Waarom een schotel havermout wonderen doet voor je tuin
Er bestaat een eenvoudige truc om je planten slakvrij te houden. Met een simpel schoteltje havermout in de tuin kun je al een heleboel bereiken.
Strooi de havermout op minder essentiële delen van je tuin, zoals op een schoteltje in een leeg stuk aarde. Met wat geluk laten de slakken je groenteplanten en bloemen verder met rust. Een andere optie is om de havermout in water te laten weken en dit bij je kwetsbare planten te plaatsen die je wilt beschermen.
De bedoeling is niet om de slakken te voeren, maar om ze naar een centrale plek te krijgen. Wanneer je merkt dat ze zich daar verzamelen, kun je ze makkelijk oppakken en ergens anders vrijlaten, weg van je tuin. Zorg ervoor dat je vooral naaktslakken verplaatst. Andere slakken, zoals tijgerslakken of huisjesslakken, zijn juist nuttig voor je tuin.
Heb je geen havermout, dan zijn er nog andere huismiddeltjes die je kunt proberen. Zowel plakjes komkommer als boterhammen geweekt in water kunnen uitstekend werken. Slakken kiezen altijd voor het meest toegankelijke voedsel. Een smakelijk bordje met lekkers is veel aantrekkelijker dan al die moeite doen om naar je groenten te kruipen. Het maakt hen niet uit of het nu havermout, komkommer of brood is.
Door een schijfje citroen in je afvoerputje neer te leggen los je 2 vervelende problemen op!
De kracht van citroen voor een frisse afvoer
Citroenen staan al eeuwenlang bekend om hun veelzijdige eigenschappen en worden gebruikt voor zowel culinaire als huishoudelijke doeleinden. Een van de meest opvallende kenmerken van citroenen is hun hoge zuurgraad, voornamelijk te danken aan het aanwezige citroenzuur. Dit zuur is een natuurlijk reinigingsmiddel en werkt als een milde, niet-giftige ontstopper voor je afvoerputje.
Met een simpel schijfje citroen kun je op een natuurlijke en milieuvriendelijke manier je afvoer schoonmaken en van een heerlijke geur voorzien. Dit natuurlijke middel is niet alleen effectief, maar ook veilig in gebruik, waardoor het een uitstekend alternatief is voor agressieve chemische reinigingsmiddelen. Dus, de volgende keer dat je afvoer verstopt raakt of onaangenaam begint te ruiken, haal dan gewoon een citroen tevoorschijn en ervaar zelf de verbazingwekkende kracht van dit simpele huishoudelijke wonder!
Pas op: Dit in je tuin kan voor serieuze problemen zorgen!
Tekennest: een verborgen bedreiging Dit wat je ziet is een tekennest. Het zijn de eieren van teken. Wanneer een teek beslist haar eieren in jouw tuin te leggen, kan je binnen no-time te maken krijgen met een tekenplaag. Precies op de plek waar je kinderen spelen of waar jij een dutje doet in de zon.
Identificeer de teken eieren Teken eieren zijn kleine, ovale bolletjes die eruitzien als minuscule zwarte puntjes. Je vindt ze vaak op de grond, in struiken, bladeren of lang gras. Ze liggen meestal in clusters en zijn een beetje zo groot als een speldenknop of een erwt. Als je weet hoe je teken eieren herkent, kan je ze veilig verwijderen.
Verwijder de teken eieren Als je teken eieren hebt gevonden, is het zaak om ze snel te verwijderen zodat ze niet uitkomen en een nieuwe plaag veroorzaken. Volg deze stappen om de teken eieren te verwijderen:
Draag handschoenen om contact te vermijden.
Stop de eieren in een afgesloten zak of potje.
Werp ze dan weg op een manier dat ze niet kunnen ontsnappen, bijvoorbeeld door ze te verbranden of af te voeren met het afval.
Zoals met bijna alles. Meer dan 5000 jaar geleden groeiden er in Egypte al watermeloenen. Ze zijn zelfs te vinden op de tekeningen in hun graftombe’s. Daarnaast werden ze ook bij de overledene gelegd. Dit omdat ze geloofden dat het hen zou voeden op de reis naar de andere zijde.
Vierkante watermeloenen: ze groeien in Japan!
Jep, in Japan houden ze wel van een beetje experimenteren. En dus kun je daar gewoon vierkante watermeloenen kopen. Wel voor $100 per stuk. Ze laten de meloenen groeien in een vierkante glazen bak om zo de vorm te creëren. Reden: dan passen ze makkelijker in de koelkast ;). Ze zijn wel wat minder zoet dan de ronde.
. De watermeloen heeft zijn eigen nationale dag
Wat heeft tegenwoordig niet zijn eigen dag. Dus de watermeloen kan uiteraard niet uitblijven. 3 augustus is de dag van de watermeloen, dat je het even weten en het volgend jaar viert met een stuk, juist watermeloen!
Het is fruit, maar ook groente
Het is zoet en daardoor dacht je waarschijnlijk je hele leven dat watermeloenen tot de fruit familie behoorden. Dat klopt helemaal, maar ze behoren ook tot de groentefamilie! Het kan ook geclassificeerd worden onder de kalebas, wat een groentesoort is.
Watermeloenen kunnen je beschermen tegen kanker
Net als tomaten bevatten watermeloenen een antioxidant genaamd lycopeen. Het is bewezen dat het kankercellen reduceert voor long, darm en prostaat kanker. Reden genoeg om het te blijven eten!
Waarom je een scheutje olijfolie bij je koffie wil doen
Veel mensen doen een beetje melk of suiker in hun bakkie troost. Maar heb je weleens overwogen om een scheutje olijfolie bij je koffie te doen? Klinkt onlogisch, maar in Italië wordt het daadwerkelijk verkocht.
Olijfolie in je koffie voor een fluwelige smaak
Een lepel extra vierge olijfolie uit Toscane in de koffie zorgt volgens Starbucks voor een ‘onverwachte, fluwelige en boterachtige smaak’. De drank wordt verkocht onder de naamoleato, Italiaans voor ‘geolied’. De olijfolie legt een dun laagje vet op de koffie.
Gezondheidsvoordelen
Olijfolie bevat gezonde vetten en is goed voor het hart. Ook zou het ontstekingen verminderen, alhoewel het effect van een scheutje in de koffie weinig effect zal hebben op je gezondheid. Een lepel olijfolie telt bovendien ongeveer 120 calorieën, aanzienlijk meer dan een scheutje koffiemelk, dat volgens het Voedingscentrum slechts 11 calorieën bevat. Voor de lijn hoef je dus zeker níet over te stappen op deoleato.
Raar maar waar: dít bakproduct doet wonderen voor je orchidee
Orchideeën zijn al jarenlang een van de meest verkochte kamerplanten en dat is natuurlijk niet voor niks. Als je orchideeën op de juiste manier verzorgt, dan kun je er jarenlang plezier van hebben. Zo is het belangrijk om een orchidee twee tot drie keer per jaar te verpotten, niet in de volle zon te zetten én regelmatig water te geven.
Waarom werkt dit bakmiddel zo goed?
Gist blijkt hét wondermiddel voor orchideeën te zijn. Gedroogde gist bevat namelijk verschillende B-vitaminen en mineralen zoals kalium, magnesium en fosfor. Deze vitamines stimuleren de stofwisseling in de cellen en bevorderen de wortelactiviteit, wat op zijn beurt de opname van voedingsstoffen door de plant verbetert. Kalium zorgt voor een mooie bloemvorming en zorgt er tegelijkertijd voor dat de bloemen lang mooi blijven.
Hoe gebruik je het?
Om de gist als meststof te gebruiken, moet je eerst 2 gram gist mengen met een eetlepel suiker en een liter water in een flinke kom of kleine emmer. Laat dit één tot twee uur staan en sluit het niet af met een deksel, want dan kunnen er gistingsgassen ontstaan. Giet het mengsel vervolgens over in een gieter en geef je orchideeën hiermee water. Herhaal dit elke dag gedurende twee of drie weken tijdens de bloeifase. Je zal zien dat je orchideeën er daarna prachtig bij staan!