De bezige bijen
Inhoud blog
  • Sinaai
  • Latemmeersen
  • Ooike
  • Waasmunster
  • Serskamp
  • Gentbrugse meersen
  • Sleidinge
  • St.-Denijs-Westrem
  • Kruishoutem
  • Vinderhoute

    Hoofdpunten blog freddy


    Mijn favorieten
  • freddy's hoekje
  • Dansclub St.-Paulus
  • guy wandelt
  • Konklijke Gentse Oratoriumvereniging
  • Vriendenkring Fortis



    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    De doendenkers
    17-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aalter
    Vorige zaterdag wandelden we door een kletsnat Aalter en omgeving. Door de winterse weersomstandigheden had het wandelen al een tijdje stilgelegen zodat we ons door de regen niet lieten tegenhouden en toch naar Aalter trokken.

     Ondanks de nattigheid werd het nog een aangename namiddag.

    17-01-2011, 20:13 geschreven door J en J

    Reageer (1)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eeklo
    Zondag kozen we voor 15km wandelen in Eeklo. Het parcours viel wat tegen omdat er heel wat bebouwing en industrieterrein bewandeld werd. Het weer maakte dit dan weer goed : zonnig en heel zacht van temperatuur. Na de winterprik een hele opluchting...



    17-01-2011, 20:12 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terneuzen
    Wandelclub Zeldenrust organiseerde dit weekend (zaterdag) een wandeltocht in Terneuzen. Eigenlijk hadden we liever weest wandelen in Kluisbergen of Flobecq maar door de wateroverlast her en der verkozen we dan maar de verharde wegen rond Terneuzen. Het viel al bij al nog reuze mee, vooral de lus rond de kreek was tof.

    Op de dijken van de Westerschelde konden we lekker uitwaaien.

    We hadden oorspronkelijk voor de 23 km gekozen maar bij de laatste splitsing begon het te regenen en we besloten een lus over te slaan, zo konden we ook gemakkelijker naar de nieuwjaarsreceptie van onze wandelclub gaan. We hadden gehoopt de Marching mee te krijgen maar dit was niet het geval, hij wordt eerstdaags thuis bezorgd.

    17-01-2011, 20:05 geschreven door J en J

    Reageer (1)

    29-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vakantie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen In de kerstvakantie vallen heel wat activiteiten stil...geen dansen, geen seniorobics, geen kantklosles, geen tiffany en door de weersomstandigheden is het wandelen ook weggevallen...Jammer ...maar nu is er tijd om even dingen in orde te stellen die eigenlijk al lang moesten gedaan zijn...Bijna tien jaar geleden begon ik aan een kloskantwerkje, een stropkant van Eeva Liisa Kortelahti dat moest dienen om een oude familiefoto op te smukken. Het werk was nog steeds niet af, mooier gezegd, driekwart voltooid, en zat nog altijd vastgespeld op een kantkussen. Voor mijn huidige eindwerk heb ik echter nood aan dat blokkenkussen, er zat dus niets anders op dan het kantwerk eindelijk eens af te werken...Omdat er eigenlijk nog te veel tijd voor nodig was, heb ik het ontbrekende deel opgevuld met Pergamano ("kant" op perkamentpapier). Ik heb er een volledige dag aan gewerkt maar het eindresultaat mag er zijn : kussen vrij (wonder bij wonder zijn de speldjes niet verroest en nog goed bruikbaar!) en een opgesmukte kader en een groot gevoel van opluchting...

    29-12-2010, 15:04 geschreven door J en J

    Reageer (2)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstconcert Mechelen
    Maandagavond was er in de St.-Romboutskathedraal een kerstconcert verzorgd door het Gentse Operakoor Liane Soudan en enkele solisten. De partners van de koorleden hadden gelegenheid te vergezellen. Er was een bus naar Mechelen ingelegd, dat was een goed idee gezien de weersomstandigheden. In Mechelen ligt er heel wat meer sneeuw dan in Gent en het plein rond de kathedraal lag er behoorlijk glad bij. Het viel ons op dat er bijna geen enkel trottoir sneeuwvrij gemaakt was.

    Na het concert greep er nog een receptie plaats in het bisschoppelijk paleis. Het is een heel ruim gebouw maar mij viel vooral de soberheid van het interieur op.

    Op de trappen werd een groepsfoto van het koor gemaakt.

    29-12-2010, 09:34 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    09-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STAM
    We vonden het zondag niet zo'n leuk wandelweer dus besloten we het Stam- museum te bezoeken. We liepen wel een drietal uren rond en vonden het best aangenaam!

    Hier ligt ons huis!

    Een heel mooie collectie op een efficiënte manier tentoongesteld, je kan er dagen in ronddwalen!

    09-12-2010, 23:17 geschreven door J en J

    Reageer (1)

    02-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schorisse
    Zaterdag organiseerde wandelclub Klavertje Vier een wandeltocht met Schorisse als vertrekpunt. Wij mochten niet te laat thuis zijn omdat we 's avonds nog een etentje hadden bij kennissen, daarom kozen we voor de 13 km. Het was een mooi parcours, door de weersomstandigheden wel hier en daar wat modderig en moeilijker begaanbaar maar we genoten met volle teugen van het winterse landschap.





    02-12-2010, 13:46 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    12-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nukerke
    Zondag gingen we 14 km wandelen te Nukerke. De wandeltocht was georganiseerd door de Vlaamse Ardennen Marcheerders van Ronse. Het was een prachtig landelijk parcours, door de weersomstandigheden wel heel modderig en glibberig maar het was een bijzonder mooie tocht. 
     
    Nukerke- Maarkedal heeft natuurlijk ook veel meer mogelijkheden dan de streek rond Oostakker. Het laatste deel konden we de paraplu en de regenkledij goed gebruiken.

    Gezien de regio kon een stevige klim of daling niet ontbreken. De Patersberg blijft een pittige kuitenbijter.

    12-11-2010, 10:50 geschreven door J en J

    Reageer (1)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oostakker
    Zaterdag organiseerde KKRO Gent V.Z.W. Mars Legernatie een wandeltocht vanuit de Edugo-campus te Oostakker. Wij kozen voor de 20 km die in werkelijkheid 21,8 bleken. Het was al een heel tijdje geleden dat we een wandeltocht gedaan hadden, en dit voelden we ...Het weer was niet zo schitterend aangekondigd maar het bleef droog. Het parcours had misschien wel fraaier gekund, er was nogal veel bebouwde kom en asfaltwegen, toch hadden we een aangename tocht.
    Als kind ben ik heel dikwijls naar Lourdes-Oostakker geweest, niet voor het bekende bedevaartsoord maar wel voor de talrijke speeltuinen die deze regio rijk was. Het blijven mooie herinneringen aan de zomerse uitstappen.

    Ondanks we niet zo veraf wonen, waren we nog nooit het Executie-oord gaan bezoeken, wel dat van Rieme. De oorlogsslachtoffers van Rieme rusten nu op het domein van Oostakker.


    12-11-2010, 10:39 geschreven door J en J

    Reageer (1)

    04-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schotland
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het heeft een tijdje geduurd maar de foto's over de Schotse reis zijn nu min of meer geordend...Klik op het water...

    04-11-2010, 11:13 geschreven door J en J

    Reageer (2)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rijsel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen In september gingen we met de Fortisvrienden naar Rijsel. Eerst naar Menen en dan met de Jan Plezier naar Rijsel, op de boot genoten we van een heerlijke koude schotel. in Rijsel werden we opgewacht door een aantal gidsen, onze groep bestond immers uit een negentigtal mensen. Ons groepje kreeg heel deskundige uitleg bij de Rijselse bezienswaardigheden. Het avondmaal werd genomen in 't Fermetje in Deinze, Astene. Aan te bevelen, zowel voor een dagschotel als voor een uitgebreid menu, het was ons zo in de smaak gevallen dat we de daaropvolgende zondag, na een wandeling, in 't Fermetje een dagschotel zijn gaan eten. Reserveren is aan te bevelen.
    Bij een klik op het standbeeld krijg je een aantal indrukken van Rijsel.

    04-11-2010, 10:54 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    27-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Haastig...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Achteraf gemerkt dat de foto's  te haastig uitgekozen waren, beelden niet scherp, dus eventjes beter proberen....Als je klikt op de trein kom je terecht op een eerste reeks indrukken. De tweede reeks kun je zien als je naar de fotogalerij gaat.

    27-10-2010, 16:24 geschreven door J en J

    Reageer (1)

    26-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terug thuis!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Wij maakten een rondreis van 18 dagen langs de westkust van de USA. Een prachtige reis met overweldigende landschappen : Grand Canyon, Brice Canyon, Antelope Canyon, Zion, Powel Lake, Monument Valley, Death Valley, Zabrinsky Point, Badwater, Yosemite Park...en fantastische steden als Las Vegas en San Francisco...even op adem komen om alles te verwerken!





    26-10-2010, 21:40 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    11-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schotland
    Van 28 augustus tot en met 6 september maakten we een georganiseerde groepsreis naar Schotland, met de ons vertrouwde busmaatschappij Carolus. Prachtig on-Schots weer ( droog en zonnig!) , indrukwekkende landschappen, interessante bezoeken aan kastelen, tuinen en vernuftige technische hoogstandjes, aangenaam gezelschap, bekwame chauffeur en enthousiaste reisleider...een geslaagde, leerrijke rondreis door een prachtig land.





    11-09-2010, 00:00 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    23-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ruiselede
    Wandelclub De Molenstappers van Ruiselede organiseerde zondag een mooie wandeltocht. Wij kozen voor de 15 km en wederom was het een heel landelijke tocht dwars door prei, -aardappel-, wortel- en maïsvelden. Men had slecht weer voorspeld maar het bleef bij een dreiging, het bleef droog. De huidige burgemeester en de oud-burgervader hadden zich van hun gulste kant laten zien : iedere wandelaar werd getrakteerd op kaasblokjes en een ijsje. Bij dit warme weer werd dit ten zeerste geaprecieerd! Op het einde van de tocht konden we de Knokmolen en de Hostensmolen bewonderen. Een echte molengemeente...







    23-08-2010, 19:56 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    21-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wervik
    Wij zijn nog nooit in Wervik weest wandelen en toen we in de Marching de wandeltocht vanuit de feesttent Mote- Molenmeersen zagen aangekondigd, besloten we deze zaterdagwandeling mee te maken. We hebben het ons zeker niet beklaagd want de 21,8 km was een heel landelijk parcoers met grotendeels onverharde paden. We lieten door een reusachtige groententuin : uitgestrekte velden met knolselder, allerlei kolen, wortels en courgettes. In een reusachtige hangar hingen de tabaksblaren reeds te drogen. Een heerlijke wandeltocht!









    21-08-2010, 20:28 geschreven door J en J

    Reageer (2)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lissewege
    Na de danssessie zakten we met een groepje af naar Lissewege om in het domein van Ter Doest nog wat te gaan eten. Het was heel leuk om de beelden te bekijken en door de reusachtige graanschuur te lopen. Het eten viel ook geweldig mee en het was zo'n lekker weer dat we de goedgevulde dag besloten met een heerlijk terrasje voor het restaurant.





    21-08-2010, 20:03 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opnieuw naar Blankenberge
    Vorige week brachten we door in de Hunsrück zodat we niet naar Blankenberge konden gaan dansen met de Zonnebloemen van Rita maar deze donderdag waren we weer paraat. We namen de vroegste trein vanuit het Dampoortstation en bezochten in Blankenberge eerst het Sealife Center. Interessant en indrukwekkend!





    21-08-2010, 19:56 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    16-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oosterzele
    Zaterdag zijn we teruggekeerd van een vijfdaagse wandelvakantie rond Morbach in de Hunsrück en zondag kozen we voor ruim 18 km in Oosterzele, georganiseerd door Wandelclub Land van Rhode. Een verrassende, aangename wandeltocht met heel avontuurlijke en modderige paadjes en de doortocht van de fluitende stoomlocomotief. Een heel leuke ervaring.





    16-08-2010, 20:09 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    08-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oudenaarde
    Wandelclub Hanske de Krijger organiseerde zondag nog maar eens een wandeltocht in hun thuisstad, richting Leupegem. Wij kozen voor 14 km. Er was een heel mooi parcours uitgestippeld en we vonden het een aangename wandeling.





    08-08-2010, 23:28 geschreven door J en J

    Reageer (0)

    Archief per maand
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 08-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 08-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 11-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 01-2012
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 10-2005
  • 09-2005
  • 08-2005

    Blog als favoriet !


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto




    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!