koken keuken kunst
Inhoud blog
  • verjaardagstaart
  • koken keuken kunst
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    mijn tijdverdrijf
    11-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.verjaardagstaart
    Voila,

    We gaan vandaag een lekker taartje maken van biscuitdeeg. Echt niet moeilijk.
    Wat hebben we nodig, natuurlijk een oven en twee taartvormen rond en liefst de ene groter dan de andere.
    En we zijn vertrokken.
    Benodigdheden: 300 gr bloem
                             240 gr kristalsuiker
                             10 eieren zowel het geel als het witte.
                             fruit
                             room 250 cl
                             muizenstrontjes
                             vanillepudding


    Bereiding: Klop de eieren met de suiker zeer goed op tot schuim ( ongeveer 10 minuten )
                    Spatel de bloem eronder ( niet met een mixer )
                    neem de grootste ronde bakvorm en vet in of leg er bakpapier in.
                    neem ook de kleinere vorm en vet eveneens in of leg er papier in.
                    Bak 10 minuten op 200 gr in een voorverwarmde oven
                    Haal de biscuit uit de oven en laat hem afkoelen
     
                    Maak ondertussen een vanillepudding. Die kan je rustig uit een pakje met suiker en melk 
                    maken.
                    Maak ondertussen ook slagroom. Koop een busje room van 250 cl die je en tijdje in de 
                    koelkast hebt gelegd en daarna opklopt tot deze goed stijf is.
                    Als de biscuit afgekoeld is, probeer je voorzichtig de 2 biscuits doormidden te snijden
                    zodat je twee helften hebt.
                    Leg de pudding ertussen en doe op de putting nog enkele soeplepels kersenconfituur met
                    stukjes kers in.
                    Leg de twee taartvormen op elkaar zodat je een toren hebt.
                    Smeer de taart in met de opgeklopte room en versier hem met fruitstukjes en chocolade
                    muizenstrontjes. Of laat uw fantasie werken.
                    Wil je ook gekleurde room gebruiken, koop dan kleurstof in een bakkerswinkel of , 
                    ik gebruik de sap van confituur.

    TIP: Ik neem een stuk karton , zo groot als de taart is en die bekleed ik met aluminiumfolie.
           Dit vormt de bodem van mijn taart
           Zet de taart nog enkele uren in de koelkast voor je hem aansnijdt, dat smaakt altijd fris

    Bijgaande foto is de taart die we hebbn gemaakt voor de 4de verjaardag van ons Yanneke

    En lekker smullen maar..



    Eric


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 06/11-12/11 2006

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    KOKEN-KEUKEN-KUNST


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!