikkelvenne
    Zaterdagmorgen organiseerde de dansclub van Rita Martens (De Zonnebloemen van Zwijnaarde) een ontbijtbuffet te Gontrode. Omdat we niet zo tuk zijn op een uitgebreid, calorie-rijk ontbijt zijn we enkel gaan dansen van 10 tot 12 uur. We waren eigenlijk van plan om in Dikkelvenne te gaan wandelen en dat hebben we na de middag dan ook gedaan. Hat was een wandeltocht ingericht door de Florastappers. We wisten niet zo goed de korte weg van Gontrode naar Dikkelvenne maar we hadden het geluk dat Kristel voorstelde haar auto te volgen, zij woont immers in Gavere. Zo geraakten we nog op een behoorlijk uur op de startplaats en konden we nog kiezen voor de 14 km die nog een stukje langer werd omdat onze parkeerplaats wel op een kilometer van de inschrijving lag. Het was een heel mooi parcours, een verzorgde rustplaats waar er om half drie zelfs nog soep te verkrijgen was. We waren vertrokken met schitterend weer maar een half uur voor het einde van de wandeling kwam plotseling een stevige bui opzetten...de volgende keer nemen we voorzichtigheidshalve weer regenkledij en paraplu's mee...



    Een heel landelijke tocht langs wuivende gerstvelden...

    30-05-2010, 10:54 geschreven door J en J

    Reageer (1)

    26-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ertvelde
    Zaterdag organiseerde onze eigen wandelclub een wandeltocht vertrekkende vanuit de brouwerij Van Steenberghe te Ertvelde. Wij kozen voor de 21 km. Het is voor ons een zeer vertrouwde omgeving maar we blijven er toch enorm van genieten...

    De stenen molen te Ertvelde

    De Stoepekapel met kruisgang

    26-05-2010, 19:35 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    Archief per maand
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 08-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 08-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 11-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 01-2012
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 10-2005
  • 09-2005
  • 08-2005

    Blog als favoriet !


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto




    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!