4 plakken ananas(vers of uit blik) 25 gram roomboter roomijs 1/4 liter slagroom suiker 1 zakje geschaafde amandelen
U kunt de ananas plakken ook Flamberen Gebruik daarvoor 4 tot 5 eetlepels eetlepels Grand Marnier.
Bereiding:
Sla de slagroom stijf samen met de suiker. Dep de ananas droog met keukenpapier Bak ze in een koekenpan aan beide kanten, tot ze licht bruin zijn. Haal ze uit de pan en leg ze op keukenpapier.Rooster intussen de geschaafde amandelen in een droge koekenpan tot ze mooi bruin zijn. Leg op elk bordje een plak gebakken ananas.In het midden van de ananas een bolletje ijs. Garneer met toefjes slagroom rond de ananas,en strooi de amandelen er over. Eet smakelijk.
Het wordt kerst, misschien wel een witte Want heel stil, zonder gerucht Dalen kleine witte vlokjes Uit een donkergrijze lucht
Voor iedereen die met de kerst alleen is. Voor iedereen waarvoor geen tafel is gedekt. voor iedereen die voor zich uit moet staren. voor iedereen die zich eenzaam voelt, net als de rest. voor iedereen die hunkert naar wat liefde naar wat warmte in het nest.
Derhalve aan iedereen gericht, schrijf ik speciaal dit kerstgedicht.