koken keuken kunst
Inhoud blog
  • verjaardagstaart
  • koken keuken kunst
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    mijn tijdverdrijf
    12-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Dag lieve mensen

    Vandaag bakken we brood. Het lekkerste brood onder de broden,het CEREFORM brood
     

    Het Cereform-brood is een nieuwe dagelijkse bron van energie voor jong en oud. Een ontbijt met Cereform en de dag kan niet meer stuk : concentratie, 'n goed geheugen, vitaliteit en… 'n goed humeur staan op het programma, de hele dag lang. CEREFORM is een meergranenbrood rijk aan : mineralen zoals ijzer, magnesium, fosfor en calcium, maar ook aan de broodnodige proteïnen en vitaminen voor een goeie werking van ons lichaam. Bovendien smaakt Cereform overheerlijk dankzij de geroosterde tarwe- en roggevlokken.

    Samenstelling van CEREFORM:
    Integraal tarwemeel, tarwebloem, sojavlokken, tarwevlokken, roggevlokken, zonnebloempitten, lijnzaadjes, gluten, maïs, roggebloem, rijstbloem, havermeel, gerstemeel, speltmeel, maïsmeel, boekweitmeel en sesamzaadjes.


    Benodigdheden:voor 4 broden van +/- 750 gr

    1 kg witte bloem
    1 kg cereform bloem ( te verkrijgen bij de mulder of molenaar )
    65 gr verse gist
    2 soeplepels zout
    4 soeplepels olijfolie
    +/- 70 cl water lauwwarm
    als je er één hebt een keukenrobot- kenwood
    4 broodbakjes
    oven

    Werkwijze:

    Meng de bloem goed onderelkaar en maak in het midden een kuiltje
    De gist moet opgelost worden in lauw water +/- 20 cl.
    Als de gist is opgelost giet je de gistvloeistof in het kuiltje.
    Meng een hoeveelheid bloem eronder tot je een vaste massa hebt.
    Doe de 4 lepels olijfolie erbij en meng er terug bloem onder.
    Giet er af en toe wat waterbij zodat je de bloem goed kan kneden.
    Doe er het zout bij.
    nb.nooit het zout bij het gistmengsel doen. Het brood rijst anders niet.
    Meng de hoeveelheid water bij de bloem en kneed de massa ongeveer 10 minuten.I de massa te droog , doe er wat water bij. Is de massa te nat, doe er wat bloem bij.Kneed tot er niets aan de handen blijft plakken.
    Maak van het deeg een bolletje en leg het in een grote kom.
    Leg er een handdoek over met daarop een plastieke zak of 2 en terug een handdoek.
    Zet het deeg voor 1 uur weg op een warme plaats.
    Ondertussen vet je 4 broodbakjes in met olijfolie.
    Na het uur rijzen, kneed je het deeg opnieuw en verdeel het in vier gelijke delen.
    Maak er wordten van en leg ze in de bakjes.
    Prik er nog eens flink door met een vork zodat het brood luchtig is.
    Laat terug een uur rijzen op een warme plaats, met de handdoeken erover.
    Een kwartier op voorhand zet je de oven op 100 graden. Leg in de oven ook een rooster.
    Zet het brood na het rijzen in de oven op 200 graden, voor 45 minuten.
    Als het brood is gebakken,haal het uit de bakjes en laat het afkoelen op de rooster.

    Ik leg het brood altijd na afkoelen in de diepvriezer.Naargelang het verbruik haal ik het eruit.
    Ik vind dat het brood dan beter snijdt en lekkerder smaakt.

    Veel succes en smakelijk.




    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 06/11-12/11 2006

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    KOKEN-KEUKEN-KUNST


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!