NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Almunecar

Inhoud blog
 • Andalusia
 • Granada
 • Fietsroute Melkweg Lummen
 • Almuñécar
 • Denkend over tijd...

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   

  Zoeken in blog  Gastenboek
 • kamagra oral jelly kaufen schweiz Lom
 • kamagra london reviews Taf
 • kamagra oral jelly forum hr Jag
 • the kamagra store coupon Jag
 • Cialis Mezza Pasticca RonVawbluew

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Welkom op mijn blog!

  Zoeken in blog


  Archief per maand
 • 05-2005
 • 04-2005

  Startpagina !

  Samen uit
  11-05-2005
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Andalusia

  De meest zuidelijke streek van het Iberisch schiereiland, Andalusie (Andalucia), sluit het meest aan bij onze voorstelling van Spanje. In een bekoorlijke tegenstelling vindt men hier met sneeuw bedekte hooggebergten en duinen van de kustvlakten, dorre steppen en sappige Huertas, palmbomen en heidevelden. Verder monumenten uit een schitterend verleden, die hun hoogtepunt vinden in de talloze pilaren van de moskee van Côrdoba en de rood oplichtende torens en prachtig tuinen van het Alhambra In Granada.

  Het zuidelijk gedeelte van Andalusie wordt beheerst door de Andalusische Bergketen (Cordillora Betica). Dit gebergte bevat weliswaar de met eeuwige sneeuw bedekte Sierra Nevada met de hoogste berg van Spanje, de Cerro de Mulhacen (3481 m), maar het karakter ervan wordt grotendeels bepaald door de afgeronde vormen van een middel­gebergte. Tussen de Andalusische Bergketen en de Sierra Morena ligt het Anda-Iusische Laagland, waar de Guadaiquivir doorheen stroomt.

  Zowel in uiterlijk en taal als in cultuur vertonen de bewoners Moorse invloeden. In tegenstelling tot de gereserveerde, serieuze Castilianen hebben de Andalusie.'rs oen onbezorgde vrolijkheid en een oosters aandoende fantasie. De vrouwen van Andalusie.' worden bewonderd om hun bevalligheid en esprit, die 'sal' (zout) genoemd wordt; en 'salero' betekent voor een Spanjaard het summum van vrouwelijkheid.


  11-05-2005, 19:22 geschreven door joost

  Reageer (1)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (13 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Granada
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Granada is buitengewoon mooi en klimatologisch zeer gunstig gelegen aan de voet van de Sierra Nevada, die meestal met sneeuw is bedekt. De stad ligt op enkele heuvels, de Cerro del Sol met het Alhambra en de Albaicín, gescheiden door het riviertje de Darro, dat uitmondt in de Genil, de rivier die de Vega van Granada van water voorziet. Deze zeer vruchtbare vlakte werd reeds door de Moren voorzien van een ingenieus irrigatiesysteem. De stad bezit een universiteit, is zetel van een aartsbisdom en hoofdstad van de gelijknamige provincie. Hoewel Granada (granaatappel) reeds ver voor het begin van onze jaartelling bestond, weliswaar als klein dorp en onder andere namen, dankt het zijn bloei aan de komst van de Moren (Syrische Arabieren in tegenstelling tot later de Noordafrikaanse berbers) in 711. Hun eerste nederzetting ontstond op de Albaicín. Na de val van Córdoba werd Granada in 1031 een zelfstandig koninkrijk onder de dynastie der Ziriten, die door vele andere werd gevolgd: de Almoraviden vanaf 1090, de Almohaden vanaf 1148 en de Nasriden na 1241. De stad groeide voortdurend en zou ongeveer een half miljoen inwoners hebben geteld; naast de handel bloeiden ook de kunsten; de bekendste en beste Moorse kunstenaars kwamen naar Granada. Mede door onderlinge strijd kwam het verval en op 2 januari 1492 overhandigde Boabdil, de laatste Moorse heerser, de sleutels van de stad aan Ferdinand van Aragón, waarmee het laatste restje van de eens zo machtige Moorse heerschappij, die 781 jaar had geduurd, uit Spanje en daarmee uit Europa verdween. Op weg naar Motril wierp Boabdil nog éénmaal een blik op zijn geliefde Granada en nog heet dit punt ‘Suspiro del Moro’. De achtergebleven Moren trokken zich terug in de wijk Albaicín en kwamen in 1569 nog tot een opstand, die echter bloedig werd onderdrukt. Granada bleef nu een Christelijk bolwerk, waar vele Spaanse koningen resideerden. Tijdens de renaissance kwam er een nieuwe opbloei, daarna een verval, en eerst de laatste decennia kwam er nieuwe welvaart, dankzij de modernisering van de bevloeiingswerken.  Tal van bekende personen uit de Spaanse kunst- en literatuurhistorie zijn in Granada geboren. Daarvan heeft vooral de dichter en dramaturg Federico Garcia Lorca (1895 - 1936) tot ver over de grenzen van Spanje naam gemaakt.
  Als iemand aan Granada denkt, gaan zijn gedachten als vanzelf uit naar het Alhambra. het belangrijkste bouwwerk uit de Moorse tijd. De mooiste onderdelen daarvan zijn: het Alcázar (Palacio Arabe, waartoe o.a. de wereldberoemde Leeuwenhof behoort), het paleis van Karel V, de Alameda de Alhambra (Alhambrapark) en de torens van de oostelijke ommuring. Op de tweede plaats komt het Generalife met zijn schitterende tuinen. Voorts: de Capilla Real, de kathedraal, de karakteristieke wijk Albaicín (niet verzuimen hier te genieten van het magnifieke uitzicht vanaf het terras voor de San Nicolas-kerk), de Sacromonte, het Hospital San Juan de Dios, de Cartuja, het klooster San Jerónimo, het Casa de los Tiros en het Casa de Castril. Bijzonder de moeite waard is voorts een autotocht naar de Pic(ach)o de Veleta in de Sierra.

  11-05-2005, 19:08 geschreven door joost

  Reageer (1)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (16 Stemmen)
  01-05-2005
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fietsroute Melkweg Lummen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  1 mei 2005. Straalblauwe lucht en 30 graden

  Fietsroute Melkweg gedaan in Lummen 44 km, ongeveer 3 uur.
  Mooie route langs 15 melkveebedrijven, plat en meestal op rustige fietswegen. Alleen ontbreken er minstens twee wegwijzers en loopt de route enkele malen langs een drukke baan doorheen :
  Lummen, Schalbroek, Linkhout, Goren, Meldert, Geeneinde, Groenlaren, Genebos en Tiewinkel.

  Vertrek aan het stadhuis van Lummen langs de E313
   

  01-05-2005, 21:13 geschreven door joost

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (4 Stemmen)
  18-04-2005
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Almuñécar
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Overwinteren in de Costa Tropical van Zuid-Spanje?

  Waarom is Almuñecar geschikt om er de winter door te brengen?

  Almuñécar, ligt op 76 km van Granada en op 85 km van Malaga, en ligt in een tropische vallei aan de zogeheten "Costa Tropical" met een gemiddelde temperatuur van 18° in de winter en 26° in de zomer.

  In Almuñécar vindt je een schilderachtige oude stadswijk met witte huizen en de doolhof van pittoreske kleine straatjes van het "Barrio de San Miguel". Culturele uistapjes zijn er overvloedig aanwezig. Hebt u reeds het Alhambra te Granada bezocht of het prachtige Sevilla? Een must!
  Er is uitstekend openbaar vervoer met om het half uur luxe- bussen naar Granada, Malaga en ook dagelijks naar Gibraltar.

  Een goed uitgebouwde infrastruktuur biedt u veel mogelijkheden om iets van Zuid-Spanje te zien. Almuñécar leeft vooral in de zomer maanden (juni tot eind september).
  In de andere maanden is het een rustige en ingetogen kleine stad, ideaal om de wintermaanden door te brengen. Klik hier om meer te wten over dit uitzonderlijk klimaat.


  Hoe het beste naar Almuñecar reizen?

  De eenvoudigste manier is nog steeds het vliegtuig. Met de wagen kan ook maar dan plant u best enkele dagen om erheen te rijden. Almunecar ligt toch op 2.500 km van ons Belgenlandje... Een voordeel is wel dat u dan ter plekke over een vervoermiddel beschikt...

  Vliegtuig:
  Vliegen kan met een lijn- of chartervlucht naar Malaga. Vanuit Malaga reist u dan verder per bus (deze vertrekt om het anderhalf uur vanaf Malaga busterminal tussen 08:00 en 19:30 uur) naar Almuñécar.
  Uw vlucht moet daarom uiterlijk om 18:00 in Malaga aankomen.


  Vakantie-spanje.be biedt naar wens ook een transferservice aan. Mogelijkheid om af te halen aan de luchthaven van Malaga, voor € 75 per rit. Zo wordt U door ons direkt aan uw appartement afgezet !

  Vliegtuigmaatschappij die op Malaga vliegt: http://www.virgin-express.be (enkel engels)

  Busreis:
  U kunt hier ook terecht met de Autobus van Besttours, wij kunnen het van hieruit regelen zodat U de dichtbijzijnde opstapplaats neemt, wij zorgen voor de tickets enz. en U wordt aan de bus hier in Almuñecar afgehaald.

  De prijs van de bus is € 135 heen en weer en hij doet er 24 u over. Zeer luxueuse comfortabele bussen.

   
     
     |

  Costa Tropical Spanje

     Costa Tropical

  De COSTA TROPICAL loopt van La Rábita tot La Herradura en heeft een kust met talrijke beschut gelegen stranden, afgewisseld door inhammen met kristalhelder water. De zon schijnt hier net als in de Costa de Almería 320 dagen per jaar en zorgt voor een gemiddelde temperatuur van 20 °C.

  Deze Costa begint bij de plaats La Rábita en behoort bij de plaats Albuñol. Van hieruit kan men prachtige wandelingen maken op de hiervoor uitgestippelde wandelroutes die u landinwaarts voeren, zoals naar het gebied boven Albuñol, Las Alpujarras. Dit gebied, met in oorspronkelijke staat verkerende dorpjes met smalle straatjes en gezellige pleinen, straalt een unieke pittoreske sfeer uit.

   

  Terug naar de route langs de kust komen we na La Rábita in Motril. Deze plaats beschikt in de omgeving over een 20 kilometer lange kusstrook waar zeven heel verschillende stranden te vinden zijn. Onderandere het bekende strand Playa de Poniente, dat op warme zomeravonden het meest bezochte strand is, met een prachtige zee-promenade en 200.000 m² grote golfbaan.

  Motril vormt samen met de plaatsen Calahonda en Torrenueva, gelegen in de kaap van Sacratif, één van de grootste toeristencentra van deze streek. De hoofdstad van de Costa Tropical is Granada. Deze stad was ooit een symbool van de Arabische en Christelijke cultuur waardoor het een rijke geschiedenis en cultuurhistorische schatten heeft. De wijk Sacromonte herbergt de beroemde grotwoningen en in de wijk Albaicín vindt men een wirwar aan winkelgevulde straatjes waar men één van de mooiste uitzichten op Alhambra en de Sierra Nevada heeft. Alhambra is het meest indrukwekkende monument van Granada, het is een paleizencomplex waarvan men een deel kan bezichtigen.

   
  Costa Tropical: Playa Poniente

  Playa Poniente

  Spanje: Granada, Alhambra

  Alhambra

  Spanje: Sierra Nevada

  Sierra Nevada


  De Sierra Nevada begint in Granada bij de hoogst gelegen bergweg van Europa. Het is een populair skioord met uitstekende hotels en andere faciliteiten. Hier kunnen 6 verschillende wintersporten worden beoefend van laat in het najaar tot halverwege de lente. Dit skioord beschikt over 62 kilometer alpineskipistes waarvan een klein deel in de Costa de Almería ligt. De weg terug langs de kust voert ons naar de plaats Salobreña, een dorpje met hagelwitte huizen tegen een rotsachtige achtergrond dat uitloopt in een Arabische vesting.

  Aan de voet van Salobreña liggen prachtige stranden van elkaar gescheiden door een grote, uit de zee rijzende rots. Na Salobreña komen we in de plaats Almuñécar. Hier hebben de Romeinen en Arabieren een deel van hun erfgoed achtergelaten en is het de oudste plaats van de hele Costa Tropical. In Almuñécar kan men in het kasteel van San Miguel en het archeologisch Museum, gevestigd in het grootste van de Zeven Paleizen, de rijke geschiedenis leren kennen of men kan heerlijk flaneren op de zeepromenade met uitzicht op een prachtige zeelandschap.

  De laatste plaats in deze Costa is La Herradura, een oud vissersdorp gelegen aan een lieflijke baai die de laatste jaren tot één van de opmerkelijkste toeristencentra van de Costa Tropical is geworden. La Herradura biedt de mogelijkheid tot het beoefenen van allerlei watersporten. Er is een jachthaven waar men zich kan bekwamen in onderwatersporten en zijn er 2 naturistenstranden in de omgeving (Cantarriján en El Muerto).

  Kasteel San Miguel

  Kasteel San Miguel

  Costa Tropical: La Herradura

  La Herradura

  Spanje: Cantarrijaan

  Cantarrijáan

   

  SPORT

  Beide Costa’s zijn een ideale plaats voor het beoefen van watersport. In de kustplaatsen zijn er allerlei faciliteiten en is het vooral voor duiken en snorkelen een perfect gebied vanwege het heldere water en ruim aanwezige onderwaternatuur. Meer landinwaarts en in de diversen natuurgebieden, zijn er routes uitgezet voor de wandel-, mountainbike en paardrijdliefhebbers. In de Costa de Almería zijn er in het park Cabo de Gata speciale routes uitgezet voor voertuigen met four-wheel drive. In de Costa Tropical kan men heerlijk skiën, langlaufen of een van de vele andere sneeuwsporten uitoefenen.

  FLORA EN FAUNA

  Costa de Almería: bij de plaats Sorbas bevindt zich het natuurgebied Paraje Natural Karst en Yesos de Sorbas, een wonderlijke onderwaterwereld van meer dan zes miljoen jaar oud, gevormd door druipsteen in een gipsplateau met meer dan 1000 natuurlijke uithollingen. Het Parque Natural Cabo de Gata-Nijar aan de kust onder Carboneras is een paradijs onder de waterspiegel met bekoorlijke rotsstrandjes en brede goudkleurige zandstranden waar de afgelopen twintig jaar enkele beroemde films opgenomen zijn.

  Costa Tropical: het grootste natuurpark is hier het Parque Nacional de Sierra Nevada. Deze bergketen herbergt het meest zuidelijk gelegen skioord waarvan ook een klein deel in de Costa de Almería ligt. Vanaf de hoogste bergtop (Mulhacén) kan men op heldere dagen de Noordafrikaanse kust zien en kan men ook de Spaanse steenbokken waarnemen.

  UITGAANSGELEGENHEDEN

  In de Costa de Almería kan men de vele openluchtmarkten, waar men volkskunst en handgemaakte artikelen verkoopt, bezoeken die elke dag in een ander dorp is. Of bezoek in de Costa Tropical de werkplaatsen waar men eeuwenoude ambachten beoefent of een van de ateliers die zich hebben gespecialiseerd in siervoorwerpen. In de gezellige kustplaatsen vindt men het bruisende avondleven en de zeepromenades gevuld met winkels, restaurants en voor de nachtliefhebbers bars en discotheken.

  VOLKSFEESTEN EN FESTIVITEITEN

  In beide Costa’s worden er het hele jaar door feesten gevierd, waarvan sommige met eeuwenoude tradities. Ter ere van de maagd van de Zee wordt er in de 2e helft van augustus een jaarmarkt met allerlei activiteiten eromheen gehouden in Almería. Men viert er carnaval in maart, de “veldslag” tussen de Moren en Christenen in juni en in juli zeeprocessies ter ere van Virgen del Carmen. Tijdens de Paasweek vieren de dorpen, die binnen de grenzen van het natuurpark Cabo de Gata-Nijar liggen, dit feest op traditionele wijze waarbij de Kruisweg afgelegd wordt. Maar ook andere plaatsen vieren dit feest op hun geheel eigen manier.

  GASTRONOMIE

  In de Costa de Almería is het vooral in de zomer gebruikelijk niet in restaurants maar in de welbekende tapasbars te eten. Naast tapas heeft men hier een uitgebreid aanbod van diverse gerechten met vis, schelp- en schaaldieren en verkwikkende voorgerechten zoals vissoep, gazpacho of witte knoflooksoep. Als nagerecht staat het hele jaar door vers fruit op het menu en zoete Arabische lekkernijen. In de Costa Tropical zijn de belangrijkste bestanddelen van de maaltijden afkomstig uit de zee en de moestuin. Elk dorp hier heeft zijn eigen gastronomische specialiteiten. Zo is Motril befaamd vanwege zijn stoofpot met geitenvlees in een saus met specerijen en garnalen.

   

  Karst/Yesos de Sorbas

  Virgen del Carmen

  Tapas en Gazpacho

   

   

   

  18-04-2005, 13:19 geschreven door joost

  Reageer (1)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (21 Stemmen)
  13-04-2005
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Denkend over tijd...
  Klik op de afbeelding om de link te volgen  Denkend over tijd...
   Tijd" is tijdeloos.
  In alle tijden is er tijd,
  altijd is er tijd geweest.
  Lange tijd,
  korte tijd.
  "Tijd" is onmeetbaar,
  omdat meten, vergelijken is.
  Tijd:
  een vergelijking van het heden
  met het verleden.
  En heden en verleden
  zijn tenslotte onmeetbaar.
  "Tijd" in mechanische uren
  is niet de tijd gemeten in gevoel:
  goeie tijd,
  slechte tijd.
  In dezer dagen
  kan men in de maatschappij
  niet meer
  zonder mechanische tijd:
  uurwerken.
  Maar enkele begrippen
  -zoals liefde en geluk-
  blijven tijdeloos,
  omdat je innerlijke
  -apart van je verstand-
  tijdeloos is,
  .................was,
  .......................en altijd zal zijn.


  13-04-2005, 19:19 geschreven door joost

  Reageer (1)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (12 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
  Proficiat!

  Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

  U kan uw blog bekijken op http://blog.SeniorenNet.be/joost

  We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

  U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

  Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

  Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

  Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://blog.SeniorenNet.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

  WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
  De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
  - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

  WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
  Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

  WAT IS DE "WAARDERING"?
  Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


  Het SeniorenNet-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

  Met vriendelijke groeten,
  SeniorenNet-team

  13-04-2005, 18:52 geschreven door

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
  Archief per week
 • 09/05-15/05 2005
 • 25/04-01/05 2005
 • 18/04-24/04 2005
 • 11/04-17/04 2005

  Foto

  Startpagina !

  Startpagina !

  Mijn favorieten
 • SeniorenNet.be
 • Weer
 • Reiservaringen
 • webcam almunecar
 • My switserland
 • Hbvl
 • Reisweg
 • Fietsroute
 • Telefoonopzoekingen
 • Radio Limburg Plat-eweg

  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Archief per maand
 • 05-2005
 • 04-2005

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   

  Welkom op mijn blog!

  Zoeken in blog


  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   

  Startpagina !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!