Inhoud blog
  • EEN MEDITERRAANSE NAMIDDAG
  • Reis naar Duitsland in 2014 NIEUWE DATA!
  • NAMIDDAG CONCERT
  • Groep 23 op jaarlijkse fietstocht naar Noord-Brabant
  • Reis Duitsland
  • Ballet, opera en klassieke muziek in open lucht:
  • Vernieuwing van het Bestuur
  • Jaarlijks Gezellig bijeenzijn
  • In memoriam
  • Met Kontakt-Open naar Doornik
  • Met Kontakt-Open naar Doornik
  • Met Kontakt-Open naar Doornik
  • Met Kontakt-Open naar Doornik
  • Met Kontakt-Open naar Doornik
  • Met Kontakt-Open naar Doornik
  • Met Kontakt-Open naar Doornik
    Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    vzw Jongeren van Vroeger
    vereniging voor actieve senioren KONTAKT
    03-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op de gezondheid van vzw Kontakt!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Van 20 tot 23 september maakte groep 7 een geslaagde reis naar de Champagnestreek. Op de foto zie je hoe de eigenaar van een kelder de fles met de sabel opent.  De stemming zat erin : zie ook de foto onderaan in de linkerkolom.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen In augustus was het feest bij groep 1 : Tinne en René vierden hun gouden huwelijksjubileum.

    20-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dagje Brussel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Op 17 augustus trokken 28 leden met de trein naar Brussel voor een bezoek aan het Atomium (lunch in de hoogste bol), het Chinese paviljoen, de Japanse toren en de stallingen met museum voor Japanse kunst.
    Onderaan links en rechts staan de foto's genomen in en bij het Atomium.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.op reis
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Tijdens de jaarlijkse reis van de groepsleiders werd er een bezoek gebracht aan Fürstenberg.  Foto : op de voorgrond Lode, organisator van deze reizen en van de feestelijke zomerbarbecue.

    07-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sportief
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Groep 23 organiseerde van 31 juli tot 3 augustus een ontspannende fietsvierdaagse rondom Hamont-Achel : een prachtige fietsomgeving met autovrije paden langs bossen en bloeiende heide. Foto : de sportieve deelnemers stappen even af aan de grenspaal met Nederland.

    28-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nijvel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De jaarlijkse uitstap eind juni van de actieve leden met partner werd georganiseerd door ere-voorzitter Willy en ging door in Nijvel.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Postel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Op 12 juni is groep 7 de Postelse natuur gaan verkennen tijdens een drie uur durende huifkartocht. Na de lunch in Hotel Postel ter Heyde volgde nog een interessant geleid bezoek aan de abdij. Zie ook fotootjes onderaan.

    29-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Statutaire vergadering
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Elk jaar in maart wordt de wettelijke statutaire vergadering gehouden. Daarop zijn het bestuur en de andere actieve leden (groepsleiders) aanwezig, allemaal vrijwilligers die zich met veel enthousiasme inzetten voor onze vereniging.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daje Gent
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Door groep 23 werd een dagje Gent met de bus georganiseerd; een paar leden van de groepen 10 en 18 waren ook van de partij.  Op het programma stond een bezoek aan de fabriek Volvo-car en aan het design-museum te Gent.
    Dit museum biedt een waaier aan meubels, kristal, zilverwerk, enz.  Vooral de voorbeelden van art nouveau en art déco zijn pareltjes.
    De Volvo-rondleiding was een ontdekking hoe met behulp van vele robots op korte tijd een wagen ontstaat van enkele basisplaten totdat hij op eigen kracht naar buiten kan rijden.
    Bij Volvo werd eveneens van een uitstekende lunch genoten.

    27-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2007
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Na de nieuwjaarsfeestjes van alle groepen afzonderlijk organiseerde het bestuur van Kontakt een NIEUWJAARSRECEPTIE VOOR ALLE LEDEN. Met honderden genoten we van het optreden van MOTEL VOCAL (een recital van evergreens uit onze jonge tijd) en een receptie met lekkere hapjes.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2006 - laatste kwartaal
    Klik op de afbeelding om de link te volgen 2006 was een weer een druk jaar voor de vzw KONTAKT-JONGEREN VAN VROEGER. Alle groepen organiseerden een waaier aan uitstappen. Er werd gewandeld of aan geleide bezoeken gedaan in Antwerpen, Vilvoorde, Sint-Niklaas, het Zoniënwoud, Eksaarde, de archeologische site onder het Koningsplein in Brussel en de Linkeroever van Antwerpen. We bezochten in de Sinjorenstad het Letterenhuis, de kathedraal, het nieuwe justitiepaleis, het Ecohuis, het schoonverdiep van het stadhuis, de Bourla, het fotomuseum, de boerentoren, de stadsbibliotheek, het museum Maeyer van den Bergh, Sint-Joriskerk, de Permeke-bib, het Schoonselhof(foto), Antwerpen miniatuur. Er werd een midweek uitgewaaid in Oostduinkerke en eentje in Mariakerke. Er stonden verschillende voorstellingen/concerten op het programma : De Red Star Line, Metropol Big Band, Liesbeth List, The Ramblers, Jokke Schreurs, Lia Linda, Dixieland Street Band, Rachmaninov, Hofmeister Trio, Cois Vermetten en Errol Garner, Muziekkapel Politie Antwerpen, Frotting Blues, Little Jimmy & the Silver Foxes, Christmas for Brass, Top Hat Musical, De Paardenstal van Napoleon, Tot Nut van het Algemeen.  Ook de ijssculpturen in Brugge werden bezocht, evenals het Instrumentenmuseum in Brussel, de Sint-Catherinekerk en het begijnhof in Hoogstraten, Coca-cola in Wilrijk, de hotelschool in Merksem, "Lof der Zotheid" in Sint-Niklaas, de verzameling "Augustijns" in Wuustwezel, de VRT in Brussel. In herfst/winter wordt er weinig gefietst, maar groep 23 maakte toch een dagtrip langs Schelde en Rupel.

    06-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Promenadeconcert VERDI
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Elk seizoen geeft de Royal Flemish Philharmonic, deFILHARMONIE, een aantal promenadeconcerten in de Elisabethzaal te Antwerpen. Op 3 december was het programma volledig aan VERDI gewijd. Dirigent was Daniele Callegari, een Milaanees die zich volledig kan inleven in de meesterstukken van Verdi en zijn enthousiasme op het orkest kan overbrengen. Presentator was Kurt van Eeghem, een muziekkenner die er in slaagt met een humoristische noot informatie aan te reiken.
    We waren met tientallen van KONTAKT : dit was een namiddag voluit genieten (aan een voordelige prijs, want via onze vereniging hebben we een spectaculair voorkeurtarief).
    Na de voorstelling sijpelde een deel van de muziekliefhebbers binnen in het nabijgelegen Astrid Plaza om te bekomen van zoveel moois.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste kwartaal van dit jaar
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De werking van de vzw Kontakt-Jongeren van Vroeger is volledig in handen van vrijwilligers : sommige bestuursleden en groepsleiders zijn dagelijks in de weer om alles in goede banen te leiden en een interessant programma aan te bieden. De groepen organiseerden niet allemaal evenveel uitstappen, gemiddeld was het 5 voor het eerste kwartaal van 2006.  En zoals steeds was verscheidenheid troef:
    Je kon ons vinden op een operettevoorstelling en bij de opvoeringen van  Fever of the Fifties, Maxemillecorde, Ed Kooyman en Herman van Haeren, Nieuwjaarsconcert, Saxofoonorkest Zwijndrecht, Aperitiefconcert met Elexir d'Anvers en B.Sercu, Poezekes in 't Fakkeltheater, Lentekriebels, The Odd Couple, toneel door de brandweer. 
    We gingen luisteren naar Antwerpse gezegden, Humor is belangrijk, een namiddag Carmiggelt.
    Bezoeken aan het Mukha en het Foto/filmmuseum, de stadsbibliotheek Permeke, de Koningin Fabiolazaal (Masereel in kleur), het Trein- en Speelgoedmuseum, het Atomium(foto) en het Amerikaans Theater, het Bellevuemuseum (ogenblikken met Astrid), het ING-cultuurcentrum (Fabergé), het Etnografisch museum, de Oxfamwinkel, het Stadhuis van Leuven, het AMVC-letterenhuis, de Koninklijke bibiotheek, het Hortamuseum, het Tropisch Instituut, de Abdij van Tongerloo, ...
    Voeg daar nog wat geslaagde etentjes en winter-wandelingen aan toe en je ziet dat onze leden niet stilzitten.

    01-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zin om mee te doen?
    GEDEELDE VREUGDE IS DUBBELE VREUGDE!

    Voor de leden van Kontakt is een tentoonstelling bezoeken twee keer genieten.  De eerste keer bij de rondgang, de tweede keer bij het gezellige nakaarten en van gedachten wisselen.

    Door als groep ergens naartoe te gaan is het mogelijk een gids te bestellen.  Bij een kunsttentoonstelling bekijk je dan het werk in detail via het oog van een kenner en verneem je de "petite histoire" die erachter zit.  Via Kontakt kom je ook ergens waar je anders niet binnen geraakt.

    ZIN OM AAN TE SLUITEN?
    Specifieke vragen over onze werking?
    Klik dan hiernaast op de "mail" knop en stel je beknopt voor.  Een snelle reactie gegarandeerd!

    29-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een DIAMANTEN HUWELIJKSFEEST is een zeer speciale gebeurtenis! Groep 1 mocht Jos De Visscher en Lisa Versmissen vieren, die op 17 augustus 1946 in het huwelijk traden. Het werd een mooi feest en we wensen Lisa en Jos nog vele gelukkige en gezonde jaren toe.

    28-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vraagje over de pc?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Onze seniorenvereniging "Jongeren van Vroeger" telt zeer veel leden die een pc hebben en op internet aangesloten zijn.  De groepsleiders van de verschillende groepen kunnen bijna allemaal via e-mail bereikt worden, bij slechts 2 groepen gaat dit via de gewone post. Alle leden van het bestuur hebben internet.

    Veel senioren hebben nog niet veel ervaring met de pc en zitten regelmatig met vragen.  Daarmee kunnen ze terecht bij onze voorzitter, die de vragen beantwoordt en maandelijks rondmailt  naar alle geïnteresseerde leden - samen met een Seniorbytes-omzendbrief.

    27-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2005
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De activiteiten van de verschillende groepen van onze vzw vallen op door verscheidenheid : cultuur, actualiteit, maatschappij, ontspanning,  sport,... 

    Buiten concert- en theaterbezoek, korte reizen en feestelijke etentjes namen onze leden vorig jaar deel aan volgende bezoeken/verkenningen/geleide wandelingen :

    - kennismaking met de mormonengemeenschap in Merksem
    - het "schoon verdiep" van het Antwerpse stadhuis
    - geleid stadsbezoek aan Dendermonde en bezoek aan de paardenmelkerij
    - verkenning van het Verkeerscentrum Vlaanderen te Antwerpen
    - het Vlaams Mijncentrum te Beringen
    - Turkse Moskee te Beringen
    - geleide wandeling in het Antwerpse schipperskwartier
    - Letterenhuis te Antwerpen
    - wandeling "Hap en Snap" in Antwerpen
    - een rondvaart op de Leie vanuit Gent
    - vierdaagse fietsvakantie vanuit Haakbergen in Nederland
    - Muntschouwburg te Brussel
    - Klokkendokter Bernard Meier te Kapellen
    - Brandweershop - Hof ter Laken in Heist-op-den-Berg
    - Fort Napoleon te Oostende
    - Thorn, Valkenburg en Maastricht in Nederland
    - Eugène Van Mieghem-museum / drukkerij Halewijn te Antwerpen
    - wandeling oud en nieuw Zuid te Antwerpen
    - Douanemuseum en Red Star Line te Antwerpen
    - tentoonstelling Dames met Klasse te Mechelen
    - treinmuseum te Mechelen
    - Tropisch Instituut te Antwerpen
    - Sint-Walburgiskerk te Antwerpen
    - Koninklijke Bibliotheek van België te Brussel
    - Panamarenko in het Museum van Schone Kunsten te Brussel
    - tentoonstelling Katharine Pospect Europalia Russia in het Momu te Antwerpen
    - enz

    23-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'t Krantje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De leden krijgen vier maal per jaar 't KRANTJE thuisgestuurd.  Ons eigen tijdschrift informeert over de leden, over voorbije en geplande activiteiten en heeft een paar vaste rubrieken zoals De geschiedenis van de muziek.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kegelen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sport
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Sporten houdt ons fit. In de zomer wordt er regelmatig verzameld in het Rivierenhof in Deurne voor een partijtje minigolf.  In de winter komen we eens per maand samen in hartje Antwerpen voor een vriendschappelijke kegelcompetitie.



    Archief per week
  • 07/07-13/07 2014
  • 21/10-27/10 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 13/08-19/08 2012
  • 01/08-07/08 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 21/12-27/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 03/12-09/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!