Gastenboek
  • Josè
  • Goedemiddag lieve José
  • fijne mid-week
  • MOJE MILÁ JOSEFE
  • goede morgen

    Heerlijke aardbeien vlaai met slagroom staat klaar

    Mama _Gezongen in het Roemeens van Marianne

    Lieve mama van Gerda

    Laurel and Hardy van Ingrid

    Mijn moeder van Elza

    I love you Mom van Mariska

    Als twee lieve ogen je vragen
    help me, want ik heb zo'n pijn
    Mag je dan omdat je hem niet
    wilt missen egoistisch zijn?
    Als twee lieve ogen je vragen
    baasje, laat me toch gaan
    Mag je dan, omdat je zelf
    nog niet zover bent zeggen
    het is nog niet gedaan
    Het is juist uit liefde voor jou
    dat we je hebben laten gaan
    We hebben je nog geaaid
    en een laatste kus gegeven
    Je bent nu niet meer hier
    maar in ons hart blijf
    je voor altijd leven
    Rust zacht mijn lieve schat

    Animation1hoop-het-zo-1

    Animation1hoop-het-zo-1

    Animation1hoop-het-zo-1

    Animation1hoop-het-zo-1

    Animation1hoop-het-zo-1

    Animation1hoop-het-zo-1

    Animation1hoop-het-zo-1

    Animation1hoop-het-zo-1

    Animation1hoop-het-zo-1

    Animation1hoop-het-zo-1

    Animation1hoop-het-zo-1

    Animation1hoop-het-zo-1

    Animation1hoop-het-zo-1

    Animation1hoop-het-zo-1

    Animation1hoop-het-zo-1

    Animation1hoop-het-zo-1

    Animation1hoop-het-zo-1

    Animation1hoop-het-zo-1

    Animation1hoop-het-zo-1

    Animation1hoop-het-zo-1

    Animation1hoop-het-zo-1

    Animation1hoop-het-zo-1

    Animation1hoop-het-zo-1

    Animation1hoop-het-zo-1

    Animation1hoop-het-zo-1

    Animation1hoop-het-zo-1

    Animation1hoop-het-zo-1

    Animation1hoop-het-zo-1

    Animation1hoop-het-zo-1

    Animation1hoop-het-zo-1

    ​ ​

    Welkom bij José

        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Coastal morning

    Neusspray lijkt ideaal, maar zo onschuldig is het niet! Zo kom je van een neusspray verslaving af!

    Xylometazoline
    In de meeste neusspray’s bevatten de verslavende stof Xylometazoline, Door nasaal gebruik zorgt deze stof ervoor dat slijmvlies binnen in je neus steeds kleiner wordt en de bloedvaatjes vernauwt. Door deze vernauwing kan je even vrijer ademen, Maar wanneer je stopt met sprayen worden de bloedvaatjes weer wijder. Wanneer je na 7 dagen nog neusspray aan het gebruiken bent merk je dat je steeds meer nodig hebt. Dit komt omdat je slijmvlies opzwelt en je neus daardoor steeds sneller en vaker verstopt raakt. Dit is dan ook gelijk het moment dat je verlaaft raakt…

    Trilhaartjes
    Daarnaast zort neuspray er ook voor dat de trilhaartjes in je neus beschadigen. Het gevolg hiervan is dat je vatbaarder bent voor verschillende bacteriën en infecties. Wanneer je stopt met neusspray herstellen deze haartjes gelukkig wel. Dit is dan ook de enige mogelijkheid om van de verslaving af te komen. Minder vaak gebruiken gaat je in ieder geval niet helpen. Wanneer je hiermee moeite hebt, kan je het beste in één neusgat sprayen. Hierdoor is het makkelijker om te stoppen en kan je alsnog door je neus ademen.


    » Reageer (13)
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Retro girl

    Dit is hoe je witte asperges het beste kunt bewaren

    Laat je de asperges schillen bij de boer? Wanneer ze de asperges voor je vacumeren blijven ze twee tot drie dagen goed in de koelkast. Net zo lang als je rauwe, ongeschilde asperges in de koelkast kunt bewaren. Je kunt laatstgenoemde asperges het beste in een vochtige, schone theedoek wikkelen. Heb je ze in een schaal gekocht die met folie is afgedekt? Dan blijven ze in de koelkast zo’n vijf dagen goed.

    WITTE ASPERGES BEWAREN

    Wil je de asperges langer bewaren, dan kun je ze invriezen. Dat kan op twee manieren: blancheer de asperges kort en verpak ze in een diepvrieszakje. Bij min-achttien zijn ze twaalf maanden houdbaar.

    Als je de asperges niet wil blancheren, kun je ze schillen met een dunschiller. Het onderste stukje, ongeveer een centimeter, snij je van de asperge af. Ook hierbij moeten de asperges goed worden afgedekt in een diepvrieszakje. Met deze methode hou je de asperges zo’n vier tot zes maanden goed.

    Goed om te weten: bij bereiding hoef je ze niet eerst te ontdooien. Je kunt ze dan direct in een pan met ruim kokend water doen.

    Dit kun je maken met overgebleven restjes asperges

    ASPERGESOEP

    Van restjes asperges en schillen kun je een heerlijke soep maken. Kook de asperges, schillen en kontjes in groente- of kippenbouillon. Dit kun je vervolgens op smaak brengen met ingrediënten naar keuze zoals bladpeterselie of een sjalotje. Als je de soep van het vuur haalt, mix je het in een keukenmachine totdat je een gladde massa overhoudt. Tot slot haal je het goedje door een zeef. Tip: vries de soep in zodat je in de herfst ook nog kan genieten van het witte goud.


    » Reageer (12)
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Camilla

    Doei kalkaanslag: verrassende producten waarmee je 't zo verwijdert

    Azijn

    Dit wondermiddel heeft iedereen wel in de kast staan: azijn! Van vloerkleden tot de wasbak, dit schoonmaakmiddel kun je voor (bijna) alles gebruiken. Daarnaast werkt het ook uitstekend tegen kalkaanslag! Of je nu schoonamaakazijn of gewone azijn gebruikt, dat maakt niet uit. Schoonmaakazijn is zuurder, en werkt daarom iets beter beter kalkaanslag. Maar beide doet z’n werk!

    Citroen

    De regel geldt: hoe zuurder het product, hoe beter de kalk verwijdert. Daarom werkt een citroen ook gewoon heel goed tegen kalkaanslag. Je kunt de citroen op twee manieren gebruiken: bij hardnekkige kalkaanslag doe je wat citroensap in een kom en leg je daar een doek in, die je helemaal doordrenkt met het sap. Leg de doek vervolgens op de plek met aanslag en laat het een half uur intrekken. Daarna spoel je de plek af met water en zul je zien dat de aanslag is verdwenen.

    Voor mildere aanslag kan je de citroen doormidden snijden en het over de plek van de aanslag wrijven. Laat dit een paar minuten intrekken en spoel het daarna schoon met heet water. Succes gegarandeerd!

    Karnemelk

    Je gelooft het misschien niet, maar karnemelk is door de hoge zuurgraad een uitstekend schoonmaakmiddel. Hoe je het gebruikt? Dompel een doek onder in de karnemelk en leg het op de plek van de aanslag. Laat het een nachtje intrekken, spoel af met heet water en voìla!


    » Reageer (13)
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.My rosegarden

    Hoe je met een föhn je taart kunt redden

    Een haardroger is wel het laatste dat je in een keuken zou verwachten, toch kan dit voorwerp ontzettend nuttig zijn. Je kunt er namelijk je taart of koekjes mee redden.

    NIET GOED GEMENGD

    Het schiften van beslag kan bijvoorbeeld gebeuren als je koude boter toevoegt aan beslag dat op kamertemperatuur is. Of wanneer je het beslag niet goed gemengd hebt, waardoor het een beetje korrelig is.

    BESLAG FÖHNEN

    Dat is het moment waarbij je de föhn tevoorschijn kunt trekken. Blaas daarmee net zo lang over het beslag totdat alle ingrediënten dezelfde temperatuur krijgen en zich weer beter gaan mengen. Het proberen waard, niet waar?


    » Reageer (10)
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spring rain

    Schimmel in je wasmachine? Zo kom je er vanaf

    Voorkomen is beter dan genezen

    Allereerst is het natuurlijk beter om schimmel te voorkomen dan te genezen. Maar daarvoor is het wel nodig om de wasmachine regelmatig schoon te maken. Want als er ergens veel bacteriën en vuil achterblijven, dan is het wel de rubberen rand in je wasmachine! Door hier regelmatig een doekje langs te halen, voorkom je dat het een broeiplek wordt voor viezigheid en schimmel.

    Schoonmaken

    Komt dat advies voor jou iets te laat? Geen zorgen. We vonden een ontzettend handige lifehack waarmee je hardnekkige schimmel makkelijk uit je wasmachine krijgt.

    Wat je moet doen? Neem wat keukenpapier, en schuif dit onder de rubberen rand. Vervolgens neem je wat bleek (wel even handschoenen gebruiken) en giet je dit over het keukenpapier heen totdat het helemaal doorweekt is. Even een nachtje zo laten zitten, et voilà: je wasmachine is weer zo goed als nieuw. Enne, je hoeft er niet eens voor te schrobben. Handig toch?


    » Reageer (8)
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spring girl

    Wondermiddel: hier is kamille(thee) allemaal goed voor

    Tegen een ontstoken oog

    Bij een geïrriteerd of ontstoken oog is het slim om kamillethee in huis te halen. Door de ontstekingsremmende werking en het kalmerende effect zal je minder last hebben van je oog. Breng de goed getrokken kamillethee aan op je ooglid met een wattenschijfje of washandje, laat het even kort afkoelen en wrijf dan zachtjes van buiten naar binnen.

    Slapeloosheid tegengaan

    Heb je regelmatig moeite om in slaap te komen? Dan kan het zijn dat je moeilijk kunt ontspannen. Kamillethee is hier een wonderlijk hulpmiddeltje voor dat helpt om jou te kalmeren, waardoor je je lichaam kunt ontspannen en beter in slaap kan komen. Drink ongeveer drie glazen per dag of neem vlak voor je naar bed gaat een kopje kamillethee.

    Behandeling van wonden

    Naast een ontstekingsremmende en kalmerende werking heeft kamille(thee) ook een genezende werking voor schaafwonden, zweren, eczeem, bulten en brandwonden.

    Zorg er in deze gevallen voor dat je kamillethee sterk laat trekken met zo’n drie zakjes in een kopje met kokendheet water. Laat de thee vervolgens goed afkoelen en dep het daarna met een schone doek op de brandwond of schaafwond.

    Kamille helpt ook goed bij het genezen van huidirritaties, zoals uitslag, jeuk, netelroos en eczeem. Dit komt wederom door de ontsmettende en ontstekingsremmende werking.

    Antibacteriële werking

    Kamillethee beschermt je tegen verschillende bacteriële infecties. Bij een beginnende keelpijn, verkoudheid of griep is het dus verstandig om kamillethee te drinken, zodat je sneller herstelt.

    Vermindert maag- en darmklachten

    Die kalmerende werking is niet alleen bevorderlijk tegen slapeloosheid, maar heeft ook een kalmerende werking die maagkrampen en darmklachten tegengaat. Kamillethee helpt de spieren van het darmkanaal te ontspannen en kalmeert de maag, waardoor de pijn en krampen zullen verminderen.

    Om dit effect te merken kun je twee keer per dag – bijvoorbeeld ’s ochtends en ’s avonds – een volle kop kamillethee drinken.


    » Reageer (10)
        Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloom

    Groene aanslagreinigers gevaarlijk voor huisdieren: zo maak je wél veilig schoon

    Gevaarlijk

    Volgens Radar zijn er verschillende groene aanslagreinigers die schadelijk kunnen zijn voor je huisdieren. Dit heeft alles te maken met de stof didecyldimethylammoniumchloride, afgekort DDAC, die in veel reinigingsmiddeltjes zit. Deze stof zorgt ervoor dat de cellen van algen worden afgebroken, maar het kan ook cellen van andere organismen én dieren afbreken.

    Wanneer je huisdier likt aan de vloeistof, kunnen ze hun tong verbranden. Het is dan dus ook heel belangrijk om je huisdieren weg te houden uit de tuin wanneer je deze middeltjes net op tegels hebt aangebracht. Wil je geen risico lopen? Gelukkig zijn er ook andere stappen die je kunt nemen tegen de groene aanslag.

    Hogedrukspuit

    Een hogedrukspuit gebruiken is een effectieve methode om de aanslag te verwijderen. Het is misschien wel een klusje, maar binnen een paar uur zijn je tegels weer spik en span. En daar doe je het natuurlijk voor. Daarnaast is het ook nog eens goed voor je tegels omdat je niet met schadelijke schoonmaakmiddelen werkt. Let wel op bij welke soort tegels je een hogedrukspuit gebruikt. Zo is het bijvoorbeeld niet heel handig als je het apparaat gebruikt bij poreuze tegels. Bij zo’n soort steen kunnen namelijk ‘poriën’ ontstaan, waardoor je volgend jaar nóg meer groene aanslag krijgt.

    Aardappelwater

    Jep, geloof het of niet: aardappelwater kan wel degelijk werken bij het verwijderen van groene aanslag op je tegels en tuinmeubels. Door het zetmeel verdwijnen de groene algen als sneeuw voor de zon. Gooi het overgebleven aardappelwater over je tegels heen, schrob het een keer goed, spoel het water weg en tada! Je tegels zijn weer zo goed als nieuw.


    » Reageer (9)


    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!