Maak meloen schoon en snijd in
stukken of dunne plakken
Schil de vijgen dun en snij in kwarten
Was de druiven. Maak bord op
met ham, fruit en een klein beetje balsamico crème over de vijg.
Voor de liefhebber een snufje rode
chilipeper over de meloen
Spaghetti alle vongole
Ingrediënten
(voor 2 personen)
330 gram vongole, goed geschrobd
25 ml water
2 el olijfolie, extra virgine
1-2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 kleine gedroogde Spaanse
peper, fijngewreven of een ½ spaanse peper waarvan de zaadjes zijn verwijderd
1/3 glaasje droge, witte wijn
150 gram spaghetti
2 el fijngehakte verse peterselie
Bereiding
1.Zet de vongole
met het water in een dichte pan op hoog vuur tot de schelpen openstaan.
2.Gooi dichte
schelpen weg.
3.Zeef het
kookvocht en houd het apart.
4.Fruit de knoflook
en peper op laag vuur in de olie.
5.Roer de vongole
erdoor zodra de knoflook verkleurt en giet het kookvocht erover. Giet de wijn
erbij en laat een paar minuten op laag vuur goed heet worden.
6.Kook intussen de
pasta beetgaar.
7.Roer de pasta
door de saus en bestrooi met peterselie.
Lamskoteletjes met olijven,
tomaat en kappertjes
Ingrediënten
(voor 2 personen)
6
lamskoteletjes
1
el rozemarijnblaadjes
2 gedroogde tomaten
2 tomaten
50 gram groene en zwarte olijven
1 sjalot
1 teen knoflook
1 el kappertjes
25 gram parmezaanse kaas
1/2 zakje rucola
olijfolie
aceto balsamico
Bereiding
1.Snij de rozemarijnblaadjes en olijven fijn,
hak de tomaten grof, snipper het sjalotje en de knoflook.
2.Bak de lamskoteletjes in olijfolie om en om
goudbruin (circa 2-3 minuten per kant), haal uit de pan en bewaar .
3.Fruit in de overgebleven olijfolie het
sjalotje, knoflook, tomaten en rozemarijnblaadjes zachtjes aan.
4.Breng op smaak met zout en peper, doe vlees
terug in de pan en bedek het vlees ermee. Bak nog een minuut of 2 zachtjes aan
beide kanten
5.Maak op een warm bord van alle ingrediënten
een compositie, garneer met de kappertjes, rucola en kaas en besprenkel met
olijfolie en aceto balsamico
Limoencreme met balsamico aardbeien
Ingrediënten (voor 2 personen)
125 ml slagroom
30 gram suiker
70 gram mascarpone
2 blaadjes gelatine
rasp van 1 limoen
1/4 bakje gehalveerde aardbeien
1 el suiker
1 el balsamicoazijn
Extra: twee kleine soufflé-
of puddingvormpjes
Bereiding
1.Klop de helft van
de slagroom stijf met de suiker.
2.Schep door de
mascarpone.
3.Verwarm een paar
el room in een steelpannetje.
4.Los de gelatine hierin op. Roer samen met de
limoenrasp door de overige (niet geklopte) slagroom.
5.Roer door het
room-mascarponemengsel en schep in de vormpjes.
6.Laat minimaal 2
uur opstijven.
7.Maak intussen het
fruit schoon, bestrooi met suiker en besprenkel net balsamicoazijn.
8.Laat in de
koelkast marineren.
9.Stort de vormpjes
op een bordje, schep er wat fruit op of omheen en serveer.