open_brief_aan_Marie-Rose Morel
lees en genees
31-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de blijde boodschap

De blijde boodschap.

‘Uw zonden zijn vergeven’, zei Jezus, en de mensen genazen.

En dit is,  denk ik, de reden waarom  zij genazen: in de Tenach (+ het Oude Testament) staat het volgende:

‘Hij hield hun voor: ‘Als u oprecht gehoorzaamt aan het woord van jhwh uw god, en als u doet wat in zijn ogen goed is, als u zijn voorschriften opvolgt en zijn verordeningen onderhoudt, dan zal geen van de ziekten die ik over Egypte liet komen, u treffen. Ik ben jhwh, uw geneesheer’’ (Ex.15, 26)

En ook dit:

‘Jhwh sprak tot  Mozes: Zeg tegen de Israëlieten: ‘Als de gemeenschap van Israël door onoplettendheid zondigt, zonder dat de gemeenschap weet dat zij iets doet wat jhwh heeft verboden, en daardoor schuld op zich laadt,…’ (Lev. 4, 13)

En ook dit:

‘Al zijn degenen die kwaad willen talrijk, sluit u niet bij hen aan. Bij een rechtsgeding mag u  uw verklaring niet laten beïnvloeden door de meerderheid en zo het recht verkrachten. Ook mag u bij een rechtsgeding een onaanzienlijke niet voortrekken.  (Ex. 23, 1-3)

En dat laatste deden de mensen in Jezus’ tijd wel.

Lieten zich leiden door de wetten van de  Romeinen en lieten zich vooral leiden door de wetten van hun schrift- en wetgeleerden die van de Romeinen het recht hadden gekregen om  hun eigen mensen volgens hun interpretatie van de wet van Mozes te berechten.

Ik bedoel, de mensen in Jezus’ tijd lazen de Tenach niet zelf, want de meeste mensen in die tijd konden niet lezen.

En omdat zij niet konden lezen, dachten ze ook niet na over de Tenach en lieten zij zich leiden in hun geloof door de schrift- en wetgeleerden.

En dus wisten ze ook niet dat jhwh (die geest is volgens Jezus, zie Joh.  4, 24) onvrije mensen of slaven slaat met ziekte en zonde (lees: de overtreding van de tien en andere geboden) en blijft slaan tot één van hen zijn ogen opendoet en bijvoorbeeld tot de conclusie komt dat hij als kind niet het recht kreeg (van de Romeinen en de schrift-en wetgeleerden) om vrij na te denken over die heilige boeken, maar enkel de interpretatie kreeg van priesters die zich onfeilbare denkers waanden en ook vrij waanden omdat zij van de Romeinen het recht hadden gekregen hun eigen volk te be- en veroordelen volgens hun interpretatie van de wet van Mozes.

Begrijpt u?

Neen? In de Koran staat dit: ‘En wij schonken Mozes en Aäron het Onderscheid, tot een licht en een gedachtenis voor de godvrezenden.’ (soera 21, vers 49).

En ik denk dat daarmee het volgende bedoeld wordt: het verschil of onderscheid tussen een vrij volk en een onvrij volk is dat een vrij volk de 10 geboden niet of nauwelijks overtreed en bijgevolg ook niet ziek is.

En  wij zijn geen vrij volk.

Wij werden bij ons geboorte allemaal vastgeketend aan een grondwet die zegt dat wij de meerderheid moeten volgen ook al zegt ons geweten dat de meerderheid de verkeerde richting uitgaat.

Ik bedoel, heel concreet, de regering keurde abortus goed en dus heeft koning Boudewijn niet het recht gehad zijn geweten te volgen (dat zei dat abortus fout was) te volgen, want de grondwet zegt immers dat de regering alle Belgen vertegenwoordigt en die regering keurde abortus goed  en koning Boudewijn was een Belg.

Ik bedoel ook, u hebt mij allemaal gek verklaard, want een Belgische rechter spreekt immers recht in naam van alle Belgen.

Niet duidelijk, lees dan

http://blog.seniorennet.be/kark/

en

http://blog.seniorennet.be/kark2/

 

31-08-2010 om 17:16 geschreven door kark

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (2)
19-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Héél open brief aan Marie-Rose Morel
Die nu nog niet leesbaar of open is en wel omdat ik  vind dat Marie-Rose Morel het recht moet hebben om hem als eerste te lezen en er als eerste op te reageren. Dus als u haar kent, vraag haar dan aub om mij te contacteren op volgend e-mailadres: karl.van.daele@telenet.be

19-08-2010 om 15:11 geschreven door kark

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
18-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
Proficiat!

Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

Met vriendelijke groeten,
SeniorenNet-team

18-08-2010 om 22:49 geschreven door

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
>> Reageer (0)


Inhoud blog
  • de blijde boodschap
  • Héél open brief aan Marie-Rose Morel
  • Proficiat!
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per week
  • 30/08-05/09 2010
  • 16/08-22/08 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!