-koekjes van Petit Beukelaer van Lu (rode verpakking,330 gr) er zijn ook andere merken -koude koffie (wordt de dag voordien gemaakt) -slagroom 45 % (2 doosjes) -chocolade muizenstrontjes -eventueel voor de afwerking : smarties.
-De koffie is reeds gemaakt en is koud. -Maak de slagroom: de doosjes slagroom giet je in een maatbeker van +/- 2 liter. Doe er 2 grote soeplepels fijne kristalsuiker en een half zakje vanille suiker bij en klop deze op (met de mixer) tot je een stijve massa krijgt, mag zeker niet meer lopend zijn. -Neem een plankje (eventueel een vleesplank) en dek deze af met zilverpapierfolie. -Giet de koffie in een diep bord. -Leg een eerste laag koekjes op de plank. -Hierop leg je een laag slagroom van 2 a 3 mm dik. -Nu leg je een 2de laag koekjes, maar deze worden in de koffie gedompeld, snel onderdompelen en op de slagroomlaag leggen. -Zo doe je verder tot de koekjes opgebruikt zijn. -Nu wordt de taart afgewerkt met een dikke laag slagroom ook op de zijkanten. -Strooi nu de chocolade strontjes bovenop de slagroom. -Je kan eventueel versieren met Smarties. Laat nu de taart een paar uur staan op een koele plaats (niet in de frigo).
Dit is een zeer lekkere taart, ideaal voor verjaardagsfeestjes met kinderen. In onze familie is het de traditie dat op 1 januari de taart van meme op de koffietafel komt, al de kinderen, kleinkinderen en volwassenen lusten het......
Dag allemaal, Hieronder vind je het recept van een taart die kinderen en ook volwassenen lekker vinden. Ik heb het van mijn moeder geleerd, mijn moeder van haar moeder en nu wil ik iedereen de kans geven deze ook te proeven.