INGREDIENTEN
3L water 6 ajuinen 6 bouillon blokjes (of minder, naar smaak) 6 puntjes smeerkaas 6 sneden brood -als smaak van de soep : 500ml gezeefde of gepelde tomaten of een potje kervel of brocilli of prei of wortelen of champignons of ... eigenlijk elke groente die je lust .
BEREIDING
-Snij de ajuinen en de groente die je kiest als smaak van de soep . (hou een deel van de groente om later als afwerking in de soep te doen) -Doe alle ingrediƫnten in een kookpot, leg de sneden brood dakspangewijs bovenaan met daarop de puntjes smeerkaas (op de bodem van de pot zou de smeerkaas kunnen aankoeken) -Laat alles koken tot het gaar is . -Ondertussen snij je de achtergehouden groente fijn en gaar ze in de microgolf of zoals het wit van de prei even aanstoven in wat boter of olie en bestrooien met wat currypoeder. -Als alles gaar gekookt is nog even omroeren en mixen met een staafmixer of in een blender . -Na het mixen de achtergehouden groenten toevoegen, even omroeren en klaar !
# Als exta kan je steeds vleesballetjes, stukjes kip toevoegen of lekker bij kervel een potje asperges in stukjes snijden, het vocht mag erbij ! !! De vleesballetjes en stukjes kip laten garen alvorens op te dienen !! #
Smakelijk !
|