Sfeerbeelden van onze zeiltocht rond het Deense eiland Funen in juli 2006
Aan het werk met touw
Geen hobby maar een passie Met dit blog wil ik iedereen tonen dat je met een koordje aardig wat meer kunt doen dan pakjes toebinden.
Wie graag wat meer weet over mijn hobby mag mij altijd een mailtje sturen.
22-07-2021
Verbroederen met touw .
Vlaams , Belgisch of Nederlands het kan allemaal met touwwerk . Misschien zie je dat Belgisch liever als Duits ? Dat kan en mag allemaal .Zolang je maar van het knoopwerk geniet !
Met de bijgaande foto supporter ik tijdens het EK voetbal precies voor de rode duivels. Ik ben geen voetballiefhebber want de samenstelling is louter toeval. Toch wens ik de duivels succes !
Veel zien maken door vrienden en kennissen , maar zelf nog nooit zo gewerkt ! Totdat de vraag kwam van iemand : kan jij zo iets maken. Dat is natuurlijk een uitdaging en dan ga ik aan de slag met bijgaande foto als resultaat.
Een week voor Pasen bedenken wij iets om te versieren in paaskleuren .Een combinatie van geel (kuikentjes) en bruin (chocolade). De paasmat is een feit ! Mooi toch !
Door corona worden wij verplicht om thuis creatief te zijn want samenkomen met knopenvrienden mag niet . Dus maken wij maar terug matjes in alle maten en soorten . Dit keer is de touwsoort anders dan gewoonlijk .Tamelijk pluizige touw , sommige mensen zien dit graag anderen verkiezen gladde koord.
Het is eventjes geleden , maar vandaag heb ik een nieuw knopenbord gemaakt in verband met de Amerikaanse Eagle die volgende week in Antwerpen verwacht wordt .
Nadat men in "de Delft" de boeken had dicht gedaan waren de knopenleggers zonder ontmoetingsplaats gevallen. Met dank aan Frits en Jan werd een nieuwe locatie gevonden .De knopenleggers zijn nu elke éérste zaterdag van de maand welkom in het binnenvaartmuseum van Dordrecht.Een mooie grote ruimte met veel licht ! Dank aan het bestuur van het museum voor de zeer vriendelijke ontvangst !
Adres: Maasstraat Dordrecht open van 10 tot 16 uur.
Als mijn vrouw op zoek gaat naar een origineel eindejaarsgeschenk en zij vindt niet vlug genoeg iets naar haar zin , dan wordt manlief aan het werk gezet om iets te maken . Zij vond geen originele onderlegger bij een vaas , dus heb ik maar een onderlegger geknoopt .
Hieronder zie je creaties van Demna Gvasalia , de jonge modeontwerper , die het durfde knopenwerkstukken te verwerken in zijn ontwerpen.
Nog meer ontwerpen van Demna Gvasalia !
Goed om weten :
Demna haalde de prijs van het "Flanders fashion Institute" voor 2006 met bovenstaande collectie en hij werd in een artikel van "Gazet van Antwerpen" de beste van zijn klas genoemd .
Enkele werkjes van collega's knopenleggers in het visserijmuseum van Cuxhaven
Hieronder vind je een overzicht van de knopenbijeenkomst in Carolinensiel.