Gastenboek
  • Goedemorgen
  • Vriendelijke Zaterdagsgroeten van willy
  • Guten Morgen :-) Jose
  • Hallo lieber Jose :-)
  • Goedenavond lieve Jose,

    Heerlijke pannenkoeken met stroop staat klaar

    Lelietje van dalen van Mariska

    Een stukje waardering van Gerda

    Flower of may van Marianne

    Vicky Leandros van Tinie en Ans

    Goede oude tijd van Elza

    Als twee lieve ogen je vragen
    help me, want ik heb zo'n pijn
    Mag je dan omdat je hem niet
    wilt missen egoistisch zijn?
    Als twee lieve ogen je vragen
    baasje, laat me toch gaan
    Mag je dan, omdat je zelf
    nog niet zover bent zeggen
    het is nog niet gedaan
    Het is juist uit liefde voor jou
    dat we je hebben laten gaan
    We hebben je nog geaaid
    en een laatste kus gegeven
    Je bent nu niet meer hier
    maar in ons hart blijf
    je voor altijd leven
    Rust zacht mijn lieve schat

    Animation1hoop-het-zo-1

    Animation1hoop-het-zo-1

    Animation1hoop-het-zo-1

    Animation1hoop-het-zo-1

    Animation1hoop-het-zo-1

    Animation1hoop-het-zo-1

    Animation1hoop-het-zo-1

    Animation1hoop-het-zo-1

    Animation1hoop-het-zo-1

    Animation1hoop-het-zo-1

    Animation1hoop-het-zo-1

    Animation1hoop-het-zo-1

    Animation1hoop-het-zo-1

    Animation1hoop-het-zo-1

    Animation1hoop-het-zo-1

    Animation1hoop-het-zo-1

    Animation1hoop-het-zo-1

    Animation1hoop-het-zo-1

    Animation1hoop-het-zo-1

    Animation1hoop-het-zo-1

    Animation1hoop-het-zo-1

    Animation1hoop-het-zo-1

    Animation1hoop-het-zo-1

    Animation1hoop-het-zo-1

    Animation1hoop-het-zo-1

    Animation1hoop-het-zo-1

    Animation1hoop-het-zo-1

    Animation1hoop-het-zo-1

    Animation1hoop-het-zo-1

    Animation1hoop-het-zo-1

    Welkom bij José

        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Riley

    fond blanc Riley

    De badkamer zo schoon en fris houden

    Pak een houten wasknijper en een etherische olie naar keuze. Doe nu een paar druppels ervan op de wasknijper en laat het even intrekken. Klem deze wasknijper aan je douchekop, douchedeur of douchegordijn. Zo blijft je badkamer lekker fris ruiken.

    Vind je vieze voegen ook zo lelijk? Smeer ze is in met een kaars. Neem een witte kaars en wrijf ermee over de voegen. Je kan de overtollige was verwijderen met een doek. Nu zijn je voegen afgedicht en zal vuil niet meer zo snel hechten.

    Heb je hardnekkige kalkvlekken op je kranen? Wrijf ze in met scheerschuim, laat het 20-30 minuten intrekken. Veeg het daarna af met een vochtige doek en je kranen zijn weer schoon en kalkvrij! Spoel tot slot de resten eraf en klaar!

     Als je het bad of je douchebak wilt schoonmaken, doe dan gewoon wat scheerschuim op een bezem en veeg daarmee het bad schoon. Laat het dan 30 minuten zitten voordat je het er weer doorheen veegt en het daarna uitspoelt. Zo hoef je niet te bukken en is je bad weer schoon.

    Om hardnekkige kalkvlekken op de douchedeur of siliconenvoeg te verwijderen, kun je een oude lap in langere repen knippen en in azijn laten weken. Druk ze nu op de verkalkte plekken en laat ze 1-2 uur weken. Daarna kunt u ze verwijderen en opnieuw afvegen. Alle kalk is weg.

     Voor een vuil toilet kun je ongeveer 60 graden heet water in de kom gieten en er vervolgens 2 afwastabletten achter gooien. Dan kun je het beste een nachtje laten intrekken en de volgende ochtend weer doorvegen met de toiletborstel. Het toilet is weer schoon.


    » Reageer (8)
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sweet

    Fix bruine vlekken op je gazon gemaakt door huisdieren met deze natuurlijke oplossing!

    Huisdieren zijn fantastisch, maar als ze hun behoefte in je tuin doen, is dat minder fijn. Bruine vlekken in het gazon zijn vaak het werk van honden. Hondenurine bevat hoge concentraties van ammoniak en stikstof, die het gras verbranden en laten afsterven. Hierdoor blijven er verkleurde plekken achter in je tuin.

    Er zijn genoeg middeltjes in de winkel te vinden die je zou kunnen gebruiken om deze vlekken te herstellen, maar die kunnen prijzig zijn. Gelukkig is er een eenvoudige doe-het-zelf oplossing die je kunt gebruiken om deze bruine vlekken te elimineren en ervoor te zorgen dat je gras weer gezond en groen wordt!

    Bakpoeder

    En het sleutelingrediënt hiervoor is – bakpoeder.

    Meng simpelweg twee eetlepels bakpoeder met 250 ml water en giet het mengsel over de bruine vlekken. Het bakpoeder zal de hoge concentraties ammoniak en stikstof in de urine neutraliseren, waardoor het gras niet meer afsterft. Meer is er niet nodig!

    Met deze eenvoudige oplossing transformeer je die lelijke bruine plekken in je gazon snel en zonder veel kosten in een gezond groen grasveld. Het is een gemakkelijke, natuurlijke oplossing die effectief is en je grasveld er binnen een mum van tijd weer fris en groen laat uitzien.


    » Reageer (8)
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spring

    Wat een handige toepassingen om koffiedik te hergebruiken!

    Haal vervelende luchtjes uit de koelkast en laat het weer lekker fris ruiken
    Plaats een klein bakje met wat koffiedik in je koelkast. Het koffiedik absorbeert alle vieze geuren en geeft weer een neutrale geur in je koelkast af.

    Geef je haar een boost
    Voeg wat koffiedik toe aan je dagelijkse shampoo. De ruwe structuur van het koffiedik zorgt voor een natuurlijke haarscrub en laat essentiële oliën vrij in je haar! Pas trouwens wel op met blond haar, de koffiedik kan het haar namelijk donkerder maken.

    Vlooien
    Niemand zit op een vlooienplaag te wachten. Is je trouwe huisdier toch slachtoffer geworden? Maak dan een badje met koffiedik en was je huisdier met het mengsel. De geur van koffie stoot de mini beestjes namelijk af. Handig, want hierdoor zijn jouw huisdieren helemaal niet meer aantrekkelijk voor de vlooien.

    Herstel je houten meubels
    Je kan een kras op een houten tafel of stoelen weg krijgen met koffiedik! Neem koffiedik met een klein beetje water op een wattenstaafje en wrijf er mee op de kras. De kras zal minder goed te zien zijn.

    Maak je haard schoon
    voorkom een stofwolk als je de haard schoon gaat maken. Gooi wat koffie dik op het as en veeg het gemakkelijk op.

    Voeg wat koffiedik toe aan je bloemen
    Bloemen blijken het namelijk bijzonder goed te doen op koffie. Hetzelfde geldt voor planten. Als je wat koffie aan je potgrond toevoegt of in de tuin gooit, groeit je groen als een speer.


    » Reageer (11)
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mine garden

    Tulpen hack: met déze 5 tips hou jij dit bloemetje langer in leven

    Hangende tulpen

    Tulpen gaan al snel hangen. Dit komt doordat de bloem nog doorgroeit, waardoor deze op een gegeven moment te lang wordt en over de vaas gaat hangen. Om dit te voorkomen kun je de bloemen in een hogere vaas zetten óf (en je gelooft het niet) je doet een vijf eurocentje in de vaas. Jup, het werkt echt!

    Welke kant houd je de schaar op?

    Bij de meeste bloemen knip je de onderkant schuin af. Bij een tulp moet je dit absoluut níet doen. De reden? Hierdoor neemt de bloem te veel water op, waardoor ie zichzelf als het ware verdrinkt. Bij tulpen knip je ongeveer 2 centimeter van de steel recht af.

    Te veel water

    Zorg dat je bos maximaal 10 centimeter in het water staat. Anders krijgen ze veel te veel water. Vul het alleen bij als het echt nodig is. Anders blijven de tulpen groeien en ook dan gaan ze snel hangen.

    Sun, sun, sun

    Tulpen kunnen niet goed tegen warme plekken. Zet je prachtige bos daarom dus altijd op een koele en niet al te zonnige plek in huis. Ze kunnen goed tegen tocht, maar wees voorzichtig met té koude temperaturen.

    Gouden tip

    Laat je bos nog een dag nadat je ze gekocht hebt in de verpakking staan. Je kunt het zien als een soort korset; in de verpakking krijgen ze net zo weinig adem en blijven ze dus veel langer recht staan.


    » Reageer (9)
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pink flower

    Zó vies is het blijkbaar om binnenshuis schoenen te dragen

    Vuil, schimmels en bacteriën

    Als we erover nadenken, weten we eigenlijk al dat het dragen van schoenen binnenshuis niet zo fris is. De stoep rondom je huis kan wel goed schoon zijn, maar wat nou als je bijvoorbeeld met de hond hebt gewandeld? Parken, het OV, grote gebouwen… Overal waar je komt, bevindt zich vuil op de vloer dat zich vervolgens aan je schoenzolen hecht. Dat vuil neem je dus mee naar binnen op het moment dat je je schoenen thuis aanhoudt. Daar komt nog bij dat je voeten de hele dag opgesloten zitten in schoenen, waardoor de kans op nare geurtjes en schimmels groeit. Daar wil je natuurlijk ook niet mee te maken krijgen!

    Amerikaans onderzoek

    Wij zijn overigens niet de enige die zich afvragen wat de impact van schoenen binnenshuis is. In 2019 is er bij de Universiteit van Arizona onderzoek gedaan naar de vraag of je je schoenen thuis uit moet doen. Daaruit bleek dat we gemiddeld maar liefst 421.000 bacteriën ons huis binnenslepen als we onze schoenen aanhouden. Daarbij is de kans groot dat er schadelijke bacteriën tussen zitten, waaronder de E.colibacterie (die in de volksmond ook wel de ‘poepbacterie’ wordt genoemd).

    Beschadiging in huis

    Naast al die bacteriën kleeft er nog een groot nadeel aan het dragen van schoenen in huis. Of je nu schoenen met een hak, platte schoenen of een tussenvorm hebt: ze zorgen allemaal voor putjes en krassen op je vloer. Vooral kleine steentjes en andere scherpe voorwerpen die in je schoenzolen vast blijven zitten, kunnen veel schade veroorzaken. De moraal van het verhaal is dus dat een schoenenrekje bepaald geen overbodige luxe is

    Ik wil iedereen heel erg bedanken voor de lieve felicitaties voor mijn prachtige kleindochter Luana

    Ook names de ouders


    » Reageer (8)
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beautiful narcissen

    Ga voedselverspilling tegen: etenswaren die je gewoon kan invriezen

    Eieren

    Kippeneieren kun je makkelijk in de vriezer bewaren. Hoe? Kluts de rauwe eieren en giet ze vervolgens in een bakje of ijsblokjesvorm. Laat de eieren niet in de schaal zitten, dan heb je de kans dat je ei barst in de vriezer.

    Kaas

    Heb je harde of oude kaas over die je voor een later moment wil gebruiken om mee te koken? Dan kun je het gewoon in de vriezer stoppen. De kaas kan door de kristallisering wel wat van structuur veranderen, maar dat is voor kaasfondue of kaas voor op lasagne geen probleem.

    Wijn en druiven

    Goed nieuws voor wijnliefhebbers, want je kunt wijn ook gewoon invriezen. De blokjes wijn kun je vervolgens makkelijk gebruiken voor kaasfondue, sauzen of soepen. Druiven zijn ook perfect voor de vriezer, doe ze wel los in een zakje.

    Vleeswaren

    Vleeswaren kunnen in ongeopende pakjes meteen in de vriezer worden gedaan, anders kunnen ze in een diepvrieszakje ingevroren worden. Bewaar ze maar tot 2 maanden in de vriezer, daarna moet je ze opeten.

    Chips en crackers

    Je gelooft het misschien niet, maar dichte zakken chips kunnen zo hoppa de vriezer in. Heb je een zak al halfleeg? Dan kun je de overgebleven chips in een zakje doen met folie eromheen. Ze blijven zo lekker knapperig. Dit trucje werkt ook goed voor crackers.


    » Reageer (10)
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Strawberry house

    De grote troeven van aardbeien en zo bewaar je ze langer

    We zien ze dezer dagen meer en meer: die overheerlijke aardbeien! Wist je dat aardbeien echte vitamine C bommetjes zijn? Alleen een kiwi doet beter. Een portie aardbeitjes per dag voorziet jouw lichaam reeds voor de nodige vitamine C.

    Ook om volgende redenen zetten we ze vaker op het menu:

    -ze bevatten veel kalium wat bloeddrukverlagend werkt

    -het is een gezond ‘snoepalternatief’: 100 gram aardbeitjes (=ongeveer 6 stuks) bevatten 28

    kilocalorieën. Banaan bevat 3 keer en ananas dubbel zoveel natuurlijke suikers.

    -goed tegen rimpels: vitamine C is nodig voor de aanmaak van collageen, de stof die de veerkracht en elasticiteit van je huid stimuleert. Maar aardbeien bevatten ook ellaginezuur; dit helpt bij de negatieve effecten van o.a. roken en zonlicht op de huid.

    Maar hoe houden we deze lekkere maar tere vruchten nu langer vers?

    Hiervoor bestaat er een eenvoudig trucje. Zo ga je te werk:

    Neem een kom en doe hierin 8 delen koud water en 1 deel azijn. Leg hierin de aardbeien met de kroontjes er nog aan. Laat ze hier enkele minuten inliggen zodat de bacteriën en eventuele sporen onschadelijk gemaakt worden. Spoel vervolgens onder de kraan met koud water af. Laat ze verder drogen in een vergiet (een slazwierder kan ook). Keukenpapier helpt om goed te drogen. Leg dit keukenpapier dan ook in het doosje waar je ze in bewaart in de koelkast. Zo bewaar je ook andere bessen zoals braambessen, blauwe bessen … tot 2 weken in je koelkast. Eén uitzondering voor de frambozen: deze bederven sneller als je ze met water spoelt.

    Animation1


    » Reageer (6)
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beautiful flowers

    fond beautiful flowers

    Verwijder vervelende slakken door middel van deze eenvoudige truc

    Tuinslakken kunnen een grote ergernis zijn voor elke tuinliefhebber. Ze voeden zich met de bladeren, bloemen en groenten van je planten, waardoor ze aanzienlijke schade aanbrengen. Hoewel het verleidelijk kan zijn om naar gif te grijpen om ze te bestrijden, zijn er veel natuurlijke methoden die net zo effectief zijn.

    Chemische bestrijdingsmiddelen ook al doodt het slakken, kan het schadelijk zijn voor andere nuttige wezens in de tuin, zoals bijen, vlinders, kikkers enzovoort. Door deze natuurlijke methoden te gebruiken, kan je ongewenste schade aan de tuinplanten voorkomen zonder de natuur te beschadigen.

    Een eenvoudige en zeer effectieve oplossing om slakken uit je tuin te houden, is door gebruik te maken van biologische lokstoffen. Er zijn bepaalde soorten voedsel waar deze wezens niet van kunnen weerstaan, zoals bier, gist, stukjes fruit en melasse.

    Plaats kleine bakjes, gevuld met deze producten, in de tuin met de openingen op het niveau van de grond. Terwijl de slakken worden aangetrokken door de geur, zullen ze in de bakjes kruipen. Je zult het regelmatig moeten controleren om deze onaangename gasten te verwijderen.

    916eaa4fe64ff05b6ba087b37cfa708b


    » Reageer (11)
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Coastal morning

    Neusspray lijkt ideaal, maar zo onschuldig is het niet! Zo kom je van een neusspray verslaving af!

    Xylometazoline
    In de meeste neusspray’s bevatten de verslavende stof Xylometazoline, Door nasaal gebruik zorgt deze stof ervoor dat slijmvlies binnen in je neus steeds kleiner wordt en de bloedvaatjes vernauwt. Door deze vernauwing kan je even vrijer ademen, Maar wanneer je stopt met sprayen worden de bloedvaatjes weer wijder. Wanneer je na 7 dagen nog neusspray aan het gebruiken bent merk je dat je steeds meer nodig hebt. Dit komt omdat je slijmvlies opzwelt en je neus daardoor steeds sneller en vaker verstopt raakt. Dit is dan ook gelijk het moment dat je verlaaft raakt…

    Trilhaartjes
    Daarnaast zort neuspray er ook voor dat de trilhaartjes in je neus beschadigen. Het gevolg hiervan is dat je vatbaarder bent voor verschillende bacteriën en infecties. Wanneer je stopt met neusspray herstellen deze haartjes gelukkig wel. Dit is dan ook de enige mogelijkheid om van de verslaving af te komen. Minder vaak gebruiken gaat je in ieder geval niet helpen. Wanneer je hiermee moeite hebt, kan je het beste in één neusgat sprayen. Hierdoor is het makkelijker om te stoppen en kan je alsnog door je neus ademen.


    » Reageer (13)
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Retro girl

    Dit is hoe je witte asperges het beste kunt bewaren

    Laat je de asperges schillen bij de boer? Wanneer ze de asperges voor je vacumeren blijven ze twee tot drie dagen goed in de koelkast. Net zo lang als je rauwe, ongeschilde asperges in de koelkast kunt bewaren. Je kunt laatstgenoemde asperges het beste in een vochtige, schone theedoek wikkelen. Heb je ze in een schaal gekocht die met folie is afgedekt? Dan blijven ze in de koelkast zo’n vijf dagen goed.

    WITTE ASPERGES BEWAREN

    Wil je de asperges langer bewaren, dan kun je ze invriezen. Dat kan op twee manieren: blancheer de asperges kort en verpak ze in een diepvrieszakje. Bij min-achttien zijn ze twaalf maanden houdbaar.

    Als je de asperges niet wil blancheren, kun je ze schillen met een dunschiller. Het onderste stukje, ongeveer een centimeter, snij je van de asperge af. Ook hierbij moeten de asperges goed worden afgedekt in een diepvrieszakje. Met deze methode hou je de asperges zo’n vier tot zes maanden goed.

    Goed om te weten: bij bereiding hoef je ze niet eerst te ontdooien. Je kunt ze dan direct in een pan met ruim kokend water doen.

    Dit kun je maken met overgebleven restjes asperges

    ASPERGESOEP

    Van restjes asperges en schillen kun je een heerlijke soep maken. Kook de asperges, schillen en kontjes in groente- of kippenbouillon. Dit kun je vervolgens op smaak brengen met ingrediënten naar keuze zoals bladpeterselie of een sjalotje. Als je de soep van het vuur haalt, mix je het in een keukenmachine totdat je een gladde massa overhoudt. Tot slot haal je het goedje door een zeef. Tip: vries de soep in zodat je in de herfst ook nog kan genieten van het witte goud.


    » Reageer (11)
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Camilla

    Doei kalkaanslag: verrassende producten waarmee je 't zo verwijdert

    Azijn

    Dit wondermiddel heeft iedereen wel in de kast staan: azijn! Van vloerkleden tot de wasbak, dit schoonmaakmiddel kun je voor (bijna) alles gebruiken. Daarnaast werkt het ook uitstekend tegen kalkaanslag! Of je nu schoonamaakazijn of gewone azijn gebruikt, dat maakt niet uit. Schoonmaakazijn is zuurder, en werkt daarom iets beter beter kalkaanslag. Maar beide doet z’n werk!

    Citroen

    De regel geldt: hoe zuurder het product, hoe beter de kalk verwijdert. Daarom werkt een citroen ook gewoon heel goed tegen kalkaanslag. Je kunt de citroen op twee manieren gebruiken: bij hardnekkige kalkaanslag doe je wat citroensap in een kom en leg je daar een doek in, die je helemaal doordrenkt met het sap. Leg de doek vervolgens op de plek met aanslag en laat het een half uur intrekken. Daarna spoel je de plek af met water en zul je zien dat de aanslag is verdwenen.

    Voor mildere aanslag kan je de citroen doormidden snijden en het over de plek van de aanslag wrijven. Laat dit een paar minuten intrekken en spoel het daarna schoon met heet water. Succes gegarandeerd!

    Karnemelk

    Je gelooft het misschien niet, maar karnemelk is door de hoge zuurgraad een uitstekend schoonmaakmiddel. Hoe je het gebruikt? Dompel een doek onder in de karnemelk en leg het op de plek van de aanslag. Laat het een nachtje intrekken, spoel af met heet water en voìla!


    » Reageer (13)
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.My rosegarden

    Hoe je met een föhn je taart kunt redden

    Een haardroger is wel het laatste dat je in een keuken zou verwachten, toch kan dit voorwerp ontzettend nuttig zijn. Je kunt er namelijk je taart of koekjes mee redden.

    NIET GOED GEMENGD

    Het schiften van beslag kan bijvoorbeeld gebeuren als je koude boter toevoegt aan beslag dat op kamertemperatuur is. Of wanneer je het beslag niet goed gemengd hebt, waardoor het een beetje korrelig is.

    BESLAG FÖHNEN

    Dat is het moment waarbij je de föhn tevoorschijn kunt trekken. Blaas daarmee net zo lang over het beslag totdat alle ingrediënten dezelfde temperatuur krijgen en zich weer beter gaan mengen. Het proberen waard, niet waar?


    » Reageer (10)
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spring rain

    Schimmel in je wasmachine? Zo kom je er vanaf

    Voorkomen is beter dan genezen

    Allereerst is het natuurlijk beter om schimmel te voorkomen dan te genezen. Maar daarvoor is het wel nodig om de wasmachine regelmatig schoon te maken. Want als er ergens veel bacteriën en vuil achterblijven, dan is het wel de rubberen rand in je wasmachine! Door hier regelmatig een doekje langs te halen, voorkom je dat het een broeiplek wordt voor viezigheid en schimmel.

    Schoonmaken

    Komt dat advies voor jou iets te laat? Geen zorgen. We vonden een ontzettend handige lifehack waarmee je hardnekkige schimmel makkelijk uit je wasmachine krijgt.

    Wat je moet doen? Neem wat keukenpapier, en schuif dit onder de rubberen rand. Vervolgens neem je wat bleek (wel even handschoenen gebruiken) en giet je dit over het keukenpapier heen totdat het helemaal doorweekt is. Even een nachtje zo laten zitten, et voilà: je wasmachine is weer zo goed als nieuw. Enne, je hoeft er niet eens voor te schrobben. Handig toch?


    » Reageer (8)
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spring girl

    Wondermiddel: hier is kamille(thee) allemaal goed voor

    Tegen een ontstoken oog

    Bij een geïrriteerd of ontstoken oog is het slim om kamillethee in huis te halen. Door de ontstekingsremmende werking en het kalmerende effect zal je minder last hebben van je oog. Breng de goed getrokken kamillethee aan op je ooglid met een wattenschijfje of washandje, laat het even kort afkoelen en wrijf dan zachtjes van buiten naar binnen.

    Slapeloosheid tegengaan

    Heb je regelmatig moeite om in slaap te komen? Dan kan het zijn dat je moeilijk kunt ontspannen. Kamillethee is hier een wonderlijk hulpmiddeltje voor dat helpt om jou te kalmeren, waardoor je je lichaam kunt ontspannen en beter in slaap kan komen. Drink ongeveer drie glazen per dag of neem vlak voor je naar bed gaat een kopje kamillethee.

    Behandeling van wonden

    Naast een ontstekingsremmende en kalmerende werking heeft kamille(thee) ook een genezende werking voor schaafwonden, zweren, eczeem, bulten en brandwonden.

    Zorg er in deze gevallen voor dat je kamillethee sterk laat trekken met zo’n drie zakjes in een kopje met kokendheet water. Laat de thee vervolgens goed afkoelen en dep het daarna met een schone doek op de brandwond of schaafwond.

    Kamille helpt ook goed bij het genezen van huidirritaties, zoals uitslag, jeuk, netelroos en eczeem. Dit komt wederom door de ontsmettende en ontstekingsremmende werking.

    Antibacteriële werking

    Kamillethee beschermt je tegen verschillende bacteriële infecties. Bij een beginnende keelpijn, verkoudheid of griep is het dus verstandig om kamillethee te drinken, zodat je sneller herstelt.

    Vermindert maag- en darmklachten

    Die kalmerende werking is niet alleen bevorderlijk tegen slapeloosheid, maar heeft ook een kalmerende werking die maagkrampen en darmklachten tegengaat. Kamillethee helpt de spieren van het darmkanaal te ontspannen en kalmeert de maag, waardoor de pijn en krampen zullen verminderen.

    Om dit effect te merken kun je twee keer per dag – bijvoorbeeld ’s ochtends en ’s avonds – een volle kop kamillethee drinken.


    » Reageer (10)
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloom

    Groene aanslagreinigers gevaarlijk voor huisdieren: zo maak je wél veilig schoon

    Gevaarlijk

    Volgens Radar zijn er verschillende groene aanslagreinigers die schadelijk kunnen zijn voor je huisdieren. Dit heeft alles te maken met de stof didecyldimethylammoniumchloride, afgekort DDAC, die in veel reinigingsmiddeltjes zit. Deze stof zorgt ervoor dat de cellen van algen worden afgebroken, maar het kan ook cellen van andere organismen én dieren afbreken.

    Wanneer je huisdier likt aan de vloeistof, kunnen ze hun tong verbranden. Het is dan dus ook heel belangrijk om je huisdieren weg te houden uit de tuin wanneer je deze middeltjes net op tegels hebt aangebracht. Wil je geen risico lopen? Gelukkig zijn er ook andere stappen die je kunt nemen tegen de groene aanslag.

    Hogedrukspuit

    Een hogedrukspuit gebruiken is een effectieve methode om de aanslag te verwijderen. Het is misschien wel een klusje, maar binnen een paar uur zijn je tegels weer spik en span. En daar doe je het natuurlijk voor. Daarnaast is het ook nog eens goed voor je tegels omdat je niet met schadelijke schoonmaakmiddelen werkt. Let wel op bij welke soort tegels je een hogedrukspuit gebruikt. Zo is het bijvoorbeeld niet heel handig als je het apparaat gebruikt bij poreuze tegels. Bij zo’n soort steen kunnen namelijk ‘poriën’ ontstaan, waardoor je volgend jaar nóg meer groene aanslag krijgt.

    Aardappelwater

    Jep, geloof het of niet: aardappelwater kan wel degelijk werken bij het verwijderen van groene aanslag op je tegels en tuinmeubels. Door het zetmeel verdwijnen de groene algen als sneeuw voor de zon. Gooi het overgebleven aardappelwater over je tegels heen, schrob het een keer goed, spoel het water weg en tada! Je tegels zijn weer zo goed als nieuw.


    » Reageer (9)
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Francoise

    francoiuse

    Houd je glas maar klaar: Wijn drinken helpt tegen rimpels!

    Wist je dat een klein beetje wijn niet alleen gezellig is, maar ook je huid kan behoeden voor vroegtijdige veroudering? Ja, je leest het goed: minder rimpels dankzij een goed glas wijn. Nu is dit natuurlijk geen vrijbrief om overmatig te drinken, want te veel alcohol is allesbehalve een vriend voor je lichaam. Maar zo op z’n tijd een wijntje kan blijkbaar geen kwaad, sterker nog, het heeft voordelen.

    Wie had dat gedacht? Dat wijn, een drankje dat vaak negatief in het nieuws komt door de gevolgen van overmatig gebruik, eigenlijk ook positieve effecten kan hebben op je huid. Volgens recent onderzoek zou met name rode wijn rijk zijn aan stoffen die de vorming van rimpels kunnen tegengaan. Laten we dus maar zeggen: proost op een jeugdige huid!

    Nu denk je wellicht: hoe dan? Nou, in rode wijn zitten behoorlijk wat flavonoïden, en die lijken de sleutel te zijn. Deze stofjes kunnen je huidcellen een soort van verjongingskuur geven. Daarbij komt ook nog eens dat wijn boordevol antioxidanten zit, die je huid laten stralen alsof je net van een wellnessvakantie komt. Vooral polyfenolen, een type antioxidant dat volop in rode wijn aanwezig is, zijn hier de helden. Een glaasje wijn kan je dus letterlijk een stralende huid bezorgen!

    Maar, voordat je nu massaal de wijnvoorraad inslaat, laten we niet vergeten dat overmatig alcoholgebruik absoluut niet gezond is. Het gaat hier echt om matig drinken. Dus hoewel we nu misschien een beetje meer geneigd zijn om af en toe van een wijntje te genieten, weten we ook dat balans het sleutelwoord is.

    Ik lust geen rode wijn dus ik word ook niet jeugdig  hihi


    » Reageer (10)
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Celina

    Experts in hartgezondheid slaan alarm: de meest schadelijke lichaamshouding onthuld!

    De gevaarlijke houding: Te lang zitten

    Langdurig zitten is wat cardiologen aanduiden als enorm schadelijk. In onze hedendaagse leefstijl, met veel activiteiten die zittend achter een bureau of scherm plaatsvinden, is dit een groeiend probleem.

    Waarom is te lang zitten niet goed voor je?

    Wanneer je te lang zit, heeft dit allerlei nare gevolgen voor je hart. Om te beginnen zorgt het voor tragere bloedsomloop, wat kan resulteren in vetophoping in je aderen. Dit verhoogt het risico op hartziektes aanzienlijk. Ook kan lang zitten leiden tot gewichtstoename en zelfs obesitas, wat weer extra stress op je hart legt

    Daarnaast kan te lang zitten je ook nog opzadelen met een hogere bloeddruk. De mindere bloedcirculatie dwingt je hart om harder te werken om het bloed door je lichaam te pompen, waardoor je bloeddruk stijgt. Een ander alarmerend punt is het risico op type 2 diabetes, wat een belangrijke risicofactor voor hartaandoeningen is en in combinatie des te gevaarlijker.

    De rol van beweging

    Buiten het onderbreken van lange zitperiodes, is bewegen cruciaal. Cardiologen adviseren minstens 30 minuten per dag actief te zijn met een beetje zweetwerk. Of het nou wandelen, rennen, fietsen of een andere activiteit is, het gaat erom dat je hart er sneller van gaat kloppen.


    » Reageer (12)
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Romantic walk

    Ramen lappen zónder trekker? Zo krijg je dat streeploos voor elkaar

    STAP 1: SOPJE MAKEN

    Deze stap is hetzelfde als wanneer je wel met een trekker de ramen lapt. Maak een sopje met lauwwarm water en een paar druppels afwasmiddel of een scheutje azijn. Gebruik liever te weinig schoonmaakmiddel dan te veel! Als er te veel schoonmaakspul aan het water is toegevoegd kan dat vooral met zeep een vettig laagje achterlaten op de ramen.

    STAP 2: RAAM INSOPPEN

    Vanaf hier verandert je ramenlaproutine. Pak er in plaats van een spons of gewone schoonmaakdoek een microvezeldoek bij. Maak hem nat en poets daarmee de ramen. Microvezeldoeken hebben als eigenschap grondig te kunnen poetsen zonder al te veel schoonmaakmiddel nodig te hebben. Je zou zelfs het schoonmaakmiddel helemaal weg kunnen laten als je met een microvezeldoek te werk gaat.

    STAP 3: DROGEN MET EEN MICROVEZELDOEK

    Stap 3 is wat echt het grote verschil maakt. Als je je raam droogt met een schone, droge microvezeldoek, zul je zien dat er een streeploos resultaat overblijft. Dat komt omdat microvezeldoeken, zoals gezegd, van zichzelf al een reinigende werking hebben. Dus als je deze doekjes ook gebruikt om de ruit te drogen, neemt hij niet alleen het water goed op, ook de vuilrestanten gaan mee en vettige laagjes of andere streepveroorzakers worden weggevaagd.

    Als je veel ramen hebt, of ze zijn flink van stuk, dan kun je ook grotere microvezeldoeken aanschaffen, of sneldrogende doeken. Want dat de microvezeldoek goed droog en schoon is, is voor het drogen van je ramen van groot belang. Sop-ze!

    Ik gebruik ook de microvezeldoeken en ik zou niets anders meer willen hebben

    Ze reiningen super goed ook de spiegels


    » Reageer (11)
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beautiful piraat

    Deze schoonmaakproducten doen meer kwaad dan goed

    Wasverzachter
    Je handdoeken ruiken misschien heerlijk en voelen lekker zacht aan door wasverzachter, maar eigenlijk legt het spul een vettig laagje over de stof, waardoor die minder goed kan ademen. Handdoeken worden daardoor minder snel droog en sportkleding blijft vaker stinken. Ook blijft veel wasverzachter achter in de wasmachine wat ook niet erg fris is.

    Geurverfrissers
    Geurstokjes op de wc of nog erger zo'n spuitbus, doe het niet, de rondgesproeide chemische stoffen zijn slecht voor de luchtkwaliteit in huis. Dat geldt zeker ook voor geurkaarsen of wierook.

    Desinfecterende middelen
    Desinfectiemiddel is sterk spul dat allerlei bacteriën en andere micro-organismen doodt. Dat lijkt goed, maar is helemaal niet nodig. Met een beetje water en zeep kun je net zo goed schoonmaken.

    Toiletblokjes
    Nog zoiets onnodigs: toiletblokjes. Het plastic eromheen is milieuvervuilend en er blijft vaak viezigheid in achter. Als je gewoon het toilet regelmatig schoonmaakt, kun je de toiletblokjes in de winkel laten.


    » Reageer (10)
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beautiful day

    Signalen van je lichaam dat je te veel zout eet

    Je moet vaak naar de wc.

    Veel plassen is een van de bekende signalen dat je te veel zout binnenkrijgt. Word je bijvoorbeeld 's nachts wakker omdat je nodig naar het toilet moet en heb je ook last van onderstaande kwaaltjes dan zou dat met je zoutinname te maken kunnen hebben.

    Je houdt vocht vast.

    Heb je dikke voeten, enkels of vingers, dan kan het zijn dat je vocht vasthoudt, omdat je te veel zout eet. Je merkt het vooral nadat je na lang zitten weer opstaat.

    Je hebt veel dorst.

    Drink je genoeg water, maar heb je toch de hele dag door dorst dan kan dat ook duiden op te veel zout. Van zout krijg je immers dorst

    Je hebt vaak hoofdpijn.

    Hoofdpijn op zich kan natuurlijk van alles betekenen, maar is het de zeurende variant in combinatie met andere signalen dan kan het met een te hoge zoutinname te maken hebben. Doordat het zout zoveel vocht opneemt kun je uitdrogingsverschijnselen krijgen.

    Je hebt zin in zoute snacks

    Je bent gewend aan veel zout en krijgt daardoor steeds meer zin in zoute en vette snacks. Heb je dus meer dan normaal trek in chips en nootjes, dan zou je kunnen kijken naar je zoutinname.


    » Reageer (10)
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spring

    Híérvoor kun je haarlak nog meer gebruiken

    Heb je last van loszittende schroeven in hout of andere materialen? Een beetje haarlak op de schroefdraad kan wonderen doen. Spuit een beetje op de schroef en laat het drogen voordat je de schroef opnieuw in het materiaal draait. Haarlak zorgt voor extra grip en houdt de schroeven steviger op hun plaats.

    PIEPENDE DEUREN

    Heb je last van piepende deuren die je elke keer als je ze opent of sluit een krijsend geluid bezorgen en heb je geen WD40 in huis? Haarlak kan hier ook van dienst zijn. Spuit gewoon een beetje haarlak op de scharnieren van de deur en beweeg de deur een paar keer heen en weer. De haarlak werkt als een smeermiddel en vermindert wrijving, waardoor het irritante gepiep verdwijnt. En voilà, geen piepende deuren meer.

    BESCHERMING TEGEN ROEST

    Wil je voorkomen dat metalen voorwerpen in huis gaan roesten? Geef ze dan een dun laagje haarlak! Spuit een beetje haarlak op metalen voorwerpen zoals sleutels, messen of gereedschap voordat je ze opbergt. Dit beschermt ze tegen vocht én roestvorming. Ideaal!

    VLEKKEN VERWIJDEREN

    Heb je ooit een pen laten ontploffen of lippenstift op je favoriete shirt gekregen? Haarlak is geweldig om inkt of lippenstift te verwijderen. Veel soorten haarspray bevatten alcohol, waardoor je er ook vlekken mee kunt verwijderen. Breng wat haarlak aan op de vlek en laat het goedje een paar minuten zitten. Dep met keukenpapier de vlek droog totdat die vervaagd is en stop het kledingstuk bij de rest van de


    » Reageer (13)
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brianna

    Dít zijn de gezondheidsvoordelen van aardbeien

    Darmen

    Een goede darmgezondheid is belangrijk voor je algehele gezondheid. Goed nieuws als je dol bent op aardbeien, want dit zomerfruit is goed voor je darmen. Aardbeien bevatten namelijk voldoende vezels en kunnen daardoor bijdragen aan een regelmatige stoelgang.

    Brein

    Aardbeien zijn ook goed voor je brein. Het fruit bevat veel antioxidanten en die hebben een positief effect op je geheugen en denkvermogen. Door de komende maanden lekker veel aardbeien te eten, doe je je brein dus een groot plezier – en voor jezelf is het natuurlijk ook geen straf!

    Oxidatieve stress

    Bewust of onbewust: je lichaam heeft dagelijks te maken met stress. Roken, alcohol en medicijnen kunnen daarnaast zorgen voor oxidatieve stress die je lichaam kan schaden. Antioxidanten verlagen deze soort stress, en laten die nou net in aardbeien zitten. Het rode fruit bevat een groep antioxidanten, genaamd polyfenolen, die bijdragen aan een gezond lijf.

     Gezonde snack

    En tot slot is de aardbei ook nog eens een gezonde snack. Ideaal als tussendoortje, ook wanneer je op de lijn wilt letten. 100 gram aardbeien bevat namelijk maar 32,5 calorieën. Je kunt het fruit meenemen naar werk, maar ook in je ontbijt of desserts verwerken.


    » Reageer (10)
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dandelion wishes

    Broodje met mayonaise in plaats van boter of margarine is gezonder dan je denkt

    Mayonaise wordt gemaakt van raapzaadolie, azijn, eigeel en water. En ja, het is vet, maar bestaat voornamelijk uit gezonde onverzadigde vetten afkomstig uit plantaardige oliën, die beter zijn voor je cholesterol. Meerdere studies tonen aan dat verzadigd vet (zoals in boter) door meervoudig onverzadigde vetten (zoals in mayonaise) vervangen, goed is voor je cholesterol en dus je algehele gezondheid. Dit schrijven voedingsdeskundigen en gezondheidswetenschappers in het boek Eet als een expert. Zo zou je er de kans op hart- en vaatziekten mee verkleinen. “Mayonaise is ten onrechte ooit in het verdomhoekje terechtgekomen”, aldus de experts.

    Slanke mayonaise

    Maar wil je afvallen? Weet dan dat er in mayonaise best wat calorieën zitten (128 kcal in 1 eetlepel). Dan blijft met oog op de lijn halvarine de gezondste keuze. Al heb je natuurlijk wel slanke mayonaises, waar minder vet en dus calorieën in zitten. Maar het gezondheidsvoordeel van mayonaise komt juist vooral uit die (onverzadigde) vetten.

    Een belangrijke kanttekening is wel dat er aan fabrieksmayonaise nogal wat extra ingrediënten worden toegevoegd om de saus langer houdbaar te maken. Denk aan suiker en chemische geur-, kleur- en smaakstoffen, die de mayonaise op andere vlakken een stuk ongezonder maken. Check daarom goed het etiket voor je de mayonaise koopt. Of maak zelf mayonaise!

    Met dít trucje maak je binnen 30 seconden je eigen mayonaise

    Eerst de ingrediënten: doe 1 eetlepel azijn of citroensap, 1 ei, 1 theelepel Dijon mosterd en een beetje zout en peper in een maatbeker of kan. Giet er vervolgens 250 ml plantaardige olie bij. Let er wel op dat je een olie kiest die een neutrale smaak heeft. Zonnebloemolie is een heel geschikte olie, maar olijfolie is bijvoorbeeld iets minder geschikt vanwege de vrij uitgesproken smaak.

    Staafmixer

    Dan het geheime trucje: je staafmixer! Zet hem in de maatbeker en mix ongeveer 30 seconden rond. Als het goed is, heb je na die halve minuut al een lekker romige en volle mayonaise. Je kunt de mayo eventueel nog op smaak brengen met wat peper en zout, óf voor een bijzondere twist gaan met sriracha, sojasaus, citroenrasp of kerrie. Smakelijk!


    » Reageer (7)
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bakery

    Aspergeseizoen: alles wat je moet weten

    Prijzig
    Het wordt niet voor niets het 'witte goud' genoemd, er hangt immers ook een flink prijskaartje aan de groente. De reden hiervoor is niet alleen dat de groente alleen in een bepaald seizoen kan worden gekocht maar ook het proces. Elke asperge wordt met de de hand gestoken en dat moet voor zonsopkomst. Daarnaast is de bodem waarop de teelt plaatsvindt snel uitgeput. Kortom, de aspergeteelt is een vak apart. En laten we wel wezen, het is de prijs daarom ook dubbel en dwars waard. 

    Groen of wit?
    Wist je dat de twee op een totaal andere manier worden gekweekt? De witte worden onder de grond in speciaal aspergegebied geteeld, terwijl de groene boven op de aarde geteeld. Ook verschillen ze behoorlijk van smaak. Overigens zijn de groene het hele jaar verkrijgbaar, terwijl de witte seizoensgroenten zijn. 

    Vers
    Volgens het Aspergecentrum kan je makkelijk controleren of je te maken hebt met verse asperges. Ze hebben namelijk glanzende stengels en als je deze tegen elkaar wrijft moet je een piepend geluidje horen. Daarnaast moet de onderkant van de asperge niet ingedroogd zijn. 

    Schoonmaken
    Vaak komen asperges rechtstreeks van het land en hebben ze zeker een schoonmaakbeurt nodig. Snijdt daarom de onderkant van de asperge af en leg ze 30 minuten in koud water. Ze zuigen zich vol met water, waardoor je ze beter kan schillen. De harde gedeeltes kan je het beste wegsnijden. 

    Bereiden
    De traditionele manier om asperges te eten in Nederland is natuurlijk met een ham, ei, een gekookt aardappeltje en om het af te maken Hollandaisesaus, een klontje boter en nootmuskaat. Asperges kook je 10 minuten en laat ze daarna nog 10 minuten doorgaren. 

    Bewaren
    Je kunt de heerlijke groente 2 tot 3 dagen in de koelkast bewaren. Wikkel ze zodra je ze gekocht hebt in een vochtige theedoek, waarna ze je in de koelkast stopt. Kom je er niet aan toe? Schil ze voordat je ze in de vriezer stopt. Ze zijn dan nog een paar maanden goed voor gebruik.

    Geniet van deze zalige groente!

    Animation1


    » Reageer (9)
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Caroline

    Gooi een citroen bij je gekookte eieren en kijk wat er gebeurt

    Een makkelijk trucje: eieren pellen met een vleugje citroen

    Dit is de werkwijze: Neem voordat je jouw eieren gaat koken een citroen en snijd deze doormidden. Je hebt dan de keuze om ofwel de schaal van het ei zachtjes in te wrijven met de citroen, of simpelweg een kwart van de citroen in het water te werpen waarin je de eieren zult koken. Kook de eieren vervolgens zoals je gewend bent tot ze de gewenste hardheid hebben bereikt.

    Wat daarop volgt, zal ongetwijfeld een aangename verrassing zijn: je zult merken dat de schaal van de eieren na het koken met zoveel gemak loslaat alsof er magie in het spel is. En die magie? Dat is de hand van de citroen. Voor je het weet, heb je eieren die niet alleen perfect gekookt zijn, maar waarvan de schaal er ook nog eens zonder enige moeite af glijdt. Voilà, weg zijn de tijden van frustratie en misvormde eieren!


    » Reageer (11)
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mandy

    mandy 2

    .

    Recept-ideeën voor je overgebleven paaseitjes

    Waarschijnlijk heb je de afgelopen dagen zoveel paaseieren gegeten dat je ze niet meer kunt zien. Om de overgebleven paaseitjes toch nog een doel te geven kun je er natuurlijk ook allerlei lekkere dingen mee maken.


    1. Chocolade fondue

    Als een een fondueset in huis hebt dan kun je hier al je overgebleven paaseitjes in doen. Koop wat lekker fruit dat je erin kunt dopen. Denk aan aardbeien, banaan, kiwi, maar ook marshmallows  zijn natuurlijk groot genot met een laagje chocolade erover.


    2. Chocolate chip cookies

    -180 gram boter, kamer temperatuur

    -150 gram bruine suiker

    -100 gram kristalsuiker

    - 1 eetlepel vanille aroma

    - 1 ei

    -260 gram bloem

    -1 eetlepel maizena

    -1 theelepel baking soda

    -snufje zout

    - overgebleven paaseieren in stukjes gehakt

    Verwarm de oven voor op 300 graden.  Mix vervolgens de boter en suiker tot het een luchtig geheel wordt. Voeg dan ei en vanille aroma toe en blijf mixen. Zet de mixer vervolgens op de lage stand en voeg langzaam de bloem en maizena toe. Voeg baking soda en zout toe  tot het een geheel is.

    Voeg de in  stukjes gesneden paaseieren toe. Leg bakpapier op een kookplaat en verdeel hierop de koekjesdeeg met een lepel. Bak 9-10 minuten totdat de bodem goudkleurig is. Haal ze uit de oven een laat afkoelen.


    3. Chocolademelk

    Zet melk op in een pannetje en voeg tijdens het kookproces stukjes paasei toe. Blijf goed roeren tot de chocolade helemaal gesmolten is en opgenomen door de melk.


    » Reageer (12)
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Romantic walk

    Wat vieren christenen met Palmpasen?

    Op Palmzondag vieren christenen de aankomst van Jezus in Jeruzalem. Terwijl hij op z’n ezel de stad inreed zou hij door een juichende mensenmassa zijn verwelkomd als een koning.

    Eenmaal in Jeruzalem, zou Jezus aangekomen zijn bij een tempel. Hier zag hij dat het huis van God was overgenomen door louche handelaren die de heilige plek gebruikten als marktplaats. Dat was natuurlijk niet de bedoeling, en dus verjoeg Jezus de kooplui. De grote schoonmaak was geboren.

    Waar komt de naam Palmpasen vandaan?

    Hoe passen de palmbomen in dit verhaal? Ook daar heeft het bijbelverhaal een uitleg voor. Toen Jezus zijn intrede deed in Jeruzalem zou hij door de mensen zijn toegewuifd met palmtakken. Die stonden destijds symbool voor vrede en overwinning. Dat gewapper zou dus bedoeld zijn om Jezus te eren.

    Want we zouden het bijna vergeten, maar al het palmpaasplezier is nog maar de opmars naar het echte Pasen. Op Palmzondag begint voor christenen namelijk de Goede Week, waarin achtereenvolgens Witte Donderdag, Goede Vrijdag, Stille Zaterdag en natuurlijk Paaszondag vallen. Een nogal hectische tijd dus, niet in de laatste plaats voor Jezus zelf. In één week worden namelijk zijn leven, dood en wederopstanding herdacht.


    » Reageer (17)


    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!